Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Domácí klobásy

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Dekuji, myslim ze uz vim v cem byla chyba mam plec..., host, 19.10.2018
Těžko vám může na dálku někdo poradit.Takové..., host, 18.10.2018
Někdy pomůže nechat střeva celý den namočená..., vyslouzil, 16.10.2018
Tvrda slupka na klobaskach, Dobry..., host, 15.10.2018
Fotka, by nebyla? Dík...., host, 31.12.2017
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   
   

Domácí klobásy


host - xxx.xxx.91.52 (?)
26.12.2008 21:18, počet návštěv: 253739
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Blíží se Silvestr, noc plná dobrot a pití. Nebylo by na čase naložit nějaké masíčko na dobrou domácí klobásu, kterou by zvládl obyčejný laik, co chce v noci něco dobrého do volátka, aby lépe chutnalo pivečko. Napíše někdo jednoduchý srozumitelný recept a způsob uzení. Dobrou chuť.

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Domácí klobásy


samli (3) - xxx.xxx.147.77 (?)
3.2.2009 17:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

cus ja kdyz je delal tak jsem nechal vyvarit cesnek hodne moc koreni bylo koriandr, horcicne seminko.salvej, paprika kmin drceny, saturejka ten cesnek bych uz nedelal stejne to bylo k nicemu.ale je fakt ze by jste se mohli podelit s receptama.

Připojit reakci
      

Domácí klobásy


host - xxx.xxx.91.52 (?)
7.2.2009 20:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zabil jsem králíka a teď co s ním. Maso prý dobře váže. Znáte někdo dobré a jednoduché recepty na klobásy nebo salám z domácího králíka. Jinak jsou z něj dobré i jitrnice. Tak pište, ať máme co zkoušet. Dobrou chuť.

Připojit reakci
         

Domácí klobásy


vyslouzil (552) - xxx.xxx.100.5 (?)
8.2.2009 9:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Králíkem se nahrazuje jemně umleté hovězí - prát. Vepřové je třeba přidat ve stejném množství jako u běžných klobás.

Připojit reakci
         

Domácí klobásy


host - xxx.xxx.91.52 (?)
8.2.2009 19:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý salám z králíka- jeden díl králíka a jeden díl vepř. bůčku. Koření a sůl podle chuti, králíka na jemnou spojku, část třeba i na hrubo jako bůček. Trochu vody.  Myslím, že by klobásy šly udělat taky tak. Hlavně pomalu udit, aby se bůček neroztavil.

Připojit reakci
            

Domácí klobásy


host - xxx.xxx.158.253 (?)
17.7.2017 22:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To je stejné i u jiných druhů masa - např. pes - kolik masa z přítele, tolik vepřového bůčku.

Připojit reakci
         

Domácí klobásy


host - xxx.xxx.244.114 (?)
6.12.2009 21:13
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Z králíka doporučuji vyrobit výbornou šunku.

Připojit reakci
   

Domácí klobásy


host - xxx.xxx.244.161 (?)
21.2.2009 19:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Co je to zahušťovadlo při výrobě uzenin. Prý se to dává do prátu, dá se to sehnat někde na jatkách. Je to vůbec potřeba?

Připojit reakci
      

Domácí klobásy


Milan Boštička (5) - xxx.xxx.119.49 (?)
23.2.2009 1:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Musím zareagovat na toho králíka, neboť mi to připomělo jedny z prvních klobás, které jsem již před dávnými lety vyráběl a musím říci, že se k ním často vracím, neboť králičiny mám dost. Ideální postup je 1 : 1 s bůčkem, vše namlýt na matrici průměr 10 mm, sůl, paprika, pepř, kmín, majoránka, česnek.  Nechat uležet v chladu pět až sedm dnů, narazit a udit. Nezatěžujte se s prátem, nebotˇ nejste schopen prát doma ani vyrobit. Je to jakási teorie z knih, a z vyprávění z dob, kdy se ještě prát dělal v masokombinátech.Dnes se ani tam nedělá, neboť na něj nemají maso a nahradila ho chemie. Nemelte doma maso do klobás na jemnější matrici jak trojce, neboť ho určitě znehodnotíte. Lepší je na pětce a to velmi studené až zmrzlé a déle opatrně vymíchat.

           Milan Boštička

Připojit reakci
      

Domácí klobásy


host - xxx.xxx.202.66 (?)
9.4.2010 11:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já tedy nevím, co je zahušťovadlem myšleno, ale má-li se zde diskutovat o "domácích" klobásách neměla by to být rozhodně chemie. Já do jednoho druhu, kde používám jako prát kombinaci vepřového masa a kůží, přidávám polohrubou mouku. Vyráběl jsem takto 2x a na příště ji asi dávat nebudu. Klobásy jsou výborné, ale cítím lehounce nakyslost a nevím, čím to je. Budu tedy z předpisu postupně vyřazovat jednotlivé složky a uvidí se. Začnu právě zmíněnou moukou.. 

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Uzení masa4620.1.2019134586
Uzení domácích klobás15115.1.2019453637
Udírna dehtuje197.1.201924335
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.2019967
Tvrdá kůže na bůčku327.12.2018614
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201830498
Dehtování428.12.201816784
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20181843
Udírny Thermowind722.11.20182757
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.201893494
Uzení Zadní Hovězí420.11.20181920
Domácí klobásy6919.10.2018255661
Dmácí uzený sýr4622.8.2018240585
A až Z o uzení2053.8.2018482423
Jake drevo1430.7.201817121
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018308990
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201828677
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201861788
Generátor kouře349.5.201876578
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018150301
Lovecký a Turistický salám329.5.2018105319
Uzeni bucek6028.3.201863704
Špek1228.3.201846678
Plnička klobás143.2.201811665
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20186672
Odkůrování polínek na uzení56.1.20183902
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017114578
První klobásky5119.12.201789512
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201740916
Průměr komínu k udírně22.8.20176181
Zateplení udírny816.7.20177171
Udene kuriatko47.6.20174998
Uzený kapr3129.5.2017124229
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201729029
Prvni moje uzeni2111.3.201716373
Drobící se se uzené maso47.3.20174406
Uzení masa studeným kouřem25.3.201710617
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.201711999
Fuet164.1.201743922
Dymbox825.11.201615678
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů