Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.


Uzení > Generátor kouře

Generátor kouře


host - xxx.xxx.218.122 (?)
17.4.2018 18:48

Já nechávám maximálně 12hod. jde jen o nevonění, zbytek zařídí fermentace - kvašení a sušení.

Nakládám týden až dva pomocí vákuovačky.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Já nechávám maximálně 12hod. jde jen o nevon..., host, 17.4.2018
Omylem jsem zadal obrázek masa uzeného klasi... , host, 17.4.2018
Maso založím na sucho 1měsíc, omyju od přeby... , host, 17.4.2018
a nakonec... , host, 29.12.2017
dále... , host, 29.12.2017

Generátor kouře


ohmbree (2) - xxx.xxx.186.254 (?)
21.1.2016 15:29, počet návštěv: 63256
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj nezkoušel někdo generátor kouře? děkuji

Připojit reakci   
   

Generátor kouře


host - xxx.xxx.72.149 (?)
24.1.2016 20:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já se zabývá trochu jinou konstrukcí, ale princip je v podstatě stejný. Důležité je, aby se štěpky nedestilovala, ale spalovala s dostatkem vzduchu. Uvedené řešení je běžné a na netu v mnoha podobách předvedeno, takže jiste bude fungovat dobře.

FO

Připojit reakci
      

Generátor kouře


ohmbree (2) - xxx.xxx.186.254 (?)
25.1.2016 9:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den

pokud můžu poprosit o nějaký popis konstrukce nebo stručný plánek děkuji

Připojit reakci
      

Generátor kouře


host - xxx.xxx.189.2 (?)
24.1.2017 16:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, lze používat v generátoru kouře místo štěpky i tvrdé hobliny?

Připojit reakci
         

Generátor kouře


vyslouzil (543) - xxx.xxx.92.38 (?)
24.1.2017 18:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já to nevím. Používal jsem pouze štěpku k tomuto účelu koupenou (tuším 2-4 mm). U hoblin bych se bál, že budou hořet plamenem. Vzhledem k malé spotřebě dřevěné štěpky a její ceně (oproti ceně masa) nevidím moc prostoru na experimenty.

Připojit reakci
         

Generátor kouře


host - xxx.xxx.3.123 (?)
24.2.2017 23:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, myslím že v kombinaci s štěpkou ano. Právě druhý den udím poprve pomocí generátoru kouře. Já se inspiroval videem, kde předvádí toto zařízení a dávají tam štěpky s kombinací špalíků dřeva. Měl jsem jen štěpku, první den dobré (obsah vydržel 12 hodin), ale druhý den foukalo a rychle to spalovalo, zavřenou klapku na komíně jsem měl.
Proto jsem přidal naštípané špalíky velikosti jak se podařilo, přibližně 2,5 x 4 cm.

Není ovšem jedna konstrukce generátoru, já mám rouru asi o průměru 120 mm s lapačem kondenzátu a na začátku hoření zapínám komresorek. Konstrukci jsem okopčil na internetu. Nějaké to šroubení a kousky trubky. Někdo používá na generování kouře spirálu, také je další možnost, takový drátěný koš ve tvaru hl. ulity.Štěpka postupně uhořívá.

Na normální uzení, mám topeniště, ale snažím se vyudit studeným kouřem, proto generátor. Mám zděnou udírnu obloženou šamotem, používám pro kontrolu teploty el.spirálu asi jen 1000 - 1300W. Musím říct, že to v kombinaci s termostatem funguje dobře a zapíná při 18°C a po vypnutí dojde na teploměru hodnota 24°C.

Je to pokus, generátor jsem měl za den udělaný a náklady zanedbatelné. Maximálně zacpu díru do udírny, výhoda generátoru je ta, že můžete použít jakoukoliv krabici, bednu, udělat dveře a máte udírnu. Jak bude fungovat to je jiná a kdo nic nedělá, nic nepokazí.

S pozdravem Zdeněk  z.a.m@seznam.cz

Připojit reakci
            

Generátor kouře


host - xxx.xxx.191.16 (?)
16.4.2017 12:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tady je hotový generátor.

Obrázky:

Připojit reakci
               

Generátor kouře


vyslouzil (543) - xxx.xxx.236.1 (?)
16.4.2017 13:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Co povídáte. Žádná poslední příležitost k nákupu. Ten váš generátor je koupený z Polska, odkud vám ho pošlou za poloviční cenu, jmenuje se Dymbox.

Připojit reakci
                  

Generátor kouře


host - xxx.xxx.84.190 (?)
17.4.2017 8:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jeden Dymbox je menší 1.36 litru a stojí a stojí 1800kč.Ten větší jak čtu 2.32 litru stojí 2165kč.O tom je v inzerátu řeč.Pak musíte do polska zaplatit předem a pak zaplatit dopravné což dělá zhruba kolem pětistovky.Nedá se tedy říct, že by byl prodávající nějaký Obr zloděj. a že se to dá koupit za polovic.Každý si může vybrat.

Připojit reakci
                     

Generátor kouře


host - xxx.xxx.128.198 (?)
1.9.2017 20:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak jsem podle návodu udělal generátor kouře a udil bukovou štěpkou studeným kouřem, udírnu mám skvělou a když udím klasicky přes topeniště s 2,5 m dlouhou rourou do horní dřevěné zateplené udírny, tak to nemá chybu. Po použití generátoru kouře šlo všechno psům, kouř šel skvěle všechno se zdálo být ok ale po čase mi asi wenerátor dehtoval a dřevo jsem asi spíš destiloval, ale valilo se z něj vždy kouře dost, no vůbec nevím kde je chyba, jelikož generátor dává dostatek voˇbavého kouře, teplota uzení 20-25 %, ale po dvou dnech masio kyselý jako ocet no ani pes to nechtěl, nemá někdo zkušenosti, Jediné co jsme vypozorovL bylo to že jsme udil když bylo venku teplo cca 20 st. a udírna prostě neměla tah a kouř se v ní v podstatě válel a držel neb by krz ní proudil, to je jediné vysvětlení že udit astudeným kouřem se musí při nižší venkovní teplotě, jinak mně nic nenapadá.

Připojit reakci
                        

Generátor kouře


host - xxx.xxx.250.122 (?)
11.9.2017 10:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Resi nekdo, jak se zbavit bakterii v mase pri pouziti generatoru? Treba u veproveho masa je potreba ohrat jadro na 65 stupnu. Nebo to neresite a jite to i s tema bakteriema?

Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.218.122 (?)
11.9.2017 19:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já to jím i s těma bakteriemi, protože mi obnoví střevní mikrofloru - bakterie mléčného kvašení, dalo by se říct, že to maso je zdravé jako jogurt. Ostatní bakterie nemají šanci přežít v okyseleném prostředí - kyselina mléčná.

Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.250.122 (?)
12.9.2017 7:12
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Po pravde jsem lepsi odpoved necekal. Mlecne kvaseni... leda ze ty klobasy zapijite mlikem, kebo kyslym zelim. tim ale listerii nebo salmonelu nezabijete. V kazdem pripade diky za radu, abych se na studene uzeni vybodl

Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.218.122 (?)
12.9.2017 7:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Komu není radno, tomu není pomoci. Musíte dělat klobásy nebo maso z kvalitního masa, ne z výseku.

Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.250.122 (?)
12.9.2017 8:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pro mliko jezdim na farmu, kde maji doslova vystavni kravy, tzn kravy ktere jezdi po soutezich a vyhravaji oceneni. A stejne by si nikdo se zdravym rozumem nedovolil mliko nepasterizovat. Kozi mam z domaciho chovu a taky by si to nikdo koho znam nedovolil pit cerstve nadojene. Je jina doba, lidi nejsou tak neznali jako driv a kdo to nechape, tak to nechape na vlastni riziko. Pro me signal nekonzumovat nic co vyrobil nejaky pseudokutil. Neberte to osobne, to je obecny fakt.

Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.241.140 (?)
12.9.2017 9:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A jak děláte tvaroh, sýry apod.

Osobně je mi jedno kdo co láduje, je to věc každého soudruha. smiley

Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.250.122 (?)
12.9.2017 9:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Z koziho syry, vetsinou farmarsky na snidani a z kravskeho smetanu, maslo, syr na uzeni a jogurt. Vsechno jen pro vlastni potrebu. Vedlejsi produkt je syrovatka, ktera je vychlazena uzasny piti z obou mlik, nebo se pouziva na vareni. Takova ryze (jasminova thajska) uvarena v syrovatce je velka lahudka. Vsechno to dela spis polovicka. Ja jezdim pro mliko a konzumuju. Recepty jsou dostupne na netu. Na FB je obrovska skupina syraru, kde si vymenuji informace a zkusenosti. Rejpaly jako tady tam nenajdete.

Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.241.140 (?)
12.9.2017 10:30
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A to jde vyrobit z pasterizovaného mléka?

Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.250.122 (?)
12.9.2017 10:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ano, vsecko co delame jde vyrobit z pasterizovaneho mleka. Pasterizujeme presne na 80°C michaneho mleka tzn. v pohybu. Prodava se na to mechacka s teplomerem. Pak prudce zchladime ve vane a pak se podle potreby se pridava kultura, nebo minuly jogurt. ten se da pouzit az petkrat. Cca 2 lzice jogurtu na litr. 6 hodin se necha (u nas v troube) na 37-40°C a mate lahudkovy jogurt, ktery prebira a mnozi kulturu z materskeho, my mame radi recky typ.

Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.241.140 (?)
12.9.2017 10:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Takže tam ty bakterie musíte dodat zpátky. Někdy bych chtěl zkusit nějaký sýr nebo brynzu.

Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.250.122 (?)
12.9.2017 11:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Po tehle uslechtilych bakteriich, spis bych jim rikal kultury se nepotento. Vyroba syra je jednodussi, nez se zda. Par tydnu se rozkoukate na zminenem syrarskem Tomsove FB se spoustou obrazku, prectete par navodu a pak vas to tak rozcuka, ze zacnete nakupovat HW. Pak muzete vyrabet nivu, hermelin, parenici a spousty dalsich. Stoji to za to, to mi verte.

Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.241.140 (?)
12.9.2017 11:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Věřím, snad se k tomu někdy dostanu. smiley

Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.84.190 (?)
15.9.2017 7:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pro 250122 Nechápu, proč jste si nezaložil jiné vlákno na kozí sír a řešíte to v generátoru kouře.Samozřejmě jsem se zamyslel nad baktriemi v tepelně neopracovaném výrobku, protože generátor používám.Ale stejné to snad je v udírně, komíně,na půdě a všude tam, kde to maso, klobásy pověsí a udí studeným kouřem.Co sušené maso? Co tatarák? Jinak v tom generátoru mám spirálu a termostat.Můžu to seřídit na jakoukoliv teplotu 25-90st.Taky by mě zajímalo kolik lidí už na ty bakterie za ty stovky let zemřelo.?Jak dělají uherák a jiné zboží tepelně neopracované.

Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.2.37 (?)
20.10.2017 12:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Bohuzel musim konstatovat ze tady se seredne mylite. Cela pasterizace je proces ktery spise skodi nez ze by byl prinosem. Je samozrejme utechou pro ty kteri se svyma fobiema travi vice casu nez je zdravo. Za prve se pasterizaci neodstranite jen "eventuelni" nezadouci mikroorganismy ale i ty zadouci coz znacne snizuje kvalitu mleka a po UHT pasterizaci ani nemluve, uz to s mlekem nema nic spolecneho. Za druhe jestli jste si vsiml, tak lidsky organismus diky vsem temto "opatrenim" ktere nam maji byt ku prospechu znacne zdegeneroval a nedokaze si vytvaret zadne protilatky a nedokaze ani bojovat pomalu s nemocemi.Samozrejme tyto nesmyslne "opatreni" vedou k uplne zavislosti na lecich a chemickych pripravcich a trosku nam unika ten nejdulezitejai fakt ze my nejsme od prirody oddeleni.Melibychom zit v souladu s prirodou, protoze zakony a procesy ktere funguji v prirode jsou dokonale.Snazime se co nejvice izolovat od prirody a zaroven hledame rok od roku casteji odpovedi na stale pribivajici deprese, nespokojenost a nemoci.Paradox ze? Zijeme ve svete neustale se menicich protikladu coz jiste vite.Nemuzete se branit proti jednomu polu a vyuzivat ten druhy.Pitim tak znehodnoceneho mleka je stejne jako uzivat vitaminy v tabletkach.Je to kratkozrake a nesmyslne a vyhledove vas to jedine poskodi.Piju mleko od souseda ktery ma kravy a smaozrejme nepasterizovane, usetren pred temito fobiemi a za dvacet let pravidelneho piti musim konstatovat, ze leky jsem do pusy nevzal a nemocny jsem nanejvys jednou za tri roky a to po dobu max. trech dnu bez jedinneho leku. Premyslejte o tom.Kdyz se budete ridit vedou ktera nam mimochodem rika kazdy rok neco jineho a casto se jedna o uplne protichudne obevy, budete nestastny a nemocny. Viz afera s celosvetovym zdrazenim masla.Najednou vedci objevili ze konzumaci umele snizenych tuku v potravinach je nejen ze neprospesne ale i nezdrave.Bylo mi to hned jasne kdyz vysel velky bum s nizkotucnymi jogurty a mleky a syry atd, protoze muj kamarad pracoval ve fabrice kde vyrabeli vsechny syry a mlecne vyrobky.Kdyz popisoval co je vlastne nizkotucny syr, chtelo se mi zvracet.Od Te doby vim ze bych nic nizkotucneho nepozrel dobrovolne.Obecne se muzete ridit jednim jednoduchym pravidlem.Cim vice upravena potravina, cim vetsim osetrenim nebo vyrobnim procesem musi potravina projit tim vice je logicky neprirozena a tim vice pro telo toxicka.Dopad na vase telo se nemusi objevovat hned.Dokut je telo mlade, poradi si skoro se vsim po nejakou dobu ale potom prijde dan.Dekuji StiborJ.
Připojit reakci
                           

Generátor kouře


vyslouzil (543) - xxx.xxx.236.1 (?)
21.10.2017 9:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A stejne by si nikdo se zdravym rozumem nedovolil mliko nepasterizovat.......nikdo koho znam nedovolil pit cerstve nadojene. Je jina doba, lidi nejsou tak neznali jako driv a kdo to nechape, tak to nechape na vlastni riziko.

Ano je jiná doba. Lidé jedí sterilní potraviny, pijí pasterizovaná mléka a zajídají je laktobacilovými tabletkami z lékárny. Vítězství vědy nad zdravým rozumem!

Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.250.122 (?)
21.10.2017 11:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Spousta lidi mliko vubec nepije, vetsina lidi se vubec k cerstvemu mliku nedostane, jiny by se ho ani nedotkli. Prestante natahovat vlakno o generatoru koure kravinama s mlikem. My mliko pasterizujeme na 80°C, mame ho od krav a koz z pastvy. Nikdo nepozna, jestli krava nebo koza na louce chytne kliste nakazene encefalitidou27. Pasterizace je urcite lepsi nez stravit zbytek zivota jako mrzak.

Připojit reakci
            

Generátor kouře


host - xxx.xxx.85.30 (?)
29.12.2017 20:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Též letos zkouším dýmogen prvně a už mám za sebou dvojí uzení masa jednou sýry a právě teď udím vepřové klobásy.Výsledky jsou více než uspokojivé a sýry dokonce lepší než předtím a to mám dýmogen vlastní výroby.Myslím že kondenzát se bude tvořit vždy-část z paliva a část ze vháněného vzduchu.Postupně vychytávám mouchy a snad do jara budu spokojený, nejvíc mě trápí množství kouře při chladném uzení je ho až moc.Proto vyměním vzduchovač za o něco slabší a s regulací výkonu, na teplotu mám obyč spirálu ze staré trouby cca 1000W a docela levný termostat na boiler v rozsahu myslím 15-77 stupňů.Protože kromě budoucích specialit udím od 40 do 60 stupňů je dostačující, dobrý výsledek dávají čisté bukové pelety biomac ke konci uzení promíchané se štěpkou z ovocných stromů.

Obrázky:

Připojit reakci
               

Generátor kouře


host - xxx.xxx.85.30 (?)
29.12.2017 20:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

další je

Obrázky:

Připojit reakci
               

Generátor kouře


host - xxx.xxx.85.30 (?)
29.12.2017 20:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

dále

Obrázky:

Připojit reakci
               

Generátor kouře


host - xxx.xxx.85.30 (?)
29.12.2017 20:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

a nakonec

Obrázky:

Připojit reakci
         

Generátor kouře


fentis (1) - xxx.xxx.172.9 (?)
21.12.2017 8:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Hobliny nebrat. Ve válci se ucpou a neumi se sypat.

Připojit reakci
   

Generátor kouře


host - xxx.xxx.103.6 (?)
17.4.2018 9:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Maso založím na sucho 1měsíc, omyju od přebytečné soli a udím 4x obden 6-8 hod. Potom ho nechám viset v chladu a pomalu konzumuji dle potřeby. Maso je vyzrálé, vyuzené a vydrželo by velice dlouho. K uzení používám bukové štěpky, koupené v balení po 15kg

Uzení zdar, Bláža 

Obrázky:

Připojit reakci
      

Generátor kouře


host - xxx.xxx.103.6 (?)
17.4.2018 9:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Omylem jsem zadal obrázek masa uzeného klasicky. Toto je už je to správné studeným kouřem z generátoru. 

Obrázky:
Uzené studeným kouřem
Uzené studeným kouřem
Připojit reakci
         

Generátor kouře


host - xxx.xxx.218.122 (?)
17.4.2018 18:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já nechávám maximálně 12hod. jde jen o nevonění, zbytek zařídí fermentace - kvašení a sušení.

Nakládám týden až dva pomocí vákuovačky.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Domácí klobásy6919.10.2018242444
Dehtování3014.10.20187791
Udírny Thermowind414.9.2018764
Uzení domácích klobás15031.8.2018424043
Dmácí uzený sýr4622.8.2018226625
A až Z o uzení2053.8.2018453378
Jake drevo1430.7.201814672
Nakládání a vakuování masa na uzení4323.5.201883648
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018289857
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201823862
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201856043
Uzení masa389.5.2018120899
Generátor kouře349.5.201863257
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018134270
Lovecký a Turistický salám329.5.201898847
Uzeni bucek6028.3.201853880
Špek1228.3.201841984
Problémy s plechovou udírnou 4616.3.201821642
Plnička klobás153.2.20189007
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20184734
Odkůrování polínek na uzení56.1.20182725
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017107887
První klobásky5119.12.201782730
Udírna dehtuje1818.12.201719644
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201737444
Průměr komínu k udírně22.8.20175122
Zateplení udírny816.7.20175541
Udene kuriatko47.6.20174133
Uzený kapr3129.5.2017119009
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201726189
Prvni moje uzeni2111.3.201713639
Drobící se se uzené maso47.3.20173548
Uzení masa studeným kouřem25.3.20178762
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.20179904
Fuet164.1.201740950
Dymbox825.11.201613082
Udírna4818.11.2016115776
Poličky do udírny126.8.20163222
Maso jíž ze začátku černé1524.7.201629469
Jak uchovávat klobásy?3427.6.2016103277
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů