Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Drobící se se uzené maso

Drobící se se uzené maso


host - xxx.xxx.192.98 (?)
6.3.2017 11:06, počet návštěv: 4117
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, prosím zkušenější o radu - názor.

vyuzené bůčky /maso méně/ se při krájení drolí, nevíte čím by to mohlo být?

udím už roky a stalo se mi to poprvé nyní, když jsem navzdory místní tradici maso před uzením předehřál v cca 60 C vodě 20 min. U nás na vsi to takhle nikdo nedělá, po vytažení ze škopku se to jen běžně opláchne, osuší a dá do udírny.Myslíte že to může souviset? Naložení a vlastní uzení jsem nijak neměnil / 3 týdny v láku v 5C a uzení 20 hod na 50C merunka + buk/

Děkuji Eda

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Drobící se se uzené maso


host - xxx.xxx.84.190 (?)
7.3.2017 7:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Může to být masem/sádlem(krmivo),může to být časem, 20h je dost.Je to boj.Já bych to zopakoval.Nebo zkuste něco jiného Např.nástřik, jiné maso, jiný čas, Dvacet minut v šedesáti st.vodě s tím asi nesouvisí.

Připojit reakci
   

Drobící se se uzené maso


host - xxx.xxx.250.122 (?)
7.3.2017 8:34
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Udírna nabízí nekonečné možnosti experiemtnování a tak jsem háky nahradil rošty a už nenakládám na dlouhou dobu maso. Posledně jsem udil otevřené vepřové koleno a obří špízy z krkovice proložené čtvrtkami cibule. 6h na 60 st. Predtim 20 min na 70-80 st. Koleno po uzeni nechat prejit varem.  Co se nesni konci v mrazaku.

Připojit reakci
      

Drobící se se uzené maso


host - xxx.xxx.250.122 (?)
7.3.2017 8:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

jeste obr

Obrázky:

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Uzení masa4211.12.2018129118
Dehtování428.12.201813543
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20181224
Udírny Thermowind722.11.20182072
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.201890423
Uzení Zadní Hovězí420.11.20181510
Problémy s plechovou udírnou 475.11.201827301
Domácí klobásy6919.10.2018251845
Uzení domácích klobás15031.8.2018443787
Dmácí uzený sýr4622.8.2018235374
A až Z o uzení2053.8.2018472620
Jake drevo1430.7.201816363
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018302329
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201827065
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201859566
Generátor kouře349.5.201872279
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018146081
Lovecký a Turistický salám329.5.2018103248
Uzeni bucek6028.3.201860581
Špek1228.3.201845294
Plnička klobás153.2.201810735
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20185988
Odkůrování polínek na uzení56.1.20183552
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017112338
První klobásky5119.12.201787433
Udírna dehtuje1818.12.201722374
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201739748
Průměr komínu k udírně22.8.20175807
Zateplení udírny816.7.20176595
Udene kuriatko47.6.20174741
Uzený kapr3129.5.2017122358
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201728087
Prvni moje uzeni2111.3.201715470
Drobící se se uzené maso47.3.20174118
Uzení masa studeným kouřem25.3.20179999
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.201711328
Fuet164.1.201742927
Dymbox825.11.201614841
Udírna4818.11.2016120283
Poličky do udírny126.8.20163541
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů