Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Dmácí uzený sýr

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Uzený sýr 2 hodiny studeným kouřem bych chtěl ochu..., host, 22.8.2018
S formou naprosto souhlasím.Přesto poznámka...., bošek, 4.8.2018
Ahojky nejlepší sýr na uzeni je německá goud..., host, 17.5.2018
Mě se představa silonky a sýra nelíbila a ta..., host, 1.12.2017
Zdravim, ja delam syr tak ze koupim cihlu eidamu ..., host, 3.11.2017
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5 | Zobrazit celou diskuzi   
                           

Dmácí uzený sýr


m3f (14) - xxx.xxx.242.167 (?)
28.5.2012 18:21, počet návštěv: 247405
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Aby neprotekl tak je potřeba udit při správné teplotě, umím ho dát i do dvojité punčochy. Při tomto uzení ve formě postrádá sýr "kůrku".

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
                           

Dmácí uzený sýr


vyslouzil (563) - xxx.xxx.92.38 (?)
28.5.2012 19:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Z dob, kdy jsem sýr udíval, jsem získal zkušenost, že mezi jednotlivými sýry (od různých výrobců)  byly dost velké rozdíly v jejich "roztékavosti". Taky se mi stalo, že sýr sice z punčochy nevytekl, ale přilepil se k půnčoše natolik, že byl po rozbalení beztak bez kůrky. Proto jsem punčochy raději opustil a nahradil salámovým střevem.

Připojit reakci
                           

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.226.182 (?)
29.5.2012 17:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Chtěl jsem se zeptat kde se dají střeva na sýr nebo salám koupit a nebo stačí salámové střevo Cutisin.Díky.

Připojit reakci
                           

Dmácí uzený sýr


vyslouzil (563) - xxx.xxx.92.38 (?)
29.5.2012 17:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Určitě bude cutisin stačit. Já jsem salámové obaly dřív kupoval v řeznických potřebách (např. v holešovické tržnici), později na netu.

Připojit reakci
                           

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.100.142 (?)
13.8.2012 18:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

My jsme udili vždy jen 45 tučnost.V dělané nerezové formě, takže sýr nevytekl a nikdy se ani nepřilepil.

Připojit reakci
                           

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.34.49 (?)
8.5.2013 16:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím Vás.

Koupil jsem salamové střeva přes net a při dodání jsem teprve zjistil že tam je napsáno jan na vaření nikoli na uzení (střeva EKOZ) nebo jsou ještě jiné střeva (chtěl jsem udit sýr). Dík za odpověd

Připojit reakci
                           

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.178.169 (?)
12.3.2015 18:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Zdravím, já si udim domácí sýr, cca týden po výrobě. Mohu říci že udim přímo na smrk. Palubkách a po hodině obracím. 4Hodinky na 30st. A pak 70 st 3 hod. Sýr dávam tak jak je od formy, jelikož je domácí tak se nerozteče. Drží tvar. Dal sem si i recept na facebook kutilove domácí. Sýry nevydrží dlouho, děti to berou utokem.
Připojit reakci
                           

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.0.160 (?)
22.10.2016 19:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Na pucochy je nejlepe dojit do obuvi kde maji jednorazove tapky na zkouseni bot. (jako pritel rad doprovodim pritelkyni) a posleze poprosim prodavacku zda by nemnela prebytecne tapky (samo ze uplne nove) a ty jsou na syr nejlepsi. Jo a syr 30%
Připojit reakci
                           

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.114.253 (?)
22.10.2016 20:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Do formy sýr nasekám na kostičky, zaudím-dým prostoupí mezerama a zvednutím teploty sliju do celku.

Připojit reakci
                           

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.208.230 (?)
11.2.2017 12:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já dávám sýr 30% eidam, nakrájím na malé kostičky, trochu dochutím a nasypu do kovového cedníku vystlaným pečícím papírem. Sýr se krásně spojí a po vyklopení je s toho krásný bochánek..no mňamka.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Elektrická udírna z Mountfield316.6.2019686
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201917464
Generátor kouře3918.3.201995883
Dehtování4418.3.201926482
Jake drevo2615.3.201923219
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20194061
Prvni moje uzeni2315.3.201920897
Uzení masa496.3.2019150206
Udírna dehtuje221.3.201932028
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019102458
Uzení Zadní Hovězí74.2.20195382
Uzení domácích klobás15115.1.2019485851
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20192804
Tvrdá kůže na bůčku327.12.20181861
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201840803
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20183671
Udírny Thermowind722.11.20185812
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.2018103757
Domácí klobásy6919.10.2018269841
Dmácí uzený sýr4622.8.2018254723
A až Z o uzení2053.8.2018519946
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018331323
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201833502
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201868058
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018163411
Lovecký a Turistický salám329.5.2018112562
Uzeni bucek6028.3.201874255
Špek1228.3.201851679
Plnička klobás143.2.201814772
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20188991
Odkůrování polínek na uzení56.1.20185266
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017122411
První klobásky5119.12.201797985
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201745097
Průměr komínu k udírně22.8.20177407
Zateplení udírny816.7.20179024
Udene kuriatko47.6.20176038
Uzený kapr3129.5.2017130493
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201732511
Drobící se se uzené maso47.3.20175206
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů