Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Generátor kouře

Generátor kouře


host - xxx.xxx.241.140 (?)
12.9.2017 10:59

Takže tam ty bakterie musíte dodat zpátky. Někdy bych chtěl zkusit nějaký sýr nebo brynzu.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4   
                        

Generátor kouře


host - xxx.xxx.250.122 (?)
11.9.2017 10:42, počet návštěv: 91470
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Resi nekdo, jak se zbavit bakterii v mase pri pouziti generatoru? Treba u veproveho masa je potreba ohrat jadro na 65 stupnu. Nebo to neresite a jite to i s tema bakteriema?

Připojit reakci   
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.218.122 (?)
11.9.2017 19:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já to jím i s těma bakteriemi, protože mi obnoví střevní mikrofloru - bakterie mléčného kvašení, dalo by se říct, že to maso je zdravé jako jogurt. Ostatní bakterie nemají šanci přežít v okyseleném prostředí - kyselina mléčná.

Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.250.122 (?)
12.9.2017 7:12
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Po pravde jsem lepsi odpoved necekal. Mlecne kvaseni... leda ze ty klobasy zapijite mlikem, kebo kyslym zelim. tim ale listerii nebo salmonelu nezabijete. V kazdem pripade diky za radu, abych se na studene uzeni vybodl

Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.218.122 (?)
12.9.2017 7:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Komu není radno, tomu není pomoci. Musíte dělat klobásy nebo maso z kvalitního masa, ne z výseku.

Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.250.122 (?)
12.9.2017 8:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pro mliko jezdim na farmu, kde maji doslova vystavni kravy, tzn kravy ktere jezdi po soutezich a vyhravaji oceneni. A stejne by si nikdo se zdravym rozumem nedovolil mliko nepasterizovat. Kozi mam z domaciho chovu a taky by si to nikdo koho znam nedovolil pit cerstve nadojene. Je jina doba, lidi nejsou tak neznali jako driv a kdo to nechape, tak to nechape na vlastni riziko. Pro me signal nekonzumovat nic co vyrobil nejaky pseudokutil. Neberte to osobne, to je obecny fakt.

Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.241.140 (?)
12.9.2017 9:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A jak děláte tvaroh, sýry apod.

Osobně je mi jedno kdo co láduje, je to věc každého soudruha. smiley

Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.250.122 (?)
12.9.2017 9:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Z koziho syry, vetsinou farmarsky na snidani a z kravskeho smetanu, maslo, syr na uzeni a jogurt. Vsechno jen pro vlastni potrebu. Vedlejsi produkt je syrovatka, ktera je vychlazena uzasny piti z obou mlik, nebo se pouziva na vareni. Takova ryze (jasminova thajska) uvarena v syrovatce je velka lahudka. Vsechno to dela spis polovicka. Ja jezdim pro mliko a konzumuju. Recepty jsou dostupne na netu. Na FB je obrovska skupina syraru, kde si vymenuji informace a zkusenosti. Rejpaly jako tady tam nenajdete.

Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.241.140 (?)
12.9.2017 10:30
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A to jde vyrobit z pasterizovaného mléka?

Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.250.122 (?)
12.9.2017 10:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ano, vsecko co delame jde vyrobit z pasterizovaneho mleka. Pasterizujeme presne na 80°C michaneho mleka tzn. v pohybu. Prodava se na to mechacka s teplomerem. Pak prudce zchladime ve vane a pak se podle potreby se pridava kultura, nebo minuly jogurt. ten se da pouzit az petkrat. Cca 2 lzice jogurtu na litr. 6 hodin se necha (u nas v troube) na 37-40°C a mate lahudkovy jogurt, ktery prebira a mnozi kulturu z materskeho, my mame radi recky typ.

Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.241.140 (?)
12.9.2017 10:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Takže tam ty bakterie musíte dodat zpátky. Někdy bych chtěl zkusit nějaký sýr nebo brynzu.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Elektrická udírna z Mountfield215.12.20198911
Uzeni bucek633.12.201989017
Kaiserova elektrická udírna2628.11.20199472
Nakládání a vakuování masa na uzení4525.11.2019121289
Uzení masa5724.11.2019167459
Uzení domácích klobás16023.11.2019527019
Jak obalit uzené maso?316.11.2019894
Udírna415.11.20191168
Lovecký a Turistický salám339.11.2019121291
Domácí klobásy734.11.2019288205
Prvni moje uzeni2531.10.201927050
Tvrdá kůže na bůčku516.10.20194220
Praglanda do masa nebo ne?3616.10.2019133438
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20198097
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20191829
Dehtování4625.8.201938457
Udírna dehtuje2625.8.201941601
Kyselost po uzení1126.7.201929284
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201921525
Generátor kouře3918.3.2019112160
Jake drevo2515.3.201928768
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20197703
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019110709
Uzení Zadní Hovězí74.2.20199495
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20194831
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201852378
Udírny Thermowind722.11.20188185
Dmácí uzený sýr4622.8.2018270109
A až Z o uzení2053.8.2018565780
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018352505
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201839424
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201875728
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018180327
Špek1228.3.201857471
Plnička klobás143.2.201818480
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201811792
Odkůrování polínek na uzení56.1.20186739
První klobásky5119.12.2017108723
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201750533
Průměr komínu k udírně22.8.20178949
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů