Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Uzení > A až Z o uzení

A až Z o uzení


host - xxx.xxx.252.138 (?)
9.4.2020 4:09

Zdar udiči, obalujete po vyuzení maso v česneku a paprice? V jakém stádiu, předpokládám že ještě teplé, dokáže česnek předat chuť do masa? Díky za náměty.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | <...21, 22   
         

A až Z o uzení


BIMBOTOM (25) - xxx.xxx.237.111 (?), 16.12.2017 11:02
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ahoj mám naloženo 21 dní, maso nesmrdi ale lak není úplně čirý mám ho raději vyměnit? Teplota v lednici 2°C
Obrázky:


Připojit reakci   
            

A až Z o uzení


host - xxx.xxx.4.177 (?), 16.12.2017 21:31
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Zbytečně.
Připojit reakci
               

A až Z o uzení


BIMBOTOM (25) - xxx.xxx.41.194 (?), 17.12.2017 6:28
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj, říkáš že je to zbytečné potřeboval bych aby to vydrželo ještě 5dní než budu udit, ale stále mám obavu aby se mi to za těch 5dní nezkazilo, myslíš tedy že to vydrží?Ono aby se zkazilo 20 kilo masa už něco přeci jen stojí.A vyměnit lák je přeci je zanedbatelná částka.Ale děkuji za reakci.Ještě jedna otázka včera jsem nasolil maso na klobasky cca 20kilo dal jsem 450g soli není to moc?A zda ano pomohlo by přikoupení 3kil masa a to už nesolit a zamíchat to do již nasoleného masa?

Připojit reakci
                  

A až Z o uzení


host - xxx.xxx.4.177 (?), 17.12.2017 11:44
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ve 2 stupních se maso nezkazí.. Já dávám do klobás jen 2dkg soli na kilo, někdo víc. Přidání mletého masa pomůže.
Připojit reakci
                     

A až Z o uzení


host - xxx.xxx.85.30 (?), 29.12.2017 20:19
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zrovna udím klobásy, obyč. vepřové a opět jsem dal cca 19g a bývají akorát, vše je o chuti každého z nás wink

Připojit reakci
                  

A až Z o uzení


jezevec22 (18) - xxx.xxx.16.123 (?), 17.12.2017 13:18
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Do klobás se dává 20 - 25 g na kilo masa, Já osobně dávám 22 g/kg. Takže se domnívám, že klobásy nebudou přesolené a už bych maso nepřidával.

Připojit reakci
                     

A až Z o uzení


vyslouzil (590) - xxx.xxx.67.66 (?), 17.12.2017 23:00
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jenom bych připoměl, že i propláchnutá nasolená střeva jsou slaná a že klobása uzením ztratí něco na objemu i hmotnosti, což slanost taky zvýší. No a protože sůl není pro lidské zdraví žádné požehnání, dostávám se zřetelně pod 20g soli na kg masa a chuti to kupodivu neublíží.

Připojit reakci
                  

A až Z o uzení


host - xxx.xxx.111.8 (?), 18.12.2017 14:05
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdarec, lák bývá ze začátku průhledný pak červený.Můžou na hladině plavat mastné kousky nebo takový slabý mastný povlak.Lák nesmí zapáchat, pěnit nebo se celý zakalit.Do klobásek dávám 22g soli na kilo, takže to máte v pořádku.Nic přikupovat nemusíte.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
                     

A až Z o uzení


BIMBOTOM (25) - xxx.xxx.41.194 (?), 19.12.2017 17:39
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ahoj dík za reakce, ale strach byl větší než abych to nechal tak jsem radši vyudit.A povedlo se
Obrázky:


Připojit reakci
                        

A až Z o uzení


host - xxx.xxx.252.138 (?), 9.4.2020 4:09
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdar udiči, obalujete po vyuzení maso v česneku a paprice? V jakém stádiu, předpokládám že ještě teplé, dokáže česnek předat chuť do masa? Díky za náměty.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | <...21, 22   
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů