Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Drobící se se uzené maso

Drobící se se uzené maso


host - xxx.xxx.192.98 (?)
6.3.2017 11:06, počet návštěv: 4654
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, prosím zkušenější o radu - názor.

vyuzené bůčky /maso méně/ se při krájení drolí, nevíte čím by to mohlo být?

udím už roky a stalo se mi to poprvé nyní, když jsem navzdory místní tradici maso před uzením předehřál v cca 60 C vodě 20 min. U nás na vsi to takhle nikdo nedělá, po vytažení ze škopku se to jen běžně opláchne, osuší a dá do udírny.Myslíte že to může souviset? Naložení a vlastní uzení jsem nijak neměnil / 3 týdny v láku v 5C a uzení 20 hod na 50C merunka + buk/

Děkuji Eda

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Drobící se se uzené maso


host - xxx.xxx.84.190 (?)
7.3.2017 7:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Může to být masem/sádlem(krmivo),může to být časem, 20h je dost.Je to boj.Já bych to zopakoval.Nebo zkuste něco jiného Např.nástřik, jiné maso, jiný čas, Dvacet minut v šedesáti st.vodě s tím asi nesouvisí.

Připojit reakci
   

Drobící se se uzené maso


host - xxx.xxx.250.122 (?)
7.3.2017 8:34
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Udírna nabízí nekonečné možnosti experiemtnování a tak jsem háky nahradil rošty a už nenakládám na dlouhou dobu maso. Posledně jsem udil otevřené vepřové koleno a obří špízy z krkovice proložené čtvrtkami cibule. 6h na 60 st. Predtim 20 min na 70-80 st. Koleno po uzeni nechat prejit varem.  Co se nesni konci v mrazaku.

Připojit reakci
      

Drobící se se uzené maso


host - xxx.xxx.250.122 (?)
7.3.2017 8:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

jeste obr

Obrázky:

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Jake drevo2123.2.201918605
Šunka bez rychlosolí 3315.2.201996373
Generátor kouře3610.2.201981235
Uzení Zadní Hovězí74.2.20192745
Udírna dehtuje2131.1.201926452
Uzení masa4620.1.2019140095
Uzení domácích klobás15115.1.2019462992
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20191569
Tvrdá kůže na bůčku327.12.20181042
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201833587
Dehtování428.12.201819247
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20182377
Udírny Thermowind722.11.20183564
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.201896566
Domácí klobásy6919.10.2018259600
Dmácí uzený sýr4622.8.2018244240
A až Z o uzení2053.8.2018492439
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018315462
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201830139
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201863633
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018154493
Lovecký a Turistický salám329.5.2018107621
Uzeni bucek6028.3.201866844
Špek1228.3.201848056
Plnička klobás143.2.201812668
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20187390
Odkůrování polínek na uzení56.1.20184325
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017116932
První klobásky5119.12.201791994
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201742051
Průměr komínu k udírně22.8.20176472
Zateplení udírny816.7.20177734
Udene kuriatko47.6.20175309
Uzený kapr3129.5.2017125878
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201730030
Prvni moje uzeni2111.3.201717370
Drobící se se uzené maso47.3.20174655
Uzení masa studeným kouřem25.3.201711195
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.201712681
Fuet164.1.201745099
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů