Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Jasne ze to je v udirne, zrejme ma spatny ta... , host, 3.12.2017
Je hezké, jak většina lidí hledá chybu v udírně, h..., host, 3.12.2017
Maso naložené podle receptu musí být skoro v... , host, 9.8.2016
Tak to si začal solidně obecně, ale na mě ne..., DominikS, 24.7.2016
Jeden postřeh. Před lety jsme měli v práci k..., host, 24.4.2016
   << Předchozí příspěvky | 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   
                     

Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny


host - xxx.xxx.163.180 (?)
9.8.2016 18:13, počet návštěv: 32152
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Maso naložené podle receptu musí být skoro vždy dobré. Použité suché dřevo bez kúry mix jako olše, bříza, buk, švestka také nemá chybu. Jiné složení dřeva také musí být dobré.  Kvalitu uzeného hodně ovlivní udírna a čím jednoduší, tím lepší. Co nejvíce ovlivní kvalitu uzeného, je kvalita kouře!!!! A podle mě je to zásadní věc.  Hodně lidí si dělá krematoria a pak si stěžují, že mají uzené kyselé a černé jak uhel. Já udím 20-24 hodin a uzené mám vždy červenohnědé. Vyhřátá udírna, natemperované maso a začátek uzení až po oschnutí masa je samozřejmost.

Obrázky:
Uzené maso
Uzené maso
Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
                  

Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny


host - xxx.xxx.248.7 (?)
27.5.2015 20:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak připíšu postřeh mé kamarádky s udírnou:

Když udil manžel dlouho a s vyšší teplotou, bylo uzené suché a černé. Když udila ona o 2 hodiny kratší dobu a nižší teplotou, bylo maso zvnějšku čokoládové, uvnitř krásně růžové a nebylo suché. Příprava masa byla v obou případech stejná.           Lída

Připojit reakci
                     

Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny


jariel231 (15) - xxx.xxx.146.203 (?)
29.5.2015 23:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

U nás se udilo v komíně. Lepší uzené maso jsem od té doby nejedl. Staré komíny byly k tomu přizpůsobeny. Ohniště je vpravo od pověšeného masa asi o jeden metr níž. Ohniště nemá rošt a vzduch se reguluje vratami do komína.Mezi ohništěm a udící komorou je otvor 25 cm. Stejný otvor je i na odvod spalin z udírny. Udili jsme červenou olší a na konec přidávali švestku nebo třešeň. Udilo se 6-9 hodin. Maso bylo krásně zlaté.

Připojit reakci
         

Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny


DominikS (5) - xxx.xxx.156.17 (?)
24.7.2016 16:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak to si začal solidně obecně, ale na mě nemáš, já mám udírnu z dřevěné pračky, ani nevím, jak je stará ale pohon byl na kliku  :D

Připojit reakci
   

Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny


host - xxx.xxx.43.53 (?)
3.12.2017 1:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Je hezké, jak většina lidí hledá chybu v udírně, hlavně ten co ji postavil většinou dlouze popisuje jak je postavená udírna a ptá se, kde je chyba. Chyba je v nesprávných uvahách a představách. Z 90% je to o umu, z 10% o udírně. Čím lepší udírna, tím méně snahy a naopak. Špatný výsledek, špatný postup. Někdo na to prostě nemá, hlavně ti, co jsou presvedčeni, že dělají vše dobře a chyba musí být v udírně. Hlavní je pokora a dostatek vzduchu pro oheň, teplotu snížit množstvím ohně, ne zavřením vzduchu v ohništi. Vzduch, vzduch, vzduch a čerstvou mysl.
Připojit reakci
      

Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny


host - xxx.xxx.250.122 (?)
3.12.2017 10:30
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jasne ze to je v udirne, zrejme ma spatny tah. Ja udit "neumim" aspon si to fakt nemyslim. Tyhle klobasky tam byly asi 6,5h o teplote pres 60°C. Mam udirnu s rostem a popelnikem, dvirka behem uzeni zavrene. Topim tresni i s kurou. Nic neni kysele ani cerne, ostatne to je videt.

Obrázky:

Připojit reakci
1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Kaiserova elektrická udírna1113.8.20192010
Uzení masa5011.8.2019155006
Elektrická udírna z Mountfield94.8.20193912
Tvrdá kůže na bůčku230.7.20192383
Uzení domácích klobás15928.7.2019500078
Kyselost po uzení1126.7.201926277
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201918852
Generátor kouře3918.3.2019101315
Dehtování4418.3.201930123
Jake drevo2615.3.201925301
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20195348
Prvni moje uzeni2315.3.201922676
Udírna dehtuje221.3.201934769
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019105504
Uzení Zadní Hovězí74.2.20196616
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20193513
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201844843
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20184571
Udírny Thermowind722.11.20186812
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.2018108147
Domácí klobásy6919.10.2018275446
Dmácí uzený sýr4622.8.2018259916
A až Z o uzení2053.8.2018535436
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018338328
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201835332
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201870693
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018168236
Lovecký a Turistický salám329.5.2018115233
Uzeni bucek6028.3.201878683
Špek1228.3.201853605
Plnička klobás143.2.201816034
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20189907
Odkůrování polínek na uzení56.1.20185750
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017125515
První klobásky5119.12.2017101572
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201746910
Průměr komínu k udírně22.8.20177924
Zateplení udírny816.7.20179777
Udene kuriatko47.6.20176467
Uzený kapr3129.5.2017133806
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů