Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Douzeni koupeneho uzeneho

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Asi toho o uzení moc nevíte.Pokud naložit a ..., host, 26.9.2014
On je problém už v názvu. Co to je koupené u..., vyslouzil, 25.9.2014
No jestli to není tím že (jak vyplývá z přís..., j3david, 25.9.2014
Téma znělo - Přeuzování koupeného uzeného., host, 25.9.2014
Profesionální řezník nemá s domácím uzeným m..., host, 11.1.2013
Stránky: 1, 2, 3, 4 | Zobrazit celou diskuzi   

Douzeni koupeneho uzeneho


host - xxx.xxx.42.138 (?)
21.4.2011 4:05, počet návštěv: 104859
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravim,

nemam potrebne podminky pro pripravu syroveho masa (nalozeni, uchovani v chladu) a popravde mam z toho i malicko strach. Mam novou udirnu a prakticky nulove zkusenosti, ale rad bych se do toho pustil. Chtel bych pozadat zkusenejsi o radu, da se douzovat koupene uzene (kolena, zebra, bucky)? v pripade ze ano tak jestli se to da v necem nalozit (recepty na nalozeni vitany), jak dlouho uvedena uzena masa udit, jakym kourem a dalsi rady ktere vas napadnou. Predem diky za rady

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Douzeni koupeneho uzeneho


PP. (68) - xxx.xxx.70.100 (?)
21.4.2011 6:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nevím zda to je dobrý nápad. Maso už je uzavřené a chutě se budou "bít". Zkoušel jsem to kdysi v malém množství a nějak mne to nezaujalo. Doudit, respektive ohřát v kouři se dá špekáček, uzenina.

Připojit reakci
   

Douzeni koupeneho uzeneho


vyslouzil (563) - xxx.xxx.65.50 (?)
21.4.2011 8:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Douzovat uzené nepovažuji za dobrý nápad. Některé uzené je navíc obohacené o vodu a rostliné bílkoviny (proto je kolikrát levnější než syrové maso), další uzení by jim chuťově spíš ublížilo.
   Každý má podmínky na naložení masa, pokud má alespoň středně velkou lednici. Do spodní plastové nádoby se v pohodě vejde 10 i více kg nasoleného masa.

Připojit reakci
      

Douzeni koupeneho uzeneho


host - xxx.xxx.40.135 (?)
21.4.2011 9:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

nesouhlas muze napsat jen ten kdo to jeste nezkusil bezne douzuju pikantni bucek a klobasky a vsem to moc chutna delam to na primou spotrebu ne na uskladneni a nejsem sam vzpomente si treba na film slavnosti snezenek

Připojit reakci
         

Douzeni koupeneho uzeneho


host - xxx.xxx.42.138 (?)
21.4.2011 10:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jeste bych se chtel zeptat, procetl sem tu toho spoustu kolem nakladani masa a pokud to chapu spravne tak se daji pouzit metody nalozeni s lakem nebo nalozeni jen v soli nasucho bez laku. Zajima me jaky je v tom rozdil, osobne mi pripada "bezpecnejsi" z pohledu potencialniho zkazeni ta metoda jen sul na sucho, ale mozna je to jinak.

Připojit reakci
            

Douzeni koupeneho uzeneho


vyslouzil (563) - xxx.xxx.65.50 (?)
21.4.2011 15:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je to jinak. Při solení nasucho je větší riziko přístupu vzduchu k masu a tím rychlejšího kažení. Navíc podle čirosti a vůně láku poznáte, že se maso kazí ještě v době, kdy se dá celkem snadno zachránit. Nejvíc jsou ohroženy kusy, které vyčnívají z láku.
  Ono ani solení nasucho není úplně nasucho. Nasolené maso jakousi šťávu pustí, která by měla přebytečný vzduch vytlačit.

Připojit reakci
            

Douzeni koupeneho uzeneho


PP. (68) - xxx.xxx.147.108 (?)
21.4.2011 20:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Sám píšete, že nemáte potřebné podmínky pro nakládání masa, tak na solení nasucho zapomeňte. Nasucho jsme nakládali, když se udilo ze 180 kg prasete a zabíjelo se v zimě. Teplota musí být trvale kolem 0. Do láku se dávalo až ke konci nakládání, na poslední týden -14 dnů. Nakládalo se 6 neděl bez rychlosoli, jen s malým množstvím česneku.

Připojit reakci
               

Douzeni koupeneho uzeneho


vyslouzil (563) - xxx.xxx.81.81 (?)
21.4.2011 20:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mohu Vás ovšem s klidným svědomím ujistit, že pro úspěšné uzení masa nemusíte mít vůbec žádné podmínky k jeho naložení.
  Pokud udím v létě větší množství, než se vejde do lednice, jednoduše jednotilvé kusy nastříknu lákem přímo do čerstvého masa (večer), přes noc nechám odpočinout v chladnu a ráno udím. Výsledek je stejný jako u několikatýdenního naložení, hlídání a překládání masa. Tuto technologii, doplněnou o týdenní odležení masa, aplikuji i v zimě, odpadá tak riziko neprosoleného šedého středu větších kusů.

Připojit reakci
                  

Douzeni koupeneho uzeneho


PP. (68) - xxx.xxx.147.108 (?)
21.4.2011 20:53
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No jo, jenže vy jste doktor, tak víte kam tu injekci píchnout... A máte doma žanetku.

Připojit reakci
                     

Douzeni koupeneho uzeneho


vyslouzil (563) - xxx.xxx.81.81 (?)
21.4.2011 21:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To je pravda sic
Žanetka se dá koupit, já beztak raději používám 60ml stříkačku do injekčních dávkovačů. 
  Když to píchnete blbě, nositeli to už neublíží...

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Generátor kouře3918.3.201985832
Uzení masa studeným kouřem718.3.201912256
Dehtování4418.3.201921227
Jake drevo2615.3.201920389
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20192020
Prvni moje uzeni2315.3.201918343
Uzení masa496.3.2019143996
Udírna dehtuje221.3.201928379
Šunka bez rychlosolí 3526.2.201998339
Uzení Zadní Hovězí74.2.20193559
Uzení domácích klobás15115.1.2019470333
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20191982
Tvrdá kůže na bůčku327.12.20181282
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201835683
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20182693
Udírny Thermowind722.11.20183984
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.201898798
Domácí klobásy6919.10.2018262865
Dmácí uzený sýr4622.8.2018247318
A až Z o uzení2053.8.2018499686
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018321327
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201831146
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201864880
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018157513
Lovecký a Turistický salám329.5.2018109100
Uzeni bucek6028.3.201869179
Špek1228.3.201849149
Plnička klobás143.2.201813323
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20187840
Odkůrování polínek na uzení56.1.20184578
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017118621
První klobásky5119.12.201793754
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201742838
Průměr komínu k udírně22.8.20176756
Zateplení udírny816.7.20178107
Udene kuriatko47.6.20175503
Uzený kapr3129.5.2017127067
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201730704
Drobící se se uzené maso47.3.20174817
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.201713208
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů