Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Dmácí uzený sýr

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Uzený sýr 2 hodiny studeným kouřem bych chtěl ochu..., host, 22.8.2018
S formou naprosto souhlasím.Přesto poznámka...., bošek, 4.8.2018
Ahojky nejlepší sýr na uzeni je německá goud..., host, 17.5.2018
Mě se představa silonky a sýra nelíbila a ta..., host, 1.12.2017
Zdravim, ja delam syr tak ze koupim cihlu eidamu ..., host, 3.11.2017
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5 | Zobrazit celou diskuzi   
                           

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.62.133 (?)
13.8.2014 23:25, počet návštěv: 182464
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Sýr se neudí na 60-70 C° ale maximálně na 30C°. Takže punčocha bohatě stačí.

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
                           

Dmácí uzený sýr


vyslouzil (563) - xxx.xxx.236.1 (?)
14.8.2014 9:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Třicet stupňů, to je skoro okolní teplota, těžko v běžné udírně, kde se topí, udržíte. K tomu musí být udírna pro studený kouř. Punčocha snese teploty vyšší (třeba nositelku s horečkou) a sýr taky.

Připojit reakci
                           

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.168.38 (?)
19.11.2014 12:26
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

V běžné udírně bývá něco jako škrtící klapka nebo šoupě a s tím se dá celkem snadno teplota regulovat.mám topeniště 60*40*40,je od udírny necelé 2m a udím běžně ve 20 - 30 stupních :)

Připojit reakci
                           

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.220.246 (?)
22.12.2014 23:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

omotej to obvazem udrží tvar taže z toho neni jedna "koule

" a neproteče.

Připojit reakci
               

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.138.119 (?)
12.6.2013 19:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak 50stupnu je moc to pak nejde vyndet nejlepší teplota je kolem 30 a na dvě hodiny a je to super

Připojit reakci
            

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.206.184 (?)
28.8.2012 9:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj, udil jsem sýr v bílé řídké látce z bavlny a nemusel jsem mít strach, že se připeče. Lidi mají tu punčochu prostě zažitou. Taky se nemusíš bát, že ti vyteče. Bavlna má vyšší bod hoření, navíc se nemůže připéct. Silon má nižší bod hoření a navíc se škvaří.

Připojit reakci
               

Dmácí uzený sýr


vyslouzil (563) - xxx.xxx.92.38 (?)
28.8.2012 9:33
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Silon se k sýru nepřipéká tím, že se škvaří (ten silon), nýbrž tím, že se rozehřátý sýr vpije do tkaniny. Toto riziko je stejné i u bavlněné látky. V teplotě, při níž by se silon škvařil, by sýr dávno vytekl nebo shořel.
   Problém při uzení sýra netkví v obalové tkanině, spíš v teplotě uzení. Při dlouhém uzení studeným kouřem bude sýr vyschlý a tvrdý. Naopak příliš horký kouř způsobí, že tučnější sýry pustí tuk, který vykape, chudší se rozpustí a přilepí k obalu (případně přes něj proteče). Ve všech případech klesne objem i hmotnost sýra. Částečným řešením je použití netkaných materiálů, které nepropustí tekutý sýr ani tuk, např. umělého střeva.
   I tak si ale myslím, že pro běžného konzumenta, který si sýr koupí za plnou cenu v obchodě, postrádá jeho uzení větší smysl.

Připojit reakci
            

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.33.160 (?)
1.12.2017 15:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mě se představa silonky a sýra nelíbila a tak udím v plátýnku.

Čtverec plátna dám do cedníku, pak dávám sýr a přísady , tak 30 - 40 dkg, nakonec plátýnko nahoře svážu provázkem a udělám očko na zavěšení.

Po vyuzení nám sýrové koule.

Připojit reakci
      

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.187.236 (?)
12.11.2015 15:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím všechny nadšence uzení.

Měl bych jednu radu pro uzení sýru v silonové punčoše. Po vyjmutí z udírny

ihned do mrazáku, asi na 15 min. a pak se celkem snadno "silonový obal" svlékne. Sýr je po této době stále teplý, takže se nemusíte ničeho bát. Pokud je sýr 30% tuku, tak se sloupne krásně, pokud je tučnější, tak o něco málo hůř, ale pořád dobře. Přeji hodně úspěchů. Pavel

Připojit reakci
         

Dmácí uzený sýr


mikes (2) - xxx.xxx.12.179 (?)
16.11.2015 13:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Zdravim... mam za sebou take experimentalni pripravy dochucovani syru... krajeni na kousky... nastrouhani...cesnek, a jine druhy koreni... na konci zustaval problem pri opetovnem spojeni syra.. problem nespociva pouze na teplote udirny ale take.zalezi jaky druh se koupi zda je rostlinneho nebo zivocisneho puvodu... Dnes to resim jednoduchym zpusobem... syr jiz nekrajim a nakladam ho do slaneho nebo koreneneho nalevu cca na tyden... syr do sebe natahne danou prichut... pak jiz jen staci v silonce zavesit do udirny a ovonet studenym kourem...
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Generátor kouře3918.3.201985496
Uzení masa studeným kouřem718.3.201912198
Dehtování4418.3.201921085
Jake drevo2615.3.201920260
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20191979
Prvni moje uzeni2315.3.201918284
Uzení masa496.3.2019143667
Udírna dehtuje221.3.201928262
Šunka bez rychlosolí 3526.2.201998241
Uzení Zadní Hovězí74.2.20193506
Uzení domácích klobás15115.1.2019469492
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20191959
Tvrdá kůže na bůčku327.12.20181266
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201835554
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20182674
Udírny Thermowind722.11.20183955
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.201898627
Domácí klobásy6919.10.2018262692
Dmácí uzený sýr4622.8.2018247127
A až Z o uzení2053.8.2018499067
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018320996
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201831096
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201864765
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018157249
Lovecký a Turistický salám329.5.2018109012
Uzeni bucek6028.3.201868882
Špek1228.3.201849072
Plnička klobás143.2.201813279
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20187815
Odkůrování polínek na uzení56.1.20184551
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017118490
První klobásky5119.12.201793562
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201742764
Průměr komínu k udírně22.8.20176731
Zateplení udírny816.7.20178076
Udene kuriatko47.6.20175490
Uzený kapr3129.5.2017126992
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201730662
Drobící se se uzené maso47.3.20174804
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.201713176
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů