Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Dehtování

Dehtování


host - xxx.xxx.250.122 (?)
18.5.2018 8:49

Mam dojem ze je pro vas tezke pochopit nebo nechcete chapat, ze jsem v tom nazoru s vami zajedno.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5   
               

Dehtování


host - xxx.xxx.250.122 (?)
18.5.2018 8:33, počet návštěv: 32210
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Clovek by si mel stat za svym nazorem nebo se ke zmene priznat. Tedy kdyz pan Vyslouzil jednou tvrdi ze by byl dobry tah, tezko pochopit, proc v dalsim prispevku tehoz vlakna tvrdi ze tah neni treba. Ja se pokousim na vsem hledat logiku. Tady je to nekdy hodne tezke...

Připojit reakci   
                  

Dehtování


host - xxx.xxx.9.135 (?)
18.5.2018 8:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Prostě kouř musí proudit. Jak tomu budete říkat je jedno, zda to pochopíte nevím.

Připojit reakci
                     

Dehtování


host - xxx.xxx.250.122 (?)
18.5.2018 8:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mam dojem ze je pro vas tezke pochopit nebo nechcete chapat, ze jsem v tom nazoru s vami zajedno.

Připojit reakci
                        

Dehtování


vyslouzil (569) - xxx.xxx.236.1 (?)
18.5.2018 12:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Přečtěte si to pořádně. Právě proto jsem napsal: Vím, že jsou udírny i bez komínu, ale někdy zlepšení tahu pomůže. 
   Nepsal jsem, že jasnou příčinou je nedostatek tahu, ale ať to zkusí, že někdy to pomůže. Ale někdy taky ne, ostatně jsou udírny úplně bez tahu. Co na tom máte nelogického?

Připojit reakci
               

Dehtování


host - xxx.xxx.168.175 (?)
17.9.2018 18:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobry den, postavil jsem si v pergole gril s udirnou a take resim dehtovani.

Topeniste je s plechovym kourovodem prumer 130mm vedeno zadem z venku a zatepleno vatou rockwool. Udak je z betonovych cihel a vylozene palubkama pro zatepleni a odvod koure kourovodem take o prumeru 130mm s klapkou do komina o vnitrnim rozmeru 380x380mm, vysokym 2m. Komin kour z udirny tahne, presto i kdyz je uvnitr teplota 70 stupnu, je udak plny sazi a je citit po dehtu. Vedel by nekdo jak vyladit, aby bylo vse jak ma byt?

Dekuji predem.

Obrázky:
Udirna dehtuje
Udirna dehtuje
Připojit reakci
                  

Dehtování


host - xxx.xxx.168.175 (?)
17.9.2018 18:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pro upresneni, delka kourovodu je 230cm

Připojit reakci
                     

Dehtování


host - xxx.xxx.111.8 (?)
18.9.2018 13:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, topeniště je s roštem jako u kamen?Udírny se staví s topeništěm bez roštu.Dvířka s růžicí pro lepší regulaci teploty.

Kolikrát je kouřovod lomený když vede venkem.Je obezděný nebo něčím zasypaný?Nemůže se ochlazovat?

Dáváte maso do dokonale vysušené udírny?

Je maso před vložením do uzáku rozvlaženo v teplé vodě cca 45min a osušeno?

Dřevo máte suché?

Odvod kouře je dostatečný?

Udírna nemá hulit jak parní lokomotiva.

Z uzáku by měl jít slabý, světlý a von'avý kouř.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
                        

Dehtování


host - xxx.xxx.168.175 (?)
19.9.2018 16:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobry den, dekuji za reakci. Topeniste mam bohuzel s rostem. Kourovod vzadu je lomeny 2x a izolovany vatou, takze ochlazovat by se nemel.

Maso jsem jeste nezkousel, slo o zabehove zatopeni. Drevo pouzivam stejne jako u stare udirny, vyschlou tresen. Ta ovsem mela palubkovy udak samou skviru a topeniste s kourovodem v zemi. A nikdy nebyl problem. Ted asi budu mit misto udirny spizirnu, jestli se to nejak nepovede srovnat.

Jestli odvod koure je dostatecny neposoudim, ale z komina vychazi.

Ted babo rad :-(

Připojit reakci
                           

Dehtování


host - xxx.xxx.250.122 (?)
20.9.2018 8:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Taky mam topeniste s rostem, navic s privedenym vzduchem s ventilatorem pro rychle roztopeni nebo predehrati a nic to nedela, resp. udi bez problemu.

Ten kourovod zrejme netahne.

To vedle ten gril nebo co to je je jak napojeny na komin? Nemuze to nekde sat falesny vzduch?

Taky si myslim, ze veskere zateplovani udirny je spis na skodu. K cemu zateplovat, spis se snazim v udirne udrzet co nejnizsi teplotu.

Zkusil bych prodlouzit komin prostou trubkou bez izolace nebo se zkusit zeptat primo kamnare nebo v kamnarske prodejne.

Připojit reakci
                           

Dehtování


host - xxx.xxx.168.175 (?)
20.9.2018 17:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobry den, diky za napad. Zkusim pri uzeni zaslepit vstup grilu do komina. Mozna to opravdu bere falesny luft. Vyzkousim, diky

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Kaiserova elektrická udírna1822.9.20194258
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20196054
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.2019869
Dehtování4625.8.201932590
Udírna dehtuje2625.8.201936724
Uzení masa5011.8.2019157553
Elektrická udírna z Mountfield94.8.20194619
Tvrdá kůže na bůčku230.7.20192630
Uzení domácích klobás15928.7.2019507175
Kyselost po uzení1126.7.201927121
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201919535
Generátor kouře3918.3.2019104017
Jake drevo2515.3.201926321
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20195971
Prvni moje uzeni2315.3.201923990
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019107097
Uzení Zadní Hovězí74.2.20197291
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20193868
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201847086
Udírny Thermowind722.11.20187163
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.2018110526
Domácí klobásy6919.10.2018278526
Dmácí uzený sýr4622.8.2018262622
A až Z o uzení2053.8.2018543205
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018342761
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201836265
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201872184
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018170624
Lovecký a Turistický salám329.5.2018116616
Uzeni bucek6028.3.201881265
Špek1228.3.201854580
Plnička klobás143.2.201816723
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201810350
Odkůrování polínek na uzení56.1.20186007
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017127671
První klobásky5119.12.2017103649
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201747866
Průměr komínu k udírně22.8.20178169
Zateplení udírny816.7.201710159
Udene kuriatko47.6.20176703
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů