Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Uzení > Douzeni koupeneho uzeneho

Douzeni koupeneho uzeneho


vyslouzil (588) - xxx.xxx.81.81 (?)
21.4.2011 21:07

To je pravda sic
Žanetka se dá koupit, já beztak raději používám 60ml stříkačku do injekčních dávkovačů. 
  Když to píchnete blbě, nositeli to už neublíží...

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Děkuji, přesně tohle jsem měl na mysli...., host, 26.1.2020
Je tady o tom dlouhé vlákno. Vyjádřil jsem s..., vyslouzil, 26.1.2020
Zdravím, já osobně neznám domácího uzenáře, ..., Radek.P, 26.1.2020
Dobrý den, chci se zeptat na kolik stupňů douzova..., host, 26.1.2020
Asi toho o uzení moc nevíte.Pokud naložit a ..., host, 26.9.2014
Stránky: 1, 2, 3, 4, 5   

Douzeni koupeneho uzeneho


host - xxx.xxx.42.138 (?), 21.4.2011 4:05
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravim,

nemam potrebne podminky pro pripravu syroveho masa (nalozeni, uchovani v chladu) a popravde mam z toho i malicko strach. Mam novou udirnu a prakticky nulove zkusenosti, ale rad bych se do toho pustil. Chtel bych pozadat zkusenejsi o radu, da se douzovat koupene uzene (kolena, zebra, bucky)? v pripade ze ano tak jestli se to da v necem nalozit (recepty na nalozeni vitany), jak dlouho uvedena uzena masa udit, jakym kourem a dalsi rady ktere vas napadnou. Predem diky za rady

Připojit reakci   
   

Douzeni koupeneho uzeneho


PP. (68) - xxx.xxx.70.100 (?), 21.4.2011 6:24
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nevím zda to je dobrý nápad. Maso už je uzavřené a chutě se budou "bít". Zkoušel jsem to kdysi v malém množství a nějak mne to nezaujalo. Doudit, respektive ohřát v kouři se dá špekáček, uzenina.

Připojit reakci
   

Douzeni koupeneho uzeneho


vyslouzil (588) - xxx.xxx.65.50 (?), 21.4.2011 8:59
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Douzovat uzené nepovažuji za dobrý nápad. Některé uzené je navíc obohacené o vodu a rostliné bílkoviny (proto je kolikrát levnější než syrové maso), další uzení by jim chuťově spíš ublížilo.
   Každý má podmínky na naložení masa, pokud má alespoň středně velkou lednici. Do spodní plastové nádoby se v pohodě vejde 10 i více kg nasoleného masa.

Připojit reakci
      

Douzeni koupeneho uzeneho


host - xxx.xxx.40.135 (?), 21.4.2011 9:58
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

nesouhlas muze napsat jen ten kdo to jeste nezkusil bezne douzuju pikantni bucek a klobasky a vsem to moc chutna delam to na primou spotrebu ne na uskladneni a nejsem sam vzpomente si treba na film slavnosti snezenek

Připojit reakci
         

Douzeni koupeneho uzeneho


host - xxx.xxx.42.138 (?), 21.4.2011 10:41
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jeste bych se chtel zeptat, procetl sem tu toho spoustu kolem nakladani masa a pokud to chapu spravne tak se daji pouzit metody nalozeni s lakem nebo nalozeni jen v soli nasucho bez laku. Zajima me jaky je v tom rozdil, osobne mi pripada "bezpecnejsi" z pohledu potencialniho zkazeni ta metoda jen sul na sucho, ale mozna je to jinak.

Připojit reakci
            

Douzeni koupeneho uzeneho


vyslouzil (588) - xxx.xxx.65.50 (?), 21.4.2011 15:08
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je to jinak. Při solení nasucho je větší riziko přístupu vzduchu k masu a tím rychlejšího kažení. Navíc podle čirosti a vůně láku poznáte, že se maso kazí ještě v době, kdy se dá celkem snadno zachránit. Nejvíc jsou ohroženy kusy, které vyčnívají z láku.
  Ono ani solení nasucho není úplně nasucho. Nasolené maso jakousi šťávu pustí, která by měla přebytečný vzduch vytlačit.

Připojit reakci
            

Douzeni koupeneho uzeneho


PP. (68) - xxx.xxx.147.108 (?), 21.4.2011 20:00
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Sám píšete, že nemáte potřebné podmínky pro nakládání masa, tak na solení nasucho zapomeňte. Nasucho jsme nakládali, když se udilo ze 180 kg prasete a zabíjelo se v zimě. Teplota musí být trvale kolem 0. Do láku se dávalo až ke konci nakládání, na poslední týden -14 dnů. Nakládalo se 6 neděl bez rychlosoli, jen s malým množstvím česneku.

Připojit reakci
               

Douzeni koupeneho uzeneho


vyslouzil (588) - xxx.xxx.81.81 (?), 21.4.2011 20:44
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mohu Vás ovšem s klidným svědomím ujistit, že pro úspěšné uzení masa nemusíte mít vůbec žádné podmínky k jeho naložení.
  Pokud udím v létě větší množství, než se vejde do lednice, jednoduše jednotilvé kusy nastříknu lákem přímo do čerstvého masa (večer), přes noc nechám odpočinout v chladnu a ráno udím. Výsledek je stejný jako u několikatýdenního naložení, hlídání a překládání masa. Tuto technologii, doplněnou o týdenní odležení masa, aplikuji i v zimě, odpadá tak riziko neprosoleného šedého středu větších kusů.

Připojit reakci
                  

Douzeni koupeneho uzeneho


PP. (68) - xxx.xxx.147.108 (?), 21.4.2011 20:53
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No jo, jenže vy jste doktor, tak víte kam tu injekci píchnout... A máte doma žanetku.

Připojit reakci
                     

Douzeni koupeneho uzeneho


vyslouzil (588) - xxx.xxx.81.81 (?), 21.4.2011 21:07
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To je pravda sic
Žanetka se dá koupit, já beztak raději používám 60ml stříkačku do injekčních dávkovačů. 
  Když to píchnete blbě, nositeli to už neublíží...

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5   
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů