Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Uzení > Elektrická udírna z Mountfield

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.128.231 (?)
12.1.2020 15:26
Mohl bych poprosit o orientační teploty a časy (budu udit bůček a plec a někdy v budoucnu ryby a klobásy)? Budu poprvé zkoušet, tak bych se rád zeptal zkušenějších. Moc děkuji Lukáš
Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3   
                           

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.64.137 (?)
5.12.2019 15:15, počet návštěv: 5779
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím. Naposled jsem dělal ze 4 kg ( bůček a plecko). Dělal jsem to při 70 st. Cc kolem 7 hodin. Musíte to ke konci kontrolovat aby se to nevysušilo.

Připojit reakci   
                           

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.22.60 (?)
19.12.2019 22:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Čištění Dymboxu nejrychlejší a nejúčinější je hydroxidem sodným. Rozpusti louh v nádobě a položit do ní rozebraný dýmbox.Úspěch zaručen.

Připojit reakci
   

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.72.248 (?)
19.12.2019 12:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Nechápu, proč si někdo koupí drahou udírnu z mounfieldu a pak ji "vylepšuje" dalším drahým "zlepšovákem". To jste si mohl 🔨 ztlouct dřevěnou bednu za pár kaček a k ní dokoupit dýmbox. Ta mounfielďácká je pro ty co to tam šlahnou a vytáhnou, je to v jednoduchosti a vše dělá sama. Pracuje z vyšíma teplotama než klasická udírna, ale nemusí se nic hlídat. Nastavím pak tam mrdnu za 40 minut maso a po osmi hodinách vytáhnu, tečka. 😉 Vše se děje automaticky - to je udírna z mauntfieldu! Maso si předehřeje sama! Nepleťte uzení našich dědů z touto moderní technologii. 😉
Připojit reakci
      

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.205.234 (?)
20.12.2019 7:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Nechápete, proč si někdo koupi drahou udirnu v MF? No protože na to má.😀To je stejne, jako bych napsal ze nechápu, proč si někdo kupuje dymbox v Polsku za 2tisice, když si ho muže za par kacek udělat. Udirna, jakákoliv pracuje s teplotami, jaké ji dovolím.U jedné přidám polinko, u druhé přidám na tlacitku dig.termostatu. Naši dědové byli jako my. Od někoho se to dalo jist a někdo se to do smrti nenaučil. 😂Dnes mate videa, tisíce návodů a i tak se to někdy nepovede.Mate uzeni A až Z, lidi se ptají stále znovu, nechtějí hledat, nechtějí číst 😀
Připojit reakci
         

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.44.122 (?)
4.1.2020 12:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Plně s Vámi souhlasím. Já to vidím tak, že pokud to umím a mám správně naložené maso, tak to dobře vyudim v plechove udírny, nebo dřevěné, zděné... Jde o to umět to a vědět jak to má chutnat. Ty moderní vychytávky jako je udírna z Mountfield, upravena to umi bezvadně. Navíc umí i další věci jako pečení, pouziti čidla k...  Atd. Já osobně vidím výhodu v přesně nastavené teplotě, množství kouře a nemoznosti spálení a vysušení vyrobku. A hlavně ušetřený čas běhání a kontroly kolem udírny strávím při zábavě s pozvanými přáteli. 

Připojit reakci
      

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.128.231 (?)
12.1.2020 15:26
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Mohl bych poprosit o orientační teploty a časy (budu udit bůček a plec a někdy v budoucnu ryby a klobásy)? Budu poprvé zkoušet, tak bych se rád zeptal zkušenějších. Moc děkuji Lukáš
Připojit reakci
   

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.32.16 (?)
9.1.2020 7:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj. Teď momentálně douďuji ale v noci jsem byl na "prášky''. Originál "dymovník v nerezu' mě dvakrát zdechl a velice málo kouřil. 4 x za noc jsem na něm dělal servis!!! Nakonec jsem vyměnil topivo za trošku hrubší, malinko jsem ho pokropil a ejhle, zadýmyl jsem půl Rýmařova Ta první štěpka byla moc jemná a dyfuzér zalepila. Skus to udělat a dej do spodu malinko dřevěného uhlí!!! TV

Připojit reakci
      

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.209.137 (?)
9.1.2020 7:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nedalo mi to a ze zvědavosti jsem se na "udírnu" kouknul. Vždyť je to tak akorát na 2 buřty a to kropení pilin je taky dobrá magorárna. Na jednu stranu se udírna nahřívá a vysouší, na druhou stranu se tam lije voda, aby to moc nehořelo.

Na dřevěnou udírnu a generátor studeného kouře mi stačila 1/3 peněz, co požadují za tuhle napodobeninu.

Připojit reakci
1, 2, 3   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Sůl v naloženém mase na uzení2225.1.20209271
Generátor kouře4222.1.2020119641
Kaiserova elektrická udírna3517.1.202014851
Lovecký a Turistický salám3415.1.2020125071
Uzení špeku915.1.2020987
Elektrická udírna z Mountfield2812.1.202014259
Uzení masa808.1.2020179333
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny255.1.202054506
Kolik soli na lák na uzené?5230.12.2019188062
Rychlosoli v mase - pro a proti624.12.201939492
Jak obalit uzené maso?422.12.20191667
Uzeni bucek633.12.201996558
Nakládání a vakuování masa na uzení4525.11.2019128165
Uzení domácích klobás16023.11.2019542723
Udírna415.11.20191852
Domácí klobásy734.11.2019294658
Prvni moje uzeni2531.10.201928912
Tvrdá kůže na bůčku516.10.20194818
Praglanda do masa nebo ne?3616.10.2019137457
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20199407
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20192356
Dehtování4625.8.201942876
Udírna dehtuje2625.8.201945107
Kyselost po uzení1126.7.201931125
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201923214
Jake drevo2515.3.201930627
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019113743
Uzení Zadní Hovězí74.2.201911139
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20195487
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201856305
Udírny Thermowind722.11.20189024
Dmácí uzený sýr4622.8.2018276792
A až Z o uzení2053.8.2018579675
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018360457
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201842307
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201879011
Špek1228.3.201859697
Plnička klobás143.2.201819745
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201812901
Odkůrování polínek na uzení56.1.20187428
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů