Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Dehtování

Dehtování


host - xxx.xxx.250.122 (?)
4.12.2018 6:52

Tezko se nad problemem zamyslet se zlomkem informaci. Tady by to chtelo spis kominika.

Nicmene bych zkusil sundat tu izolaci ze dveri. Na co izolovat uzak a drzet v nem teplo. Mozna to bude na odstraneni problemu stacit

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5   
                           

Dehtování


host - xxx.xxx.47.155 (?)
14.10.2018 11:16, počet návštěv: 26945
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ucpal jsem vstup do komina z grilu a je to lepsi, ne uplne 100%

Jak na ventilator, ktery popisujete? 

Dekuji

Připojit reakci   
                  

Dehtování


host - xxx.xxx.32.40 (?)
23.9.2018 13:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Udělej topeniště přímo pod udírnou s budeš mít pokoj, já ho mám a udí dobře.

Obrázky:
dehtování
dehtování
Připojit reakci
                  

Dehtování


host - xxx.xxx.252.77 (?)
2.12.2018 19:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý večer

Čítam stále tieto príspevky o údení s ktorým mám aj ja problém a to taký, že v múranej údiarni, ktorú som postavil, ako 3 v jednom sa nedá dobre údiť, lebo vo vnúti údiarne sa nachádza sadza a divný pach, ako po zhorenisku.Dymovod je z nerezových rúr priemeru 110 mm a dĺžky asi 1,5 m. Hlavný komín je 30x30cm a vysoký cca 2 m, nad výpusťou z údiarne. Ťah je podľa mňa OK, lebo keď zakúrim aj pri zatvorených dvierkach kotliny sa dymí z komína a drevo nezhasne, Všetky prieduchy sa dajú samostatne uzatvárať, tak falošný vzduch asi nehrozí.Prosím o radu čo s tým, lebo neviem čo by som ešte môhol urobiť, alebo do výstupu z údiarne namontovať rúrový ventilátor.Všetky pokusy z priškrtením klapy, pootvorených dvierkach, rozrážača dymu zlyhali, tak poradte čo ďalej.

Ďakujem Vám pekne aj za to, že sa nad tým zamyslíte.

Peký večer všetkým

Obrázky:
Krb s údiarňou
Krb s údiarňou
Připojit reakci
                     

Dehtování


host - xxx.xxx.252.77 (?)
3.12.2018 9:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý deň

Takto to vyzerá usporiadané a neúdi dobre.

Obrázky:
Usaporiadanie krbu
Usaporiadanie krbu
Připojit reakci
                        

Dehtování


host - xxx.xxx.250.122 (?)
4.12.2018 6:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tezko se nad problemem zamyslet se zlomkem informaci. Tady by to chtelo spis kominika.

Nicmene bych zkusil sundat tu izolaci ze dveri. Na co izolovat uzak a drzet v nem teplo. Mozna to bude na odstraneni problemu stacit

Připojit reakci
                           

Dehtování


host - xxx.xxx.252.77 (?)
4.12.2018 17:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý večer

Ďakujem za radu, ale aj keď nebola tam izolácia na dverách, tak to bolo to isté, preto som dal tam tú izoláciu a myslel som, že to vyriešim, no nie som z toho sad. Ďakujem ešte raz za radu a prajem Vám pekný večer.

Připojit reakci
                           

Dehtování


host - xxx.xxx.250.122 (?)
4.12.2018 18:12
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Cely ten projekt je prekombinovany a chyb muze byt spousta. Mate pravdu nebudeme se s tim zabyvat

Připojit reakci
                           

Dehtování


host - xxx.xxx.84.190 (?)
5.12.2018 12:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Překombinované?To ale není odpověď na problém.Vždy si položím otázku, jestli bych v ten čas a v takovém zařízení uměl vyudit.A jestli řeknu že jo, tak bych asi musel nějak postupovat.Jinak, protože chci jiný výsledek než původní.Promrzlé monstrum se musí vytopit, třeba 4 hodiny.To ještě nevím ale je to masa zdiva.Klapky a komín, čím méně je někdy více.Nikdy jsem tyto věci v udírně neměl.No a když dám do takto vyhřáté udírny teplé klobásy, tak se musí vyudit.Žádné saze, kyselost a pod se nebudou konat.

Nevím, proč lidi láka dlouhé potrubí, z nerezu a úzké, nevím proč je láká masivní stavba kterou musí vyhřát nebo potom nakonec obložit dřevem.

Připojit reakci
                           

Dehtování


host - xxx.xxx.252.77 (?)
6.12.2018 8:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý deň

Ja som to urobil, ako 3 v jednom, lebo to stojí v altánku a tam sa stále stretáva rodina v každom počasí od jari do jesene, kde sa griluje, opeká, varí guláš a v zimnom období aj údiť sad .

Možno sa to zdá, ale masívny je len krb a vedľa je údiareň do ktorej je vedený dymovod cca max.1,2 m a priemeru 11 cm, tak neviem, či je dlhý a úzky, odvod dymu je tiež rúra 11 cm. Nerezovú rúru preto, aby bolam ako tak zdravotne nezávadná.

Čo sa týka vykúrenia údiarne, aj to som urobil, ale efekt sa nedostavil.

Ďakujem za radu a prajem všetkým pekný deň.

Obrázky:

Připojit reakci
                           

Dehtování


host - xxx.xxx.111.8 (?)
6.12.2018 14:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Udírnu nestačí vyhřát ale hlavně dokonale vysušit.Zděná udírna se vysušuje daleko déle jak dřevěná.

Maso před vložením do uzáku rozvlažit v teplé vodě 70-80C na cca 45min.

Topit suchým vhodným dřevem

Topeniště nejlépe bez roštu.Udírna nepotřebuje dokonalé spalování jako kotel nebo kamna.Topit slabým plamínkem.Z komína musí jít slabý, světlý a von'avý kouř.

Kouřovod se nesmí ochlazovat.Nemáte ho dlouhý ani krátký.Odvod kouře by měl být větší jak průměr kouřovodu.

Dobrý odvod kouře.Kouř který do uzáku přijde musí plynule odcházet pryč.Nesmí se v uzáku válet.

Zkuste ucpat další průduchy do komína a nechat otevřený jen od udírny, nebo zatopit i v krbu.Kamarád měl podobný problém.Také vyvedeno do jednoho komína.Z uzáku se udělal zvlášt komín a probém byl vyřešen.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Tvrdá kůže na bůčku415.10.20192906
Kaiserova elektrická udírna1930.9.20196005
Nakládání a vakuování masa na uzení4424.9.2019113400
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20196735
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20191136
Dehtování4625.8.201934368
Udírna dehtuje2625.8.201938014
Uzení masa5011.8.2019160190
Elektrická udírna z Mountfield94.8.20195130
Uzení domácích klobás15928.7.2019512774
Kyselost po uzení1126.7.201927680
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201920029
Generátor kouře3918.3.2019106107
Jake drevo2515.3.201927025
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20196437
Prvni moje uzeni2315.3.201924701
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019108144
Uzení Zadní Hovězí74.2.20197785
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20194094
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201848761
Udírny Thermowind722.11.20187431
Domácí klobásy6919.10.2018281342
Dmácí uzený sýr4622.8.2018264835
A až Z o uzení2053.8.2018549492
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018345857
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201837011
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201873312
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018172673
Lovecký a Turistický salám329.5.2018117639
Uzeni bucek6028.3.201883404
Špek1228.3.201855277
Plnička klobás143.2.201817230
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201810740
Odkůrování polínek na uzení56.1.20186198
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017129074
První klobásky5119.12.2017105217
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201748550
Průměr komínu k udírně22.8.20178382
Zateplení udírny816.7.201710542
Udene kuriatko47.6.20176839
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů