Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Dehtování

   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5   
                           

Dehtování


host - xxx.xxx.47.155 (?)
14.10.2018 11:16, počet návštěv: 26806
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ucpal jsem vstup do komina z grilu a je to lepsi, ne uplne 100%

Jak na ventilator, ktery popisujete? 

Dekuji

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
                  

Dehtování


host - xxx.xxx.32.40 (?)
23.9.2018 13:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Udělej topeniště přímo pod udírnou s budeš mít pokoj, já ho mám a udí dobře.

Obrázky:
dehtování
dehtování
Připojit reakci
                  

Dehtování


host - xxx.xxx.252.77 (?)
2.12.2018 19:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý večer

Čítam stále tieto príspevky o údení s ktorým mám aj ja problém a to taký, že v múranej údiarni, ktorú som postavil, ako 3 v jednom sa nedá dobre údiť, lebo vo vnúti údiarne sa nachádza sadza a divný pach, ako po zhorenisku.Dymovod je z nerezových rúr priemeru 110 mm a dĺžky asi 1,5 m. Hlavný komín je 30x30cm a vysoký cca 2 m, nad výpusťou z údiarne. Ťah je podľa mňa OK, lebo keď zakúrim aj pri zatvorených dvierkach kotliny sa dymí z komína a drevo nezhasne, Všetky prieduchy sa dajú samostatne uzatvárať, tak falošný vzduch asi nehrozí.Prosím o radu čo s tým, lebo neviem čo by som ešte môhol urobiť, alebo do výstupu z údiarne namontovať rúrový ventilátor.Všetky pokusy z priškrtením klapy, pootvorených dvierkach, rozrážača dymu zlyhali, tak poradte čo ďalej.

Ďakujem Vám pekne aj za to, že sa nad tým zamyslíte.

Peký večer všetkým

Obrázky:
Krb s údiarňou
Krb s údiarňou
Připojit reakci
                     

Dehtování


host - xxx.xxx.252.77 (?)
3.12.2018 9:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý deň

Takto to vyzerá usporiadané a neúdi dobre.

Obrázky:
Usaporiadanie krbu
Usaporiadanie krbu
Připojit reakci
                        

Dehtování


host - xxx.xxx.250.122 (?)
4.12.2018 6:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tezko se nad problemem zamyslet se zlomkem informaci. Tady by to chtelo spis kominika.

Nicmene bych zkusil sundat tu izolaci ze dveri. Na co izolovat uzak a drzet v nem teplo. Mozna to bude na odstraneni problemu stacit

Připojit reakci
                           

Dehtování


host - xxx.xxx.252.77 (?)
4.12.2018 17:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý večer

Ďakujem za radu, ale aj keď nebola tam izolácia na dverách, tak to bolo to isté, preto som dal tam tú izoláciu a myslel som, že to vyriešim, no nie som z toho sad. Ďakujem ešte raz za radu a prajem Vám pekný večer.

Připojit reakci
                           

Dehtování


host - xxx.xxx.250.122 (?)
4.12.2018 18:12
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Cely ten projekt je prekombinovany a chyb muze byt spousta. Mate pravdu nebudeme se s tim zabyvat

Připojit reakci
                           

Dehtování


host - xxx.xxx.84.190 (?)
5.12.2018 12:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Překombinované?To ale není odpověď na problém.Vždy si položím otázku, jestli bych v ten čas a v takovém zařízení uměl vyudit.A jestli řeknu že jo, tak bych asi musel nějak postupovat.Jinak, protože chci jiný výsledek než původní.Promrzlé monstrum se musí vytopit, třeba 4 hodiny.To ještě nevím ale je to masa zdiva.Klapky a komín, čím méně je někdy více.Nikdy jsem tyto věci v udírně neměl.No a když dám do takto vyhřáté udírny teplé klobásy, tak se musí vyudit.Žádné saze, kyselost a pod se nebudou konat.

Nevím, proč lidi láka dlouhé potrubí, z nerezu a úzké, nevím proč je láká masivní stavba kterou musí vyhřát nebo potom nakonec obložit dřevem.

Připojit reakci
                           

Dehtování


host - xxx.xxx.252.77 (?)
6.12.2018 8:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý deň

Ja som to urobil, ako 3 v jednom, lebo to stojí v altánku a tam sa stále stretáva rodina v každom počasí od jari do jesene, kde sa griluje, opeká, varí guláš a v zimnom období aj údiť sad .

Možno sa to zdá, ale masívny je len krb a vedľa je údiareň do ktorej je vedený dymovod cca max.1,2 m a priemeru 11 cm, tak neviem, či je dlhý a úzky, odvod dymu je tiež rúra 11 cm. Nerezovú rúru preto, aby bolam ako tak zdravotne nezávadná.

Čo sa týka vykúrenia údiarne, aj to som urobil, ale efekt sa nedostavil.

Ďakujem za radu a prajem všetkým pekný deň.

Obrázky:

Připojit reakci
                           

Dehtování


host - xxx.xxx.111.8 (?)
6.12.2018 14:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Udírnu nestačí vyhřát ale hlavně dokonale vysušit.Zděná udírna se vysušuje daleko déle jak dřevěná.

Maso před vložením do uzáku rozvlažit v teplé vodě 70-80C na cca 45min.

Topit suchým vhodným dřevem

Topeniště nejlépe bez roštu.Udírna nepotřebuje dokonalé spalování jako kotel nebo kamna.Topit slabým plamínkem.Z komína musí jít slabý, světlý a von'avý kouř.

Kouřovod se nesmí ochlazovat.Nemáte ho dlouhý ani krátký.Odvod kouře by měl být větší jak průměr kouřovodu.

Dobrý odvod kouře.Kouř který do uzáku přijde musí plynule odcházet pryč.Nesmí se v uzáku válet.

Zkuste ucpat další průduchy do komína a nechat otevřený jen od udírny, nebo zatopit i v krbu.Kamarád měl podobný problém.Také vyvedeno do jednoho komína.Z uzáku se udělal zvlášt komín a probém byl vyřešen.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Kaiserova elektrická udírna1930.9.20195857
Nakládání a vakuování masa na uzení4424.9.2019113197
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20196693
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20191109
Dehtování4625.8.201934229
Udírna dehtuje2625.8.201937908
Uzení masa5011.8.2019160024
Elektrická udírna z Mountfield94.8.20195075
Tvrdá kůže na bůčku230.7.20192793
Uzení domácích klobás15928.7.2019512490
Kyselost po uzení1126.7.201927646
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201920001
Generátor kouře3918.3.2019105917
Jake drevo2515.3.201926993
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20196403
Prvni moje uzeni2315.3.201924659
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019108037
Uzení Zadní Hovězí74.2.20197745
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20194083
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201848678
Udírny Thermowind722.11.20187420
Domácí klobásy6919.10.2018281193
Dmácí uzený sýr4622.8.2018264717
A až Z o uzení2053.8.2018549075
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018345694
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201836944
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201873256
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018172512
Lovecký a Turistický salám329.5.2018117569
Uzeni bucek6028.3.201883276
Špek1228.3.201855216
Plnička klobás143.2.201817194
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201810718
Odkůrování polínek na uzení56.1.20186185
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017128952
První klobásky5119.12.2017105132
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201748501
Průměr komínu k udírně22.8.20178356
Zateplení udírny816.7.201710511
Udene kuriatko47.6.20176826
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů