Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Drobící se se uzené maso

Drobící se se uzené maso


host - xxx.xxx.192.98 (?)
6.3.2017 11:06, počet návštěv: 4951
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, prosím zkušenější o radu - názor.

vyuzené bůčky /maso méně/ se při krájení drolí, nevíte čím by to mohlo být?

udím už roky a stalo se mi to poprvé nyní, když jsem navzdory místní tradici maso před uzením předehřál v cca 60 C vodě 20 min. U nás na vsi to takhle nikdo nedělá, po vytažení ze škopku se to jen běžně opláchne, osuší a dá do udírny.Myslíte že to může souviset? Naložení a vlastní uzení jsem nijak neměnil / 3 týdny v láku v 5C a uzení 20 hod na 50C merunka + buk/

Děkuji Eda

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Drobící se se uzené maso


host - xxx.xxx.84.190 (?)
7.3.2017 7:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Může to být masem/sádlem(krmivo),může to být časem, 20h je dost.Je to boj.Já bych to zopakoval.Nebo zkuste něco jiného Např.nástřik, jiné maso, jiný čas, Dvacet minut v šedesáti st.vodě s tím asi nesouvisí.

Připojit reakci
   

Drobící se se uzené maso


host - xxx.xxx.250.122 (?)
7.3.2017 8:34
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Udírna nabízí nekonečné možnosti experiemtnování a tak jsem háky nahradil rošty a už nenakládám na dlouhou dobu maso. Posledně jsem udil otevřené vepřové koleno a obří špízy z krkovice proložené čtvrtkami cibule. 6h na 60 st. Predtim 20 min na 70-80 st. Koleno po uzeni nechat prejit varem.  Co se nesni konci v mrazaku.

Připojit reakci
      

Drobící se se uzené maso


host - xxx.xxx.250.122 (?)
7.3.2017 8:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

jeste obr

Obrázky:

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201913517
Generátor kouře3918.3.201990607
Dehtování4418.3.201923480
Jake drevo2615.3.201921573
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20192877
Prvni moje uzeni2315.3.201919649
Uzení masa496.3.2019146486
Udírna dehtuje221.3.201929795
Šunka bez rychlosolí 3526.2.201999942
Uzení Zadní Hovězí74.2.20194257
Uzení domácích klobás15115.1.2019476076
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20192294
Tvrdá kůže na bůčku327.12.20181498
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201837506
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20183066
Udírny Thermowind722.11.20184324
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.2018100742
Domácí klobásy6919.10.2018265510
Dmácí uzený sýr4622.8.2018250348
A až Z o uzení2053.8.2018507349
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018325329
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201832092
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201866120
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018159832
Lovecký a Turistický salám329.5.2018110510
Uzeni bucek6028.3.201871063
Špek1228.3.201850131
Plnička klobás143.2.201813859
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20188283
Odkůrování polínek na uzení56.1.20184822
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017120040
První klobásky5119.12.201795268
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201743674
Průměr komínu k udírně22.8.20176992
Zateplení udírny816.7.20178462
Udene kuriatko47.6.20175677
Uzený kapr3129.5.2017128389
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201731415
Drobící se se uzené maso47.3.20174952
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.201713731
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů