Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Připravte si ty největší dobroty na kvalitních grilech Weber.


Uzení > Generátor kouře

Generátor kouře


Petr Jung (2) - xxx.xxx.186.254 (?)
21.1.2016 15:29, počet návštěv: 10850
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj nezkoušel někdo generátor kouře? děkuji

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Generátor kouře


host - xxx.xxx.72.149 (?)
24.1.2016 20:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já se zabývá trochu jinou konstrukcí, ale princip je v podstatě stejný. Důležité je, aby se štěpky nedestilovala, ale spalovala s dostatkem vzduchu. Uvedené řešení je běžné a na netu v mnoha podobách předvedeno, takže jiste bude fungovat dobře.

FO

Připojit reakci
      

Generátor kouře


Petr Jung (2) - xxx.xxx.186.254 (?)
25.1.2016 9:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den

pokud můžu poprosit o nějaký popis konstrukce nebo stručný plánek děkuji

Připojit reakci
         

Generátor kouře


host - xxx.xxx.208.140 (?)
24.11.2016 15:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

DObrý den.

Marně hledám plánek na genertor kouře. Podařilo se Vám nějaký sehnat?

Měl bych také zájem. Napište prosím na

dalkar2008@centrum.cz

Děkuji

Připojit reakci
      

Generátor kouře


host - xxx.xxx.1.151 (?)
22.1.2017 12:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

dobrý den mám zájem o plánek na výrobu generátoru kouře do udírny předem moc děkuji kdo mě ho zašle na vtjracek@seznam.cz

Připojit reakci
      

Generátor kouře


host - xxx.xxx.189.2 (?)
24.1.2017 16:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, lze používat v generátoru kouře místo štěpky i tvrdé hobliny?

Připojit reakci
         

Generátor kouře


Miloš Vysloužil (428) - xxx.xxx.92.38 (?)
24.1.2017 18:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já to nevím. Používal jsem pouze štěpku k tomuto účelu koupenou (tuším 2-4 mm). U hoblin bych se bál, že budou hořet plamenem. Vzhledem k malé spotřebě dřevěné štěpky a její ceně (oproti ceně masa) nevidím moc prostoru na experimenty.

Připojit reakci
         

Generátor kouře


host - xxx.xxx.3.123 (?)
24.2.2017 23:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, myslím že v kombinaci s štěpkou ano. Právě druhý den udím poprve pomocí generátoru kouře. Já se inspiroval videem, kde předvádí toto zařízení a dávají tam štěpky s kombinací špalíků dřeva. Měl jsem jen štěpku, první den dobré (obsah vydržel 12 hodin), ale druhý den foukalo a rychle to spalovalo, zavřenou klapku na komíně jsem měl.
Proto jsem přidal naštípané špalíky velikosti jak se podařilo, přibližně 2,5 x 4 cm.

Není ovšem jedna konstrukce generátoru, já mám rouru asi o průměru 120 mm s lapačem kondenzátu a na začátku hoření zapínám komresorek. Konstrukci jsem okopčil na internetu. Nějaké to šroubení a kousky trubky. Někdo používá na generování kouře spirálu, také je další možnost, takový drátěný koš ve tvaru hl. ulity.Štěpka postupně uhořívá.

Na normální uzení, mám topeniště, ale snažím se vyudit studeným kouřem, proto generátor. Mám zděnou udírnu obloženou šamotem, používám pro kontrolu teploty el.spirálu asi jen 1000 - 1300W. Musím říct, že to v kombinaci s termostatem funguje dobře a zapíná při 18°C a po vypnutí dojde na teploměru hodnota 24°C.

Je to pokus, generátor jsem měl za den udělaný a náklady zanedbatelné. Maximálně zacpu díru do udírny, výhoda generátoru je ta, že můžete použít jakoukoliv krabici, bednu, udělat dveře a máte udírnu. Jak bude fungovat to je jiná a kdo nic nedělá, nic nepokazí.

S pozdravem Zdeněk  z.a.m@seznam.cz

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Uzení masa3126.3.201776924
A až Z o uzení17019.3.2017352524
Prvni moje uzeni2111.3.20172835
Drobící se se uzené maso47.3.2017513
Uzení masa studeným kouřem25.3.2017523
Dmácí uzený sýr4126.2.2017174021
Generátor kouře824.2.201710851
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.20172998
Problémy s plechovou udírnou 410.2.20171544
Uzeni bucek6012.1.201719520
Závady při výrobě domácích uzenin?816.1.2017236833
Udírna dehtuje146.1.20174173
Fuet174.1.201727895
Uzení domácích klobás14631.12.2016336723
První klobásky5530.12.201659159
Kolik soli na lák na uzené?4622.12.201695229
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?2621.12.201639075
Nakládání a vakuování masa na uzení401.12.201650921
Dymbox825.11.20163568
Udírna4818.11.201690003
Domácí klobásy629.11.2016199635
Jake drevo96.10.20166672
Praglanda do masa nebo ne?337.9.201683655
Poličky do udírny126.8.20161471
Lovecký a Turistický salám2923.8.201674080
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny149.8.201623121
Maso jíž ze začátku černé1524.7.201618674
Jak uchovávat klobásy?3427.6.201674683
Gril na cele pulky228.4.20163085
Uzení kolen410.1.20168275
Jiný odstím ve středu masa 145.1.201614507
Uzení ryb78.12.201525566
Izolace do plechové udírny 523.11.201511644
Šunka bez rychlosolí 2915.11.201575121
Prenosna udirna?35.11.20157354
Cena domácích uzenin319.10.20157055
Uzení šunky z šunkovaru216.10.20155014
Kyselost po uzení1030.9.201515556
Domácí salámy a klobásy bez uzení44.4.201514976
Klobasky z inych druhov mäsa129.3.20154017
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů