Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Připravte si ty největší dobroty na kvalitních grilech Weber.


Uzení > Generátor kouře

Generátor kouře


host - xxx.xxx.191.16 (?)
16.4.2017 12:40

Tady je hotový generátor.

Obrázky:

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Jak jsem rekl. Pomer gramotu a pologramotu s..., host, 9.11.2017
Jojo.Asi mate trosku starsi statistiky o tom ze se..., host, 7.11.2017
Taky se prumerna delka zivota neustale prodl..., host, 21.10.2017
A stejne by si nikdo se zdravym rozumem ..., Miloš Vysloužil, 21.10.2017
Bohuzel musim konstatovat ze tady se seredne mylit..., host, 20.10.2017

Generátor kouře


Petr Jung (2) - xxx.xxx.186.254 (?)
21.1.2016 15:29, počet návštěv: 32818
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj nezkoušel někdo generátor kouře? děkuji

Připojit reakci   
   

Generátor kouře


host - xxx.xxx.72.149 (?)
24.1.2016 20:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já se zabývá trochu jinou konstrukcí, ale princip je v podstatě stejný. Důležité je, aby se štěpky nedestilovala, ale spalovala s dostatkem vzduchu. Uvedené řešení je běžné a na netu v mnoha podobách předvedeno, takže jiste bude fungovat dobře.

FO

Připojit reakci
      

Generátor kouře


Petr Jung (2) - xxx.xxx.186.254 (?)
25.1.2016 9:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den

pokud můžu poprosit o nějaký popis konstrukce nebo stručný plánek děkuji

Připojit reakci
      

Generátor kouře


host - xxx.xxx.189.2 (?)
24.1.2017 16:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, lze používat v generátoru kouře místo štěpky i tvrdé hobliny?

Připojit reakci
         

Generátor kouře


Miloš Vysloužil (493) - xxx.xxx.92.38 (?)
24.1.2017 18:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já to nevím. Používal jsem pouze štěpku k tomuto účelu koupenou (tuším 2-4 mm). U hoblin bych se bál, že budou hořet plamenem. Vzhledem k malé spotřebě dřevěné štěpky a její ceně (oproti ceně masa) nevidím moc prostoru na experimenty.

Připojit reakci
         

Generátor kouře


host - xxx.xxx.3.123 (?)
24.2.2017 23:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, myslím že v kombinaci s štěpkou ano. Právě druhý den udím poprve pomocí generátoru kouře. Já se inspiroval videem, kde předvádí toto zařízení a dávají tam štěpky s kombinací špalíků dřeva. Měl jsem jen štěpku, první den dobré (obsah vydržel 12 hodin), ale druhý den foukalo a rychle to spalovalo, zavřenou klapku na komíně jsem měl.
Proto jsem přidal naštípané špalíky velikosti jak se podařilo, přibližně 2,5 x 4 cm.

Není ovšem jedna konstrukce generátoru, já mám rouru asi o průměru 120 mm s lapačem kondenzátu a na začátku hoření zapínám komresorek. Konstrukci jsem okopčil na internetu. Nějaké to šroubení a kousky trubky. Někdo používá na generování kouře spirálu, také je další možnost, takový drátěný koš ve tvaru hl. ulity.Štěpka postupně uhořívá.

Na normální uzení, mám topeniště, ale snažím se vyudit studeným kouřem, proto generátor. Mám zděnou udírnu obloženou šamotem, používám pro kontrolu teploty el.spirálu asi jen 1000 - 1300W. Musím říct, že to v kombinaci s termostatem funguje dobře a zapíná při 18°C a po vypnutí dojde na teploměru hodnota 24°C.

Je to pokus, generátor jsem měl za den udělaný a náklady zanedbatelné. Maximálně zacpu díru do udírny, výhoda generátoru je ta, že můžete použít jakoukoliv krabici, bednu, udělat dveře a máte udírnu. Jak bude fungovat to je jiná a kdo nic nedělá, nic nepokazí.

S pozdravem Zdeněk  z.a.m@seznam.cz

Připojit reakci
            

Generátor kouře


host - xxx.xxx.191.16 (?)
16.4.2017 12:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tady je hotový generátor.

Obrázky:

Připojit reakci
               

Generátor kouře


Miloš Vysloužil (493) - xxx.xxx.236.1 (?)
16.4.2017 13:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Co povídáte. Žádná poslední příležitost k nákupu. Ten váš generátor je koupený z Polska, odkud vám ho pošlou za poloviční cenu, jmenuje se Dymbox.

Připojit reakci
                  

Generátor kouře


host - xxx.xxx.84.190 (?)
17.4.2017 8:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jeden Dymbox je menší 1.36 litru a stojí a stojí 1800kč.Ten větší jak čtu 2.32 litru stojí 2165kč.O tom je v inzerátu řeč.Pak musíte do polska zaplatit předem a pak zaplatit dopravné což dělá zhruba kolem pětistovky.Nedá se tedy říct, že by byl prodávající nějaký Obr zloděj. a že se to dá koupit za polovic.Každý si může vybrat.

Připojit reakci
                     

Generátor kouře


host - xxx.xxx.128.198 (?)
1.9.2017 20:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak jsem podle návodu udělal generátor kouře a udil bukovou štěpkou studeným kouřem, udírnu mám skvělou a když udím klasicky přes topeniště s 2,5 m dlouhou rourou do horní dřevěné zateplené udírny, tak to nemá chybu. Po použití generátoru kouře šlo všechno psům, kouř šel skvěle všechno se zdálo být ok ale po čase mi asi wenerátor dehtoval a dřevo jsem asi spíš destiloval, ale valilo se z něj vždy kouře dost, no vůbec nevím kde je chyba, jelikož generátor dává dostatek voˇbavého kouře, teplota uzení 20-25 %, ale po dvou dnech masio kyselý jako ocet no ani pes to nechtěl, nemá někdo zkušenosti, Jediné co jsme vypozorovL bylo to že jsme udil když bylo venku teplo cca 20 st. a udírna prostě neměla tah a kouř se v ní v podstatě válel a držel neb by krz ní proudil, to je jediné vysvětlení že udit astudeným kouřem se musí při nižší venkovní teplotě, jinak mně nic nenapadá.

Připojit reakci
                        

Generátor kouře


host - xxx.xxx.250.122 (?)
11.9.2017 10:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Resi nekdo, jak se zbavit bakterii v mase pri pouziti generatoru? Treba u veproveho masa je potreba ohrat jadro na 65 stupnu. Nebo to neresite a jite to i s tema bakteriema?

Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.218.122 (?)
11.9.2017 19:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já to jím i s těma bakteriemi, protože mi obnoví střevní mikrofloru - bakterie mléčného kvašení, dalo by se říct, že to maso je zdravé jako jogurt. Ostatní bakterie nemají šanci přežít v okyseleném prostředí - kyselina mléčná.

Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.250.122 (?)
12.9.2017 7:12
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Po pravde jsem lepsi odpoved necekal. Mlecne kvaseni... leda ze ty klobasy zapijite mlikem, kebo kyslym zelim. tim ale listerii nebo salmonelu nezabijete. V kazdem pripade diky za radu, abych se na studene uzeni vybodl

Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.218.122 (?)
12.9.2017 7:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Komu není radno, tomu není pomoci. Musíte dělat klobásy nebo maso z kvalitního masa, ne z výseku.

Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.250.122 (?)
12.9.2017 8:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pro mliko jezdim na farmu, kde maji doslova vystavni kravy, tzn kravy ktere jezdi po soutezich a vyhravaji oceneni. A stejne by si nikdo se zdravym rozumem nedovolil mliko nepasterizovat. Kozi mam z domaciho chovu a taky by si to nikdo koho znam nedovolil pit cerstve nadojene. Je jina doba, lidi nejsou tak neznali jako driv a kdo to nechape, tak to nechape na vlastni riziko. Pro me signal nekonzumovat nic co vyrobil nejaky pseudokutil. Neberte to osobne, to je obecny fakt.

Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.241.140 (?)
12.9.2017 9:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A jak děláte tvaroh, sýry apod.

Osobně je mi jedno kdo co láduje, je to věc každého soudruha. smiley

Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.250.122 (?)
12.9.2017 9:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Z koziho syry, vetsinou farmarsky na snidani a z kravskeho smetanu, maslo, syr na uzeni a jogurt. Vsechno jen pro vlastni potrebu. Vedlejsi produkt je syrovatka, ktera je vychlazena uzasny piti z obou mlik, nebo se pouziva na vareni. Takova ryze (jasminova thajska) uvarena v syrovatce je velka lahudka. Vsechno to dela spis polovicka. Ja jezdim pro mliko a konzumuju. Recepty jsou dostupne na netu. Na FB je obrovska skupina syraru, kde si vymenuji informace a zkusenosti. Rejpaly jako tady tam nenajdete.

Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.241.140 (?)
12.9.2017 10:30
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A to jde vyrobit z pasterizovaného mléka?

Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.250.122 (?)
12.9.2017 10:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ano, vsecko co delame jde vyrobit z pasterizovaneho mleka. Pasterizujeme presne na 80°C michaneho mleka tzn. v pohybu. Prodava se na to mechacka s teplomerem. Pak prudce zchladime ve vane a pak se podle potreby se pridava kultura, nebo minuly jogurt. ten se da pouzit az petkrat. Cca 2 lzice jogurtu na litr. 6 hodin se necha (u nas v troube) na 37-40°C a mate lahudkovy jogurt, ktery prebira a mnozi kulturu z materskeho, my mame radi recky typ.

Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.241.140 (?)
12.9.2017 10:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Takže tam ty bakterie musíte dodat zpátky. Někdy bych chtěl zkusit nějaký sýr nebo brynzu.

Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.250.122 (?)
12.9.2017 11:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Po tehle uslechtilych bakteriich, spis bych jim rikal kultury se nepotento. Vyroba syra je jednodussi, nez se zda. Par tydnu se rozkoukate na zminenem syrarskem Tomsove FB se spoustou obrazku, prectete par navodu a pak vas to tak rozcuka, ze zacnete nakupovat HW. Pak muzete vyrabet nivu, hermelin, parenici a spousty dalsich. Stoji to za to, to mi verte.

Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.241.140 (?)
12.9.2017 11:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Věřím, snad se k tomu někdy dostanu. smiley

Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.84.190 (?)
15.9.2017 7:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pro 250122 Nechápu, proč jste si nezaložil jiné vlákno na kozí sír a řešíte to v generátoru kouře.Samozřejmě jsem se zamyslel nad baktriemi v tepelně neopracovaném výrobku, protože generátor používám.Ale stejné to snad je v udírně, komíně,na půdě a všude tam, kde to maso, klobásy pověsí a udí studeným kouřem.Co sušené maso? Co tatarák? Jinak v tom generátoru mám spirálu a termostat.Můžu to seřídit na jakoukoliv teplotu 25-90st.Taky by mě zajímalo kolik lidí už na ty bakterie za ty stovky let zemřelo.?Jak dělají uherák a jiné zboží tepelně neopracované.

Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.2.37 (?)
20.10.2017 12:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Bohuzel musim konstatovat ze tady se seredne mylite. Cela pasterizace je proces ktery spise skodi nez ze by byl prinosem. Je samozrejme utechou pro ty kteri se svyma fobiema travi vice casu nez je zdravo. Za prve se pasterizaci neodstranite jen "eventuelni" nezadouci mikroorganismy ale i ty zadouci coz znacne snizuje kvalitu mleka a po UHT pasterizaci ani nemluve, uz to s mlekem nema nic spolecneho. Za druhe jestli jste si vsiml, tak lidsky organismus diky vsem temto "opatrenim" ktere nam maji byt ku prospechu znacne zdegeneroval a nedokaze si vytvaret zadne protilatky a nedokaze ani bojovat pomalu s nemocemi.Samozrejme tyto nesmyslne "opatreni" vedou k uplne zavislosti na lecich a chemickych pripravcich a trosku nam unika ten nejdulezitejai fakt ze my nejsme od prirody oddeleni.Melibychom zit v souladu s prirodou, protoze zakony a procesy ktere funguji v prirode jsou dokonale.Snazime se co nejvice izolovat od prirody a zaroven hledame rok od roku casteji odpovedi na stale pribivajici deprese, nespokojenost a nemoci.Paradox ze? Zijeme ve svete neustale se menicich protikladu coz jiste vite.Nemuzete se branit proti jednomu polu a vyuzivat ten druhy.Pitim tak znehodnoceneho mleka je stejne jako uzivat vitaminy v tabletkach.Je to kratkozrake a nesmyslne a vyhledove vas to jedine poskodi.Piju mleko od souseda ktery ma kravy a smaozrejme nepasterizovane, usetren pred temito fobiemi a za dvacet let pravidelneho piti musim konstatovat, ze leky jsem do pusy nevzal a nemocny jsem nanejvys jednou za tri roky a to po dobu max. trech dnu bez jedinneho leku. Premyslejte o tom.Kdyz se budete ridit vedou ktera nam mimochodem rika kazdy rok neco jineho a casto se jedna o uplne protichudne obevy, budete nestastny a nemocny. Viz afera s celosvetovym zdrazenim masla.Najednou vedci objevili ze konzumaci umele snizenych tuku v potravinach je nejen ze neprospesne ale i nezdrave.Bylo mi to hned jasne kdyz vysel velky bum s nizkotucnymi jogurty a mleky a syry atd, protoze muj kamarad pracoval ve fabrice kde vyrabeli vsechny syry a mlecne vyrobky.Kdyz popisoval co je vlastne nizkotucny syr, chtelo se mi zvracet.Od Te doby vim ze bych nic nizkotucneho nepozrel dobrovolne.Obecne se muzete ridit jednim jednoduchym pravidlem.Cim vice upravena potravina, cim vetsim osetrenim nebo vyrobnim procesem musi potravina projit tim vice je logicky neprirozena a tim vice pro telo toxicka.Dopad na vase telo se nemusi objevovat hned.Dokut je telo mlade, poradi si skoro se vsim po nejakou dobu ale potom prijde dan.Dekuji StiborJ.
Připojit reakci
                           

Generátor kouře


Miloš Vysloužil (493) - xxx.xxx.236.1 (?)
21.10.2017 9:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A stejne by si nikdo se zdravym rozumem nedovolil mliko nepasterizovat.......nikdo koho znam nedovolil pit cerstve nadojene. Je jina doba, lidi nejsou tak neznali jako driv a kdo to nechape, tak to nechape na vlastni riziko.

Ano je jiná doba. Lidé jedí sterilní potraviny, pijí pasterizovaná mléka a zajídají je laktobacilovými tabletkami z lékárny. Vítězství vědy nad zdravým rozumem!

Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.250.122 (?)
21.10.2017 11:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Taky se prumerna delka zivota neustale prodluzuje. Pomer gramotu a pologramotu se do tech statistik nepromita.

Spousta lidi mliko vubec nepije, vetsina lidi se vubec k cerstvemu mliku nedostane, jiny by se ho ani nedotkli. Prestante natahovat vlakno o generatoru koure kravinama s mlikem. My mliko pasterizujeme na 80°C, mame ho od krav a koz z pastvy. Nikdo nepozna, jestli krava nebo koza na louce chytne kliste nakazene encefalitidou27. Pasterizace je urcite lepsi nez stravit zbytek zivota jako mrzak.

Takze vy si mudrlanti delejte co chcete a ja budu delat to same. Radit nepotrebuju.

Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.219.36 (?)
7.11.2017 16:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Jojo.Asi mate trosku starsi statistiky o tom ze se dozivame vice.Zrejme nejakej zamzr informaci :-) Ukazuje se ze jdeme zase zpet a vek se snizuje a muze prave za to doba jedova kterou tu momentalne uz par let mame.Prominte lepe receno doba "sterility" a pasterizace. Tak to vypada kdyz si nejakej sedlak precte clanek na internetu o vyhodach pasterizace a chemickych potravin a mysli si ze je chytrejsi nez cela evoluce :-) Myslim ze Vas budu za par let lecit nasledky vaseho presvedceni. :-) Hezky den.
Připojit reakci
                           

Generátor kouře


host - xxx.xxx.250.122 (?)
9.11.2017 16:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jak jsem rekl. Pomer gramotu a pologramotu se do statistik nepocita. Ja vas pane neucim zit, neucte to vy me.

PS na statistiky je tu CSU, to je cesky statisticky urad. Nez se pustite do vlastnich, zkuste se v tom jejich trochu povrtat

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
A až Z o uzení18817.12.2017395860
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201729867
Dmácí uzený sýr431.12.2017198513
Praglanda do masa nebo ne?3312.11.201795167
Generátor kouře289.11.201732819
Udírna dehtuje153.11.201711097
Lovecký a Turistický salám3020.10.201786065
Plnička klobás1424.8.20173279
Nakládání a vakuování masa na uzení4217.8.201766894
Průměr komínu k udírně22.8.20172126
Domácí klobásy6317.7.2017219595
Zateplení udírny816.7.20172377
Udene kuriatko47.6.20172309
Uzený kapr3129.5.2017106802
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201720759
Uzení masa3417.4.201798598
Prvni moje uzeni2111.3.20178730
Drobící se se uzené maso47.3.20172132
Uzení masa studeným kouřem25.3.20174717
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.20176276
Problémy s plechovou udírnou 410.2.20174093
Uzeni bucek6012.1.201736365
Závady při výrobě domácích uzenin?816.1.2017257765
Fuet164.1.201734326
Uzení domácích klobás14631.12.2016375987
První klobásky5030.12.201670284
Kolik soli na lák na uzené?4622.12.2016113115
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?2621.12.201646248
Dymbox825.11.20168514
Udírna4818.11.2016102164
Jake drevo96.10.20169722
Poličky do udírny126.8.20162313
Maso jíž ze začátku černé1524.7.201623639
Jak uchovávat klobásy?3427.6.201688245
Gril na cele pulky228.4.20164041
Klobásy opět nakyslé 1125.1.201615642
Uzení kolen410.1.201610395
Uzení ryb78.12.201530046
Izolace do plechové udírny 523.11.201514542
Šunka bez rychlosolí 2915.11.201582973
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů