Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Uzení > A až Z o uzení

A až Z o uzení


tatnda (115) - xxx.xxx.114.209 (?)
26.11.2017 23:56

U rozehřívání cca 75-80 st. a 15-20 minut

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | <...16, 17, 18, 19, 20...>   
                           

A až Z o uzení


tatnda (115) - xxx.xxx.114.209 (?), 26.11.2017 23:56
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

U rozehřívání cca 75-80 st. a 15-20 minut

Připojit reakci   
                           

A až Z o uzení


vyslouzil (588) - xxx.xxx.11.135 (?), 27.11.2017 10:26
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak to já asi dýl. Za 15 minut je kilový kus masa uprostřed ještě studený.

Připojit reakci
                           

A až Z o uzení


BIMBOTOM (25) - xxx.xxx.41.194 (?), 27.11.2017 19:04
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj tak dnes jsem maso zalil 2,5procentním lakem, před tím naloženo na 3 dny na sucho, maso jsem opláchl a zalil, asi po třech hodinách jsem se šel podívat jak to vypadá viz foto.Je to vše pořádku

Obrázky:



Připojit reakci
                           

A až Z o uzení


BIMBOTOM (25) - xxx.xxx.41.194 (?), 5.12.2017 19:09
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ahoj chtěl bych se zeptat jak mám postupovat při uzení žeber. Zda mám naložit na sucho a zda bych měl i do laku a na jak dlouho, zda je před uzením prohřát jakož teplotu a jak dlouho, na kolik stupňů udit a jak dlouho. Dík za radu
Připojit reakci
   

A až Z o uzení


host - xxx.xxx.170.18 (?), 14.12.2017 10:01
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

 v těchto dnes mám naloženo maso v láku v zeláku venku, tedy teploty jsou -1 až +5 st., teď asi po 6 dnech naložení se mi udělala na povrchu láku pěna. Lák jsem pro jistotu vyměnil, dotaz ale je,  z čeho myslíte, že pěna mohla vznikout? Je vznik pěny známkou kažení láku či masa?

Maso jinak krásně vonělo, proležené ještě není, jediné co mě napadlo je změna teplot (ikdyž v zeláku při 11kg masa a 5 L láku mám za to, že pár stupňů rozdíl venkovní teploty by neměl vadit), ještě jsem měnil těžítko na maso, zakoupené keramické určené do zeláku, ale to jsem před vložením oplachoval ve vodě. 

V některých příspěvcích jsem četl, že lák začně z nádoby časem přetékat, nevím čím si to mám vysvětlit, ale není potom tato pěna neškodná?

Děkuji za reakci

Připojit reakci
      

A až Z o uzení


vyslouzil (588) - xxx.xxx.67.66 (?), 14.12.2017 11:04
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pěnění láku bývá zopůsobeno ne zcela čerstvým nebo ne úplně čistým masem, nečistým (nepřevařeným) lákem, vyšší či kolísající teplotou. Výměna láku je na místě. Pokud se lák nekalí a nadále voní, zůstal bych v klidu

Připojit reakci
         

A až Z o uzení


BIMBOTOM (25) - xxx.xxx.237.111 (?), 16.12.2017 11:02
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ahoj mám naloženo 21 dní, maso nesmrdi ale lak není úplně čirý mám ho raději vyměnit? Teplota v lednici 2°C
Obrázky:


Připojit reakci
            

A až Z o uzení


host - xxx.xxx.4.177 (?), 16.12.2017 21:31
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Zbytečně.
Připojit reakci
               

A až Z o uzení


BIMBOTOM (25) - xxx.xxx.41.194 (?), 17.12.2017 6:28
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj, říkáš že je to zbytečné potřeboval bych aby to vydrželo ještě 5dní než budu udit, ale stále mám obavu aby se mi to za těch 5dní nezkazilo, myslíš tedy že to vydrží?Ono aby se zkazilo 20 kilo masa už něco přeci jen stojí.A vyměnit lák je přeci je zanedbatelná částka.Ale děkuji za reakci.Ještě jedna otázka včera jsem nasolil maso na klobasky cca 20kilo dal jsem 450g soli není to moc?A zda ano pomohlo by přikoupení 3kil masa a to už nesolit a zamíchat to do již nasoleného masa?

Připojit reakci
                  

A až Z o uzení


host - xxx.xxx.4.177 (?), 17.12.2017 11:44
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ve 2 stupních se maso nezkazí.. Já dávám do klobás jen 2dkg soli na kilo, někdo víc. Přidání mletého masa pomůže.
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | <...16, 17, 18, 19, 20...>   
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů