Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Domácí klobásy

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Dekuji, myslim ze uz vim v cem byla chyba mam plec..., host, 19.10.2018
Těžko vám může na dálku někdo poradit.Takové..., host, 18.10.2018
Někdy pomůže nechat střeva celý den namočená..., vyslouzil, 16.10.2018
Tvrda slupka na klobaskach, Dobry..., host, 15.10.2018
Fotka, by nebyla? Dík...., host, 31.12.2017
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   
   

Domácí klobásy


host - xxx.xxx.91.52 (?)
26.12.2008 21:18, počet návštěv: 260691
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Blíží se Silvestr, noc plná dobrot a pití. Nebylo by na čase naložit nějaké masíčko na dobrou domácí klobásu, kterou by zvládl obyčejný laik, co chce v noci něco dobrého do volátka, aby lépe chutnalo pivečko. Napíše někdo jednoduchý srozumitelný recept a způsob uzení. Dobrou chuť.

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Domácí klobásy


samli (3) - xxx.xxx.147.77 (?)
3.2.2009 17:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

cus ja kdyz je delal tak jsem nechal vyvarit cesnek hodne moc koreni bylo koriandr, horcicne seminko.salvej, paprika kmin drceny, saturejka ten cesnek bych uz nedelal stejne to bylo k nicemu.ale je fakt ze by jste se mohli podelit s receptama.

Připojit reakci
      

Domácí klobásy


host - xxx.xxx.91.52 (?)
7.2.2009 20:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zabil jsem králíka a teď co s ním. Maso prý dobře váže. Znáte někdo dobré a jednoduché recepty na klobásy nebo salám z domácího králíka. Jinak jsou z něj dobré i jitrnice. Tak pište, ať máme co zkoušet. Dobrou chuť.

Připojit reakci
         

Domácí klobásy


vyslouzil (563) - xxx.xxx.100.5 (?)
8.2.2009 9:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Králíkem se nahrazuje jemně umleté hovězí - prát. Vepřové je třeba přidat ve stejném množství jako u běžných klobás.

Připojit reakci
         

Domácí klobásy


host - xxx.xxx.91.52 (?)
8.2.2009 19:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý salám z králíka- jeden díl králíka a jeden díl vepř. bůčku. Koření a sůl podle chuti, králíka na jemnou spojku, část třeba i na hrubo jako bůček. Trochu vody.  Myslím, že by klobásy šly udělat taky tak. Hlavně pomalu udit, aby se bůček neroztavil.

Připojit reakci
            

Domácí klobásy


host - xxx.xxx.158.253 (?)
17.7.2017 22:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To je stejné i u jiných druhů masa - např. pes - kolik masa z přítele, tolik vepřového bůčku.

Připojit reakci
         

Domácí klobásy


host - xxx.xxx.244.114 (?)
6.12.2009 21:13
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Z králíka doporučuji vyrobit výbornou šunku.

Připojit reakci
   

Domácí klobásy


host - xxx.xxx.244.161 (?)
21.2.2009 19:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Co je to zahušťovadlo při výrobě uzenin. Prý se to dává do prátu, dá se to sehnat někde na jatkách. Je to vůbec potřeba?

Připojit reakci
      

Domácí klobásy


Milan Boštička (5) - xxx.xxx.119.49 (?)
23.2.2009 1:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Musím zareagovat na toho králíka, neboť mi to připomělo jedny z prvních klobás, které jsem již před dávnými lety vyráběl a musím říci, že se k ním často vracím, neboť králičiny mám dost. Ideální postup je 1 : 1 s bůčkem, vše namlýt na matrici průměr 10 mm, sůl, paprika, pepř, kmín, majoránka, česnek.  Nechat uležet v chladu pět až sedm dnů, narazit a udit. Nezatěžujte se s prátem, nebotˇ nejste schopen prát doma ani vyrobit. Je to jakási teorie z knih, a z vyprávění z dob, kdy se ještě prát dělal v masokombinátech.Dnes se ani tam nedělá, neboť na něj nemají maso a nahradila ho chemie. Nemelte doma maso do klobás na jemnější matrici jak trojce, neboť ho určitě znehodnotíte. Lepší je na pětce a to velmi studené až zmrzlé a déle opatrně vymíchat.

           Milan Boštička

Připojit reakci
      

Domácí klobásy


host - xxx.xxx.202.66 (?)
9.4.2010 11:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já tedy nevím, co je zahušťovadlem myšleno, ale má-li se zde diskutovat o "domácích" klobásách neměla by to být rozhodně chemie. Já do jednoho druhu, kde používám jako prát kombinaci vepřového masa a kůží, přidávám polohrubou mouku. Vyráběl jsem takto 2x a na příště ji asi dávat nebudu. Klobásy jsou výborné, ale cítím lehounce nakyslost a nevím, čím to je. Budu tedy z předpisu postupně vyřazovat jednotlivé složky a uvidí se. Začnu právě zmíněnou moukou.. 

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Generátor kouře3918.3.201985354
Uzení masa studeným kouřem718.3.201912178
Dehtování4418.3.201921027
Jake drevo2615.3.201920233
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20191955
Prvni moje uzeni2315.3.201918261
Uzení masa496.3.2019143588
Udírna dehtuje221.3.201928216
Šunka bez rychlosolí 3526.2.201998197
Uzení Zadní Hovězí74.2.20193485
Uzení domácích klobás15115.1.2019469295
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20191942
Tvrdá kůže na bůčku327.12.20181260
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201835402
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20182655
Udírny Thermowind722.11.20183945
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.201898553
Domácí klobásy6919.10.2018262613
Dmácí uzený sýr4622.8.2018247034
A až Z o uzení2053.8.2018498898
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018320745
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201831073
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201864742
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018157155
Lovecký a Turistický salám329.5.2018108965
Uzeni bucek6028.3.201868823
Špek1228.3.201849036
Plnička klobás143.2.201813260
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20187801
Odkůrování polínek na uzení56.1.20184545
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017118450
První klobásky5119.12.201793524
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201742736
Průměr komínu k udírně22.8.20176719
Zateplení udírny816.7.20178074
Udene kuriatko47.6.20175487
Uzený kapr3129.5.2017126960
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201730644
Drobící se se uzené maso47.3.20174799
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.201713165
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů