Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Douzeni koupeneho uzeneho

Douzeni koupeneho uzeneho


PP. (68) - xxx.xxx.147.108 (?)
24.4.2011 7:57

Máte recht.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4   
                        

Douzeni koupeneho uzeneho


PP. (68) - xxx.xxx.147.108 (?)
22.4.2011 10:44, počet návštěv: 113337
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Srovnávate nesrovnatelné. Výroba speciality bude odlišná od výroby běžného spotřebního výrobku. Ve většině případů specialitu vyrobíte jen tam, kde jsou pro to podmínky. Syrečky v Olomouci, pivo v Plzni, tyrolský špek v Tyrolsku, čabajku v Maďarsku. A ty podmínky jsou určující i pro obyčejné domácí uzení. Jen dodám, že ti Italové nesežerou na posezení kilo uzené krkovice, ale dají 5 deka pancetty do hromady špagátů. Holt každej jsme jinej.

Připojit reakci   
                        

Douzeni koupeneho uzeneho


host - xxx.xxx.40.135 (?)
22.4.2011 12:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

stale tady ctu nazory ze doudit jiz uzene je spatne ale nikdo jeste nerekl proc bezne se v udirne preuzuji klobasky a bucky na ruznych akcich a poutich a tam je to hlidane inspekci a nikdo to nezakazuje tak co je na tom skodliveho kdyz budeme brat predpisy EU tak ohrivane jidlo se v restauraci take nesmi a doma si klidne date gulas ze vcerejska a je lepsi jak cerstvy mne preuzeny bucek a klobasy chutnaji a nikdy me ani nikomu jinemu nic nebylo ony se zase ty predpisy nesmi brat tak uzkostlive a vsemi verit

Připojit reakci
                           

Douzeni koupeneho uzeneho


vyslouzil (569) - xxx.xxx.65.50 (?)
22.4.2011 13:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nejde o to, jestli se to smí či nesmí, ale jestli to má smysl. Pokud někdo miluje teplé uzené maso či uzeniny (buřt s hořčicí se jinak než teplý jíst nedá), tak jistě nejvoňavější způsob ohřátí je v udírně.  Ti, co hlásají heslo "Tchýně, pivo uzený...", tak ti nevidí zásadní důvod, znovu studené uzené maso rozehřívat, douzovat a znovu vychladit. 
     Pokud se ale bavíme o tom, že postavím udírnu a chci v ní něco vyudit, tak vidím za smysluplnější vyudit maso kompletně, byť ve zkráceném způsobu nasolení. Mimochodem,  ten zakoupený bůček, který byste chtěl doudit, patrně taky neprošel 6 týdenním naložením v láku. Ono přeci kvalita uzeného, stejně jako ovoce, vína či slivovice je především vizitkou samovýrobce.

Připojit reakci
                           

Douzeni koupeneho uzeneho


host - xxx.xxx.40.135 (?)
22.4.2011 14:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

ano pane Vysloužile sohlasim s tim ze udit nalozene maso je to spravne ale tady jde o to ze mam i moznost si v udirne ohrat prave jiz hotovy vyrobek /nemyslim tim velke kusy masa /na nejakou rychlou party nebo jen tak pro chut a ze ten bucek neztrati na chuti ale je dokovce lepsi mohu dat pisemne za tim si stojim udim teplym kourem asi tak 0.5 hod.jinak take nakladam maso ze zabijacky na uzeni a ani by me nenapadlo si maso koupit v reznictvi a to si nalozit myslim ze v tom se schodneme preju dobrou chut

Připojit reakci
                           

Douzeni koupeneho uzeneho


host - xxx.xxx.72.149 (?)
22.4.2011 16:12
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Asi tady došlo k nedorozumnění. Proti prohřátí v udírně a pak teplé sníst rozhodně nic nemám. Myslel jsem, že se jedná o douzení.

F.O.

Připojit reakci
                           

Douzeni koupeneho uzeneho


host - xxx.xxx.224.123 (?)
24.4.2011 7:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud se někdo zajímal o uzení například za dob socializmu, kdy se hodně zabíjelo, měl udírnu zděnou, později dřevěnou nebo jinou, dělal klobásy, které se mu povedly, pochcaly a pod.tak je mu dnes přes padesát -šedesát let.Tak to je podobné na mě.V životě bych do udírny nedal to uzené 60% koupené, napíchané želatinou maso, abych ho doudil.Nekupuju ani anglickou slaninu, kterou nejde dát např pod vajíčka.Prská a nic víc.Naopak, velmi mě zajímá, pokud bych si v mé dřevěné udírně chtěl vyudit pár kousků krkovice nějakým dobrým dřevem (buk, třešeň a pod.),jak to udělat, abych nemusel jako otrok očuchávat 4-5 neděl maso jestli nesmrdí.V tom jsem nikdy neviděl nějaký zážitek.Takže jestli se k tomu dostanu, tak mi kamarád pujčí stříkačku a poměr a do dvo dní budu udit.Nesním toho zas tolik abych se měl bát že to je nezdravé.Z kila masa nebude jak ho kupujem kilo čtyřicet uzeného, ale jenom třičtvrtě kila.Bude jiné a na to se těším.

Připojit reakci
                           

Douzeni koupeneho uzeneho


PP. (68) - xxx.xxx.147.108 (?)
24.4.2011 7:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Máte recht.

Připojit reakci
                           

Douzeni koupeneho uzeneho


mn.bl (2) - xxx.xxx.234.149 (?)
27.4.2011 16:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobré odpoledne, jestli se mohu také připojit k původnímu dotazu, tak tedy: Udím v létě, kupuji uzenou krkovici, bůček,kotlety.Udím cca 7 hodin.Teploměr nemám, jen kouknu jaký je kouř, občas si sáhnu rukou na maso.Dal jsem ochutnat člověku, kterého dost lidí považuje za experta přes uzení.Zkušenosti s uzením se u nich prý dědí z generace na generaci :-) Tenhle člověk ochutnal a pravil: Ty vole to je žrádlo, jakpa jsi to nakládal?Na čempa jsi udil?Jakpa dlouho?Vůbec mi nevěřil, že to je koupené a jen douzené :-)Klobásky jsem udil domácí, podle vlastního receptu, většinu rozdal, utrhávali mi ruce :-) Udírnu mám přenosnou, zakládal jsem tady kdysi téma Udírna na jedno použití.Můžete se podívat, jsou tam i fotky. Vím, je to naložené asi jinak než doma, moc zdravé to taky není, ale když to je jednou do roka, tak si myslíže se tak moc nestane.Myslím, že jíme z obchodů jiné a větší jedy. Tak a teď mi kamenujte :-)M.

Připojit reakci
                           

Douzeni koupeneho uzeneho


host - xxx.xxx.52.155 (?)
29.6.2011 20:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

výborný a pravdivý příspěvek pane mn.bl

Připojit reakci
                           

Douzeni koupeneho uzeneho


host - xxx.xxx.52.155 (?)
23.7.2011 14:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

co říkáte na mn.bl??? Má pravdu? Taky to tak jde? Taky bych to chtěl zkusit, tak nevím jestli taky tak

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Kaiserova elektrická udírna1930.9.20195855
Nakládání a vakuování masa na uzení4424.9.2019113197
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20196693
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20191109
Dehtování4625.8.201934226
Udírna dehtuje2625.8.201937908
Uzení masa5011.8.2019160023
Elektrická udírna z Mountfield94.8.20195075
Tvrdá kůže na bůčku230.7.20192793
Uzení domácích klobás15928.7.2019512488
Kyselost po uzení1126.7.201927646
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201920001
Generátor kouře3918.3.2019105916
Jake drevo2515.3.201926993
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20196402
Prvni moje uzeni2315.3.201924659
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019108037
Uzení Zadní Hovězí74.2.20197744
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20194083
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201848677
Udírny Thermowind722.11.20187420
Domácí klobásy6919.10.2018281192
Dmácí uzený sýr4622.8.2018264717
A až Z o uzení2053.8.2018549068
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018345693
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201836944
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201873256
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018172512
Lovecký a Turistický salám329.5.2018117569
Uzeni bucek6028.3.201883276
Špek1228.3.201855216
Plnička klobás143.2.201817194
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201810718
Odkůrování polínek na uzení56.1.20186185
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017128952
První klobásky5119.12.2017105130
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201748501
Průměr komínu k udírně22.8.20178356
Zateplení udírny816.7.201710511
Udene kuriatko47.6.20176826
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů