Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > A až Z o uzení

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Maso bůček, plec krkovice, koleno nebo celé ..., host, 3.8.2018
Moc děkuji, a jakým způ..., Jira RJ, 3.8.2018
A. 168g soli doplnit do 0,7l vodou. Převařit..., vyslouzil, 2.8.2018
Já do soli (pokud seženu, tak bez jodu) ..., vyslouzil, 2.8.2018
Díky, prosím poraďte mi..., Jira RJ, 2.8.2018
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   
                  

A až Z o uzení


host - xxx.xxx.149.83 (?)
10.4.2009 12:43, počet návštěv: 496919
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

zanmená to teda že když to napíchany zustalo v sudu s vodou 3 tydny tak je to spatny...?? nebo proc se to jakoby zaparilo pri uzení...

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
                     

A až Z o uzení


tatnda (115) - xxx.xxx.164.136 (?)
10.4.2009 12:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

v tom sudu by to chtělo co týden přeložit a pak omýt a tepelně podle návodu "povařit" v hrnci.Do uďáku dát suché ne mokré.Nechat okapat nebo obetřít.

Připojit reakci
                        

A až Z o uzení


host - xxx.xxx.149.83 (?)
10.4.2009 13:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

maso se prekladalo, ale asi to bude teda tim ze se to nepovarilo a ta voda zustala uvnitr a zaparilo se to... ale podle navodu tam je 24-36 hodin nechat a pak vyudit... tak to asi 3 tydny bylo moc a ty kosti se mohli i kazit...??!!

Připojit reakci
                           

A až Z o uzení


tatnda (115) - xxx.xxx.164.136 (?)
10.4.2009 13:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

s kostí jsou problémy, napadá mě taky, jestli se to nedalo studené do teplého uďáku a na povrchu se to začalo zahřívat a vevnitř se to zapařilo, že to nebylo prohřáté celé... tím zahřátím v tom hrnci.

Připojit reakci
               

A až Z o uzení


host - xxx.xxx.180.138 (?)
6.5.2009 17:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, mám dotaz. Četl jsem že dá 6.litrů vody a 1.kg.soli a dá vařit.Pak vařicím lákem zalije maso a po 7. dnech udí. Je to možné zalívat maso vařícím lákem. Dík za odpověd.

Připojit reakci
            

A až Z o uzení


macejko007 (2) - xxx.xxx.181.108 (?)
8.7.2010 16:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj můžete mi poradit jakou teplotou mám udit špek?(hřbetní sádlo)díky.

Připojit reakci
               

A až Z o uzení


jezevec22 (18) - xxx.xxx.242.101 (?)
13.7.2010 10:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Špek udím při teplotě 60 - max. 70 stupňů, raději méně aby moc nekapal. Délka uzení záleží jak jej chcete mít měkký - je to třeba vyzkoušet. Uzení špeku má tuto chybu - pokud jej vyudíte dobře, již nebudete chtít používat špek kupovaný.

Připojit reakci
                  

A až Z o uzení


tatnda (115) - xxx.xxx.114.253 (?)
29.8.2014 10:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jak nesolujete špek? Chci udit kolena a žebra a špek taky přidám, když už budu topit, kolena předvařímdo polosyrova, žebra dám tak 10 cm silná a špek jaký bude a vytahovat z udírny taky podle tloušťky. 60 stupňů na špek stačí aby nekapal, tak když ho vytáhnu, asi tomu přidám, aby kolena byla prouzená, ikdyž uvažuji, že je rozseknu.

Připojit reakci
                     

A až Z o uzení


host - xxx.xxx.226.182 (?)
31.8.2014 10:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, špek (hřbetní sádlo) nakládám na sucho na 3-5 dní do soli (20-25g na kilo) a pak ho zalévám převařeným a vychlazeným lákem (na 1l vody 35-45g soli).Takto je naložený 2-3 týdny při teplotě 3-5C.Žebra neudím, dávám je na gril.Koleno nastřikuji ke kostem solným 24% roztokem.Takto nastříknuté koleno nechám 2-3 dny v lednici při teplotě 3-5C.Maso s kostí se rádo kazí.Koleno před uzením rozvlažím v teplé vodě 70-80C cca 35-45min.Udím bukem na 60-70C.Uzení zdar, rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
                        

A až Z o uzení


Jiříček (23) - xxx.xxx.106.99 (?)
31.8.2014 12:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Stejný postup, naprostá spokojenost, za mne souhlas, ať vám chutná!!!

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Generátor kouře3918.3.201984813
Uzení masa studeným kouřem718.3.201912059
Dehtování4418.3.201920845
Jake drevo2615.3.201920140
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20191848
Prvni moje uzeni2315.3.201918183
Uzení masa496.3.2019143339
Udírna dehtuje221.3.201928042
Šunka bez rychlosolí 3526.2.201998089
Uzení Zadní Hovězí74.2.20193445
Uzení domácích klobás15115.1.2019468952
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20191909
Tvrdá kůže na bůčku327.12.20181243
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201835221
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20182641
Udírny Thermowind722.11.20183920
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.201898410
Domácí klobásy6919.10.2018262428
Dmácí uzený sýr4622.8.2018246808
A až Z o uzení2053.8.2018498459
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018320441
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201830997
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201864665
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018156946
Lovecký a Turistický salám329.5.2018108868
Uzeni bucek6028.3.201868655
Špek1228.3.201848954
Plnička klobás143.2.201813210
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20187764
Odkůrování polínek na uzení56.1.20184526
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017118359
První klobásky5119.12.201793409
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201742671
Průměr komínu k udírně22.8.20176702
Zateplení udírny816.7.20178038
Udene kuriatko47.6.20175475
Uzený kapr3129.5.2017126845
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201730614
Drobící se se uzené maso47.3.20174793
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.201713134
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů