Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.


Uzení > Fuet

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Pan Vysloužil, na toto je dobrá jedna rada -..., host, 21.11.2016
Vždyť naši dědové a pradědové sotva disp..., vyslouzil, 8.11.2016
Sušené klobásky jsme doma vyzkoušeli, do sta..., host, 7.11.2016
Děkuji, taky vyzkouším. Martin..., host, 8.1.2015
A chorizo hotové... , host, 5.1.2015
Stránky: 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   

Fuet


M. D. (2) - xxx.xxx.161.52 (?)
2.1.2015 12:38, počet návštěv: 38743
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Přeji všem dobrý den, obracím se na tuto sešlost s prosbou a dotazem zda někdo má povědomí o tom jak vyrobit doma salám FUET. Na internetu jsem bohužel nenašel nic a ani pan Gůgl mi nepomohl. Závěrem své prosby přeji všem labužníkům Šťastný Nový rokl 2015. Míla

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Fuet


host - xxx.xxx.92.152 (?)
2.1.2015 15:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak to by mě taky zajímalo. M.

Připojit reakci
      

Fuet


host - xxx.xxx.72.149 (?)
2.1.2015 19:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

myslím, že se to tady nepodaří, zrovna tak, jako se nepodaří parmská šunka. Snad jedině v klimatizované komoře.

FO

Připojit reakci
   

Fuet


host - xxx.xxx.235.130 (?)
3.1.2015 9:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To je strašně jednoduchý, stačí do klobás přidat 3% cukru a pověsit do špajzu a nechat vykvasit(fermentovat) při teplotě 20 - 25°C cca 3týdny. Případně trochu sladkýho červenýho vína. Dělám to běžně.

Obrázky:
čabajky
čabajky
Připojit reakci
      

Fuet


vyslouzil (525) - xxx.xxx.236.1 (?)
3.1.2015 11:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jednoduché to určitě nebude. Moc záleží na způsobu uzení, možná i na použitém mase. U koupeného masa a po obvyklém krátkém uzení teplým kouřem klobásy po 3 týdnech ve 25 stupních spíš zasmrádnou než zfermentují.  Jestli se Vám to daří, tak klobouk dolů. Můžete upřesnit složení takových klobás, délku a teplotu uzení, jestli přidáváte vodu, atd. 

Připojit reakci
         

Fuet


host - xxx.xxx.235.130 (?)
3.1.2015 12:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Žádné uzení, syrové zavěsit do špajzu, když udit tak jen studeným kouřem navonět do 25°C. Nesmíte zabít bakterie mléčného kvašení, které jsou v masu. Maso míchám bůček, plecko,krkovici, přední hovězí jako normální klobásy. podle peněz, jen z libového bůčku jsou taky dobrý.

Jen sůl, cukr a koření co komu chutná a žádná voda jen to víno. Maso musí být chlazené a míchat v rukavicích, aby jste neohřívali maso a neodděloval se tuk od masa.

Takle to dělají Francouzi - Saveurs how to make saucisson (french salami) with Julien Picamil from Dartmouth UK

Připojit reakci
      

Fuet


host - xxx.xxx.72.149 (?)
5.1.2015 10:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

dělám klobásy "maďarského typu", kde je také důležitá fermentace(lehká při nižší teplotě, cukr nepřidávám)  a následné sušení, šunku za studena zauzenou a sušenou. Mám zkušenost, že výsledek je závislý na teplotě a vlhkosti vzduchu během zrání-sušení. Proto jsem si na fuet netroufl. Děkuji za dodání kuráže- zkusím to také.

FO

Připojit reakci
         

Fuet


host - xxx.xxx.75.21 (?)
5.1.2015 12:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ještě jsem našel lepčí fotku.

Obrázky:
čabajky
čabajky
Připojit reakci
            

Fuet


host - xxx.xxx.75.21 (?)
5.1.2015 12:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A současnost:

Obrázky:
Čorýzo-syrové
Čorýzo-syrové
Připojit reakci
               

Fuet


host - xxx.xxx.75.21 (?)
5.1.2015 12:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A chorizo hotové

Obrázky:

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Dehtování227.6.20183677
Nakládání a vakuování masa na uzení4323.5.201878333
Dmácí uzený sýr4417.5.2018218563
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018280516
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201821499
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201852957
Uzení masa389.5.2018115627
Generátor kouře369.5.201855830
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018128032
Lovecký a Turistický salám329.5.201894781
Uzeni bucek6028.3.201848433
Špek1228.3.201839366
Problémy s plechovou udírnou 4616.3.201817746
Jake drevo1123.2.201813070
Plnička klobás153.2.20187547
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20183766
Odkůrování polínek na uzení56.1.20182075
Domácí klobásy6531.12.2017235927
A až Z o uzení19429.12.2017434230
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017104069
První klobásky5119.12.201778963
Udírna dehtuje1818.12.201717250
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201735539
Průměr komínu k udírně22.8.20174410
Zateplení udírny816.7.20174683
Udene kuriatko47.6.20173614
Uzený kapr3129.5.2017115070
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201724619
Prvni moje uzeni2111.3.201712156
Drobící se se uzené maso47.3.20173162
Uzení masa studeným kouřem25.3.20177925
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.20178742
Fuet164.1.201738744
Uzení domácích klobás14631.12.2016408052
Dymbox825.11.201611859
Udírna4818.11.2016111447
Poličky do udírny126.8.20162965
Maso jíž ze začátku černé1524.7.201627829
Jak uchovávat klobásy?3427.6.201698805
Gril na cele pulky228.4.20164709
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů