Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > A až Z o uzení

   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5...>   
                  

A až Z o uzení


host - xxx.xxx.149.83 (?)
10.4.2009 12:43, počet návštěv: 547866
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

zanmená to teda že když to napíchany zustalo v sudu s vodou 3 tydny tak je to spatny...?? nebo proc se to jakoby zaparilo pri uzení...

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
                     

A až Z o uzení


tatnda (115) - xxx.xxx.164.136 (?)
10.4.2009 12:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

v tom sudu by to chtělo co týden přeložit a pak omýt a tepelně podle návodu "povařit" v hrnci.Do uďáku dát suché ne mokré.Nechat okapat nebo obetřít.

Připojit reakci
                        

A až Z o uzení


host - xxx.xxx.149.83 (?)
10.4.2009 13:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

maso se prekladalo, ale asi to bude teda tim ze se to nepovarilo a ta voda zustala uvnitr a zaparilo se to... ale podle navodu tam je 24-36 hodin nechat a pak vyudit... tak to asi 3 tydny bylo moc a ty kosti se mohli i kazit...??!!

Připojit reakci
                           

A až Z o uzení


tatnda (115) - xxx.xxx.164.136 (?)
10.4.2009 13:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

s kostí jsou problémy, napadá mě taky, jestli se to nedalo studené do teplého uďáku a na povrchu se to začalo zahřívat a vevnitř se to zapařilo, že to nebylo prohřáté celé... tím zahřátím v tom hrnci.

Připojit reakci
               

A až Z o uzení


host - xxx.xxx.180.138 (?)
6.5.2009 17:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, mám dotaz. Četl jsem že dá 6.litrů vody a 1.kg.soli a dá vařit.Pak vařicím lákem zalije maso a po 7. dnech udí. Je to možné zalívat maso vařícím lákem. Dík za odpověd.

Připojit reakci
            

A až Z o uzení


macejko007 (2) - xxx.xxx.181.108 (?)
8.7.2010 16:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj můžete mi poradit jakou teplotou mám udit špek?(hřbetní sádlo)díky.

Připojit reakci
               

A až Z o uzení


jezevec22 (18) - xxx.xxx.242.101 (?)
13.7.2010 10:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Špek udím při teplotě 60 - max. 70 stupňů, raději méně aby moc nekapal. Délka uzení záleží jak jej chcete mít měkký - je to třeba vyzkoušet. Uzení špeku má tuto chybu - pokud jej vyudíte dobře, již nebudete chtít používat špek kupovaný.

Připojit reakci
                  

A až Z o uzení


tatnda (115) - xxx.xxx.114.253 (?)
29.8.2014 10:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jak nesolujete špek? Chci udit kolena a žebra a špek taky přidám, když už budu topit, kolena předvařímdo polosyrova, žebra dám tak 10 cm silná a špek jaký bude a vytahovat z udírny taky podle tloušťky. 60 stupňů na špek stačí aby nekapal, tak když ho vytáhnu, asi tomu přidám, aby kolena byla prouzená, ikdyž uvažuji, že je rozseknu.

Připojit reakci
                     

A až Z o uzení


host - xxx.xxx.226.182 (?)
31.8.2014 10:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, špek (hřbetní sádlo) nakládám na sucho na 3-5 dní do soli (20-25g na kilo) a pak ho zalévám převařeným a vychlazeným lákem (na 1l vody 35-45g soli).Takto je naložený 2-3 týdny při teplotě 3-5C.Žebra neudím, dávám je na gril.Koleno nastřikuji ke kostem solným 24% roztokem.Takto nastříknuté koleno nechám 2-3 dny v lednici při teplotě 3-5C.Maso s kostí se rádo kazí.Koleno před uzením rozvlažím v teplé vodě 70-80C cca 35-45min.Udím bukem na 60-70C.Uzení zdar, rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
                        

A až Z o uzení


Jiříček (23) - xxx.xxx.106.99 (?)
31.8.2014 12:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Stejný postup, naprostá spokojenost, za mne souhlas, ať vám chutná!!!

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...>   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Tvrdá kůže na bůčku314.10.20192851
Kaiserova elektrická udírna1930.9.20195985
Nakládání a vakuování masa na uzení4424.9.2019113318
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20196726
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20191134
Dehtování4625.8.201934335
Udírna dehtuje2625.8.201937988
Uzení masa5011.8.2019160133
Elektrická udírna z Mountfield94.8.20195118
Uzení domácích klobás15928.7.2019512701
Kyselost po uzení1126.7.201927668
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201920020
Generátor kouře3918.3.2019106049
Jake drevo2515.3.201927018
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20196428
Prvni moje uzeni2315.3.201924694
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019108105
Uzení Zadní Hovězí74.2.20197778
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20194089
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201848738
Udírny Thermowind722.11.20187430
Domácí klobásy6919.10.2018281301
Dmácí uzený sýr4622.8.2018264799
A až Z o uzení2053.8.2018549406
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018345812
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201836991
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201873297
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018172609
Lovecký a Turistický salám329.5.2018117619
Uzeni bucek6028.3.201883370
Špek1228.3.201855256
Plnička klobás143.2.201817221
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201810733
Odkůrování polínek na uzení56.1.20186194
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017129044
První klobásky5119.12.2017105187
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201748528
Průměr komínu k udírně22.8.20178379
Zateplení udírny816.7.201710531
Udene kuriatko47.6.20176838
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů