Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Elektrická udírna z Mountfield

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.130.159 (?)
14.6.2019 21:15
Mám také char-broil z Mounfieldu a stejný problém jsem vyřešil eexterním vyvíječem kouře jednoho maníka z Polska jménem Dymbox za 330 PLN (Zloty) funguje perfektně na jedno naplnění cca5 hodin potom vysypání popela doplnění štěpky a zapálení cca 5 minut. Doručí to na dobírku. Na webu je k tomu i hodně videí a potvrzuji pravdivých. Bydlí v Zamosči. Poznámka, abych neztratil záruku tak jsem kouř z Dymboxu transportoval do uzáku pomocí pěti hadic průměru 9 mm, které jsem prostrčil na jedné dolni straně do uzáku, funguje to skvěle a jěště musím trochu přiškrtit kompresorek. Mrkněte na to a hodně štěsti. Roman
Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily

Elektrická udírna z Mountfield


bocin (4) - xxx.xxx.195.133 (?)
10.6.2019 14:10, počet návštěv: 4424
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den.

Mám půl roku elektrickou udírnu z Mountfieldu (char-broil). Celkově jsem s ní spokojen - rychlouzení horkým kouřem. Pokud ovšem chci udit při teplotě cca 80 st. C, vyvíječ kouře v udírně málo kouří. Zvažuji, že k udírně doplním vyvíječ kouře. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Jak jste to řešili?

Dále bych uvítal, kdyby jste se podělili o recepty, které máte odzkoušeny v této udírně a konstrukčně podobných. Pěkný den. B. 

Připojit reakci   
   

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.130.159 (?)
14.6.2019 21:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Mám také char-broil z Mounfieldu a stejný problém jsem vyřešil eexterním vyvíječem kouře jednoho maníka z Polska jménem Dymbox za 330 PLN (Zloty) funguje perfektně na jedno naplnění cca5 hodin potom vysypání popela doplnění štěpky a zapálení cca 5 minut. Doručí to na dobírku. Na webu je k tomu i hodně videí a potvrzuji pravdivých. Bydlí v Zamosči. Poznámka, abych neztratil záruku tak jsem kouř z Dymboxu transportoval do uzáku pomocí pěti hadic průměru 9 mm, které jsem prostrčil na jedné dolni straně do uzáku, funguje to skvěle a jěště musím trochu přiškrtit kompresorek. Mrkněte na to a hodně štěsti. Roman
Připojit reakci
      

Elektrická udírna z Mountfield


bocin (4) - xxx.xxx.195.10 (?)
16.6.2019 19:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

 Zdravím Romane.

Ten Dymbox o kterém mluvíte, jsem koupil už před měsícem. Chtěl jsem ho použít (spolu s doplňkovou elekrt.  spirálou 2 kW)  na doplnění mojí klasické zděné udírny na občasné uzení studeným kouřem. Stejně by ale nestačil, tak jsem si vyrobil dle návodu z internetu z roury do krbu a pár drobných instalatérských dílů velký generátor dýmu a ten malý z Polska využiji na udírnu charbroil.

Rozvod dýmu pomocí trubiček - super nápad!  Jen bych prosil zaslat foto rozdělení výstupu z dymboxu do trubiček.

Z čeho jsou? Nerez? Měď? Jak rozdělujete kouř? Dymbox máte našroubován na nějaké základně? Nebo jen volně stojí na zemI? 

Pokud sem foto to nedáte, prosím do emailu:  vorr50@seznam.cz

A ještě dotaz: Jak děláte pomocí dymboxu v char broil klasický uzený bok? Užíváte vnitřní termo sondu, anebo bezdrátový teploměr?

Díky za odpovědi. Pěkný večer Bocin

Připojit reakci
         

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.130.159 (?)
19.7.2019 21:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Trochu se divím, že vám Dymbox nestačil na vetší udirnu, jelikož když použiju štěpku 2-4 mm, tak na maximálni vykon vzduchovaího strojku je vývin opravdu veliký a věřím, že vyvine dostatek i na objem cca 1m3. Pokud ho používám pro CharBroil tak to musím tlumit na minimum. Trubičky jsem měl plastové průměr 9mm, vnitřní asi 5mm a jelikož plast nemám rád tak jsem si nechal zhotovit nerezový rozdělovač, který jsem napojil na Dymbox pomocí instalaterského držáku na trubky (viz foto) Funguje to naprosto skvěle. Jak vidíte ještě musím dodělat nejaký stojánek a bude to vše. Uzený bok. Naložený cca 5 týdnu dám do vody cca 80 stupňů na 1 hodinu a potom bez sond udím 7-8 hodin na na nastavenou teplotu 65 stupňů. Ale podle vašeho dotazu si nejsem jistý zda máme stejný typ CharBroil. Z fotky byste to ale měl poznat Tak ať se daří Roman

Připojit reakci
            

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.168.41 (?)
30.7.2019 20:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Také zdravím Romana, 

mám také udírnu Char broil z Mountfildu a řešil jsem, jak udit při nižších teplotách... a tady najednou vidím radu s Dymboxem. Mohu poprosit o vložení fotek onoho "udělátka" s trubičkami, které rozvádí kouř do udírny?

Moc děkuji. Míra

Připojit reakci
               

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.84.190 (?)
31.7.2019 6:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
S tím bych se nezabýval. Kouř si to najde.Dulezity pro mě je dig. termostat který řídí teplotu a vědět jak mám začít udit v konkrétním počasí.Trochu vnímat jaký kouř vzniká když má generátor 600/800/1000 stupňů atd.Vědět, ze když tam vrazim materiál z lednice 4stup. tak výrobním kyselé nepozivatelne výrobky a pod.😀😀
Připojit reakci
               

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.219.34 (?)
31.7.2019 14:53
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Napište mi e-mailovou adresu. pošlu vám je Roman

Připojit reakci
                  

Elektrická udírna z Mountfield


host - xxx.xxx.140.188 (?)
2.8.2019 10:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

dobrý den. Mám stejný problém. Mohl by jste mě prosím také zaslat foto..

Moc děkuji a přeji hezký víkend.

mirek-m@seznam.cz

Připojit reakci
                     

Elektrická udírna z Mountfield


bocin (4) - xxx.xxx.195.133 (?)
4.8.2019 20:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím. Já to mám takto:

B.

Obrázky:

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20195361
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.2019713
Kaiserova elektrická udírna1729.8.20193760
Dehtování4625.8.201931942
Udírna dehtuje2625.8.201936181
Uzení masa5011.8.2019156722
Elektrická udírna z Mountfield94.8.20194425
Tvrdá kůže na bůčku230.7.20192575
Uzení domácích klobás15928.7.2019504884
Kyselost po uzení1126.7.201926876
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201919307
Generátor kouře3918.3.2019103154
Jake drevo2515.3.201925986
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20195778
Prvni moje uzeni2315.3.201923678
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019106512
Uzení Zadní Hovězí74.2.20197117
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20193745
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201846334
Udírny Thermowind722.11.20187061
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.2018109760
Domácí klobásy6919.10.2018277516
Dmácí uzený sýr4622.8.2018261715
A až Z o uzení2053.8.2018540736
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018341369
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201835986
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201871718
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018169881
Lovecký a Turistický salám329.5.2018116136
Uzeni bucek6028.3.201880367
Špek1228.3.201854252
Plnička klobás143.2.201816479
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201810218
Odkůrování polínek na uzení56.1.20185936
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017126963
První klobásky5119.12.2017102976
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201747526
Průměr komínu k udírně22.8.20178100
Zateplení udírny816.7.201710020
Udene kuriatko47.6.20176638
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů