Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Dehtování

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Jak a co kde vzniká Blážo, přesně nevím ale ..., host, 8.12.2018
Dobrý deň Nie som moc opatrný, al..., host, 7.12.2018
Dobrý deň Všetko je urobené tak, ..., host, 7.12.2018
Nerezovú rúru preto, aby bola ako tak zd..., vyslouzil, 6.12.2018
Udírnu nestačí vyhřát ale hlavně dokonale vy..., host, 6.12.2018
Stránky: 1, 2, 3, 4, 5 | Zobrazit celou diskuzi   

Dehtování


Vlast (2) - xxx.xxx.187.244 (?)
13.5.2018 15:53, počet návštěv: 16694
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den mistři uzení...

Jdu za Vámi pro radu už nějak nevím co jiného vyzkoušet. Mám dřevěnou udirnu metr od topeniště, myslím že dodržuji všechny zásady, ale nemůžu se zbavit dehtování. Maso mám černé, sýry jsou tmavě hnědé. Udírnu vždy vytápím aspoň 2 hodiny před uzením, maso nechávám pořádně okapat, topím bukem bez kůry, délku komínu jsem zkoušel od 0,5m až do 2metrů, ale pořád to mám všechno tmavší než by mělo být. Tak Vás prosím o nějaké radya nápady.

Díky za každou reakci :)

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Dehtování


vyslouzil (551) - xxx.xxx.11.161 (?)
14.5.2018 8:02
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zkusil bych rozšířit a prodloužit komín. Vím, že jsou udírny i bez komínu, ale někdy zlepšení tahu ponmůže.

Připojit reakci
      

Dehtování


Vlast (2) - xxx.xxx.187.244 (?)
14.5.2018 9:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
To jsem udelal až na 2,3 metru a pořad stejný...
Připojit reakci
         

Dehtování


host - xxx.xxx.9.135 (?)
15.5.2018 19:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Těžko říct, když nejsme u toho. Oheň by měl hořet plamenem, ne doutnat. I v kouři z plamene je dost vůně na uzení.

Připojit reakci
            

Dehtování


host - xxx.xxx.84.190 (?)
16.5.2018 7:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Maso musí být prohřáté, teploměr na 70st a na správném místě, topeniště bez náhonu nebo o polovinu kratší a o třetinu zmenšené.Místo 3 polínek jenom jedno.Komín vyhodit a dát tam jako dekl stará dvířka od slepic, které mají seschlá prkna se škvírama.Kde by se potom dělal dehet.?

Připojit reakci
               

Dehtování


host - xxx.xxx.84.190 (?)
16.5.2018 7:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)


Ještě mě napadlo, co na té dřevěné udírně vytápíte 2 hodiny?Nemáto v tu dobu maso ještě v lednici? to má být v hnci s teplou vodou do 70st.

Připojit reakci
   

Dehtování


host - xxx.xxx.250.122 (?)
16.5.2018 12:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ja si myslim ze to dehtovani zpusobuje to, ze misto aby kour maso pohladil a odesel kominem, tak se v tom uzaku povaluje a na maso se lepi. Ja mel problem spis opacny.

Čistý uzený je to normální?

Kour jsem v udirne pribrzdil a udirna udi jak ma. Pricin spatneho tahu muze byt moc, vyresit problem na miste muze treba kominik zmerenim tahu. Spatny tah muze mit udirna i vlivem venovni vysoke teploty nebo prostym ohratim komina slunickem. Spatny tah udirny muze zpusobit i otevrene ohniste. Do udirny proudi pres topeniste vic vzduchu nez z ni kominem odchazi. Proste alfou a omegou je podle mne tah.

Připojit reakci
      

Dehtování


vyslouzil (551) - xxx.xxx.92.238 (?)
17.5.2018 18:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Proste alfou a omegou je podle mne tah

Ono to bude asi složitější. Viděl jsem udírny zcela bez komínu, o žádném tahu se nedalo mluvit. Byly to bedny se škvírama a udilo se v nich jedna radost. V dětství jsme udili ve starém prádelním hrnci postaveném na ohništi, dole nasypané hobliny. Kouř ucházel pod poklicí, dehtování žádné. Měl jsem udírnu, kde k dehtování docházelo, ale jen v zimě.

Připojit reakci
         

Dehtování


host - xxx.xxx.250.122 (?)
18.5.2018 6:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To byste mel vysvetlit, jaky smysl ma vase rada z 14.5.2018 8:02

Zkusil bych rozšířit a prodloužit komín. Vím, že jsou udírny i bez komínu, ale někdy zlepšení tahu ponmůže.

Připojit reakci
            

Dehtování


host - xxx.xxx.84.190 (?)
18.5.2018 8:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Proč by to měl vysvětlovat? Kdyby to šlo, jako to většinou nejde, myslím každému vysvětlit a pochopit, tak by všichni dobře vyudili a nikdo by se na nic neptal.Přitom se to zdá být jednoduché.Např. nelej do stroje biosložky a nebudeš mít ucpaný karbec.Neuď studené maso studeným a špatně vyráběným kouřem a nebudeš mít maso kyselé a černé.Někdy vzpomínám na jeden článek kde píše pán -vyudili a snědli jsme metráky masa a taky jsme toho dost zkazili.To bylo upřimné a žití podobné.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Uzení masa4419.1.2019134364
Uzení domácích klobás15115.1.2019453289
Udírna dehtuje197.1.201924253
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.2019947
Tvrdá kůže na bůčku327.12.2018606
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201830376
Dehtování428.12.201816695
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20181801
Udírny Thermowind722.11.20182726
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.201893353
Uzení Zadní Hovězí420.11.20181912
Domácí klobásy6919.10.2018255489
Dmácí uzený sýr4622.8.2018240412
A až Z o uzení2053.8.2018481940
Jake drevo1430.7.201817099
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018308722
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201828615
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201861721
Generátor kouře349.5.201876408
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018150157
Lovecký a Turistický salám329.5.2018105230
Uzeni bucek6028.3.201863592
Špek1228.3.201846621
Plnička klobás143.2.201811612
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20186648
Odkůrování polínek na uzení56.1.20183887
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017114482
První klobásky5119.12.201789442
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201740879
Průměr komínu k udírně22.8.20176167
Zateplení udírny816.7.20177148
Udene kuriatko47.6.20174990
Uzený kapr3129.5.2017124186
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201728994
Prvni moje uzeni2111.3.201716350
Drobící se se uzené maso47.3.20174395
Uzení masa studeným kouřem25.3.201710591
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.201711968
Fuet164.1.201743861
Dymbox825.11.201615637
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů