Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Uzení > Elektrická udírna z Mountfield

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.170.53 (?)
5.12.2019 12:52

Dobrý den, chystám se na klobásky, z kolika kilo to tak děláte aby se to vlezlo do udírny? A zhruba jaká teplota a čas. Díky za odpověď. M.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3   
                           

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.64.137 (?)
21.10.2019 15:45, počet návštěv: 8993
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím. To kyselé maso, to se mi moc nezdá. Máte kvalitní štěpku? suchou? Dymbox je čistý? 

Co se týká intenzity kouře, musíte si to vyzkoušet. Já jsem regulátor na akvarijním kompresorku stáhl na minimum a gumovou hadičku ještě přiškrtil. Musí to kouřit, ale ne zhasínat. Kouří to jen asi jako tři cigarety na popelníku, asi tak. Maso je po 8 - mi hodinách v udírně červenohnědé, ne černý uhel. 

Na vložené fotce jsem tomu přitopil, z důvodu efektu.

V sobotu jsem udil klobásky a ze vzdálenodti cca 6- ti metrů jsem vystupující kouř chvílemi ani neviděl. Párkrát jsem se šel přesvědčit, zda to nezhaslo. Samo sebou, nutno pravidelně čistit dymbox. Ten se také dost zanáší. Já to rozeberu a mechanicky vyškrábu. Pokud máte nějakou vychytávku na rychlé čištění, dejte vědět. Pěkný den. B. 

Připojit reakci   
                           

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.151.155 (?)
24.10.2019 16:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dík za reakci, měl jsem štěpku přímo od poláka k dymboxu a udil poprvé, takže čistý. Myslím, že problém bude v intenzitě. Zkusím přiškrtit, na intenzitu jak říkáte. O dalších výsledcích a zkušenostech dám vědět.Pěkný den. M.

Připojit reakci
                           

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.131.115 (?)
25.10.2019 7:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Problém kyselých klobas bych viděl taky možná v tom, jakou mají teplotu. Čím vlastně topite? Jak udite? Na 20/60/75?Priklad - když dam do udirny klobasy a chci udit na dvacet(studenym kouřem) tak musejí mít klobasy před tím než na ne pošlu kouř taky 20 st. Jinak se na nich bude srážet ocet a dehet. Obsluha generátoru? Foukam tam pomoci akvarijní pumpicky na 70% bez čištění jede 26 h.jen poklepu. Možná by i plné naložený vydržel se stepkou celou dobu. Při teplem uzeni do 75 st. Vše ovládá spirála řízena dig. termostatem tolerance 2 st. Vše bez problému. Taky jsem vyhodil zboží do popelnice. To každý na začátku 😂
Připojit reakci
                           

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.236.63 (?)
29.10.2019 9:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No já jsem měl poměrně dobrý výsledky s udírnou s původním postupem, naplnil jsem nádobu štěpkou, pak na 130 a když to začlo čudit, ztlumil jsem na 80 a přes noc nechal být, maso super. Problém byl až když jsem udírnu "vylepšil" dymboxem" a vidinou lepšího uzení. Asi jsem to přepálil-jednak honě dýmu a asi i vysoká teplota z dymboxu, termostat to nemohl uregulovat (nastaveno 80), pípalo to, udírna hnědá, no netším se na to umývání..Ale nevzdám to. Plánuju bůček, nízké kousty. Jakou byste doporučili teplotu a čas. Jakou regulaci dýmu?

Připojit reakci
                           

Elektrická udírna z Mountfield


bocin (9) - xxx.xxx.195.133 (?)
29.10.2019 18:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já používám dymbox od letošního června.

Už to mám celkem ochytané. Uzení s původním postupem se štěpkou v plechové krabici se nedá chuťově porovnat s uzeným pomocí dymboxu.

Udím šrůtky bůčku, kotlety, kýty a klobásy. Neudím plátky. To musíte vyzkoušet.

Každopádně na šrůtky naloženého masa - nastavit teplotu na 70 st. C (ve skutečnosti je tam 80 st.C, měřil jsem to přesnými teploměry, rozdíl byl cca 10 - 12 st. C). Hodinu sušit bez zapáleného dymboxu, pak udit 10 - 12 hodin v dýmu. Vzduchovací strojek byl na min. výkon, musíte vyzkoušet dle typu strojku. Maso hnědočervené, voňavé, chutné. Doporučuji napřed vyudit 1 ks šrůtku a pak to doladit. Přes víkend to budete umět.

Udím už třicet let, tak nějaké zkušenosti mám.

 Pokud chcete mít jistotu, pořiďte si bezdrátový vpichovací teploměr. V Lidlu ho mají do 300 kč a máte to stoprocentně.

Čištění - to je horší. Já to po uzení čistil pouze teplou vodou a hadrou. Vytvořila se tam patina - už to nesmím dopustit. Čistil jsem to přípravkem na trouby z Lidlu,  někulikrát po sobě, než jsem se nánosů zbavil. Takže odteď to čistím po každém uzení. Ať se daří.

Připojit reakci
                           

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.228.252 (?)
22.11.2019 18:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak poprve podle vaší rady celkem ůspěšně.Kousky krkovičky. Nevíte proč pořád zdůrazňují proč tam má zůstávat ta nádoba na štěpky? Přenýšlel jsem ře bych místo toho tam ořezal betonovou krychličku aby to nesálalo.V každým případě dík.

Obrázky:

Připojit reakci
                           

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.29.219 (?)
24.11.2019 10:26
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravim. Myslím si, ze je tam kvuli rovnoměrnému rozložení teploty. V.

Připojit reakci
                           

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.249.128 (?)
25.11.2019 12:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, ještě byh poprosil o jednu odpověď na blbou otázku, jak jste doporučoval ten teploměr-hned jak to maso dosáhne uvnitř požadovanou teplotu, třeba těch 70 stupňů je hotovo? Nebo to tam má o té už dosáhnuté teplotě musí nějakou dobu být?

Připojit reakci
                           

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.64.137 (?)
25.11.2019 13:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

zdravím.

berte ten teploměr jako pojistku - proti vysušení masa. Já při dosažení cca 73 st. C vím, že je to úplně hotové.

ale - jak zde v diskusi proběhlo, hlavní je teplota a čas a následná kontrola masa.

Tak např. na udírně nastavím po vyhřátí 80 st. c čas 12 hodin, vložím maso do kterého jsem zapíchl čidlo a udím. Po dosažení 12 hod. kontroluji maso, zda je hotové. většinou ano. pokud se stane, že teplota uvnitř masa dosáhne cca 73 - 75 stupňů před vypršením nastaveného času, tak maso vyjmu a udírnu vypínám. Asi tak. B.

Připojit reakci
                           

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.170.53 (?)
5.12.2019 12:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, chystám se na klobásky, z kolika kilo to tak děláte aby se to vlezlo do udírny? A zhruba jaká teplota a čas. Díky za odpověď. M.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Sůl v naloženém mase na uzení2225.1.20209276
Generátor kouře4222.1.2020119659
Kaiserova elektrická udírna3517.1.202014862
Lovecký a Turistický salám3415.1.2020125077
Uzení špeku915.1.2020990
Elektrická udírna z Mountfield2812.1.202014265
Uzení masa808.1.2020179341
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny255.1.202054513
Kolik soli na lák na uzené?5230.12.2019188070
Rychlosoli v mase - pro a proti624.12.201939493
Jak obalit uzené maso?422.12.20191668
Uzeni bucek633.12.201996561
Nakládání a vakuování masa na uzení4525.11.2019128175
Uzení domácích klobás16023.11.2019542744
Udírna415.11.20191852
Domácí klobásy734.11.2019294664
Prvni moje uzeni2531.10.201928913
Tvrdá kůže na bůčku516.10.20194820
Praglanda do masa nebo ne?3616.10.2019137462
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20199410
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20192356
Dehtování4625.8.201942888
Udírna dehtuje2625.8.201945111
Kyselost po uzení1126.7.201931126
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201923217
Jake drevo2515.3.201930630
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019113746
Uzení Zadní Hovězí74.2.201911150
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20195487
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201856315
Udírny Thermowind722.11.20189024
Dmácí uzený sýr4622.8.2018276797
A až Z o uzení2053.8.2018579687
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018360473
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201842308
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201879013
Špek1228.3.201859699
Plnička klobás143.2.201819745
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201812903
Odkůrování polínek na uzení56.1.20187428
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů