Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Uzení > Elektrická udírna z Mountfield

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.170.53 (?)
5.12.2019 12:52

Dobrý den, chystám se na klobásky, z kolika kilo to tak děláte aby se to vlezlo do udírny? A zhruba jaká teplota a čas. Díky za odpověď. M.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3   
                           

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.131.115 (?), 25.10.2019 7:01
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Problém kyselých klobas bych viděl taky možná v tom, jakou mají teplotu. Čím vlastně topite? Jak udite? Na 20/60/75?Priklad - když dam do udirny klobasy a chci udit na dvacet(studenym kouřem) tak musejí mít klobasy před tím než na ne pošlu kouř taky 20 st. Jinak se na nich bude srážet ocet a dehet. Obsluha generátoru? Foukam tam pomoci akvarijní pumpicky na 70% bez čištění jede 26 h.jen poklepu. Možná by i plné naložený vydržel se stepkou celou dobu. Při teplem uzeni do 75 st. Vše ovládá spirála řízena dig. termostatem tolerance 2 st. Vše bez problému. Taky jsem vyhodil zboží do popelnice. To každý na začátku 😂
Připojit reakci   
                           

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.236.63 (?), 29.10.2019 9:36
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No já jsem měl poměrně dobrý výsledky s udírnou s původním postupem, naplnil jsem nádobu štěpkou, pak na 130 a když to začlo čudit, ztlumil jsem na 80 a přes noc nechal být, maso super. Problém byl až když jsem udírnu "vylepšil" dymboxem" a vidinou lepšího uzení. Asi jsem to přepálil-jednak honě dýmu a asi i vysoká teplota z dymboxu, termostat to nemohl uregulovat (nastaveno 80), pípalo to, udírna hnědá, no netším se na to umývání..Ale nevzdám to. Plánuju bůček, nízké kousty. Jakou byste doporučili teplotu a čas. Jakou regulaci dýmu?

Připojit reakci
                           

Elektrická udírna z Mountfield


bocin (10) - xxx.xxx.195.133 (?), 29.10.2019 18:17
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já používám dymbox od letošního června.

Už to mám celkem ochytané. Uzení s původním postupem se štěpkou v plechové krabici se nedá chuťově porovnat s uzeným pomocí dymboxu.

Udím šrůtky bůčku, kotlety, kýty a klobásy. Neudím plátky. To musíte vyzkoušet.

Každopádně na šrůtky naloženého masa - nastavit teplotu na 70 st. C (ve skutečnosti je tam 80 st.C, měřil jsem to přesnými teploměry, rozdíl byl cca 10 - 12 st. C). Hodinu sušit bez zapáleného dymboxu, pak udit 10 - 12 hodin v dýmu. Vzduchovací strojek byl na min. výkon, musíte vyzkoušet dle typu strojku. Maso hnědočervené, voňavé, chutné. Doporučuji napřed vyudit 1 ks šrůtku a pak to doladit. Přes víkend to budete umět.

Udím už třicet let, tak nějaké zkušenosti mám.

 Pokud chcete mít jistotu, pořiďte si bezdrátový vpichovací teploměr. V Lidlu ho mají do 300 kč a máte to stoprocentně.

Čištění - to je horší. Já to po uzení čistil pouze teplou vodou a hadrou. Vytvořila se tam patina - už to nesmím dopustit. Čistil jsem to přípravkem na trouby z Lidlu,  někulikrát po sobě, než jsem se nánosů zbavil. Takže odteď to čistím po každém uzení. Ať se daří.

Připojit reakci
                           

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.228.252 (?), 22.11.2019 18:16
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak poprve podle vaší rady celkem ůspěšně.Kousky krkovičky. Nevíte proč pořád zdůrazňují proč tam má zůstávat ta nádoba na štěpky? Přenýšlel jsem ře bych místo toho tam ořezal betonovou krychličku aby to nesálalo.V každým případě dík.

Obrázky:

Připojit reakci
                           

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.29.219 (?), 24.11.2019 10:26
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravim. Myslím si, ze je tam kvuli rovnoměrnému rozložení teploty. V.

Připojit reakci
                           

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.249.128 (?), 25.11.2019 12:44
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, ještě byh poprosil o jednu odpověď na blbou otázku, jak jste doporučoval ten teploměr-hned jak to maso dosáhne uvnitř požadovanou teplotu, třeba těch 70 stupňů je hotovo? Nebo to tam má o té už dosáhnuté teplotě musí nějakou dobu být?

Připojit reakci
                           

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.64.137 (?), 25.11.2019 13:27
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

zdravím.

berte ten teploměr jako pojistku - proti vysušení masa. Já při dosažení cca 73 st. C vím, že je to úplně hotové.

ale - jak zde v diskusi proběhlo, hlavní je teplota a čas a následná kontrola masa.

Tak např. na udírně nastavím po vyhřátí 80 st. c čas 12 hodin, vložím maso do kterého jsem zapíchl čidlo a udím. Po dosažení 12 hod. kontroluji maso, zda je hotové. většinou ano. pokud se stane, že teplota uvnitř masa dosáhne cca 73 - 75 stupňů před vypršením nastaveného času, tak maso vyjmu a udírnu vypínám. Asi tak. B.

Připojit reakci
                           

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.170.53 (?), 5.12.2019 12:52
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, chystám se na klobásky, z kolika kilo to tak děláte aby se to vlezlo do udírny? A zhruba jaká teplota a čas. Díky za odpověď. M.

Připojit reakci
                           

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.64.137 (?), 5.12.2019 15:15
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím. Naposled jsem dělal ze 4 kg ( bůček a plecko). Dělal jsem to při 70 st. Cc kolem 7 hodin. Musíte to ke konci kontrolovat aby se to nevysušilo.

Připojit reakci
                           

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.22.60 (?), 19.12.2019 22:49
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Čištění Dymboxu nejrychlejší a nejúčinější je hydroxidem sodným. Rozpusti louh v nádobě a položit do ní rozebraný dýmbox.Úspěch zaručen.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3   
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020