Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Dmácí uzený sýr

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Uzený sýr 2 hodiny studeným kouřem bych chtěl ochu..., host, 22.8.2018
S formou naprosto souhlasím.Přesto poznámka...., bošek, 4.8.2018
Ahojky nejlepší sýr na uzeni je německá goud..., host, 17.5.2018
Mě se představa silonky a sýra nelíbila a ta..., host, 1.12.2017
Zdravim, ja delam syr tak ze koupim cihlu eidamu ..., host, 3.11.2017
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5 | Zobrazit celou diskuzi   
      

Dmácí uzený sýr


bošek (1) - xxx.xxx.221.246 (?)
4.8.2018 17:42, počet návštěv: 27433
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

S formou naprosto souhlasím.Přesto poznámka.Používám formu na ruský chléb. Nemastím. Tuku je dost i v 30% Eidamu. Po naplnění formy již vyuzeným sýrem ze síta už udírnu nepotřebuji. Použiji troubu sporáku, po spečení sýra tento nožem oddělím od formy /pouze po okraji/, vyklopím a znovu polotuhý dám zpět do formy, kde ho nechám vychladit. Zpět se nepřilepí.

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.227.2 (?)
5.9.2012 16:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vezmu syr eidam 30%,rozkrajim na kosticky vetsi, asi 3 krat 3cm dam do udirny na kosicek ocelovy, dratenny treba z fritovaciho hrnce.Tucnejsi, nez 30% ne, uz to neni ono.Pod ten kosicek v udirne dam nadobu o patro nize.Do te nadoby dam 1/3 vahy syra na treba sunky na kosticky, nebo vubec nic a topim cca na 40-50C, jen tak, aby nahore ten syr pomalu tal a kapal dolu do toho kastrolu, treba na tu sunku.Zaroven, jak pomalu taje syr, ziskava uzenou chutMusi to kapat, jako kdyz smrkate do kapesniku.Tj.cele.Vyndam a jime.Jednoduche, zadne puncochy, nic.Snad muj vyklad, popis kazdy pochopi.Topi se nejlepe svestkou bez kury-nutne odstranit kuru pri kazdem uzeni, jinak je maso, ci syr horke, nedobre,dava se polinko dve suche a u udirny mam par polinek v kybliku s vodou.Davam dve sucha a jedno z kyble s vodou.Hotovo, dobrutka,at chutna. 

Připojit reakci
   

Dmácí uzený sýr


llennox (1) - xxx.xxx.168.17 (?)
6.9.2012 22:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Sýr si vyrobím doma v kuchyni z čerstvého kravského mléka. Po vyjmutí z formy udím na prkénku cca 3 hodiny studeným kouřem. Žádné punčochy nepotřebuju

Obrázky:
domácí sýr
domácí sýr


Připojit reakci
      

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.206.184 (?)
8.9.2012 19:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Udil jsem se sousedem sýr-taky silon. punčochu nepotřebuju, udili jsme ve starém řídkém prostěradle, udili jsme na závěr na 100 °C a byl výborný, nevytekl, ikdyž jsem si natrohal směs ze sýrů 45% a 48%.

Připojit reakci
         

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.226.182 (?)
30.9.2012 13:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, v sobotu jsem udil sýr aidam 30%.Nakrájel jsem ho na malé kostičky cca 1,5cm.Třetinu se salámem, další s vlašskými oříšky a poslední s grilovacím kořením.Nacpal jsem kostičky do salámového střeva a nechal přes noc nasát kořením.Ráno uzení ve vyhřáté udírně na 60-70C.Sýr má kůrčičku a je moc dobrý.Uzení zdar, Radek.

Obrázky:

Připojit reakci
            

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.226.182 (?)
30.9.2012 13:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Obrázky:

Připojit reakci
      

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.72.149 (?)
13.11.2015 11:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já udím jen ovčí sýr. Také kouřem studeným, jen na roštu.

FO

Připojit reakci
   

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.179.30 (?)
9.11.2012 10:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Uzení v malém   Potřu talíř olejem a na talíř narovnám cik cak nakrájený eidam.Po hodině uzení nebo i méně, sýr vyndám z udírny a počkám až trochu vystydne a stočím z něho ruličku a dám do alobalu a do lednice jako rohlík.Udírnu mám jenom ze soudku 60 litrů nadoře poklici a ve dnu je plotýnka 500 W a dubové třísky přidávám malými dvířky.Kouř uniká netěsnostmi poklice je to OK.Na talíři se vám to vyudí taky a nepotřebujete síťku VENCA.

Připojit reakci
      

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.20.22 (?)
13.10.2013 17:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Sýr je nejlepší udit v uditelném salámovém střevu, koupí se v řeznických potřebách.

Připojit reakci
         

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.80.95 (?)
24.10.2013 22:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jednou jsem to zkusil a už bych to nedělal. Vůně uzení není skoro cítit.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Generátor kouře3918.3.201985501
Uzení masa studeným kouřem718.3.201912199
Dehtování4418.3.201921096
Jake drevo2615.3.201920262
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20191982
Prvni moje uzeni2315.3.201918285
Uzení masa496.3.2019143671
Udírna dehtuje221.3.201928264
Šunka bez rychlosolí 3526.2.201998242
Uzení Zadní Hovězí74.2.20193508
Uzení domácích klobás15115.1.2019469511
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20191959
Tvrdá kůže na bůčku327.12.20181267
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201835562
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20182677
Udírny Thermowind722.11.20183955
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.201898628
Domácí klobásy6919.10.2018262696
Dmácí uzený sýr4622.8.2018247140
A až Z o uzení2053.8.2018499076
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018321008
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201831096
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201864765
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018157258
Lovecký a Turistický salám329.5.2018109012
Uzeni bucek6028.3.201868884
Špek1228.3.201849073
Plnička klobás143.2.201813280
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20187816
Odkůrování polínek na uzení56.1.20184551
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017118491
První klobásky5119.12.201793564
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201742766
Průměr komínu k udírně22.8.20176733
Zateplení udírny816.7.20178078
Udene kuriatko47.6.20175490
Uzený kapr3129.5.2017126992
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201730663
Drobící se se uzené maso47.3.20174804
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.201713176
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů