Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Fuet

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Pan Vysloužil, na toto je dobrá jedna rada -..., host, 21.11.2016
Vždyť naši dědové a pradědové sotva disp..., vyslouzil, 8.11.2016
Sušené klobásky jsme doma vyzkoušeli, do sta..., host, 7.11.2016
Děkuji, taky vyzkouším. Martin..., host, 8.1.2015
A chorizo hotové... , host, 5.1.2015
Stránky: 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   

Fuet


M. D. (2) - xxx.xxx.161.52 (?)
2.1.2015 12:38, počet návštěv: 45809
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Přeji všem dobrý den, obracím se na tuto sešlost s prosbou a dotazem zda někdo má povědomí o tom jak vyrobit doma salám FUET. Na internetu jsem bohužel nenašel nic a ani pan Gůgl mi nepomohl. Závěrem své prosby přeji všem labužníkům Šťastný Nový rokl 2015. Míla

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Fuet


host - xxx.xxx.92.152 (?)
2.1.2015 15:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak to by mě taky zajímalo. M.

Připojit reakci
      

Fuet


host - xxx.xxx.72.149 (?)
2.1.2015 19:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

myslím, že se to tady nepodaří, zrovna tak, jako se nepodaří parmská šunka. Snad jedině v klimatizované komoře.

FO

Připojit reakci
   

Fuet


host - xxx.xxx.235.130 (?)
3.1.2015 9:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To je strašně jednoduchý, stačí do klobás přidat 3% cukru a pověsit do špajzu a nechat vykvasit(fermentovat) při teplotě 20 - 25°C cca 3týdny. Případně trochu sladkýho červenýho vína. Dělám to běžně.

Obrázky:
čabajky
čabajky
Připojit reakci
      

Fuet


vyslouzil (563) - xxx.xxx.236.1 (?)
3.1.2015 11:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jednoduché to určitě nebude. Moc záleží na způsobu uzení, možná i na použitém mase. U koupeného masa a po obvyklém krátkém uzení teplým kouřem klobásy po 3 týdnech ve 25 stupních spíš zasmrádnou než zfermentují.  Jestli se Vám to daří, tak klobouk dolů. Můžete upřesnit složení takových klobás, délku a teplotu uzení, jestli přidáváte vodu, atd. 

Připojit reakci
         

Fuet


host - xxx.xxx.235.130 (?)
3.1.2015 12:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Žádné uzení, syrové zavěsit do špajzu, když udit tak jen studeným kouřem navonět do 25°C. Nesmíte zabít bakterie mléčného kvašení, které jsou v masu. Maso míchám bůček, plecko,krkovici, přední hovězí jako normální klobásy. podle peněz, jen z libového bůčku jsou taky dobrý.

Jen sůl, cukr a koření co komu chutná a žádná voda jen to víno. Maso musí být chlazené a míchat v rukavicích, aby jste neohřívali maso a neodděloval se tuk od masa.

Takle to dělají Francouzi - Saveurs how to make saucisson (french salami) with Julien Picamil from Dartmouth UK

Připojit reakci
      

Fuet


host - xxx.xxx.72.149 (?)
5.1.2015 10:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

dělám klobásy "maďarského typu", kde je také důležitá fermentace(lehká při nižší teplotě, cukr nepřidávám)  a následné sušení, šunku za studena zauzenou a sušenou. Mám zkušenost, že výsledek je závislý na teplotě a vlhkosti vzduchu během zrání-sušení. Proto jsem si na fuet netroufl. Děkuji za dodání kuráže- zkusím to také.

FO

Připojit reakci
         

Fuet


host - xxx.xxx.75.21 (?)
5.1.2015 12:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ještě jsem našel lepčí fotku.

Obrázky:
čabajky
čabajky
Připojit reakci
            

Fuet


host - xxx.xxx.75.21 (?)
5.1.2015 12:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A současnost:

Obrázky:
Čorýzo-syrové
Čorýzo-syrové
Připojit reakci
               

Fuet


host - xxx.xxx.75.21 (?)
5.1.2015 12:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A chorizo hotové

Obrázky:

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Generátor kouře3918.3.201984815
Uzení masa studeným kouřem718.3.201912060
Dehtování4418.3.201920845
Jake drevo2615.3.201920140
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20191848
Prvni moje uzeni2315.3.201918183
Uzení masa496.3.2019143341
Udírna dehtuje221.3.201928044
Šunka bez rychlosolí 3526.2.201998089
Uzení Zadní Hovězí74.2.20193445
Uzení domácích klobás15115.1.2019468954
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20191909
Tvrdá kůže na bůčku327.12.20181243
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201835224
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20182641
Udírny Thermowind722.11.20183922
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.201898410
Domácí klobásy6919.10.2018262428
Dmácí uzený sýr4622.8.2018246808
A až Z o uzení2053.8.2018498464
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018320442
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201830999
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201864666
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018156947
Lovecký a Turistický salám329.5.2018108868
Uzeni bucek6028.3.201868655
Špek1228.3.201848954
Plnička klobás143.2.201813210
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20187764
Odkůrování polínek na uzení56.1.20184526
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017118359
První klobásky5119.12.201793409
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201742671
Průměr komínu k udírně22.8.20176702
Zateplení udírny816.7.20178038
Udene kuriatko47.6.20175475
Uzený kapr3129.5.2017126845
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201730614
Drobící se se uzené maso47.3.20174793
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.201713134
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů