Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Uzení > Elektrická udírna z Mountfield

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Mohl bych poprosit o orientační teploty a časy (bu..., host, 12.1.2020
Nedalo mi to a ze zvědavosti jsem se na "udí..., host, 9.1.2020
Ahoj. Teď momentálně douďuji ale v noci jsem..., host, 9.1.2020
Plně s Vámi souhlasím. Já to vidím tak, že p..., host, 4.1.2020
Nechápete, proč si někdo koupi drahou udirnu v MF?..., host, 20.12.2019
Stránky: 1, 2, 3   

Elektrická udírna z Mountfield


bocin (10) - xxx.xxx.195.133 (?)
10.6.2019 14:10
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den.

Mám půl roku elektrickou udírnu z Mountfieldu (char-broil). Celkově jsem s ní spokojen - rychlouzení horkým kouřem. Pokud ovšem chci udit při teplotě cca 80 st. C, vyvíječ kouře v udírně málo kouří. Zvažuji, že k udírně doplním vyvíječ kouře. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Jak jste to řešili?

Dále bych uvítal, kdyby jste se podělili o recepty, které máte odzkoušeny v této udírně a konstrukčně podobných. Pěkný den. B. 

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.130.159 (?), 14.6.2019 21:15
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Mám také char-broil z Mounfieldu a stejný problém jsem vyřešil eexterním vyvíječem kouře jednoho maníka z Polska jménem Dymbox za 330 PLN (Zloty) funguje perfektně na jedno naplnění cca5 hodin potom vysypání popela doplnění štěpky a zapálení cca 5 minut. Doručí to na dobírku. Na webu je k tomu i hodně videí a potvrzuji pravdivých. Bydlí v Zamosči. Poznámka, abych neztratil záruku tak jsem kouř z Dymboxu transportoval do uzáku pomocí pěti hadic průměru 9 mm, které jsem prostrčil na jedné dolni straně do uzáku, funguje to skvěle a jěště musím trochu přiškrtit kompresorek. Mrkněte na to a hodně štěsti. Roman
Připojit reakci
      

Elektrická udírna z Mountfield


bocin (10) - xxx.xxx.195.10 (?), 16.6.2019 19:57
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

 Zdravím Romane.

Ten Dymbox o kterém mluvíte, jsem koupil už před měsícem. Chtěl jsem ho použít (spolu s doplňkovou elekrt.  spirálou 2 kW)  na doplnění mojí klasické zděné udírny na občasné uzení studeným kouřem. Stejně by ale nestačil, tak jsem si vyrobil dle návodu z internetu z roury do krbu a pár drobných instalatérských dílů velký generátor dýmu a ten malý z Polska využiji na udírnu charbroil.

Rozvod dýmu pomocí trubiček - super nápad!  Jen bych prosil zaslat foto rozdělení výstupu z dymboxu do trubiček.

Z čeho jsou? Nerez? Měď? Jak rozdělujete kouř? Dymbox máte našroubován na nějaké základně? Nebo jen volně stojí na zemI? 

A ještě dotaz: Jak děláte pomocí dymboxu v char broil klasický uzený bok? Užíváte vnitřní termo sondu, anebo bezdrátový teploměr?

Díky za odpovědi. Pěkný večer Bocin

Připojit reakci
         

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.130.159 (?), 19.7.2019 21:47
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Trochu se divím, že vám Dymbox nestačil na vetší udirnu, jelikož když použiju štěpku 2-4 mm, tak na maximálni vykon vzduchovaího strojku je vývin opravdu veliký a věřím, že vyvine dostatek i na objem cca 1m3. Pokud ho používám pro CharBroil tak to musím tlumit na minimum. Trubičky jsem měl plastové průměr 9mm, vnitřní asi 5mm a jelikož plast nemám rád tak jsem si nechal zhotovit nerezový rozdělovač, který jsem napojil na Dymbox pomocí instalaterského držáku na trubky (viz foto) Funguje to naprosto skvěle. Jak vidíte ještě musím dodělat nejaký stojánek a bude to vše. Uzený bok. Naložený cca 5 týdnu dám do vody cca 80 stupňů na 1 hodinu a potom bez sond udím 7-8 hodin na na nastavenou teplotu 65 stupňů. Ale podle vašeho dotazu si nejsem jistý zda máme stejný typ CharBroil. Z fotky byste to ale měl poznat Tak ať se daří Roman

Připojit reakci
            

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.168.41 (?), 30.7.2019 20:07
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Také zdravím Romana, 

mám také udírnu Char broil z Mountfildu a řešil jsem, jak udit při nižších teplotách... a tady najednou vidím radu s Dymboxem. Mohu poprosit o vložení fotek onoho "udělátka" s trubičkami, které rozvádí kouř do udírny?

Moc děkuji. Míra

Připojit reakci
               

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.84.190 (?), 31.7.2019 6:15
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
S tím bych se nezabýval. Kouř si to najde.Dulezity pro mě je dig. termostat který řídí teplotu a vědět jak mám začít udit v konkrétním počasí.Trochu vnímat jaký kouř vzniká když má generátor 600/800/1000 stupňů atd.Vědět, ze když tam vrazim materiál z lednice 4stup. tak výrobním kyselé nepozivatelne výrobky a pod.😀😀
Připojit reakci
                     

Elektrická udírna z Mountfield


bocin (10) - xxx.xxx.195.133 (?), 4.8.2019 20:35
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím. Já to mám takto:

B.

Obrázky:

Připojit reakci
                        

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.239.192 (?), 21.10.2019 12:40
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, mám to přesně tak jak vy, Dymbox všek generuje zdá se mi příliš mnoho kouře, vůbec není dovnitř udírny vidět. Maso bylo hořko kyselé-i kobáska na douzení na zkoušku to za pouhou 1/2 hodinu, jinak tam byly ryby. Hadičky jsem jen trochu přidusil kancelářskou sponkou a regulátor na minimum.Byla to první zkouška.Jak moc to máte zregulované Vy? Je příliš hustý kouř vůbec ten problém?

Připojit reakci
                           

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.64.137 (?), 21.10.2019 15:45
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím. To kyselé maso, to se mi moc nezdá. Máte kvalitní štěpku? suchou? Dymbox je čistý? 

Co se týká intenzity kouře, musíte si to vyzkoušet. Já jsem regulátor na akvarijním kompresorku stáhl na minimum a gumovou hadičku ještě přiškrtil. Musí to kouřit, ale ne zhasínat. Kouří to jen asi jako tři cigarety na popelníku, asi tak. Maso je po 8 - mi hodinách v udírně červenohnědé, ne černý uhel. 

Na vložené fotce jsem tomu přitopil, z důvodu efektu.

V sobotu jsem udil klobásky a ze vzdálenodti cca 6- ti metrů jsem vystupující kouř chvílemi ani neviděl. Párkrát jsem se šel přesvědčit, zda to nezhaslo. Samo sebou, nutno pravidelně čistit dymbox. Ten se také dost zanáší. Já to rozeberu a mechanicky vyškrábu. Pokud máte nějakou vychytávku na rychlé čištění, dejte vědět. Pěkný den. B. 

Připojit reakci
                           

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.151.155 (?), 24.10.2019 16:49
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dík za reakci, měl jsem štěpku přímo od poláka k dymboxu a udil poprvé, takže čistý. Myslím, že problém bude v intenzitě. Zkusím přiškrtit, na intenzitu jak říkáte. O dalších výsledcích a zkušenostech dám vědět.Pěkný den. M.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3   
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů