Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Dmácí uzený sýr

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Uzený sýr 2 hodiny studeným kouřem bych chtěl ochu..., host, 22.8.2018
S formou naprosto souhlasím.Přesto poznámka...., bošek, 4.8.2018
Ahojky nejlepší sýr na uzeni je německá goud..., host, 17.5.2018
Mě se představa silonky a sýra nelíbila a ta..., host, 1.12.2017
Zdravim, ja delam syr tak ze koupim cihlu eidamu ..., host, 3.11.2017
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5 | Zobrazit celou diskuzi   
      

Dmácí uzený sýr


bošek (1) - xxx.xxx.221.246 (?)
4.8.2018 17:42, počet návštěv: 20885
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

S formou naprosto souhlasím.Přesto poznámka.Používám formu na ruský chléb. Nemastím. Tuku je dost i v 30% Eidamu. Po naplnění formy již vyuzeným sýrem ze síta už udírnu nepotřebuji. Použiji troubu sporáku, po spečení sýra tento nožem oddělím od formy /pouze po okraji/, vyklopím a znovu polotuhý dám zpět do formy, kde ho nechám vychladit. Zpět se nepřilepí.

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.227.2 (?)
5.9.2012 16:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vezmu syr eidam 30%,rozkrajim na kosticky vetsi, asi 3 krat 3cm dam do udirny na kosicek ocelovy, dratenny treba z fritovaciho hrnce.Tucnejsi, nez 30% ne, uz to neni ono.Pod ten kosicek v udirne dam nadobu o patro nize.Do te nadoby dam 1/3 vahy syra na treba sunky na kosticky, nebo vubec nic a topim cca na 40-50C, jen tak, aby nahore ten syr pomalu tal a kapal dolu do toho kastrolu, treba na tu sunku.Zaroven, jak pomalu taje syr, ziskava uzenou chutMusi to kapat, jako kdyz smrkate do kapesniku.Tj.cele.Vyndam a jime.Jednoduche, zadne puncochy, nic.Snad muj vyklad, popis kazdy pochopi.Topi se nejlepe svestkou bez kury-nutne odstranit kuru pri kazdem uzeni, jinak je maso, ci syr horke, nedobre,dava se polinko dve suche a u udirny mam par polinek v kybliku s vodou.Davam dve sucha a jedno z kyble s vodou.Hotovo, dobrutka,at chutna. 

Připojit reakci
   

Dmácí uzený sýr


llennox (1) - xxx.xxx.168.17 (?)
6.9.2012 22:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Sýr si vyrobím doma v kuchyni z čerstvého kravského mléka. Po vyjmutí z formy udím na prkénku cca 3 hodiny studeným kouřem. Žádné punčochy nepotřebuju

Obrázky:
domácí sýr
domácí sýr


Připojit reakci
      

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.206.184 (?)
8.9.2012 19:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Udil jsem se sousedem sýr-taky silon. punčochu nepotřebuju, udili jsme ve starém řídkém prostěradle, udili jsme na závěr na 100 °C a byl výborný, nevytekl, ikdyž jsem si natrohal směs ze sýrů 45% a 48%.

Připojit reakci
         

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.226.182 (?)
30.9.2012 13:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, v sobotu jsem udil sýr aidam 30%.Nakrájel jsem ho na malé kostičky cca 1,5cm.Třetinu se salámem, další s vlašskými oříšky a poslední s grilovacím kořením.Nacpal jsem kostičky do salámového střeva a nechal přes noc nasát kořením.Ráno uzení ve vyhřáté udírně na 60-70C.Sýr má kůrčičku a je moc dobrý.Uzení zdar, Radek.

Obrázky:

Připojit reakci
            

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.226.182 (?)
30.9.2012 13:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Obrázky:

Připojit reakci
      

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.72.149 (?)
13.11.2015 11:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já udím jen ovčí sýr. Také kouřem studeným, jen na roštu.

FO

Připojit reakci
   

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.179.30 (?)
9.11.2012 10:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Uzení v malém   Potřu talíř olejem a na talíř narovnám cik cak nakrájený eidam.Po hodině uzení nebo i méně, sýr vyndám z udírny a počkám až trochu vystydne a stočím z něho ruličku a dám do alobalu a do lednice jako rohlík.Udírnu mám jenom ze soudku 60 litrů nadoře poklici a ve dnu je plotýnka 500 W a dubové třísky přidávám malými dvířky.Kouř uniká netěsnostmi poklice je to OK.Na talíři se vám to vyudí taky a nepotřebujete síťku VENCA.

Připojit reakci
      

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.20.22 (?)
13.10.2013 17:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Sýr je nejlepší udit v uditelném salámovém střevu, koupí se v řeznických potřebách.

Připojit reakci
         

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.80.95 (?)
24.10.2013 22:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jednou jsem to zkusil a už bych to nedělal. Vůně uzení není skoro cítit.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Uzení masa4620.1.2019134587
Uzení domácích klobás15115.1.2019453650
Udírna dehtuje197.1.201924335
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.2019967
Tvrdá kůže na bůčku327.12.2018614
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201830499
Dehtování428.12.201816786
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20181843
Udírny Thermowind722.11.20182757
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.201893496
Uzení Zadní Hovězí420.11.20181920
Domácí klobásy6919.10.2018255685
Dmácí uzený sýr4622.8.2018240592
A až Z o uzení2053.8.2018482437
Jake drevo1430.7.201817121
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018308999
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201828677
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201861789
Generátor kouře349.5.201876582
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018150304
Lovecký a Turistický salám329.5.2018105322
Uzeni bucek6028.3.201863706
Špek1228.3.201846679
Plnička klobás143.2.201811667
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20186673
Odkůrování polínek na uzení56.1.20183902
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017114578
První klobásky5119.12.201789515
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201740916
Průměr komínu k udírně22.8.20176182
Zateplení udírny816.7.20177172
Udene kuriatko47.6.20174998
Uzený kapr3129.5.2017124231
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201729031
Prvni moje uzeni2111.3.201716374
Drobící se se uzené maso47.3.20174406
Uzení masa studeným kouřem25.3.201710617
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.201712000
Fuet164.1.201743923
Dymbox825.11.201615678
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů