Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny

Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny


host - xxx.xxx.43.53 (?)
3.12.2017 1:10
Je hezké, jak většina lidí hledá chybu v udírně, hlavně ten co ji postavil většinou dlouze popisuje jak je postavená udírna a ptá se, kde je chyba. Chyba je v nesprávných uvahách a představách. Z 90% je to o umu, z 10% o udírně. Čím lepší udírna, tím méně snahy a naopak. Špatný výsledek, špatný postup. Někdo na to prostě nemá, hlavně ti, co jsou presvedčeni, že dělají vše dobře a chyba musí být v udírně. Hlavní je pokora a dostatek vzduchu pro oheň, teplotu snížit množstvím ohně, ne zavřením vzduchu v ohništi. Vzduch, vzduch, vzduch a čerstvou mysl.
Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | 1, 2   
                     

Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny


host - xxx.xxx.163.180 (?)
9.8.2016 18:13, počet návštěv: 35775
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Maso naložené podle receptu musí být skoro vždy dobré. Použité suché dřevo bez kúry mix jako olše, bříza, buk, švestka také nemá chybu. Jiné složení dřeva také musí být dobré.  Kvalitu uzeného hodně ovlivní udírna a čím jednoduší, tím lepší. Co nejvíce ovlivní kvalitu uzeného, je kvalita kouře!!!! A podle mě je to zásadní věc.  Hodně lidí si dělá krematoria a pak si stěžují, že mají uzené kyselé a černé jak uhel. Já udím 20-24 hodin a uzené mám vždy červenohnědé. Vyhřátá udírna, natemperované maso a začátek uzení až po oschnutí masa je samozřejmost.

Obrázky:
Uzené maso
Uzené maso
Připojit reakci   
                  

Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny


host - xxx.xxx.248.7 (?)
27.5.2015 20:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak připíšu postřeh mé kamarádky s udírnou:

Když udil manžel dlouho a s vyšší teplotou, bylo uzené suché a černé. Když udila ona o 2 hodiny kratší dobu a nižší teplotou, bylo maso zvnějšku čokoládové, uvnitř krásně růžové a nebylo suché. Příprava masa byla v obou případech stejná.           Lída

Připojit reakci
                     

Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny


jariel231 (15) - xxx.xxx.146.203 (?)
29.5.2015 23:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

U nás se udilo v komíně. Lepší uzené maso jsem od té doby nejedl. Staré komíny byly k tomu přizpůsobeny. Ohniště je vpravo od pověšeného masa asi o jeden metr níž. Ohniště nemá rošt a vzduch se reguluje vratami do komína.Mezi ohništěm a udící komorou je otvor 25 cm. Stejný otvor je i na odvod spalin z udírny. Udili jsme červenou olší a na konec přidávali švestku nebo třešeň. Udilo se 6-9 hodin. Maso bylo krásně zlaté.

Připojit reakci
         

Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny


DominikS (5) - xxx.xxx.156.17 (?)
24.7.2016 16:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak to si začal solidně obecně, ale na mě nemáš, já mám udírnu z dřevěné pračky, ani nevím, jak je stará ale pohon byl na kliku  :D

Připojit reakci
   

Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny


host - xxx.xxx.43.53 (?)
3.12.2017 1:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Je hezké, jak většina lidí hledá chybu v udírně, hlavně ten co ji postavil většinou dlouze popisuje jak je postavená udírna a ptá se, kde je chyba. Chyba je v nesprávných uvahách a představách. Z 90% je to o umu, z 10% o udírně. Čím lepší udírna, tím méně snahy a naopak. Špatný výsledek, špatný postup. Někdo na to prostě nemá, hlavně ti, co jsou presvedčeni, že dělají vše dobře a chyba musí být v udírně. Hlavní je pokora a dostatek vzduchu pro oheň, teplotu snížit množstvím ohně, ne zavřením vzduchu v ohništi. Vzduch, vzduch, vzduch a čerstvou mysl.
Připojit reakci
      

Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny


host - xxx.xxx.250.122 (?)
3.12.2017 10:30
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jasne ze to je v udirne, zrejme ma spatny tah. Ja udit "neumim" aspon si to fakt nemyslim. Tyhle klobasky tam byly asi 6,5h o teplote pres 60°C. Mam udirnu s rostem a popelnikem, dvirka behem uzeni zavrene. Topim tresni i s kurou. Nic neni kysele ani cerne, ostatne to je videt.

Obrázky:

Připojit reakci
1, 2   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Elektrická udírna z Mountfield215.12.20198910
Uzeni bucek633.12.201989016
Kaiserova elektrická udírna2628.11.20199472
Nakládání a vakuování masa na uzení4525.11.2019121289
Uzení masa5724.11.2019167458
Uzení domácích klobás16023.11.2019527019
Jak obalit uzené maso?316.11.2019894
Udírna415.11.20191167
Lovecký a Turistický salám339.11.2019121291
Domácí klobásy734.11.2019288204
Prvni moje uzeni2531.10.201927050
Tvrdá kůže na bůčku516.10.20194220
Praglanda do masa nebo ne?3616.10.2019133438
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20198097
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20191827
Dehtování4625.8.201938457
Udírna dehtuje2625.8.201941601
Kyselost po uzení1126.7.201929282
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201921525
Generátor kouře3918.3.2019112158
Jake drevo2515.3.201928768
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20197703
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019110708
Uzení Zadní Hovězí74.2.20199495
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20194831
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201852378
Udírny Thermowind722.11.20188185
Dmácí uzený sýr4622.8.2018270109
A až Z o uzení2053.8.2018565740
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018352505
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201839424
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201875728
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018180327
Špek1228.3.201857471
Plnička klobás143.2.201818480
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201811792
Odkůrování polínek na uzení56.1.20186739
První klobásky5119.12.2017108723
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201750533
Průměr komínu k udírně22.8.20178949
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů