Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > A až Z o uzení

A až Z o uzení


tatnda (115) - xxx.xxx.114.209 (?)
26.11.2017 23:56

U rozehřívání cca 75-80 st. a 15-20 minut

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | <...16, 17, 18, 19, 20...>   
                           

A až Z o uzení


tatnda (115) - xxx.xxx.114.209 (?)
26.11.2017 23:56, počet návštěv: 152012
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

U rozehřívání cca 75-80 st. a 15-20 minut

Připojit reakci   
                           

A až Z o uzení


vyslouzil (569) - xxx.xxx.11.135 (?)
27.11.2017 10:26
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak to já asi dýl. Za 15 minut je kilový kus masa uprostřed ještě studený.

Připojit reakci
                           

A až Z o uzení


BIMBOTOM (25) - xxx.xxx.41.194 (?)
27.11.2017 19:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj tak dnes jsem maso zalil 2,5procentním lakem, před tím naloženo na 3 dny na sucho, maso jsem opláchl a zalil, asi po třech hodinách jsem se šel podívat jak to vypadá viz foto.Je to vše pořádku

Obrázky:



Připojit reakci
                           

A až Z o uzení


BIMBOTOM (25) - xxx.xxx.41.194 (?)
5.12.2017 19:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ahoj chtěl bych se zeptat jak mám postupovat při uzení žeber. Zda mám naložit na sucho a zda bych měl i do laku a na jak dlouho, zda je před uzením prohřát jakož teplotu a jak dlouho, na kolik stupňů udit a jak dlouho. Dík za radu
Připojit reakci
   

A až Z o uzení


host - xxx.xxx.170.18 (?)
14.12.2017 10:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

 v těchto dnes mám naloženo maso v láku v zeláku venku, tedy teploty jsou -1 až +5 st., teď asi po 6 dnech naložení se mi udělala na povrchu láku pěna. Lák jsem pro jistotu vyměnil, dotaz ale je,  z čeho myslíte, že pěna mohla vznikout? Je vznik pěny známkou kažení láku či masa?

Maso jinak krásně vonělo, proležené ještě není, jediné co mě napadlo je změna teplot (ikdyž v zeláku při 11kg masa a 5 L láku mám za to, že pár stupňů rozdíl venkovní teploty by neměl vadit), ještě jsem měnil těžítko na maso, zakoupené keramické určené do zeláku, ale to jsem před vložením oplachoval ve vodě. 

V některých příspěvcích jsem četl, že lák začně z nádoby časem přetékat, nevím čím si to mám vysvětlit, ale není potom tato pěna neškodná?

Děkuji za reakci

Připojit reakci
      

A až Z o uzení


vyslouzil (569) - xxx.xxx.67.66 (?)
14.12.2017 11:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pěnění láku bývá zopůsobeno ne zcela čerstvým nebo ne úplně čistým masem, nečistým (nepřevařeným) lákem, vyšší či kolísající teplotou. Výměna láku je na místě. Pokud se lák nekalí a nadále voní, zůstal bych v klidu

Připojit reakci
         

A až Z o uzení


BIMBOTOM (25) - xxx.xxx.237.111 (?)
16.12.2017 11:02
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ahoj mám naloženo 21 dní, maso nesmrdi ale lak není úplně čirý mám ho raději vyměnit? Teplota v lednici 2°C
Obrázky:


Připojit reakci
            

A až Z o uzení


host - xxx.xxx.4.177 (?)
16.12.2017 21:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Zbytečně.
Připojit reakci
               

A až Z o uzení


BIMBOTOM (25) - xxx.xxx.41.194 (?)
17.12.2017 6:28
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj, říkáš že je to zbytečné potřeboval bych aby to vydrželo ještě 5dní než budu udit, ale stále mám obavu aby se mi to za těch 5dní nezkazilo, myslíš tedy že to vydrží?Ono aby se zkazilo 20 kilo masa už něco přeci jen stojí.A vyměnit lák je přeci je zanedbatelná částka.Ale děkuji za reakci.Ještě jedna otázka včera jsem nasolil maso na klobasky cca 20kilo dal jsem 450g soli není to moc?A zda ano pomohlo by přikoupení 3kil masa a to už nesolit a zamíchat to do již nasoleného masa?

Připojit reakci
                  

A až Z o uzení


host - xxx.xxx.4.177 (?)
17.12.2017 11:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ve 2 stupních se maso nezkazí.. Já dávám do klobás jen 2dkg soli na kilo, někdo víc. Přidání mletého masa pomůže.
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | <...16, 17, 18, 19, 20...>   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20195757
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.2019796
Kaiserova elektrická udírna1729.8.20193956
Dehtování4625.8.201932186
Udírna dehtuje2625.8.201936400
Uzení masa5011.8.2019157044
Elektrická udírna z Mountfield94.8.20194522
Tvrdá kůže na bůčku230.7.20192605
Uzení domácích klobás15928.7.2019505670
Kyselost po uzení1126.7.201926966
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201919388
Generátor kouře3918.3.2019103491
Jake drevo2515.3.201926106
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20195850
Prvni moje uzeni2315.3.201923793
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019106676
Uzení Zadní Hovězí74.2.20197185
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20193802
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201846693
Udírny Thermowind722.11.20187101
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.2018110050
Domácí klobásy6919.10.2018277881
Dmácí uzený sýr4622.8.2018262086
A až Z o uzení2053.8.2018541656
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018341798
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201836098
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201871885
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018170172
Lovecký a Turistický salám329.5.2018116315
Uzeni bucek6028.3.201880675
Špek1228.3.201854373
Plnička klobás143.2.201816559
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201810276
Odkůrování polínek na uzení56.1.20185965
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017127146
První klobásky5119.12.2017103157
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201747665
Průměr komínu k udírně22.8.20178135
Zateplení udírny816.7.201710074
Udene kuriatko47.6.20176665
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů