Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Uzení > Fuet

Fuet


host - xxx.xxx.72.149 (?)
5.1.2015 10:11

dělám klobásy "maďarského typu", kde je také důležitá fermentace(lehká při nižší teplotě, cukr nepřidávám)  a následné sušení, šunku za studena zauzenou a sušenou. Mám zkušenost, že výsledek je závislý na teplotě a vlhkosti vzduchu během zrání-sušení. Proto jsem si na fuet netroufl. Děkuji za dodání kuráže- zkusím to také.

FO

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Pan Vysloužil, na toto je dobrá jedna rada -..., host, 21.11.2016
Vždyť naši dědové a pradědové sotva disp..., vyslouzil, 8.11.2016
Sušené klobásky jsme doma vyzkoušeli, do sta..., host, 7.11.2016
Děkuji, taky vyzkouším. Martin..., host, 8.1.2015
A chorizo hotové... , host, 5.1.2015
Stránky: 1, 2   

Fuet


M. D. (2) - xxx.xxx.161.52 (?)
2.1.2015 12:38, počet návštěv: 53104
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Přeji všem dobrý den, obracím se na tuto sešlost s prosbou a dotazem zda někdo má povědomí o tom jak vyrobit doma salám FUET. Na internetu jsem bohužel nenašel nic a ani pan Gůgl mi nepomohl. Závěrem své prosby přeji všem labužníkům Šťastný Nový rokl 2015. Míla

Připojit reakci   
   

Fuet


host - xxx.xxx.92.152 (?)
2.1.2015 15:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak to by mě taky zajímalo. M.

Připojit reakci
      

Fuet


host - xxx.xxx.72.149 (?)
2.1.2015 19:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

myslím, že se to tady nepodaří, zrovna tak, jako se nepodaří parmská šunka. Snad jedině v klimatizované komoře.

FO

Připojit reakci
   

Fuet


host - xxx.xxx.235.130 (?)
3.1.2015 9:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To je strašně jednoduchý, stačí do klobás přidat 3% cukru a pověsit do špajzu a nechat vykvasit(fermentovat) při teplotě 20 - 25°C cca 3týdny. Případně trochu sladkýho červenýho vína. Dělám to běžně.

Obrázky:
čabajky
čabajky
Připojit reakci
      

Fuet


vyslouzil (584) - xxx.xxx.236.1 (?)
3.1.2015 11:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jednoduché to určitě nebude. Moc záleží na způsobu uzení, možná i na použitém mase. U koupeného masa a po obvyklém krátkém uzení teplým kouřem klobásy po 3 týdnech ve 25 stupních spíš zasmrádnou než zfermentují.  Jestli se Vám to daří, tak klobouk dolů. Můžete upřesnit složení takových klobás, délku a teplotu uzení, jestli přidáváte vodu, atd. 

Připojit reakci
         

Fuet


host - xxx.xxx.235.130 (?)
3.1.2015 12:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Žádné uzení, syrové zavěsit do špajzu, když udit tak jen studeným kouřem navonět do 25°C. Nesmíte zabít bakterie mléčného kvašení, které jsou v masu. Maso míchám bůček, plecko,krkovici, přední hovězí jako normální klobásy. podle peněz, jen z libového bůčku jsou taky dobrý.

Jen sůl, cukr a koření co komu chutná a žádná voda jen to víno. Maso musí být chlazené a míchat v rukavicích, aby jste neohřívali maso a neodděloval se tuk od masa.

Takle to dělají Francouzi - Saveurs how to make saucisson (french salami) with Julien Picamil from Dartmouth UK

Připojit reakci
      

Fuet


host - xxx.xxx.72.149 (?)
5.1.2015 10:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

dělám klobásy "maďarského typu", kde je také důležitá fermentace(lehká při nižší teplotě, cukr nepřidávám)  a následné sušení, šunku za studena zauzenou a sušenou. Mám zkušenost, že výsledek je závislý na teplotě a vlhkosti vzduchu během zrání-sušení. Proto jsem si na fuet netroufl. Děkuji za dodání kuráže- zkusím to také.

FO

Připojit reakci
         

Fuet


host - xxx.xxx.75.21 (?)
5.1.2015 12:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ještě jsem našel lepčí fotku.

Obrázky:
čabajky
čabajky
Připojit reakci
            

Fuet


host - xxx.xxx.75.21 (?)
5.1.2015 12:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A současnost:

Obrázky:
Čorýzo-syrové
Čorýzo-syrové
Připojit reakci
               

Fuet


host - xxx.xxx.75.21 (?)
5.1.2015 12:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A chorizo hotové

Obrázky:

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Generátor kouře4222.1.2020118832
Kaiserova elektrická udírna3517.1.202014479
Lovecký a Turistický salám3415.1.2020124722
Uzení špeku915.1.2020861
Elektrická udírna z Mountfield2812.1.202013980
Uzení masa808.1.2020178752
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny255.1.202054258
Kolik soli na lák na uzené?5230.12.2019187511
Rychlosoli v mase - pro a proti624.12.201939358
Jak obalit uzené maso?422.12.20191612
Uzeni bucek633.12.201996242
Nakládání a vakuování masa na uzení4525.11.2019127690
Uzení domácích klobás16023.11.2019541780
Udírna415.11.20191794
Domácí klobásy734.11.2019294285
Prvni moje uzeni2531.10.201928823
Tvrdá kůže na bůčku516.10.20194787
Praglanda do masa nebo ne?3616.10.2019137195
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20199321
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20192332
Dehtování4625.8.201942587
Udírna dehtuje2625.8.201944871
Kyselost po uzení1126.7.201931016
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201923085
Jake drevo2515.3.201930493
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20198843
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019113467
Uzení Zadní Hovězí74.2.201911007
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20195433
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201856032
Udírny Thermowind722.11.20188959
Dmácí uzený sýr4622.8.2018276410
A až Z o uzení2053.8.2018578884
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018359969
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201842121
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201878859
Špek1228.3.201859523
Plnička klobás143.2.201819653
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201812832
Odkůrování polínek na uzení56.1.20187379
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů