Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Připravte si ty největší dobroty na kvalitních grilech Weber.


Uzení > Dmácí uzený sýr

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.210.161 (?)
3.11.2017 23:07
Zdravim, ja delam syr tak ze koupim cihlu eidamu nakrajim na kostky cca 1 az 2 cm, v lavoru si ho pokapu olejem, pridam prisady dle chuti(bylinky, zeleninu, koreni) poradne propracuju, a pak davam do hadrovejch detskejch plen cca po pul kg a udim napred tak 2 hodky do 40 stupnu a pak tak 8 az 12 hod do 80 stupnu, v prubehu uzeni pleny postrikuju vodou aby zustali stale vlhke, syr je luxusni, jen upozornim pozor na cerstvi cesnek kdyz se to prezene tak je syr trochu nakysli
Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Mě se představa silonky a sýra nelíbila a ta..., host, 1.12.2017
Zdravim, ja delam syr tak ze koupim cihlu eidamu ..., host, 3.11.2017
Já dávám sýr 30% eidam, nakrájím na malé kos..., host, 11.2.2017
Do formy sýr nasekám na kostičky, zaudím-dým..., host, 22.10.2016
Na pucochy je nejlepe dojit do obuvi kde maji jedn..., host, 22.10.2016

Dmácí uzený sýr


mn.bl (2) - xxx.xxx.52.155 (?)
23.7.2011 14:55, počet návštěv: 198512
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj, jsem tady znovu :-) blíží se dovolená a s tím i čas uzení :-)Budu udit zase koupené, domácí klobásky, ale taky bych chtěl zkusit i sýr.Poradíte mi prosím jaký sýr je na to nejlepší?Jestli normální eidam nebo jaký? Vím, že se to krájí na kostičky, může se promíchat i s nějakou uzeninou, a dává se to do silonové punčochy.Jak zamezit aby se silonka nepřepálila o hák v udírně?Jak dlouho udit??? Když nebudu míchat sýr s uzeninou, musí se krájet na kostičky?A jak velké kusy do jedné ponožky??? moc děkuji za rady M.

Připojit reakci   
   

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.246.101 (?)
31.7.2011 0:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Uzení sýra

Se sýrem je to trochu složitější, vzhledem k tomu, že mám uzenou chuť sýra velmi rád a u kupovaného mě vadí, že ve vnitřku není cihla uzená, tak jsem vymyslel metodu uzení, která tyto nedostatky nemá. Koupená celá cihla (tvrdý sýr typu Eidam) a nebo domácí sýr se nakrájí po délce na nudle tak 1,5 cm x 1,5 cm. Dáme na prkénko a nebo síto, oka cca 0,5 cm (nudle by se neměli dotýkat) a dáme do udírny.Teplota 20-30o C. Na prkénku musíme jednou obrátit, na sítu to není nutné. Pokud jsme s barvou spokojeni sýr vyndáme z udírny. Nudle dáme po délce do uzenářské síťky a nebo do řídké dámské punčochy. Zformujeme do válce a povážeme provazem. Dáme zpět do udírny a zvýšíme teplotu na bod tavení sýra. Podle mých zkušeností to je okolo 80-90o C. Pozor je to individuální. I u stejného sýra a stejného výrobce se to liší až o 10-20o C. Proto se musí sýr v udírně kontrolovat. Bohužel člověk u udírny je většinou ve společnosti kamarádů a alkoholu a tak se ta kontrola někdy vymkne. Též jsem měl to štěstí, potom se většinou sýr roztaví příliš a proteče oky síťky a nebo punčochy!!!  Prý pomůže punčochu trochu namastit stolním olejem (no ale on se tam potom ten kouř bude dostávat špatně) nezkoušel jsem. No to vyndávání sýra spečeného na punčoše bych nikomu nepřál. Proto to již dělám jinak a po svým. Vezmu plechové korýtko, v kuchyni používané na pečení tzv. srnčího hřbetu (je půlkulaté a dno má zvlněné) nebo hranaté používané na pečení  tzv. moskevského chleba, vytřu ho slaninou nebo nějakým tukem a dám do něj po délce vyuzené nudle sýra. Potom dáme zpět do udírny a sýr roztopíme až je slitý i na povrchu (kontrolovat a nepřehánět teplotu). Vyndáme vychladnout a potom vyklopíme, tuk použitý na vytření formy nám bude na sýru vadit při následujícím uzení povrchu, proto ho velmi pečlivě otřeme (je proto lépe se poohlédnout po formě s povrchem teflonovým, tam se tuk nepoužívá). Vyklopenou cihlu sýra dáme do udírny na prkénko doudit tentokrát „vzhůru nohama“. Po vyuzení boků a dna, teplota 20-30o C je sýr připraven ke konzumaci. Sýr je v nákroji pěkně mramorovaný a chuťově o mnoho lepší než kupovaný.

Varianty které jsem vyzkoušel: 
-Nudle sýra se dají do směsi koření s vodou nebo pivem a nechají 2-3 dny v chladničce
rozležet, následuje uzení a roztavení..
- Nudle sýra se obalí v paprice (sladká a nebo pálivá) následuje uzení a roztavení.
- Nudle sýra se dají do utřeného česneku (1-2 paličky na 1 kg sýra) s trochou vody a nebo
piva uležet na 2-3 dny následuje uzení a roztavení. 
Tak by se dalo pokračovat ještě dlouho již jsem vyzkoušel asi 20 přísad, no prostě experimentujte a namáhejte mozeček pánové.
P.S. Pokud na něco přijdete a bude to dobré podělte se s ostatními a pošlete předpis.

Připojit reakci
      

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.204.67 (?)
5.11.2011 21:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím,

sýr udíme už několik let, nakrájíme na kostičky 1,5 x 1,5 cm dáme do punčochy- přísady nejlpe paprika, ořechy,chilli, česnek, hlavně žádný kořenící směsi, obsahujou antihrudkující sr.čky a sýr se pak nespojí.s uzeninou nám to moc nefunguje - pustí tuk a ten pak zabrání kostičkám ve spojení. Používáme 30tku Eidam. udíme 3-5 hodin při 20-25 st C až se krásně vybarví a pak zvýšíme teplotu na 45-50 st C. kostičky se krásně spojí a na vršku zůstávají sýrové střapce - kamarád tomu říka čipsy.  Tenhle postup je pro uchování a snězení za studena, pokud ho chceme jíst hned teplý, proudíme vyndáme necháme lehce schladnout, vyndat z punčochy a pak do misky a zpátky do udírny na 45-50 st C - tole je fakt výborné, horký roztavený uzený sýr - vždycky se ho přejíme tak, že nemůžeme už ani pít :)

V.

Připojit reakci
         

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.224.17 (?)
27.11.2011 15:33
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj, a není problém ten sýr z punčochy vyndat? Mám obavu, že se mi na ní ta vyuzená krusta přilepí.. Petttr@email.cz

Připojit reakci
            

Dmácí uzený sýr


m3f (14) - xxx.xxx.242.167 (?)
27.11.2011 16:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Nesmíte to přehnat s teplotou a fakt ji hlídat. Pokud je vysoká tak se sýr "zataví" do punčochy, teplotu držím max. okolo té padesátky, jen tolik aby se pěkně "slil" (pokud je krájený na kostečky).
Připojit reakci
               

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.47.34 (?)
7.12.2011 15:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj, ja udim syr uz nekolik let a osvedcil se mi nasledujici postup. 30% eidam (45% nema smysl, moc tece) nastrouham nahrubo a smicham s nasekanym cesnekem nebo orechy, palivou paprikou, olivama. Naladuju do puncoch (oblibenou znacku nemam, koupim to nejlevnejsi v supermarketu). Udim 2-3 hodiny pri cca 30°C (tim, ze je syr nastrouhany, pojme daleko vic uzeneho aroma, nez kdyby byl nakrajeny na kostky), pote zvysim teplotu na 50-60°C (1-2 hodiny), aby se zpatky spojil. Na zaver necham syr okourit na povrchu pri 30°C jeste dalsi 2 hodiny. Z puncoch vytahuju teprve po vychladnuti. Nikdy se mi nestalo, ze by syr protekl pres puncochu, nebo se z ni nedal vytahnout. Jedine, co me tak trapi, je pouze cena 30% eidamu. Jednu varku delam vzdy z cca 8-10kg (i pro rodinu a zname) a to uz je dost penez. Martin

Připojit reakci
                  

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.172.114 (?)
29.2.2012 18:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj, mám chut také na uzený sýr ale ještě jsem ho udit nezkoušel a tak to chci zkusit.Mám ale menší dilema a jde o to jestli dáte sýr klasicky do punčochy a šup s ním do udírny nebo ta punčocha má více vrstev.Dík za info Aleš.

Připojit reakci
                     

Dmácí uzený sýr


ponda (115) - xxx.xxx.164.4 (?)
29.2.2012 19:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

někteří dávají více vrstev, někteří jednu, hodně záleží na teplotě, aby neprotek a nezatavil se a někteří dávají sýr na dřevěný talířek... možná na punčoše taky záleží, jaké používáte?dámské silonky nebo dětské punčocháče?...jinak jdou koupit i papírové střívka na sýr a salám..

Připojit reakci
                        

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.226.182 (?)
19.5.2012 16:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, chtěl jsem se zeptat kde se dají koupit papírové střívka na sýr a salám.Mám strach sýr udit v punčoše, aby neprotek.Já udím na 60-70C.Dík za rady.  

Připojit reakci
                           

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.226.182 (?)
28.5.2012 18:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, v sobotu jsem udil tak na ukázku trocha sýra.Dělám ho v silikonové formě, nikam neproteče a je výborný.Uzení zdar, rpstylle@seznam.cz

Obrázky:

Připojit reakci
                           

Dmácí uzený sýr


m3f (14) - xxx.xxx.242.167 (?)
28.5.2012 18:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Aby neprotekl tak je potřeba udit při správné teplotě, umím ho dát i do dvojité punčochy. Při tomto uzení ve formě postrádá sýr "kůrku".

Připojit reakci
                           

Dmácí uzený sýr


Miloš Vysloužil (493) - xxx.xxx.92.38 (?)
28.5.2012 19:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Z dob, kdy jsem sýr udíval, jsem získal zkušenost, že mezi jednotlivými sýry (od různých výrobců)  byly dost velké rozdíly v jejich "roztékavosti". Taky se mi stalo, že sýr sice z punčochy nevytekl, ale přilepil se k půnčoše natolik, že byl po rozbalení beztak bez kůrky. Proto jsem punčochy raději opustil a nahradil salámovým střevem.

Připojit reakci
                           

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.226.182 (?)
29.5.2012 17:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Chtěl jsem se zeptat kde se dají střeva na sýr nebo salám koupit a nebo stačí salámové střevo Cutisin.Díky.

Připojit reakci
                           

Dmácí uzený sýr


Miloš Vysloužil (493) - xxx.xxx.92.38 (?)
29.5.2012 17:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Určitě bude cutisin stačit. Já jsem salámové obaly dřív kupoval v řeznických potřebách (např. v holešovické tržnici), později na netu.

Připojit reakci
                           

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.100.142 (?)
13.8.2012 18:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

My jsme udili vždy jen 45 tučnost.V dělané nerezové formě, takže sýr nevytekl a nikdy se ani nepřilepil.

Připojit reakci
                           

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.34.49 (?)
8.5.2013 16:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím Vás.

Koupil jsem salamové střeva přes net a při dodání jsem teprve zjistil že tam je napsáno jan na vaření nikoli na uzení (střeva EKOZ) nebo jsou ještě jiné střeva (chtěl jsem udit sýr). Dík za odpověd

Připojit reakci
                           

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.178.169 (?)
12.3.2015 18:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Zdravím, já si udim domácí sýr, cca týden po výrobě. Mohu říci že udim přímo na smrk. Palubkách a po hodině obracím. 4Hodinky na 30st. A pak 70 st 3 hod. Sýr dávam tak jak je od formy, jelikož je domácí tak se nerozteče. Drží tvar. Dal sem si i recept na facebook kutilove domácí. Sýry nevydrží dlouho, děti to berou utokem.
Připojit reakci
                           

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.0.160 (?)
22.10.2016 19:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Na pucochy je nejlepe dojit do obuvi kde maji jednorazove tapky na zkouseni bot. (jako pritel rad doprovodim pritelkyni) a posleze poprosim prodavacku zda by nemnela prebytecne tapky (samo ze uplne nove) a ty jsou na syr nejlepsi. Jo a syr 30%
Připojit reakci
                           

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.114.253 (?)
22.10.2016 20:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Do formy sýr nasekám na kostičky, zaudím-dým prostoupí mezerama a zvednutím teploty sliju do celku.

Připojit reakci
                           

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.208.230 (?)
11.2.2017 12:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já dávám sýr 30% eidam, nakrájím na malé kostičky, trochu dochutím a nasypu do kovového cedníku vystlaným pečícím papírem. Sýr se krásně spojí a po vyklopení je s toho krásný bochánek..no mňamka.

Připojit reakci
                           

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.62.133 (?)
13.8.2014 23:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Sýr se neudí na 60-70 C° ale maximálně na 30C°. Takže punčocha bohatě stačí.

Připojit reakci
                           

Dmácí uzený sýr


Miloš Vysloužil (493) - xxx.xxx.236.1 (?)
14.8.2014 9:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Třicet stupňů, to je skoro okolní teplota, těžko v běžné udírně, kde se topí, udržíte. K tomu musí být udírna pro studený kouř. Punčocha snese teploty vyšší (třeba nositelku s horečkou) a sýr taky.

Připojit reakci
                           

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.168.38 (?)
19.11.2014 12:26
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

V běžné udírně bývá něco jako škrtící klapka nebo šoupě a s tím se dá celkem snadno teplota regulovat.mám topeniště 60*40*40,je od udírny necelé 2m a udím běžně ve 20 - 30 stupních :)

Připojit reakci
                           

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.220.246 (?)
22.12.2014 23:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

omotej to obvazem udrží tvar taže z toho neni jedna "koule

" a neproteče.

Připojit reakci
               

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.138.119 (?)
12.6.2013 19:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak 50stupnu je moc to pak nejde vyndet nejlepší teplota je kolem 30 a na dvě hodiny a je to super

Připojit reakci
            

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.206.184 (?)
28.8.2012 9:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj, udil jsem sýr v bílé řídké látce z bavlny a nemusel jsem mít strach, že se připeče. Lidi mají tu punčochu prostě zažitou. Taky se nemusíš bát, že ti vyteče. Bavlna má vyšší bod hoření, navíc se nemůže připéct. Silon má nižší bod hoření a navíc se škvaří.

Připojit reakci
               

Dmácí uzený sýr


Miloš Vysloužil (493) - xxx.xxx.92.38 (?)
28.8.2012 9:33
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Silon se k sýru nepřipéká tím, že se škvaří (ten silon), nýbrž tím, že se rozehřátý sýr vpije do tkaniny. Toto riziko je stejné i u bavlněné látky. V teplotě, při níž by se silon škvařil, by sýr dávno vytekl nebo shořel.
   Problém při uzení sýra netkví v obalové tkanině, spíš v teplotě uzení. Při dlouhém uzení studeným kouřem bude sýr vyschlý a tvrdý. Naopak příliš horký kouř způsobí, že tučnější sýry pustí tuk, který vykape, chudší se rozpustí a přilepí k obalu (případně přes něj proteče). Ve všech případech klesne objem i hmotnost sýra. Částečným řešením je použití netkaných materiálů, které nepropustí tekutý sýr ani tuk, např. umělého střeva.
   I tak si ale myslím, že pro běžného konzumenta, který si sýr koupí za plnou cenu v obchodě, postrádá jeho uzení větší smysl.

Připojit reakci
            

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.33.160 (?)
1.12.2017 15:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mě se představa silonky a sýra nelíbila a tak udím v plátýnku.

Čtverec plátna dám do cedníku, pak dávám sýr a přísady , tak 30 - 40 dkg, nakonec plátýnko nahoře svážu provázkem a udělám očko na zavěšení.

Po vyuzení nám sýrové koule.

Připojit reakci
      

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.187.236 (?)
12.11.2015 15:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím všechny nadšence uzení.

Měl bych jednu radu pro uzení sýru v silonové punčoše. Po vyjmutí z udírny

ihned do mrazáku, asi na 15 min. a pak se celkem snadno "silonový obal" svlékne. Sýr je po této době stále teplý, takže se nemusíte ničeho bát. Pokud je sýr 30% tuku, tak se sloupne krásně, pokud je tučnější, tak o něco málo hůř, ale pořád dobře. Přeji hodně úspěchů. Pavel

Připojit reakci
         

Dmácí uzený sýr


milan stembera (2) - xxx.xxx.12.179 (?)
16.11.2015 13:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Zdravim... mam za sebou take experimentalni pripravy dochucovani syru... krajeni na kousky... nastrouhani...cesnek, a jine druhy koreni... na konci zustaval problem pri opetovnem spojeni syra.. problem nespociva pouze na teplote udirny ale take.zalezi jaky druh se koupi zda je rostlinneho nebo zivocisneho puvodu... Dnes to resim jednoduchym zpusobem... syr jiz nekrajim a nakladam ho do slaneho nebo koreneneho nalevu cca na tyden... syr do sebe natahne danou prichut... pak jiz jen staci v silonce zavesit do udirny a ovonet studenym kourem...
Připojit reakci
   

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.227.2 (?)
5.9.2012 16:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vezmu syr eidam 30%,rozkrajim na kosticky vetsi, asi 3 krat 3cm dam do udirny na kosicek ocelovy, dratenny treba z fritovaciho hrnce.Tucnejsi, nez 30% ne, uz to neni ono.Pod ten kosicek v udirne dam nadobu o patro nize.Do te nadoby dam 1/3 vahy syra na treba sunky na kosticky, nebo vubec nic a topim cca na 40-50C, jen tak, aby nahore ten syr pomalu tal a kapal dolu do toho kastrolu, treba na tu sunku.Zaroven, jak pomalu taje syr, ziskava uzenou chutMusi to kapat, jako kdyz smrkate do kapesniku.Tj.cele.Vyndam a jime.Jednoduche, zadne puncochy, nic.Snad muj vyklad, popis kazdy pochopi.Topi se nejlepe svestkou bez kury-nutne odstranit kuru pri kazdem uzeni, jinak je maso, ci syr horke, nedobre,dava se polinko dve suche a u udirny mam par polinek v kybliku s vodou.Davam dve sucha a jedno z kyble s vodou.Hotovo, dobrutka,at chutna. 

Připojit reakci
   

Dmácí uzený sýr


Jaroslav Dvořák (1) - xxx.xxx.168.17 (?)
6.9.2012 22:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Sýr si vyrobím doma v kuchyni z čerstvého kravského mléka. Po vyjmutí z formy udím na prkénku cca 3 hodiny studeným kouřem. Žádné punčochy nepotřebuju

Obrázky:
domácí sýr
domácí sýr


Připojit reakci
      

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.206.184 (?)
8.9.2012 19:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Udil jsem se sousedem sýr-taky silon. punčochu nepotřebuju, udili jsme ve starém řídkém prostěradle, udili jsme na závěr na 100 °C a byl výborný, nevytekl, ikdyž jsem si natrohal směs ze sýrů 45% a 48%.

Připojit reakci
         

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.226.182 (?)
30.9.2012 13:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, v sobotu jsem udil sýr aidam 30%.Nakrájel jsem ho na malé kostičky cca 1,5cm.Třetinu se salámem, další s vlašskými oříšky a poslední s grilovacím kořením.Nacpal jsem kostičky do salámového střeva a nechal přes noc nasát kořením.Ráno uzení ve vyhřáté udírně na 60-70C.Sýr má kůrčičku a je moc dobrý.Uzení zdar, Radek.

Obrázky:

Připojit reakci
            

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.226.182 (?)
30.9.2012 13:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Obrázky:

Připojit reakci
      

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.72.149 (?)
13.11.2015 11:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já udím jen ovčí sýr. Také kouřem studeným, jen na roštu.

FO

Připojit reakci
   

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.179.30 (?)
9.11.2012 10:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Uzení v malém   Potřu talíř olejem a na talíř narovnám cik cak nakrájený eidam.Po hodině uzení nebo i méně, sýr vyndám z udírny a počkám až trochu vystydne a stočím z něho ruličku a dám do alobalu a do lednice jako rohlík.Udírnu mám jenom ze soudku 60 litrů nadoře poklici a ve dnu je plotýnka 500 W a dubové třísky přidávám malými dvířky.Kouř uniká netěsnostmi poklice je to OK.Na talíři se vám to vyudí taky a nepotřebujete síťku VENCA.

Připojit reakci
      

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.20.22 (?)
13.10.2013 17:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Sýr je nejlepší udit v uditelném salámovém střevu, koupí se v řeznických potřebách.

Připojit reakci
         

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.80.95 (?)
24.10.2013 22:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jednou jsem to zkusil a už bych to nedělal. Vůně uzení není skoro cítit.

Připojit reakci
            

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.226.182 (?)
7.10.2014 16:12
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Salámové střevo musí být propustné kouři.Sýr jsem takhle udil se salámem, s vlašskými ořechy a s grilovacím kořením.Vždycky vůně uzení byla, a hlavně chutnal.Uzení zdar, rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
            

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.134.7 (?)
7.12.2014 22:26
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já udim jedině v uditelném střevě a nemá to chybu. Voní nádherně. Udím asi 2 hodiny na 40 stupnňů a potom asi hodinu na 80 stupňů. A je to akorát. Zkoušel jsem i meniší teploty, ale málo se to spékalo. MOžná je to tím střevem. Ale dají se krájet krásná kolečka. 

Připojit reakci
   

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.225.146 (?)
7.10.2014 14:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Obrázky:

Připojit reakci
   

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.210.161 (?)
3.11.2017 23:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Zdravim, ja delam syr tak ze koupim cihlu eidamu nakrajim na kostky cca 1 az 2 cm, v lavoru si ho pokapu olejem, pridam prisady dle chuti(bylinky, zeleninu, koreni) poradne propracuju, a pak davam do hadrovejch detskejch plen cca po pul kg a udim napred tak 2 hodky do 40 stupnu a pak tak 8 az 12 hod do 80 stupnu, v prubehu uzeni pleny postrikuju vodou aby zustali stale vlhke, syr je luxusni, jen upozornim pozor na cerstvi cesnek kdyz se to prezene tak je syr trochu nakysli
Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
A až Z o uzení18817.12.2017395859
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201729867
Dmácí uzený sýr431.12.2017198513
Praglanda do masa nebo ne?3312.11.201795167
Generátor kouře289.11.201732814
Udírna dehtuje153.11.201711096
Lovecký a Turistický salám3020.10.201786065
Plnička klobás1424.8.20173279
Nakládání a vakuování masa na uzení4217.8.201766894
Průměr komínu k udírně22.8.20172126
Domácí klobásy6317.7.2017219595
Zateplení udírny816.7.20172377
Udene kuriatko47.6.20172309
Uzený kapr3129.5.2017106802
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201720759
Uzení masa3417.4.201798596
Prvni moje uzeni2111.3.20178730
Drobící se se uzené maso47.3.20172132
Uzení masa studeným kouřem25.3.20174717
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.20176276
Problémy s plechovou udírnou 410.2.20174093
Uzeni bucek6012.1.201736364
Závady při výrobě domácích uzenin?816.1.2017257765
Fuet164.1.201734326
Uzení domácích klobás14631.12.2016375987
První klobásky5030.12.201670284
Kolik soli na lák na uzené?4622.12.2016113115
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?2621.12.201646248
Dymbox825.11.20168514
Udírna4818.11.2016102164
Jake drevo96.10.20169722
Poličky do udírny126.8.20162313
Maso jíž ze začátku černé1524.7.201623639
Jak uchovávat klobásy?3427.6.201688245
Gril na cele pulky228.4.20164041
Klobásy opět nakyslé 1125.1.201615642
Uzení kolen410.1.201610395
Uzení ryb78.12.201530046
Izolace do plechové udírny 523.11.201514542
Šunka bez rychlosolí 2915.11.201582973
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů