Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Uzení > Drobící se se uzené maso

Drobící se se uzené maso


host - xxx.xxx.192.98 (?)
6.3.2017 11:06
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, prosím zkušenější o radu - názor.

vyuzené bůčky /maso méně/ se při krájení drolí, nevíte čím by to mohlo být?

udím už roky a stalo se mi to poprvé nyní, když jsem navzdory místní tradici maso před uzením předehřál v cca 60 C vodě 20 min. U nás na vsi to takhle nikdo nedělá, po vytažení ze škopku se to jen běžně opláchne, osuší a dá do udírny.Myslíte že to může souviset? Naložení a vlastní uzení jsem nijak neměnil / 3 týdny v láku v 5C a uzení 20 hod na 50C merunka + buk/

Děkuji Eda

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Drobící se se uzené maso


host - xxx.xxx.84.190 (?), 7.3.2017 7:23
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Může to být masem/sádlem(krmivo),může to být časem, 20h je dost.Je to boj.Já bych to zopakoval.Nebo zkuste něco jiného Např.nástřik, jiné maso, jiný čas, Dvacet minut v šedesáti st.vodě s tím asi nesouvisí.

Připojit reakci
   

Drobící se se uzené maso


host - xxx.xxx.250.122 (?), 7.3.2017 8:34
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Udírna nabízí nekonečné možnosti experiemtnování a tak jsem háky nahradil rošty a už nenakládám na dlouhou dobu maso. Posledně jsem udil otevřené vepřové koleno a obří špízy z krkovice proložené čtvrtkami cibule. 6h na 60 st. Predtim 20 min na 70-80 st. Koleno po uzeni nechat prejit varem.  Co se nesni konci v mrazaku.

Připojit reakci
      

Drobící se se uzené maso


host - xxx.xxx.250.122 (?), 7.3.2017 8:39
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

jeste obr

Obrázky:

Připojit reakci
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů