Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Douzeni koupeneho uzeneho

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Asi toho o uzení moc nevíte.Pokud naložit a ..., host, 26.9.2014
On je problém už v názvu. Co to je koupené u..., vyslouzil, 25.9.2014
No jestli to není tím že (jak vyplývá z přís..., j3david, 25.9.2014
Téma znělo - Přeuzování koupeného uzeného., host, 25.9.2014
Profesionální řezník nemá s domácím uzeným m..., host, 11.1.2013
Stránky: 1, 2, 3, 4 | Zobrazit celou diskuzi   

Douzeni koupeneho uzeneho


host - xxx.xxx.42.138 (?)
21.4.2011 4:05, počet návštěv: 107024
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravim,

nemam potrebne podminky pro pripravu syroveho masa (nalozeni, uchovani v chladu) a popravde mam z toho i malicko strach. Mam novou udirnu a prakticky nulove zkusenosti, ale rad bych se do toho pustil. Chtel bych pozadat zkusenejsi o radu, da se douzovat koupene uzene (kolena, zebra, bucky)? v pripade ze ano tak jestli se to da v necem nalozit (recepty na nalozeni vitany), jak dlouho uvedena uzena masa udit, jakym kourem a dalsi rady ktere vas napadnou. Predem diky za rady

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Douzeni koupeneho uzeneho


PP. (68) - xxx.xxx.70.100 (?)
21.4.2011 6:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nevím zda to je dobrý nápad. Maso už je uzavřené a chutě se budou "bít". Zkoušel jsem to kdysi v malém množství a nějak mne to nezaujalo. Doudit, respektive ohřát v kouři se dá špekáček, uzenina.

Připojit reakci
   

Douzeni koupeneho uzeneho


vyslouzil (563) - xxx.xxx.65.50 (?)
21.4.2011 8:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Douzovat uzené nepovažuji za dobrý nápad. Některé uzené je navíc obohacené o vodu a rostliné bílkoviny (proto je kolikrát levnější než syrové maso), další uzení by jim chuťově spíš ublížilo.
   Každý má podmínky na naložení masa, pokud má alespoň středně velkou lednici. Do spodní plastové nádoby se v pohodě vejde 10 i více kg nasoleného masa.

Připojit reakci
      

Douzeni koupeneho uzeneho


host - xxx.xxx.40.135 (?)
21.4.2011 9:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

nesouhlas muze napsat jen ten kdo to jeste nezkusil bezne douzuju pikantni bucek a klobasky a vsem to moc chutna delam to na primou spotrebu ne na uskladneni a nejsem sam vzpomente si treba na film slavnosti snezenek

Připojit reakci
         

Douzeni koupeneho uzeneho


host - xxx.xxx.42.138 (?)
21.4.2011 10:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jeste bych se chtel zeptat, procetl sem tu toho spoustu kolem nakladani masa a pokud to chapu spravne tak se daji pouzit metody nalozeni s lakem nebo nalozeni jen v soli nasucho bez laku. Zajima me jaky je v tom rozdil, osobne mi pripada "bezpecnejsi" z pohledu potencialniho zkazeni ta metoda jen sul na sucho, ale mozna je to jinak.

Připojit reakci
            

Douzeni koupeneho uzeneho


vyslouzil (563) - xxx.xxx.65.50 (?)
21.4.2011 15:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je to jinak. Při solení nasucho je větší riziko přístupu vzduchu k masu a tím rychlejšího kažení. Navíc podle čirosti a vůně láku poznáte, že se maso kazí ještě v době, kdy se dá celkem snadno zachránit. Nejvíc jsou ohroženy kusy, které vyčnívají z láku.
  Ono ani solení nasucho není úplně nasucho. Nasolené maso jakousi šťávu pustí, která by měla přebytečný vzduch vytlačit.

Připojit reakci
            

Douzeni koupeneho uzeneho


PP. (68) - xxx.xxx.147.108 (?)
21.4.2011 20:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Sám píšete, že nemáte potřebné podmínky pro nakládání masa, tak na solení nasucho zapomeňte. Nasucho jsme nakládali, když se udilo ze 180 kg prasete a zabíjelo se v zimě. Teplota musí být trvale kolem 0. Do láku se dávalo až ke konci nakládání, na poslední týden -14 dnů. Nakládalo se 6 neděl bez rychlosoli, jen s malým množstvím česneku.

Připojit reakci
               

Douzeni koupeneho uzeneho


vyslouzil (563) - xxx.xxx.81.81 (?)
21.4.2011 20:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mohu Vás ovšem s klidným svědomím ujistit, že pro úspěšné uzení masa nemusíte mít vůbec žádné podmínky k jeho naložení.
  Pokud udím v létě větší množství, než se vejde do lednice, jednoduše jednotilvé kusy nastříknu lákem přímo do čerstvého masa (večer), přes noc nechám odpočinout v chladnu a ráno udím. Výsledek je stejný jako u několikatýdenního naložení, hlídání a překládání masa. Tuto technologii, doplněnou o týdenní odležení masa, aplikuji i v zimě, odpadá tak riziko neprosoleného šedého středu větších kusů.

Připojit reakci
                  

Douzeni koupeneho uzeneho


PP. (68) - xxx.xxx.147.108 (?)
21.4.2011 20:53
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No jo, jenže vy jste doktor, tak víte kam tu injekci píchnout... A máte doma žanetku.

Připojit reakci
                     

Douzeni koupeneho uzeneho


vyslouzil (563) - xxx.xxx.81.81 (?)
21.4.2011 21:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To je pravda sic
Žanetka se dá koupit, já beztak raději používám 60ml stříkačku do injekčních dávkovačů. 
  Když to píchnete blbě, nositeli to už neublíží...

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201915650
Generátor kouře3918.3.201993247
Dehtování4418.3.201924825
Jake drevo2615.3.201922308
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20193410
Prvni moje uzeni2315.3.201920161
Uzení masa496.3.2019148209
Udírna dehtuje221.3.201930813
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019101072
Uzení Zadní Hovězí74.2.20194806
Uzení domácích klobás15115.1.2019480237
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20192522
Tvrdá kůže na bůčku327.12.20181661
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201838914
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20183350
Udírny Thermowind722.11.20185028
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.2018102009
Domácí klobásy6919.10.2018267441
Dmácí uzený sýr4622.8.2018252402
A až Z o uzení2053.8.2018512876
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018328044
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201832741
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201866965
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018161289
Lovecký a Turistický salám329.5.2018111442
Uzeni bucek6028.3.201872307
Špek1228.3.201850857
Plnička klobás143.2.201814247
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20188620
Odkůrování polínek na uzení56.1.20185059
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017121086
První klobásky5119.12.201796450
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201744344
Průměr komínu k udírně22.8.20177198
Zateplení udírny816.7.20178736
Udene kuriatko47.6.20175847
Uzený kapr3129.5.2017129292
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201731883
Drobící se se uzené maso47.3.20175054
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.201714046
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů