Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Douzeni koupeneho uzeneho

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Asi toho o uzení moc nevíte.Pokud naložit a ..., host, 26.9.2014
On je problém už v názvu. Co to je koupené u..., vyslouzil, 25.9.2014
No jestli to není tím že (jak vyplývá z přís..., j3david, 25.9.2014
Téma znělo - Přeuzování koupeného uzeného., host, 25.9.2014
Profesionální řezník nemá s domácím uzeným m..., host, 11.1.2013
Stránky: 1, 2, 3, 4 | Zobrazit celou diskuzi   

Douzeni koupeneho uzeneho


host - xxx.xxx.42.138 (?)
21.4.2011 4:05, počet návštěv: 101789
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravim,

nemam potrebne podminky pro pripravu syroveho masa (nalozeni, uchovani v chladu) a popravde mam z toho i malicko strach. Mam novou udirnu a prakticky nulove zkusenosti, ale rad bych se do toho pustil. Chtel bych pozadat zkusenejsi o radu, da se douzovat koupene uzene (kolena, zebra, bucky)? v pripade ze ano tak jestli se to da v necem nalozit (recepty na nalozeni vitany), jak dlouho uvedena uzena masa udit, jakym kourem a dalsi rady ktere vas napadnou. Predem diky za rady

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Douzeni koupeneho uzeneho


PP. (68) - xxx.xxx.70.100 (?)
21.4.2011 6:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nevím zda to je dobrý nápad. Maso už je uzavřené a chutě se budou "bít". Zkoušel jsem to kdysi v malém množství a nějak mne to nezaujalo. Doudit, respektive ohřát v kouři se dá špekáček, uzenina.

Připojit reakci
   

Douzeni koupeneho uzeneho


vyslouzil (552) - xxx.xxx.65.50 (?)
21.4.2011 8:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Douzovat uzené nepovažuji za dobrý nápad. Některé uzené je navíc obohacené o vodu a rostliné bílkoviny (proto je kolikrát levnější než syrové maso), další uzení by jim chuťově spíš ublížilo.
   Každý má podmínky na naložení masa, pokud má alespoň středně velkou lednici. Do spodní plastové nádoby se v pohodě vejde 10 i více kg nasoleného masa.

Připojit reakci
      

Douzeni koupeneho uzeneho


host - xxx.xxx.40.135 (?)
21.4.2011 9:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

nesouhlas muze napsat jen ten kdo to jeste nezkusil bezne douzuju pikantni bucek a klobasky a vsem to moc chutna delam to na primou spotrebu ne na uskladneni a nejsem sam vzpomente si treba na film slavnosti snezenek

Připojit reakci
         

Douzeni koupeneho uzeneho


host - xxx.xxx.42.138 (?)
21.4.2011 10:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jeste bych se chtel zeptat, procetl sem tu toho spoustu kolem nakladani masa a pokud to chapu spravne tak se daji pouzit metody nalozeni s lakem nebo nalozeni jen v soli nasucho bez laku. Zajima me jaky je v tom rozdil, osobne mi pripada "bezpecnejsi" z pohledu potencialniho zkazeni ta metoda jen sul na sucho, ale mozna je to jinak.

Připojit reakci
            

Douzeni koupeneho uzeneho


vyslouzil (552) - xxx.xxx.65.50 (?)
21.4.2011 15:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je to jinak. Při solení nasucho je větší riziko přístupu vzduchu k masu a tím rychlejšího kažení. Navíc podle čirosti a vůně láku poznáte, že se maso kazí ještě v době, kdy se dá celkem snadno zachránit. Nejvíc jsou ohroženy kusy, které vyčnívají z láku.
  Ono ani solení nasucho není úplně nasucho. Nasolené maso jakousi šťávu pustí, která by měla přebytečný vzduch vytlačit.

Připojit reakci
            

Douzeni koupeneho uzeneho


PP. (68) - xxx.xxx.147.108 (?)
21.4.2011 20:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Sám píšete, že nemáte potřebné podmínky pro nakládání masa, tak na solení nasucho zapomeňte. Nasucho jsme nakládali, když se udilo ze 180 kg prasete a zabíjelo se v zimě. Teplota musí být trvale kolem 0. Do láku se dávalo až ke konci nakládání, na poslední týden -14 dnů. Nakládalo se 6 neděl bez rychlosoli, jen s malým množstvím česneku.

Připojit reakci
               

Douzeni koupeneho uzeneho


vyslouzil (552) - xxx.xxx.81.81 (?)
21.4.2011 20:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mohu Vás ovšem s klidným svědomím ujistit, že pro úspěšné uzení masa nemusíte mít vůbec žádné podmínky k jeho naložení.
  Pokud udím v létě větší množství, než se vejde do lednice, jednoduše jednotilvé kusy nastříknu lákem přímo do čerstvého masa (večer), přes noc nechám odpočinout v chladnu a ráno udím. Výsledek je stejný jako u několikatýdenního naložení, hlídání a překládání masa. Tuto technologii, doplněnou o týdenní odležení masa, aplikuji i v zimě, odpadá tak riziko neprosoleného šedého středu větších kusů.

Připojit reakci
                  

Douzeni koupeneho uzeneho


PP. (68) - xxx.xxx.147.108 (?)
21.4.2011 20:53
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No jo, jenže vy jste doktor, tak víte kam tu injekci píchnout... A máte doma žanetku.

Připojit reakci
                     

Douzeni koupeneho uzeneho


vyslouzil (552) - xxx.xxx.81.81 (?)
21.4.2011 21:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To je pravda sic
Žanetka se dá koupit, já beztak raději používám 60ml stříkačku do injekčních dávkovačů. 
  Když to píchnete blbě, nositeli to už neublíží...

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Uzení masa4620.1.2019134617
Uzení domácích klobás15115.1.2019453705
Udírna dehtuje197.1.201924363
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.2019973
Tvrdá kůže na bůčku327.12.2018617
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201830502
Dehtování428.12.201816796
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20181844
Udírny Thermowind722.11.20182759
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.201893506
Uzení Zadní Hovězí420.11.20181920
Domácí klobásy6919.10.2018255709
Dmácí uzený sýr4622.8.2018240604
A až Z o uzení2053.8.2018482483
Jake drevo1430.7.201817126
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018309031
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201828682
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201861800
Generátor kouře349.5.201876598
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018150321
Lovecký a Turistický salám329.5.2018105330
Uzeni bucek6028.3.201863719
Špek1228.3.201846688
Plnička klobás143.2.201811669
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20186675
Odkůrování polínek na uzení56.1.20183905
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017114584
První klobásky5119.12.201789523
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201740919
Průměr komínu k udírně22.8.20176183
Zateplení udírny816.7.20177175
Udene kuriatko47.6.20174998
Uzený kapr3129.5.2017124241
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201729036
Prvni moje uzeni2111.3.201716378
Drobící se se uzené maso47.3.20174406
Uzení masa studeným kouřem25.3.201710617
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.201712007
Fuet164.1.201743925
Dymbox825.11.201615681
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů