Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Uzení > A až Z o uzení

A až Z o uzení


host - xxx.xxx.150.10 (?)
7.4.2020 12:43

V řezu

Obrázky:

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | <...16, 17, 18, 19, 20...>   
                           

A až Z o uzení


tatnda (115) - xxx.xxx.114.253 (?), 26.2.2016 11:51
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ještě jedna čajovka, s kávou a pomeranči... rychlosůl nebo ledek si nahraďte třeba obyč.solí, je to přepis, takže mě nekamenujte za nezdravé soli 600g mletého hovězího 200g tučné slaniny 200g uzeného bůčku 20g mořské soli na špičku nože ledku a kys. askorbové po 1 PL pomerančové kůry, majoránky,zakys. smetany šťáva z půlky pomeranče po 2 PL nasekané cibule, hnědého cukru, marsaly 4 PL silné kávy na špičku nože muškátového květu, skořice,hřebíčku, anýzu,sladké papriky postup: cibuli osmažíme na oleji, vychladout maso a tuk si necháme ztuhnout v lednici či mrazáku a dvakrát nameleme, vše promícháme, naplníme do obalů, necháme dva dny vybarvit nebo udíme den studeným kouřem
Připojit reakci   
                           

A až Z o uzení


vyslouzil (590) - xxx.xxx.67.66 (?), 26.2.2016 13:10
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tu chuť si neumím úplně představit, může to být dobré, což o to. Jen nevím, jak dlouho bude trvanlivý výrobek obsahující cibulku,  kávu, pomerančovou šťávu, zakysanou smetanu (kilo asi naráz nesníme). Taky je dost divné, že na výrobek, který se bude den či dva udit, se používají ze 40% suroviny již jednou uzené (slanina, uzený bůček).  To mi přijde pracné, drahé i nezdravé.

Připojit reakci
                           

A až Z o uzení


tatnda (115) - xxx.xxx.114.253 (?), 26.2.2016 15:58
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Čajovku nemusíte udit, ale dva dny odstát a podělte se se sousedy.

Připojit reakci
                           

A až Z o uzení


host - xxx.xxx.168.12 (?), 29.12.2016 22:21
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Přestaňte tady blbnout lidi, praganda v množství používaném v potravinářství tj. Do 3,5% hluboce nedosahuje karcigenity jedné vykouřené cigarety. Jsem z oboru a fakt se tady tlemím, co dokáže lidová tvořivost 😭 mnohem horší je ledek alias sanytr 😭 to už vůbec není ani konzervant, jediný konzervant je stále jen sůl 😒 doporučuji drobet literatury z odborného vydavatelství OSSIS Tábor třeba,, vulgo praganda,, či,,zlatá kniha Pragandy,,
Připojit reakci
                           

A až Z o uzení


vyslouzil (590) - xxx.xxx.236.1 (?), 30.12.2016 11:22
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jestli jste z oboru, tak taky víte, že účinky karcinogenních látek se sčítají, tedy nelze udat hranici, pod kterou látka karcinogení účinek nemá.
   Co se týče ledku - ten karcinogenem (na rozdíl od dusitanu) není. Je ale pravda, že v naloženém mase se na dusitan mění. Takže je to prašť jak uhoď. Krom dusitanu jsou v uzeném mase další karcinogeny -   látky z kouře a nakonec i samotné červené maso. 

Připojit reakci
                           

A až Z o uzení


host - xxx.xxx.150.10 (?), 7.4.2020 12:36
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravíčko, sýr jsem nastrouhal na robotu, dál do papírových střev na sýr a promichal jeden s ořechy a sušenými rajčaty v oleji, další nakládaný pepř a olivy, a třetí sušená rajčata s pikantními papričkami nadrobno trvanlivý česnekový salám. Několik hodin jsem učil na 30/40 pak 2,5 hod na 60, je to gouda.dilo se povedlo.

Obrázky:
Už se chladí
Už se chladí
Připojit reakci
                           

A až Z o uzení


host - xxx.xxx.150.10 (?), 7.4.2020 12:43
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

V řezu

Obrázky:

Připojit reakci
      

A až Z o uzení


j3david (16) - xxx.xxx.75.186 (?), 4.12.2016 17:32
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Neřešte to. Topeniště pro udírnu stejně pracuje při nízkých teplotách... spíše jenom čadí. Nic nepopraská a když snad jo tak jenom minimálně - malta ve spárách praská i při "normálních teplotách. Pro klid duše to můžete přespárovat například "kamnářským tmelem". Dobrou zkušenost mám i s flexibilním lepidlem na kachličky (kupodivu). Mám ho v topeništi krbu už leta a drží.

Připojit reakci
      

A až Z o uzení


host - xxx.xxx.114.253 (?), 4.12.2016 20:31
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

1mm je málo, ne? a jdou cihly od sebe oddělit?

Připojit reakci
         

A až Z o uzení


j3david (16) - xxx.xxx.75.9 (?), 5.12.2016 19:24
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Běžně se žárové vyzdívky dělají na velmi tenké spáry. To zejména proto, že žárovzdornost a žáropevnost například šamotu je daleko vyšší než jakékoliv malty (i šamotové). Ale jakékoliv topeniště kde se má topit dřevem není "žárové"... a u udírny už vůbec ne.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | <...16, 17, 18, 19, 20...>   
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů