Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Domácí klobásy

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Dekuji, myslim ze uz vim v cem byla chyba mam plec..., host, 19.10.2018
Těžko vám může na dálku někdo poradit.Takové..., host, 18.10.2018
Někdy pomůže nechat střeva celý den namočená..., vyslouzil, 16.10.2018
Tvrda slupka na klobaskach, Dobry..., host, 15.10.2018
Fotka, by nebyla? Dík...., host, 31.12.2017
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   
                        

Domácí klobásy


host - xxx.xxx.200.181 (?)
18.3.2013 16:40, počet návštěv: 199410
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mám dotaz na dobu naložení hovězího masa k uzení... Nikdy jsem to sice ani neslyšel, ale budiž... Jen ta doba - vepřové nakládám nejmíň 3 týdny, klidně měsíc... HOVĚZÍ jen 6 dní? Čím se to krájí?

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
                           

Domácí klobásy


host - xxx.xxx.92.38 (?)
29.3.2013 10:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nikdy jsem hovězí maso neudil, nepočítám-li to v klobásách. Ale nevidím důvod, prož by se mělo nakládat na kratší dobu než vepřové. Doba závisí především na velikosti kusů masa.
   Jiná věc je nakládání masa na klobásy - tam se nakládají menší kousky, které jsou prosolené za pár dní. Koneckonců maso na klobásy se nemusí nakládat vůbec, Proleží se za pár hodin odvěšené ve střevech.

Připojit reakci
                           

Domácí klobásy


host - xxx.xxx.85.30 (?)
31.12.2017 9:46
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nejlépe hydraulickou štípačkou dřeva, ale dosti prče ostrým nožem na tenoučké plátky jako chuťovku.Testuju novou udírnu a tak jsem konečně prvně udil i hovězí kýtu z mladého kusu, naloženo spolu s vepřovým po dva týdny v 9 procentním láku.Ježto je libové proleželo se výborně a bylo o cosi slanější než vepřové ale výborné, udil jsem na 40-50° cca 25h.

Připojit reakci
                           

Domácí klobásy


host - xxx.xxx.218.122 (?)
31.12.2017 13:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Fotka, by nebyla? Dík.

Připojit reakci
                        

Domácí klobásy


host - xxx.xxx.200.181 (?)
9.11.2016 16:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Uzené hovězí šrůtky jak píšete 2-3kg jsou v láku 6 dní a jsou proleželé??? Tak to promiňte... Beru 6 týdnů, po 6 dnech je to pořád syrové maso, čili vidím to tak, že se to může udit hned po koupení masa, s nakládáním bych se nezdržoval...

Připojit reakci
   

Domácí uzené maso


host - xxx.xxx.110.249 (?)
18.12.2008 8:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den

Chtěl jsem se zeptat, v jakém poměru naložit maso na uzení. Kolik česneku a soli na 10kg masa, jak dlouho to nechat ležet, kdy zalít vodou, jak dlouho udit a na kolik stupňů.

Moc děkuji.

karel5320@seznam.cz

Připojit reakci
      

Domácí uzené maso


host - xxx.xxx.97.44 (?)
18.12.2008 9:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já to dělávám tak, že si připravím česnekovou pastu v poměru 20 deka soli a cca dvě hrsti oloupaného česneku (na 10 kg masa). Pastu poctivě vtírám do masa, hlavně kolem kostí. Vložím do hrnce a druhý den maso přeložím. Po dvou dnech zaliju studeným slaným nálevem (10 l převařené vody a 30 deka soli) a pak jen chodím kontrolovat vůni a barvu laku. Po 3-4 týdnech je maso připravené k uzení. 
Před uzením maso ztužím v horké lázni 80°C po dobu 45 minut a věším do udírny.
Samotné uzení je velice závislé na konstrukci udírny, nicméně v mém případě (topeniště pod udírnou) udím cca deset hodin na 80° C.

Zatím se mi vždy maso povedlo...

Martin

Připojit reakci
      

Domácí uzené maso


host - xxx.xxx.34.194 (?)
18.12.2008 9:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Klikněte na nahořklé maso z nové udírny tam pan Jarda popisuje svoje postupy.

Připojit reakci
   

Domácí klobásy


host - xxx.xxx.91.52 (?)
21.12.2008 10:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A co bílé klobásy na vánoce. Dělá je někdo doma? Proč jsou tak bílé a řídké. To do nich přijde tolik mléka.  Daly by se také udit?

Připojit reakci
      

Domácí klobásy recept na bílou a vinnou klobásu


Jiříček (23) - xxx.xxx.211.38 (?)
21.12.2008 14:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Recept na klobásy

Obrázky:
Bez názvu
Bez názvu
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Elektrická udírna z Mountfield214.6.2019412
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201917379
Generátor kouře3918.3.201995588
Dehtování4418.3.201926172
Jake drevo2615.3.201923066
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20193981
Prvni moje uzeni2315.3.201920818
Uzení masa496.3.2019149949
Udírna dehtuje221.3.201931869
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019102322
Uzení Zadní Hovězí74.2.20195320
Uzení domácích klobás15115.1.2019485043
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20192774
Tvrdá kůže na bůčku327.12.20181824
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201840579
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20183630
Udírny Thermowind722.11.20185780
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.2018103572
Domácí klobásy6919.10.2018269458
Dmácí uzený sýr4622.8.2018254420
A až Z o uzení2053.8.2018519159
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018330849
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201833413
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201867894
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018163045
Lovecký a Turistický salám329.5.2018112433
Uzeni bucek6028.3.201873986
Špek1228.3.201851570
Plnička klobás143.2.201814727
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20188956
Odkůrování polínek na uzení56.1.20185237
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017122207
První klobásky5119.12.201797844
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201745027
Průměr komínu k udírně22.8.20177365
Zateplení udírny816.7.20178981
Udene kuriatko47.6.20176025
Uzený kapr3129.5.2017130326
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201732444
Drobící se se uzené maso47.3.20175196
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů