Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Domácí klobásy

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Dekuji, myslim ze uz vim v cem byla chyba mam plec..., host, 19.10.2018
Těžko vám může na dálku někdo poradit.Takové..., host, 18.10.2018
Někdy pomůže nechat střeva celý den namočená..., vyslouzil, 16.10.2018
Tvrda slupka na klobaskach, Dobry..., host, 15.10.2018
Fotka, by nebyla? Dík...., host, 31.12.2017
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   
         

Domácí klobásy


tatnda (115) - xxx.xxx.147.34 (?)
9.4.2010 11:28, počet návštěv: 238448
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

mouku do klobás ,to si kupte rovnou sojové párky

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Domácí klobásy


host - xxx.xxx.244.161 (?)
14.3.2009 23:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Na Slovensku přidávají do klobás červené víno a žádnou vodu. Co vy na to?

Připojit reakci
      

Domácí klobásy


host - xxx.xxx.14.2 (?)
20.3.2009 14:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To opravdu slyším poprvé, vyzkouším na nějakém menším vzorku. A zeptám se kolegů ze Slovenska, zda s tím mají zkušenosti.

Připojit reakci
         

Domácí klobásy


JiriS (2) - xxx.xxx.243.142 (?)
6.8.2009 15:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj všem,
máte někdo zkušenosti s klobásama z drůbeže? Jestli ano, připojte recept. Díky.

Připojit reakci
            

Domácí klobásy


host - xxx.xxx.107.42 (?)
18.11.2009 15:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Rád se připojím, přilkláním se k těm receptům které se tu již zmínily, jemného prátu nebo chceteli díla, není u klobásů za potřebí, zbytečně je prodaržují.Já osobně svoje dílo, krájím na malé kostky a používám jen vepřoví lalok a hodně liboví bůček.Nebojen bůček ale složení masa je na každém z nás a jeho chutích... Nejdůležitěkší je na celé věci a to už tu bylo zmíněno, dlouhé masírování a to opravdu dlouhé, maso musí lepit a při míchání přidávám silně podchlazenou vodu, ledová tříšt by byla lepší ale tu neumím v domácích podmínkách.Dílo (maso nakrájené na kostky) tím neustálím míchánim podchlazenou!!! vodu do sebe krásně vstřebá, voda se tam musí přidávat po malých dávkách a pořád míchat, masírovat až jí dílo(maso) pojme a tak pořád do kola, chce to trošku zkušeností ale není potřeba se toho obávat.Ta voda je tam velmi důležitá, je to šťáva klobás.Míchám nejmíň hodinu, je to docela dřina.Z mlékem nebo vínem nemám osobní zkušenost.Pokud se rozhodne te pro maso skopové, doporučuji velmi poctivě zbavit maso loje, jůj je totiž ta známá a hodně lidem nepříjemná chuť skopového masa, jinak maso zbavené loje a z něj vyrobené klobásky jsou víborné.Používám i zvěřinu, buď kombinuji z lalokem nebo bůčkem, nebo samotnou a pořád stejný postup... koření nechám na každém z vás, záleží jenom na dokonalém vymíchání díla a přilívání ledové vody po malých dávkách, dokud jí dílo bere do sebe, znova to opakuji, proto že to je to nejdůležitější na celé výrobě klobás, drží nádherně i bez polifosfátu a jiné chemie!!! Když dílo, narážím do skopovích střívek, tak udím při 80 stupních asi 2 hodiny, klobásky jsou krásně našponované a když je pohladíte tak šustí, tento signál je zase o skušenostích ale věř te mi fungu je! a když narážím do vepřovích střívek, tak záleží na jejich síle... ale zase musí bít krásně našponované a musí při pohlszení šustit.A jsem s nimi pořád u udírny, prostě je hlídám, překročení teploty by mohlo znamenat, že se klobásky, já říkám pochčijou, potom už nejsou vyšponované a nešustí, voda co jsme do nich vpravili odteče a je po všem... líp to nenapíšu a omlouvám se za chyby, líp mi jdou ty klobásky, narazil jsem na vaše povídání náhodou a neodola jsem, doufám že se vám bude dařit   gampl

Připojit reakci
               

Domácí klobásy


host - xxx.xxx.107.42 (?)
18.11.2009 18:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zapoměl jsem, solte na 2 %...ostatní koření dle vaší chuti, pokud trefíte sůl je nejvíc chutě zajištěno. gampl

Připojit reakci
      

Domácí klobásy


Juro (3) - xxx.xxx.121.238 (?)
18.11.2009 16:12
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

..aj niektore top madarske vyrobky co su predavane aj v zahranici su robene s cervenym vinom. Ja som pocul o salamach, azda aj klobasy.

Připojit reakci
         

Domácí klobásy


Rony (11) - xxx.xxx.175.250 (?)
18.11.2009 17:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Občas jsem donesl klobásy ze Slovenska do práce a velmi zaujaly chutí. A tak kolega mne pověřil úkolem ať zjistím recept. Matka říkala toto: ať dá pořádné maso a papriku 4:1 (myslí se tím sladká vůči štiplavé). No a dodám jak už tady někdo říkal dobře promísit a taky ještě poznámka dobře semlít a ne na velké kousky, protože jen tak se dobře vsákne paprika a jiné koření a vyrovná se chuť. Tyto klobásy se po vyuzení a odležení jedí většinou syrové ale mohou se i trochu povařit a pak mají trochu nasládlou a zajímavou chuť.

Připojit reakci
            

Domácí klobásy


host - xxx.xxx.26.35 (?)
6.12.2009 8:02
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj uzenáři. Minulý týden v sobotu jsem porazil tučného berana. Rád bych si vyrobyl pár klobás. Receptů a návodů je zde nepřeberné množství, ale občas se i dost diametrálně odlišují. Dělám klobásy poprvé, udil jsem do teď jen ryby, a pár kuřat. Jak jsem, ale tak vyčetl většina receptů doporučuje pracovat s dobře uleženýma a s co nechladnějšíma surovinama, tedy 5°C+- Prát umlít a vypracovat co nejjeměji, vše dobře promíchat, nacpat, nechat uležet.Udit.  A to od několika málo hodin, až po několik týdnů. Recept jsem  vybral více méně náhodně. 4kg skopového 2kg bůčku (zdálse mi příliš libový tak jsem koupil 1,5 + 0,5kg sádla. Vše nakrájel na kostky přidal koření, sůl a česnek. Až tady jsem se dočetl, že se má česnek dát až před nacpáváním, jinak že udělá nevzhledné nazelenalé skvrny na řezu?? Lze to nějak napravit? Lze prát umíchat v robotu hnětači, na pomalé otáčky? Naco ještě si mám dát obvzláště velký pozor. Díky za rady Mirek.

Připojit reakci
               

Domácí klobásy


vyslouzil (563) - xxx.xxx.61.6 (?)
6.12.2009 9:26
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Česnek přidávám do tučnější složky - která se bude krájet na kostičky nebo mlet na hrubo, a to již při nakládán masa (asi týden před mletím a plněním). Zelených skvrn jsem si nevšiml.
  Jemnou složku v hnětači míchat lze. Pozor si je třeba dát na to, aby hmota byla stále studená a nezahřála se.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Generátor kouře3918.3.201985363
Uzení masa studeným kouřem718.3.201912178
Dehtování4418.3.201921031
Jake drevo2615.3.201920234
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20191955
Prvni moje uzeni2315.3.201918261
Uzení masa496.3.2019143588
Udírna dehtuje221.3.201928218
Šunka bez rychlosolí 3526.2.201998201
Uzení Zadní Hovězí74.2.20193486
Uzení domácích klobás15115.1.2019469302
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20191947
Tvrdá kůže na bůčku327.12.20181263
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201835408
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20182656
Udírny Thermowind722.11.20183945
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.201898554
Domácí klobásy6919.10.2018262628
Dmácí uzený sýr4622.8.2018247043
A až Z o uzení2053.8.2018498910
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018320750
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201831075
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201864744
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018157157
Lovecký a Turistický salám329.5.2018108969
Uzeni bucek6028.3.201868824
Špek1228.3.201849037
Plnička klobás143.2.201813262
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20187802
Odkůrování polínek na uzení56.1.20184545
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017118451
První klobásky5119.12.201793525
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201742743
Průměr komínu k udírně22.8.20176721
Zateplení udírny816.7.20178074
Udene kuriatko47.6.20175487
Uzený kapr3129.5.2017126961
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201730645
Drobící se se uzené maso47.3.20174799
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.201713165
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů