Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Uzení > Elektrická udírna z Mountfield

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Mohl bych poprosit o orientační teploty a časy (bu..., host, 12.1.2020
Nedalo mi to a ze zvědavosti jsem se na "udí..., host, 9.1.2020
Ahoj. Teď momentálně douďuji ale v noci jsem..., host, 9.1.2020
Plně s Vámi souhlasím. Já to vidím tak, že p..., host, 4.1.2020
Nechápete, proč si někdo koupi drahou udirnu v MF?..., host, 20.12.2019
Stránky: 1, 2, 3   

Elektrická udírna z Mountfield


bocin (9) - xxx.xxx.195.133 (?)
10.6.2019 14:10, počet návštěv: 13979
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den.

Mám půl roku elektrickou udírnu z Mountfieldu (char-broil). Celkově jsem s ní spokojen - rychlouzení horkým kouřem. Pokud ovšem chci udit při teplotě cca 80 st. C, vyvíječ kouře v udírně málo kouří. Zvažuji, že k udírně doplním vyvíječ kouře. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Jak jste to řešili?

Dále bych uvítal, kdyby jste se podělili o recepty, které máte odzkoušeny v této udírně a konstrukčně podobných. Pěkný den. B. 

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.130.159 (?)
14.6.2019 21:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Mám také char-broil z Mounfieldu a stejný problém jsem vyřešil eexterním vyvíječem kouře jednoho maníka z Polska jménem Dymbox za 330 PLN (Zloty) funguje perfektně na jedno naplnění cca5 hodin potom vysypání popela doplnění štěpky a zapálení cca 5 minut. Doručí to na dobírku. Na webu je k tomu i hodně videí a potvrzuji pravdivých. Bydlí v Zamosči. Poznámka, abych neztratil záruku tak jsem kouř z Dymboxu transportoval do uzáku pomocí pěti hadic průměru 9 mm, které jsem prostrčil na jedné dolni straně do uzáku, funguje to skvěle a jěště musím trochu přiškrtit kompresorek. Mrkněte na to a hodně štěsti. Roman
Připojit reakci
      

Elektrická udírna z Mountfield


bocin (9) - xxx.xxx.195.10 (?)
16.6.2019 19:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

 Zdravím Romane.

Ten Dymbox o kterém mluvíte, jsem koupil už před měsícem. Chtěl jsem ho použít (spolu s doplňkovou elekrt.  spirálou 2 kW)  na doplnění mojí klasické zděné udírny na občasné uzení studeným kouřem. Stejně by ale nestačil, tak jsem si vyrobil dle návodu z internetu z roury do krbu a pár drobných instalatérských dílů velký generátor dýmu a ten malý z Polska využiji na udírnu charbroil.

Rozvod dýmu pomocí trubiček - super nápad!  Jen bych prosil zaslat foto rozdělení výstupu z dymboxu do trubiček.

Z čeho jsou? Nerez? Měď? Jak rozdělujete kouř? Dymbox máte našroubován na nějaké základně? Nebo jen volně stojí na zemI? 

Pokud sem foto to nedáte, prosím do emailu:  vorr50@seznam.cz

A ještě dotaz: Jak děláte pomocí dymboxu v char broil klasický uzený bok? Užíváte vnitřní termo sondu, anebo bezdrátový teploměr?

Díky za odpovědi. Pěkný večer Bocin

Připojit reakci
         

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.130.159 (?)
19.7.2019 21:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Trochu se divím, že vám Dymbox nestačil na vetší udirnu, jelikož když použiju štěpku 2-4 mm, tak na maximálni vykon vzduchovaího strojku je vývin opravdu veliký a věřím, že vyvine dostatek i na objem cca 1m3. Pokud ho používám pro CharBroil tak to musím tlumit na minimum. Trubičky jsem měl plastové průměr 9mm, vnitřní asi 5mm a jelikož plast nemám rád tak jsem si nechal zhotovit nerezový rozdělovač, který jsem napojil na Dymbox pomocí instalaterského držáku na trubky (viz foto) Funguje to naprosto skvěle. Jak vidíte ještě musím dodělat nejaký stojánek a bude to vše. Uzený bok. Naložený cca 5 týdnu dám do vody cca 80 stupňů na 1 hodinu a potom bez sond udím 7-8 hodin na na nastavenou teplotu 65 stupňů. Ale podle vašeho dotazu si nejsem jistý zda máme stejný typ CharBroil. Z fotky byste to ale měl poznat Tak ať se daří Roman

Připojit reakci
            

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.168.41 (?)
30.7.2019 20:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Také zdravím Romana, 

mám také udírnu Char broil z Mountfildu a řešil jsem, jak udit při nižších teplotách... a tady najednou vidím radu s Dymboxem. Mohu poprosit o vložení fotek onoho "udělátka" s trubičkami, které rozvádí kouř do udírny?

Moc děkuji. Míra

Připojit reakci
               

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.84.190 (?)
31.7.2019 6:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
S tím bych se nezabýval. Kouř si to najde.Dulezity pro mě je dig. termostat který řídí teplotu a vědět jak mám začít udit v konkrétním počasí.Trochu vnímat jaký kouř vzniká když má generátor 600/800/1000 stupňů atd.Vědět, ze když tam vrazim materiál z lednice 4stup. tak výrobním kyselé nepozivatelne výrobky a pod.😀😀
Připojit reakci
               

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.219.34 (?)
31.7.2019 14:53
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Napište mi e-mailovou adresu. pošlu vám je Roman

Připojit reakci
                  

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.140.188 (?)
2.8.2019 10:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

dobrý den. Mám stejný problém. Mohl by jste mě prosím také zaslat foto..

Moc děkuji a přeji hezký víkend.

mirek-m@seznam.cz

Připojit reakci
                     

Elektrická udírna z Mountfield


bocin (9) - xxx.xxx.195.133 (?)
4.8.2019 20:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím. Já to mám takto:

B.

Obrázky:

Připojit reakci
                        

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.239.192 (?)
21.10.2019 12:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, mám to přesně tak jak vy, Dymbox všek generuje zdá se mi příliš mnoho kouře, vůbec není dovnitř udírny vidět. Maso bylo hořko kyselé-i kobáska na douzení na zkoušku to za pouhou 1/2 hodinu, jinak tam byly ryby. Hadičky jsem jen trochu přidusil kancelářskou sponkou a regulátor na minimum.Byla to první zkouška.Jak moc to máte zregulované Vy? Je příliš hustý kouř vůbec ten problém?

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Generátor kouře4222.1.2020118829
Kaiserova elektrická udírna3517.1.202014479
Lovecký a Turistický salám3415.1.2020124721
Uzení špeku915.1.2020861
Elektrická udírna z Mountfield2812.1.202013980
Uzení masa808.1.2020178751
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny255.1.202054258
Kolik soli na lák na uzené?5230.12.2019187511
Rychlosoli v mase - pro a proti624.12.201939358
Jak obalit uzené maso?422.12.20191612
Uzeni bucek633.12.201996242
Nakládání a vakuování masa na uzení4525.11.2019127690
Uzení domácích klobás16023.11.2019541780
Udírna415.11.20191794
Domácí klobásy734.11.2019294285
Prvni moje uzeni2531.10.201928823
Tvrdá kůže na bůčku516.10.20194787
Praglanda do masa nebo ne?3616.10.2019137194
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20199321
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20192332
Dehtování4625.8.201942587
Udírna dehtuje2625.8.201944871
Kyselost po uzení1126.7.201931016
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201923085
Jake drevo2515.3.201930493
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20198843
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019113467
Uzení Zadní Hovězí74.2.201911006
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20195433
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201856032
Udírny Thermowind722.11.20188959
Dmácí uzený sýr4622.8.2018276410
A až Z o uzení2053.8.2018578884
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018359968
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201842120
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201878859
Špek1228.3.201859523
Plnička klobás143.2.201819653
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201812831
Odkůrování polínek na uzení56.1.20187379
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů