Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Domácí klobásy

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Dekuji, myslim ze uz vim v cem byla chyba mam plec..., host, 19.10.2018
Těžko vám může na dálku někdo poradit.Takové..., host, 18.10.2018
Někdy pomůže nechat střeva celý den namočená..., vyslouzil, 16.10.2018
Tvrda slupka na klobaskach, Dobry..., host, 15.10.2018
Fotka, by nebyla? Dík...., host, 31.12.2017
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   
         

Domácí klobásy


tatnda (115) - xxx.xxx.147.34 (?)
9.4.2010 11:28, počet návštěv: 231511
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

mouku do klobás ,to si kupte rovnou sojové párky

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Domácí klobásy


host - xxx.xxx.244.161 (?)
14.3.2009 23:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Na Slovensku přidávají do klobás červené víno a žádnou vodu. Co vy na to?

Připojit reakci
      

Domácí klobásy


host - xxx.xxx.14.2 (?)
20.3.2009 14:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To opravdu slyším poprvé, vyzkouším na nějakém menším vzorku. A zeptám se kolegů ze Slovenska, zda s tím mají zkušenosti.

Připojit reakci
         

Domácí klobásy


JiriS (2) - xxx.xxx.243.142 (?)
6.8.2009 15:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj všem,
máte někdo zkušenosti s klobásama z drůbeže? Jestli ano, připojte recept. Díky.

Připojit reakci
            

Domácí klobásy


host - xxx.xxx.107.42 (?)
18.11.2009 15:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Rád se připojím, přilkláním se k těm receptům které se tu již zmínily, jemného prátu nebo chceteli díla, není u klobásů za potřebí, zbytečně je prodaržují.Já osobně svoje dílo, krájím na malé kostky a používám jen vepřoví lalok a hodně liboví bůček.Nebojen bůček ale složení masa je na každém z nás a jeho chutích... Nejdůležitěkší je na celé věci a to už tu bylo zmíněno, dlouhé masírování a to opravdu dlouhé, maso musí lepit a při míchání přidávám silně podchlazenou vodu, ledová tříšt by byla lepší ale tu neumím v domácích podmínkách.Dílo (maso nakrájené na kostky) tím neustálím míchánim podchlazenou!!! vodu do sebe krásně vstřebá, voda se tam musí přidávat po malých dávkách a pořád míchat, masírovat až jí dílo(maso) pojme a tak pořád do kola, chce to trošku zkušeností ale není potřeba se toho obávat.Ta voda je tam velmi důležitá, je to šťáva klobás.Míchám nejmíň hodinu, je to docela dřina.Z mlékem nebo vínem nemám osobní zkušenost.Pokud se rozhodne te pro maso skopové, doporučuji velmi poctivě zbavit maso loje, jůj je totiž ta známá a hodně lidem nepříjemná chuť skopového masa, jinak maso zbavené loje a z něj vyrobené klobásky jsou víborné.Používám i zvěřinu, buď kombinuji z lalokem nebo bůčkem, nebo samotnou a pořád stejný postup... koření nechám na každém z vás, záleží jenom na dokonalém vymíchání díla a přilívání ledové vody po malých dávkách, dokud jí dílo bere do sebe, znova to opakuji, proto že to je to nejdůležitější na celé výrobě klobás, drží nádherně i bez polifosfátu a jiné chemie!!! Když dílo, narážím do skopovích střívek, tak udím při 80 stupních asi 2 hodiny, klobásky jsou krásně našponované a když je pohladíte tak šustí, tento signál je zase o skušenostích ale věř te mi fungu je! a když narážím do vepřovích střívek, tak záleží na jejich síle... ale zase musí bít krásně našponované a musí při pohlszení šustit.A jsem s nimi pořád u udírny, prostě je hlídám, překročení teploty by mohlo znamenat, že se klobásky, já říkám pochčijou, potom už nejsou vyšponované a nešustí, voda co jsme do nich vpravili odteče a je po všem... líp to nenapíšu a omlouvám se za chyby, líp mi jdou ty klobásky, narazil jsem na vaše povídání náhodou a neodola jsem, doufám že se vám bude dařit   gampl

Připojit reakci
               

Domácí klobásy


host - xxx.xxx.107.42 (?)
18.11.2009 18:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zapoměl jsem, solte na 2 %...ostatní koření dle vaší chuti, pokud trefíte sůl je nejvíc chutě zajištěno. gampl

Připojit reakci
      

Domácí klobásy


Juro (3) - xxx.xxx.121.238 (?)
18.11.2009 16:12
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

..aj niektore top madarske vyrobky co su predavane aj v zahranici su robene s cervenym vinom. Ja som pocul o salamach, azda aj klobasy.

Připojit reakci
         

Domácí klobásy


Rony (11) - xxx.xxx.175.250 (?)
18.11.2009 17:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Občas jsem donesl klobásy ze Slovenska do práce a velmi zaujaly chutí. A tak kolega mne pověřil úkolem ať zjistím recept. Matka říkala toto: ať dá pořádné maso a papriku 4:1 (myslí se tím sladká vůči štiplavé). No a dodám jak už tady někdo říkal dobře promísit a taky ještě poznámka dobře semlít a ne na velké kousky, protože jen tak se dobře vsákne paprika a jiné koření a vyrovná se chuť. Tyto klobásy se po vyuzení a odležení jedí většinou syrové ale mohou se i trochu povařit a pak mají trochu nasládlou a zajímavou chuť.

Připojit reakci
            

Domácí klobásy


host - xxx.xxx.26.35 (?)
6.12.2009 8:02
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj uzenáři. Minulý týden v sobotu jsem porazil tučného berana. Rád bych si vyrobyl pár klobás. Receptů a návodů je zde nepřeberné množství, ale občas se i dost diametrálně odlišují. Dělám klobásy poprvé, udil jsem do teď jen ryby, a pár kuřat. Jak jsem, ale tak vyčetl většina receptů doporučuje pracovat s dobře uleženýma a s co nechladnějšíma surovinama, tedy 5°C+- Prát umlít a vypracovat co nejjeměji, vše dobře promíchat, nacpat, nechat uležet.Udit.  A to od několika málo hodin, až po několik týdnů. Recept jsem  vybral více méně náhodně. 4kg skopového 2kg bůčku (zdálse mi příliš libový tak jsem koupil 1,5 + 0,5kg sádla. Vše nakrájel na kostky přidal koření, sůl a česnek. Až tady jsem se dočetl, že se má česnek dát až před nacpáváním, jinak že udělá nevzhledné nazelenalé skvrny na řezu?? Lze to nějak napravit? Lze prát umíchat v robotu hnětači, na pomalé otáčky? Naco ještě si mám dát obvzláště velký pozor. Díky za rady Mirek.

Připojit reakci
               

Domácí klobásy


vyslouzil (552) - xxx.xxx.61.6 (?)
6.12.2009 9:26
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Česnek přidávám do tučnější složky - která se bude krájet na kostičky nebo mlet na hrubo, a to již při nakládán masa (asi týden před mletím a plněním). Zelených skvrn jsem si nevšiml.
  Jemnou složku v hnětači míchat lze. Pozor si je třeba dát na to, aby hmota byla stále studená a nezahřála se.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Uzení masa4620.1.2019134588
Uzení domácích klobás15115.1.2019453651
Udírna dehtuje197.1.201924351
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.2019967
Tvrdá kůže na bůčku327.12.2018614
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201830499
Dehtování428.12.201816788
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20181843
Udírny Thermowind722.11.20182758
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.201893496
Uzení Zadní Hovězí420.11.20181920
Domácí klobásy6919.10.2018255691
Dmácí uzený sýr4622.8.2018240596
A až Z o uzení2053.8.2018482444
Jake drevo1430.7.201817121
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018309001
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201828677
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201861789
Generátor kouře349.5.201876587
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018150304
Lovecký a Turistický salám329.5.2018105322
Uzeni bucek6028.3.201863707
Špek1228.3.201846682
Plnička klobás143.2.201811667
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20186674
Odkůrování polínek na uzení56.1.20183903
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017114578
První klobásky5119.12.201789515
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201740916
Průměr komínu k udírně22.8.20176182
Zateplení udírny816.7.20177174
Udene kuriatko47.6.20174998
Uzený kapr3129.5.2017124231
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201729031
Prvni moje uzeni2111.3.201716374
Drobící se se uzené maso47.3.20174406
Uzení masa studeným kouřem25.3.201710617
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.201712000
Fuet164.1.201743923
Dymbox825.11.201615680
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů