Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Uzení > A až Z o uzení

A až Z o uzení


tatnda (115) - xxx.xxx.114.253 (?)
29.8.2014 10:15

Jak nesolujete špek? Chci udit kolena a žebra a špek taky přidám, když už budu topit, kolena předvařímdo polosyrova, žebra dám tak 10 cm silná a špek jaký bude a vytahovat z udírny taky podle tloušťky. 60 stupňů na špek stačí aby nekapal, tak když ho vytáhnu, asi tomu přidám, aby kolena byla prouzená, ikdyž uvažuji, že je rozseknu.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5...>   
                  

A až Z o uzení


host - xxx.xxx.149.83 (?), 10.4.2009 12:43
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

zanmená to teda že když to napíchany zustalo v sudu s vodou 3 tydny tak je to spatny...?? nebo proc se to jakoby zaparilo pri uzení...

Připojit reakci   
                     

A až Z o uzení


tatnda (115) - xxx.xxx.164.136 (?), 10.4.2009 12:49
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

v tom sudu by to chtělo co týden přeložit a pak omýt a tepelně podle návodu "povařit" v hrnci.Do uďáku dát suché ne mokré.Nechat okapat nebo obetřít.

Připojit reakci
                        

A až Z o uzení


host - xxx.xxx.149.83 (?), 10.4.2009 13:06
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

maso se prekladalo, ale asi to bude teda tim ze se to nepovarilo a ta voda zustala uvnitr a zaparilo se to... ale podle navodu tam je 24-36 hodin nechat a pak vyudit... tak to asi 3 tydny bylo moc a ty kosti se mohli i kazit...??!!

Připojit reakci
                           

A až Z o uzení


tatnda (115) - xxx.xxx.164.136 (?), 10.4.2009 13:09
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

s kostí jsou problémy, napadá mě taky, jestli se to nedalo studené do teplého uďáku a na povrchu se to začalo zahřívat a vevnitř se to zapařilo, že to nebylo prohřáté celé... tím zahřátím v tom hrnci.

Připojit reakci
               

A až Z o uzení


host - xxx.xxx.180.138 (?), 6.5.2009 17:18
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, mám dotaz. Četl jsem že dá 6.litrů vody a 1.kg.soli a dá vařit.Pak vařicím lákem zalije maso a po 7. dnech udí. Je to možné zalívat maso vařícím lákem. Dík za odpověd.

Připojit reakci
            

A až Z o uzení


macejko007 (2) - xxx.xxx.181.108 (?), 8.7.2010 16:40
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj můžete mi poradit jakou teplotou mám udit špek?(hřbetní sádlo)díky.

Připojit reakci
               

A až Z o uzení


jezevec22 (18) - xxx.xxx.242.101 (?), 13.7.2010 10:23
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Špek udím při teplotě 60 - max. 70 stupňů, raději méně aby moc nekapal. Délka uzení záleží jak jej chcete mít měkký - je to třeba vyzkoušet. Uzení špeku má tuto chybu - pokud jej vyudíte dobře, již nebudete chtít používat špek kupovaný.

Připojit reakci
                  

A až Z o uzení


tatnda (115) - xxx.xxx.114.253 (?), 29.8.2014 10:15
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jak nesolujete špek? Chci udit kolena a žebra a špek taky přidám, když už budu topit, kolena předvařímdo polosyrova, žebra dám tak 10 cm silná a špek jaký bude a vytahovat z udírny taky podle tloušťky. 60 stupňů na špek stačí aby nekapal, tak když ho vytáhnu, asi tomu přidám, aby kolena byla prouzená, ikdyž uvažuji, že je rozseknu.

Připojit reakci
                     

A až Z o uzení


host - xxx.xxx.226.182 (?), 31.8.2014 10:36
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, špek (hřbetní sádlo) nakládám na sucho na 3-5 dní do soli (20-25g na kilo) a pak ho zalévám převařeným a vychlazeným lákem (na 1l vody 35-45g soli).Takto je naložený 2-3 týdny při teplotě 3-5C.Žebra neudím, dávám je na gril.Koleno nastřikuji ke kostem solným 24% roztokem.Takto nastříknuté koleno nechám 2-3 dny v lednici při teplotě 3-5C.Maso s kostí se rádo kazí.Koleno před uzením rozvlažím v teplé vodě 70-80C cca 35-45min.Udím bukem na 60-70C.Uzení zdar, rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
                        

A až Z o uzení


Jiříček (23) - xxx.xxx.106.99 (?), 31.8.2014 12:08
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Stejný postup, naprostá spokojenost, za mne souhlas, ať vám chutná!!!

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...>   
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů