Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Douzeni koupeneho uzeneho

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Asi toho o uzení moc nevíte.Pokud naložit a ..., host, 26.9.2014
On je problém už v názvu. Co to je koupené u..., vyslouzil, 25.9.2014
No jestli to není tím že (jak vyplývá z přís..., j3david, 25.9.2014
Téma znělo - Přeuzování koupeného uzeného., host, 25.9.2014
Profesionální řezník nemá s domácím uzeným m..., host, 11.1.2013
Stránky: 1, 2, 3, 4 | Zobrazit celou diskuzi   

Douzeni koupeneho uzeneho


host - xxx.xxx.42.138 (?)
21.4.2011 4:05, počet návštěv: 110888
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravim,

nemam potrebne podminky pro pripravu syroveho masa (nalozeni, uchovani v chladu) a popravde mam z toho i malicko strach. Mam novou udirnu a prakticky nulove zkusenosti, ale rad bych se do toho pustil. Chtel bych pozadat zkusenejsi o radu, da se douzovat koupene uzene (kolena, zebra, bucky)? v pripade ze ano tak jestli se to da v necem nalozit (recepty na nalozeni vitany), jak dlouho uvedena uzena masa udit, jakym kourem a dalsi rady ktere vas napadnou. Predem diky za rady

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Douzeni koupeneho uzeneho


PP. (68) - xxx.xxx.70.100 (?)
21.4.2011 6:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nevím zda to je dobrý nápad. Maso už je uzavřené a chutě se budou "bít". Zkoušel jsem to kdysi v malém množství a nějak mne to nezaujalo. Doudit, respektive ohřát v kouři se dá špekáček, uzenina.

Připojit reakci
   

Douzeni koupeneho uzeneho


vyslouzil (564) - xxx.xxx.65.50 (?)
21.4.2011 8:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Douzovat uzené nepovažuji za dobrý nápad. Některé uzené je navíc obohacené o vodu a rostliné bílkoviny (proto je kolikrát levnější než syrové maso), další uzení by jim chuťově spíš ublížilo.
   Každý má podmínky na naložení masa, pokud má alespoň středně velkou lednici. Do spodní plastové nádoby se v pohodě vejde 10 i více kg nasoleného masa.

Připojit reakci
      

Douzeni koupeneho uzeneho


host - xxx.xxx.40.135 (?)
21.4.2011 9:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

nesouhlas muze napsat jen ten kdo to jeste nezkusil bezne douzuju pikantni bucek a klobasky a vsem to moc chutna delam to na primou spotrebu ne na uskladneni a nejsem sam vzpomente si treba na film slavnosti snezenek

Připojit reakci
         

Douzeni koupeneho uzeneho


host - xxx.xxx.42.138 (?)
21.4.2011 10:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jeste bych se chtel zeptat, procetl sem tu toho spoustu kolem nakladani masa a pokud to chapu spravne tak se daji pouzit metody nalozeni s lakem nebo nalozeni jen v soli nasucho bez laku. Zajima me jaky je v tom rozdil, osobne mi pripada "bezpecnejsi" z pohledu potencialniho zkazeni ta metoda jen sul na sucho, ale mozna je to jinak.

Připojit reakci
            

Douzeni koupeneho uzeneho


vyslouzil (564) - xxx.xxx.65.50 (?)
21.4.2011 15:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je to jinak. Při solení nasucho je větší riziko přístupu vzduchu k masu a tím rychlejšího kažení. Navíc podle čirosti a vůně láku poznáte, že se maso kazí ještě v době, kdy se dá celkem snadno zachránit. Nejvíc jsou ohroženy kusy, které vyčnívají z láku.
  Ono ani solení nasucho není úplně nasucho. Nasolené maso jakousi šťávu pustí, která by měla přebytečný vzduch vytlačit.

Připojit reakci
            

Douzeni koupeneho uzeneho


PP. (68) - xxx.xxx.147.108 (?)
21.4.2011 20:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Sám píšete, že nemáte potřebné podmínky pro nakládání masa, tak na solení nasucho zapomeňte. Nasucho jsme nakládali, když se udilo ze 180 kg prasete a zabíjelo se v zimě. Teplota musí být trvale kolem 0. Do láku se dávalo až ke konci nakládání, na poslední týden -14 dnů. Nakládalo se 6 neděl bez rychlosoli, jen s malým množstvím česneku.

Připojit reakci
               

Douzeni koupeneho uzeneho


vyslouzil (564) - xxx.xxx.81.81 (?)
21.4.2011 20:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mohu Vás ovšem s klidným svědomím ujistit, že pro úspěšné uzení masa nemusíte mít vůbec žádné podmínky k jeho naložení.
  Pokud udím v létě větší množství, než se vejde do lednice, jednoduše jednotilvé kusy nastříknu lákem přímo do čerstvého masa (večer), přes noc nechám odpočinout v chladnu a ráno udím. Výsledek je stejný jako u několikatýdenního naložení, hlídání a překládání masa. Tuto technologii, doplněnou o týdenní odležení masa, aplikuji i v zimě, odpadá tak riziko neprosoleného šedého středu větších kusů.

Připojit reakci
                  

Douzeni koupeneho uzeneho


PP. (68) - xxx.xxx.147.108 (?)
21.4.2011 20:53
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No jo, jenže vy jste doktor, tak víte kam tu injekci píchnout... A máte doma žanetku.

Připojit reakci
                     

Douzeni koupeneho uzeneho


vyslouzil (564) - xxx.xxx.81.81 (?)
21.4.2011 21:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To je pravda sic
Žanetka se dá koupit, já beztak raději používám 60ml stříkačku do injekčních dávkovačů. 
  Když to píchnete blbě, nositeli to už neublíží...

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Kaiserova elektrická udírna1113.8.20191525
Uzení masa5011.8.2019154496
Elektrická udírna z Mountfield94.8.20193775
Tvrdá kůže na bůčku230.7.20192336
Uzení domácích klobás15928.7.2019499101
Kyselost po uzení1126.7.201926181
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201918732
Generátor kouře3918.3.2019100810
Dehtování4418.3.201929908
Jake drevo2615.3.201925138
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20195231
Prvni moje uzeni2315.3.201922524
Udírna dehtuje221.3.201934557
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019105226
Uzení Zadní Hovězí74.2.20196508
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20193450
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201844540
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20184504
Udírny Thermowind722.11.20186752
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.2018107747
Domácí klobásy6919.10.2018275063
Dmácí uzený sýr4622.8.2018259545
A až Z o uzení2053.8.2018534294
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018337794
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201835159
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201870479
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018167860
Lovecký a Turistický salám329.5.2018115015
Uzeni bucek6028.3.201878327
Špek1228.3.201853417
Plnička klobás143.2.201815945
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20189818
Odkůrování polínek na uzení56.1.20185705
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017125273
První klobásky5119.12.2017101263
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201746746
Průměr komínu k udírně22.8.20177880
Zateplení udírny816.7.20179723
Udene kuriatko47.6.20176433
Uzený kapr3129.5.2017133573
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů