Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Uzení > Fuet

Fuet


host - xxx.xxx.72.149 (?)
5.1.2015 10:11

dělám klobásy "maďarského typu", kde je také důležitá fermentace(lehká při nižší teplotě, cukr nepřidávám)  a následné sušení, šunku za studena zauzenou a sušenou. Mám zkušenost, že výsledek je závislý na teplotě a vlhkosti vzduchu během zrání-sušení. Proto jsem si na fuet netroufl. Děkuji za dodání kuráže- zkusím to také.

FO

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Pan Vysloužil, na toto je dobrá jedna rada -..., host, 21.11.2016
Vždyť naši dědové a pradědové sotva disp..., vyslouzil, 8.11.2016
Sušené klobásky jsme doma vyzkoušeli, do sta..., host, 7.11.2016
Děkuji, taky vyzkouším. Martin..., host, 8.1.2015
A chorizo hotové... , host, 5.1.2015
Stránky: 1, 2   

Fuet


M. D. (2) - xxx.xxx.161.52 (?), 2.1.2015 12:38
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Přeji všem dobrý den, obracím se na tuto sešlost s prosbou a dotazem zda někdo má povědomí o tom jak vyrobit doma salám FUET. Na internetu jsem bohužel nenašel nic a ani pan Gůgl mi nepomohl. Závěrem své prosby přeji všem labužníkům Šťastný Nový rokl 2015. Míla

Připojit reakci   
   

Fuet


host - xxx.xxx.92.152 (?), 2.1.2015 15:52
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak to by mě taky zajímalo. M.

Připojit reakci
      

Fuet


host - xxx.xxx.72.149 (?), 2.1.2015 19:32
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

myslím, že se to tady nepodaří, zrovna tak, jako se nepodaří parmská šunka. Snad jedině v klimatizované komoře.

FO

Připojit reakci
   

Fuet


host - xxx.xxx.235.130 (?), 3.1.2015 9:43
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To je strašně jednoduchý, stačí do klobás přidat 3% cukru a pověsit do špajzu a nechat vykvasit(fermentovat) při teplotě 20 - 25°C cca 3týdny. Případně trochu sladkýho červenýho vína. Dělám to běžně.

Obrázky:
čabajky
čabajky
Připojit reakci
      

Fuet


vyslouzil (590) - xxx.xxx.236.1 (?), 3.1.2015 11:47
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jednoduché to určitě nebude. Moc záleží na způsobu uzení, možná i na použitém mase. U koupeného masa a po obvyklém krátkém uzení teplým kouřem klobásy po 3 týdnech ve 25 stupních spíš zasmrádnou než zfermentují.  Jestli se Vám to daří, tak klobouk dolů. Můžete upřesnit složení takových klobás, délku a teplotu uzení, jestli přidáváte vodu, atd. 

Připojit reakci
         

Fuet


host - xxx.xxx.235.130 (?), 3.1.2015 12:51
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Žádné uzení, syrové zavěsit do špajzu, když udit tak jen studeným kouřem navonět do 25°C. Nesmíte zabít bakterie mléčného kvašení, které jsou v masu. Maso míchám bůček, plecko,krkovici, přední hovězí jako normální klobásy. podle peněz, jen z libového bůčku jsou taky dobrý.

Jen sůl, cukr a koření co komu chutná a žádná voda jen to víno. Maso musí být chlazené a míchat v rukavicích, aby jste neohřívali maso a neodděloval se tuk od masa.

Takle to dělají Francouzi - Saveurs how to make saucisson (french salami) with Julien Picamil from Dartmouth UK

Připojit reakci
      

Fuet


host - xxx.xxx.72.149 (?), 5.1.2015 10:11
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

dělám klobásy "maďarského typu", kde je také důležitá fermentace(lehká při nižší teplotě, cukr nepřidávám)  a následné sušení, šunku za studena zauzenou a sušenou. Mám zkušenost, že výsledek je závislý na teplotě a vlhkosti vzduchu během zrání-sušení. Proto jsem si na fuet netroufl. Děkuji za dodání kuráže- zkusím to také.

FO

Připojit reakci
         

Fuet


host - xxx.xxx.75.21 (?), 5.1.2015 12:48
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ještě jsem našel lepčí fotku.

Obrázky:
čabajky
čabajky
Připojit reakci
            

Fuet


host - xxx.xxx.75.21 (?), 5.1.2015 12:49
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A současnost:

Obrázky:
Čorýzo-syrové
Čorýzo-syrové
Připojit reakci
               

Fuet


host - xxx.xxx.75.21 (?), 5.1.2015 12:51
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A chorizo hotové

Obrázky:

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2   
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů