Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Generátor kouře

Generátor kouře


host - xxx.xxx.250.122 (?)
12.9.2017 8:29

Pro mliko jezdim na farmu, kde maji doslova vystavni kravy, tzn kravy ktere jezdi po soutezich a vyhravaji oceneni. A stejne by si nikdo se zdravym rozumem nedovolil mliko nepasterizovat. Kozi mam z domaciho chovu a taky by si to nikdo koho znam nedovolil pit cerstve nadojene. Je jina doba, lidi nejsou tak neznali jako driv a kdo to nechape, tak to nechape na vlastni riziko. Pro me signal nekonzumovat nic co vyrobil nejaky pseudokutil. Neberte to osobne, to je obecny fakt.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4   
                        

Generátor kouře


host - xxx.xxx.250.122 (?)
11.9.2017 10:42, počet návštěv: 85357
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Resi nekdo, jak se zbavit bakterii v mase pri pouziti generatoru? Treba u veproveho masa je potreba ohrat jadro na 65 stupnu. Nebo to neresite a jite to i s tema bakteriema?

Připojit reakci   
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.218.122 (?)
11.9.2017 19:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já to jím i s těma bakteriemi, protože mi obnoví střevní mikrofloru - bakterie mléčného kvašení, dalo by se říct, že to maso je zdravé jako jogurt. Ostatní bakterie nemají šanci přežít v okyseleném prostředí - kyselina mléčná.

Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.250.122 (?)
12.9.2017 7:12
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Po pravde jsem lepsi odpoved necekal. Mlecne kvaseni... leda ze ty klobasy zapijite mlikem, kebo kyslym zelim. tim ale listerii nebo salmonelu nezabijete. V kazdem pripade diky za radu, abych se na studene uzeni vybodl

Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.218.122 (?)
12.9.2017 7:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Komu není radno, tomu není pomoci. Musíte dělat klobásy nebo maso z kvalitního masa, ne z výseku.

Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.250.122 (?)
12.9.2017 8:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pro mliko jezdim na farmu, kde maji doslova vystavni kravy, tzn kravy ktere jezdi po soutezich a vyhravaji oceneni. A stejne by si nikdo se zdravym rozumem nedovolil mliko nepasterizovat. Kozi mam z domaciho chovu a taky by si to nikdo koho znam nedovolil pit cerstve nadojene. Je jina doba, lidi nejsou tak neznali jako driv a kdo to nechape, tak to nechape na vlastni riziko. Pro me signal nekonzumovat nic co vyrobil nejaky pseudokutil. Neberte to osobne, to je obecny fakt.

Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.241.140 (?)
12.9.2017 9:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A jak děláte tvaroh, sýry apod.

Osobně je mi jedno kdo co láduje, je to věc každého soudruha. smiley

Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.250.122 (?)
12.9.2017 9:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Z koziho syry, vetsinou farmarsky na snidani a z kravskeho smetanu, maslo, syr na uzeni a jogurt. Vsechno jen pro vlastni potrebu. Vedlejsi produkt je syrovatka, ktera je vychlazena uzasny piti z obou mlik, nebo se pouziva na vareni. Takova ryze (jasminova thajska) uvarena v syrovatce je velka lahudka. Vsechno to dela spis polovicka. Ja jezdim pro mliko a konzumuju. Recepty jsou dostupne na netu. Na FB je obrovska skupina syraru, kde si vymenuji informace a zkusenosti. Rejpaly jako tady tam nenajdete.

Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.241.140 (?)
12.9.2017 10:30
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A to jde vyrobit z pasterizovaného mléka?

Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.250.122 (?)
12.9.2017 10:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ano, vsecko co delame jde vyrobit z pasterizovaneho mleka. Pasterizujeme presne na 80°C michaneho mleka tzn. v pohybu. Prodava se na to mechacka s teplomerem. Pak prudce zchladime ve vane a pak se podle potreby se pridava kultura, nebo minuly jogurt. ten se da pouzit az petkrat. Cca 2 lzice jogurtu na litr. 6 hodin se necha (u nas v troube) na 37-40°C a mate lahudkovy jogurt, ktery prebira a mnozi kulturu z materskeho, my mame radi recky typ.

Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.241.140 (?)
12.9.2017 10:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Takže tam ty bakterie musíte dodat zpátky. Někdy bych chtěl zkusit nějaký sýr nebo brynzu.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Tvrdá kůže na bůčku314.10.20192849
Kaiserova elektrická udírna1930.9.20195984
Nakládání a vakuování masa na uzení4424.9.2019113318
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20196725
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20191134
Dehtování4625.8.201934334
Udírna dehtuje2625.8.201937985
Uzení masa5011.8.2019160131
Elektrická udírna z Mountfield94.8.20195112
Uzení domácích klobás15928.7.2019512693
Kyselost po uzení1126.7.201927668
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201920018
Generátor kouře3918.3.2019106047
Jake drevo2515.3.201927018
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20196428
Prvni moje uzeni2315.3.201924693
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019108103
Uzení Zadní Hovězí74.2.20197778
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20194089
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201848738
Udírny Thermowind722.11.20187430
Domácí klobásy6919.10.2018281300
Dmácí uzený sýr4622.8.2018264795
A až Z o uzení2053.8.2018549389
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018345809
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201836989
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201873296
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018172606
Lovecký a Turistický salám329.5.2018117616
Uzeni bucek6028.3.201883368
Špek1228.3.201855253
Plnička klobás143.2.201817214
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201810732
Odkůrování polínek na uzení56.1.20186194
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017129041
První klobásky5119.12.2017105185
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201748527
Průměr komínu k udírně22.8.20178379
Zateplení udírny816.7.201710529
Udene kuriatko47.6.20176835
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů