Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Elektrická udírna z Mountfield

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.130.159 (?)
19.7.2019 21:47

Trochu se divím, že vám Dymbox nestačil na vetší udirnu, jelikož když použiju štěpku 2-4 mm, tak na maximálni vykon vzduchovaího strojku je vývin opravdu veliký a věřím, že vyvine dostatek i na objem cca 1m3. Pokud ho používám pro CharBroil tak to musím tlumit na minimum. Trubičky jsem měl plastové průměr 9mm, vnitřní asi 5mm a jelikož plast nemám rád tak jsem si nechal zhotovit nerezový rozdělovač, který jsem napojil na Dymbox pomocí instalaterského držáku na trubky (viz foto) Funguje to naprosto skvěle. Jak vidíte ještě musím dodělat nejaký stojánek a bude to vše. Uzený bok. Naložený cca 5 týdnu dám do vody cca 80 stupňů na 1 hodinu a potom bez sond udím 7-8 hodin na na nastavenou teplotu 65 stupňů. Ale podle vašeho dotazu si nejsem jistý zda máme stejný typ CharBroil. Z fotky byste to ale měl poznat Tak ať se daří Roman

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Zdravím. Naposled jsem dělal ze 4 kg ( ..., host, 5.12.2019
Dobrý den, chystám se na klobásky, z kolika ..., host, 5.12.2019
zdravím. berte ten teploměr jako ..., host, 25.11.2019
Dobrý den, ještě byh poprosil o jednu odpově..., host, 25.11.2019
Zdravim. Myslím si, ze je tam kvuli rovnoměr..., host, 24.11.2019
Stránky: 1, 2, 3   

Elektrická udírna z Mountfield


bocin (6) - xxx.xxx.195.133 (?)
10.6.2019 14:10, počet návštěv: 8607
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den.

Mám půl roku elektrickou udírnu z Mountfieldu (char-broil). Celkově jsem s ní spokojen - rychlouzení horkým kouřem. Pokud ovšem chci udit při teplotě cca 80 st. C, vyvíječ kouře v udírně málo kouří. Zvažuji, že k udírně doplním vyvíječ kouře. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Jak jste to řešili?

Dále bych uvítal, kdyby jste se podělili o recepty, které máte odzkoušeny v této udírně a konstrukčně podobných. Pěkný den. B. 

Připojit reakci   
   

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.130.159 (?)
14.6.2019 21:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Mám také char-broil z Mounfieldu a stejný problém jsem vyřešil eexterním vyvíječem kouře jednoho maníka z Polska jménem Dymbox za 330 PLN (Zloty) funguje perfektně na jedno naplnění cca5 hodin potom vysypání popela doplnění štěpky a zapálení cca 5 minut. Doručí to na dobírku. Na webu je k tomu i hodně videí a potvrzuji pravdivých. Bydlí v Zamosči. Poznámka, abych neztratil záruku tak jsem kouř z Dymboxu transportoval do uzáku pomocí pěti hadic průměru 9 mm, které jsem prostrčil na jedné dolni straně do uzáku, funguje to skvěle a jěště musím trochu přiškrtit kompresorek. Mrkněte na to a hodně štěsti. Roman
Připojit reakci
      

Elektrická udírna z Mountfield


bocin (6) - xxx.xxx.195.10 (?)
16.6.2019 19:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

 Zdravím Romane.

Ten Dymbox o kterém mluvíte, jsem koupil už před měsícem. Chtěl jsem ho použít (spolu s doplňkovou elekrt.  spirálou 2 kW)  na doplnění mojí klasické zděné udírny na občasné uzení studeným kouřem. Stejně by ale nestačil, tak jsem si vyrobil dle návodu z internetu z roury do krbu a pár drobných instalatérských dílů velký generátor dýmu a ten malý z Polska využiji na udírnu charbroil.

Rozvod dýmu pomocí trubiček - super nápad!  Jen bych prosil zaslat foto rozdělení výstupu z dymboxu do trubiček.

Z čeho jsou? Nerez? Měď? Jak rozdělujete kouř? Dymbox máte našroubován na nějaké základně? Nebo jen volně stojí na zemI? 

Pokud sem foto to nedáte, prosím do emailu:  vorr50@seznam.cz

A ještě dotaz: Jak děláte pomocí dymboxu v char broil klasický uzený bok? Užíváte vnitřní termo sondu, anebo bezdrátový teploměr?

Díky za odpovědi. Pěkný večer Bocin

Připojit reakci
         

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.130.159 (?)
19.7.2019 21:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Trochu se divím, že vám Dymbox nestačil na vetší udirnu, jelikož když použiju štěpku 2-4 mm, tak na maximálni vykon vzduchovaího strojku je vývin opravdu veliký a věřím, že vyvine dostatek i na objem cca 1m3. Pokud ho používám pro CharBroil tak to musím tlumit na minimum. Trubičky jsem měl plastové průměr 9mm, vnitřní asi 5mm a jelikož plast nemám rád tak jsem si nechal zhotovit nerezový rozdělovač, který jsem napojil na Dymbox pomocí instalaterského držáku na trubky (viz foto) Funguje to naprosto skvěle. Jak vidíte ještě musím dodělat nejaký stojánek a bude to vše. Uzený bok. Naložený cca 5 týdnu dám do vody cca 80 stupňů na 1 hodinu a potom bez sond udím 7-8 hodin na na nastavenou teplotu 65 stupňů. Ale podle vašeho dotazu si nejsem jistý zda máme stejný typ CharBroil. Z fotky byste to ale měl poznat Tak ať se daří Roman

Připojit reakci
            

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.168.41 (?)
30.7.2019 20:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Také zdravím Romana, 

mám také udírnu Char broil z Mountfildu a řešil jsem, jak udit při nižších teplotách... a tady najednou vidím radu s Dymboxem. Mohu poprosit o vložení fotek onoho "udělátka" s trubičkami, které rozvádí kouř do udírny?

Moc děkuji. Míra

Připojit reakci
               

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.84.190 (?)
31.7.2019 6:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
S tím bych se nezabýval. Kouř si to najde.Dulezity pro mě je dig. termostat který řídí teplotu a vědět jak mám začít udit v konkrétním počasí.Trochu vnímat jaký kouř vzniká když má generátor 600/800/1000 stupňů atd.Vědět, ze když tam vrazim materiál z lednice 4stup. tak výrobním kyselé nepozivatelne výrobky a pod.😀😀
Připojit reakci
               

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.219.34 (?)
31.7.2019 14:53
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Napište mi e-mailovou adresu. pošlu vám je Roman

Připojit reakci
                  

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.140.188 (?)
2.8.2019 10:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

dobrý den. Mám stejný problém. Mohl by jste mě prosím také zaslat foto..

Moc děkuji a přeji hezký víkend.

mirek-m@seznam.cz

Připojit reakci
                     

Elektrická udírna z Mountfield


bocin (6) - xxx.xxx.195.133 (?)
4.8.2019 20:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím. Já to mám takto:

B.

Obrázky:

Připojit reakci
                        

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.239.192 (?)
21.10.2019 12:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, mám to přesně tak jak vy, Dymbox všek generuje zdá se mi příliš mnoho kouře, vůbec není dovnitř udírny vidět. Maso bylo hořko kyselé-i kobáska na douzení na zkoušku to za pouhou 1/2 hodinu, jinak tam byly ryby. Hadičky jsem jen trochu přidusil kancelářskou sponkou a regulátor na minimum.Byla to první zkouška.Jak moc to máte zregulované Vy? Je příliš hustý kouř vůbec ten problém?

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Elektrická udírna z Mountfield215.12.20198608
Uzeni bucek633.12.201988710
Kaiserova elektrická udírna2628.11.20199317
Nakládání a vakuování masa na uzení4525.11.2019120974
Uzení masa5724.11.2019167123
Uzení domácích klobás16023.11.2019526433
Jak obalit uzené maso?316.11.2019865
Udírna415.11.20191134
Lovecký a Turistický salám339.11.2019121166
Domácí klobásy734.11.2019287950
Prvni moje uzeni2531.10.201926964
Tvrdá kůže na bůčku516.10.20194184
Praglanda do masa nebo ne?3616.10.2019133308
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20198035
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20191794
Dehtování4625.8.201938324
Udírna dehtuje2625.8.201941478
Kyselost po uzení1126.7.201929214
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201921458
Generátor kouře3918.3.2019111979
Jake drevo2515.3.201928707
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20197624
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019110614
Uzení Zadní Hovězí74.2.20199419
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20194796
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201852256
Udírny Thermowind722.11.20188146
Dmácí uzený sýr4622.8.2018269880
A až Z o uzení2053.8.2018565243
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018352284
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201839298
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201875639
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018179918
Špek1228.3.201857334
Plnička klobás143.2.201818419
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201811733
Odkůrování polínek na uzení56.1.20186714
První klobásky5119.12.2017108581
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201750449
Průměr komínu k udírně22.8.20178930
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů