Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > A až Z o uzení

A až Z o uzení


tatnda (115) - xxx.xxx.114.253 (?)
29.8.2014 10:15

Jak nesolujete špek? Chci udit kolena a žebra a špek taky přidám, když už budu topit, kolena předvařímdo polosyrova, žebra dám tak 10 cm silná a špek jaký bude a vytahovat z udírny taky podle tloušťky. 60 stupňů na špek stačí aby nekapal, tak když ho vytáhnu, asi tomu přidám, aby kolena byla prouzená, ikdyž uvažuji, že je rozseknu.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5...>   
                  

A až Z o uzení


host - xxx.xxx.149.83 (?)
10.4.2009 12:43, počet návštěv: 540120
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

zanmená to teda že když to napíchany zustalo v sudu s vodou 3 tydny tak je to spatny...?? nebo proc se to jakoby zaparilo pri uzení...

Připojit reakci   
                     

A až Z o uzení


tatnda (115) - xxx.xxx.164.136 (?)
10.4.2009 12:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

v tom sudu by to chtělo co týden přeložit a pak omýt a tepelně podle návodu "povařit" v hrnci.Do uďáku dát suché ne mokré.Nechat okapat nebo obetřít.

Připojit reakci
                        

A až Z o uzení


host - xxx.xxx.149.83 (?)
10.4.2009 13:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

maso se prekladalo, ale asi to bude teda tim ze se to nepovarilo a ta voda zustala uvnitr a zaparilo se to... ale podle navodu tam je 24-36 hodin nechat a pak vyudit... tak to asi 3 tydny bylo moc a ty kosti se mohli i kazit...??!!

Připojit reakci
                           

A až Z o uzení


tatnda (115) - xxx.xxx.164.136 (?)
10.4.2009 13:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

s kostí jsou problémy, napadá mě taky, jestli se to nedalo studené do teplého uďáku a na povrchu se to začalo zahřívat a vevnitř se to zapařilo, že to nebylo prohřáté celé... tím zahřátím v tom hrnci.

Připojit reakci
               

A až Z o uzení


host - xxx.xxx.180.138 (?)
6.5.2009 17:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, mám dotaz. Četl jsem že dá 6.litrů vody a 1.kg.soli a dá vařit.Pak vařicím lákem zalije maso a po 7. dnech udí. Je to možné zalívat maso vařícím lákem. Dík za odpověd.

Připojit reakci
            

A až Z o uzení


macejko007 (2) - xxx.xxx.181.108 (?)
8.7.2010 16:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj můžete mi poradit jakou teplotou mám udit špek?(hřbetní sádlo)díky.

Připojit reakci
               

A až Z o uzení


jezevec22 (18) - xxx.xxx.242.101 (?)
13.7.2010 10:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Špek udím při teplotě 60 - max. 70 stupňů, raději méně aby moc nekapal. Délka uzení záleží jak jej chcete mít měkký - je to třeba vyzkoušet. Uzení špeku má tuto chybu - pokud jej vyudíte dobře, již nebudete chtít používat špek kupovaný.

Připojit reakci
                  

A až Z o uzení


tatnda (115) - xxx.xxx.114.253 (?)
29.8.2014 10:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jak nesolujete špek? Chci udit kolena a žebra a špek taky přidám, když už budu topit, kolena předvařímdo polosyrova, žebra dám tak 10 cm silná a špek jaký bude a vytahovat z udírny taky podle tloušťky. 60 stupňů na špek stačí aby nekapal, tak když ho vytáhnu, asi tomu přidám, aby kolena byla prouzená, ikdyž uvažuji, že je rozseknu.

Připojit reakci
                     

A až Z o uzení


host - xxx.xxx.226.182 (?)
31.8.2014 10:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, špek (hřbetní sádlo) nakládám na sucho na 3-5 dní do soli (20-25g na kilo) a pak ho zalévám převařeným a vychlazeným lákem (na 1l vody 35-45g soli).Takto je naložený 2-3 týdny při teplotě 3-5C.Žebra neudím, dávám je na gril.Koleno nastřikuji ke kostem solným 24% roztokem.Takto nastříknuté koleno nechám 2-3 dny v lednici při teplotě 3-5C.Maso s kostí se rádo kazí.Koleno před uzením rozvlažím v teplé vodě 70-80C cca 35-45min.Udím bukem na 60-70C.Uzení zdar, rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
                        

A až Z o uzení


Jiříček (23) - xxx.xxx.106.99 (?)
31.8.2014 12:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Stejný postup, naprostá spokojenost, za mne souhlas, ať vám chutná!!!

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...>   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20195758
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.2019796
Kaiserova elektrická udírna1729.8.20193959
Dehtování4625.8.201932186
Udírna dehtuje2625.8.201936400
Uzení masa5011.8.2019157044
Elektrická udírna z Mountfield94.8.20194524
Tvrdá kůže na bůčku230.7.20192605
Uzení domácích klobás15928.7.2019505670
Kyselost po uzení1126.7.201926966
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201919388
Generátor kouře3918.3.2019103518
Jake drevo2515.3.201926106
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20195850
Prvni moje uzeni2315.3.201923793
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019106677
Uzení Zadní Hovězí74.2.20197185
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20193802
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201846694
Udírny Thermowind722.11.20187101
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.2018110050
Domácí klobásy6919.10.2018277881
Dmácí uzený sýr4622.8.2018262086
A až Z o uzení2053.8.2018541660
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018341798
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201836098
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201871886
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018170173
Lovecký a Turistický salám329.5.2018116316
Uzeni bucek6028.3.201880675
Špek1228.3.201854373
Plnička klobás143.2.201816560
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201810276
Odkůrování polínek na uzení56.1.20185965
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017127146
První klobásky5119.12.2017103160
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201747665
Průměr komínu k udírně22.8.20178135
Zateplení udírny816.7.201710074
Udene kuriatko47.6.20176665
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů