Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Fuet

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Pan Vysloužil, na toto je dobrá jedna rada -..., host, 21.11.2016
Vždyť naši dědové a pradědové sotva disp..., vyslouzil, 8.11.2016
Sušené klobásky jsme doma vyzkoušeli, do sta..., host, 7.11.2016
Děkuji, taky vyzkouším. Martin..., host, 8.1.2015
A chorizo hotové... , host, 5.1.2015
Stránky: 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   

Fuet


M. D. (2) - xxx.xxx.161.52 (?)
2.1.2015 12:38, počet návštěv: 47750
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Přeji všem dobrý den, obracím se na tuto sešlost s prosbou a dotazem zda někdo má povědomí o tom jak vyrobit doma salám FUET. Na internetu jsem bohužel nenašel nic a ani pan Gůgl mi nepomohl. Závěrem své prosby přeji všem labužníkům Šťastný Nový rokl 2015. Míla

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Fuet


host - xxx.xxx.92.152 (?)
2.1.2015 15:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak to by mě taky zajímalo. M.

Připojit reakci
      

Fuet


host - xxx.xxx.72.149 (?)
2.1.2015 19:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

myslím, že se to tady nepodaří, zrovna tak, jako se nepodaří parmská šunka. Snad jedině v klimatizované komoře.

FO

Připojit reakci
   

Fuet


host - xxx.xxx.235.130 (?)
3.1.2015 9:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To je strašně jednoduchý, stačí do klobás přidat 3% cukru a pověsit do špajzu a nechat vykvasit(fermentovat) při teplotě 20 - 25°C cca 3týdny. Případně trochu sladkýho červenýho vína. Dělám to běžně.

Obrázky:
čabajky
čabajky
Připojit reakci
      

Fuet


vyslouzil (563) - xxx.xxx.236.1 (?)
3.1.2015 11:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jednoduché to určitě nebude. Moc záleží na způsobu uzení, možná i na použitém mase. U koupeného masa a po obvyklém krátkém uzení teplým kouřem klobásy po 3 týdnech ve 25 stupních spíš zasmrádnou než zfermentují.  Jestli se Vám to daří, tak klobouk dolů. Můžete upřesnit složení takových klobás, délku a teplotu uzení, jestli přidáváte vodu, atd. 

Připojit reakci
         

Fuet


host - xxx.xxx.235.130 (?)
3.1.2015 12:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Žádné uzení, syrové zavěsit do špajzu, když udit tak jen studeným kouřem navonět do 25°C. Nesmíte zabít bakterie mléčného kvašení, které jsou v masu. Maso míchám bůček, plecko,krkovici, přední hovězí jako normální klobásy. podle peněz, jen z libového bůčku jsou taky dobrý.

Jen sůl, cukr a koření co komu chutná a žádná voda jen to víno. Maso musí být chlazené a míchat v rukavicích, aby jste neohřívali maso a neodděloval se tuk od masa.

Takle to dělají Francouzi - Saveurs how to make saucisson (french salami) with Julien Picamil from Dartmouth UK

Připojit reakci
      

Fuet


host - xxx.xxx.72.149 (?)
5.1.2015 10:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

dělám klobásy "maďarského typu", kde je také důležitá fermentace(lehká při nižší teplotě, cukr nepřidávám)  a následné sušení, šunku za studena zauzenou a sušenou. Mám zkušenost, že výsledek je závislý na teplotě a vlhkosti vzduchu během zrání-sušení. Proto jsem si na fuet netroufl. Děkuji za dodání kuráže- zkusím to také.

FO

Připojit reakci
         

Fuet


host - xxx.xxx.75.21 (?)
5.1.2015 12:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ještě jsem našel lepčí fotku.

Obrázky:
čabajky
čabajky
Připojit reakci
            

Fuet


host - xxx.xxx.75.21 (?)
5.1.2015 12:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A současnost:

Obrázky:
Čorýzo-syrové
Čorýzo-syrové
Připojit reakci
               

Fuet


host - xxx.xxx.75.21 (?)
5.1.2015 12:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A chorizo hotové

Obrázky:

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Elektrická udírna z Mountfield214.6.2019412
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201917379
Generátor kouře3918.3.201995588
Dehtování4418.3.201926171
Jake drevo2615.3.201923066
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20193981
Prvni moje uzeni2315.3.201920818
Uzení masa496.3.2019149949
Udírna dehtuje221.3.201931869
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019102321
Uzení Zadní Hovězí74.2.20195320
Uzení domácích klobás15115.1.2019485041
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20192773
Tvrdá kůže na bůčku327.12.20181824
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201840579
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20183630
Udírny Thermowind722.11.20185780
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.2018103572
Domácí klobásy6919.10.2018269452
Dmácí uzený sýr4622.8.2018254418
A až Z o uzení2053.8.2018519158
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018330849
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201833413
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201867894
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018163044
Lovecký a Turistický salám329.5.2018112433
Uzeni bucek6028.3.201873986
Špek1228.3.201851570
Plnička klobás143.2.201814726
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20188956
Odkůrování polínek na uzení56.1.20185237
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017122207
První klobásky5119.12.201797844
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201745027
Průměr komínu k udírně22.8.20177365
Zateplení udírny816.7.20178981
Udene kuriatko47.6.20176025
Uzený kapr3129.5.2017130326
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201732444
Drobící se se uzené maso47.3.20175196
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů