Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny

Při vkládání příspěvků prosím respektujte pravidla pro vkládání příspěvků. Pro vyhledávání obchodů, poskytovatelů služeb a nejvýhodnějších cen použijte internetové katalogy, srovnávače a vyhledávače, pro inzerci pak specializované inzertní a aukční servery.
Připojit reakci do diskuze Dehtování
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Udírnu nestačí vyhřát ale hlavně dokonale vysušit.Zděná udírna se vysušuje daleko déle jak dřevěná.

Maso před vložením do uzáku rozvlažit v teplé vodě 70-80C na cca 45min.

Topit suchým vhodným dřevem

Topeniště nejlépe bez roštu.Udírna nepotřebuje dokonalé spalování jako kotel nebo kamna.Topit slabým plamínkem.Z komína musí jít slabý, světlý a von'avý kouř.

Kouřovod se nesmí ochlazovat.Nemáte ho dlouhý ani krátký.Odvod kouře by měl být větší jak průměr kouřovodu.

Dobrý odvod kouře.Kouř který do uzáku přijde musí plynule odcházet pryč.Nesmí se v uzáku válet.

Zkuste ucpat další průduchy do komína a nechat otevřený jen od udírny, nebo zatopit i v krbu.Kamarád měl podobný problém.Také vyvedeno do jednoho komína.Z uzáku se udělal zvlášt komín a probém byl vyřešen.rpstylle@seznam.cz

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG.
Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů a rozměry 4920x3218 obrazových bodů.
Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Souhlas autora:*Jako autor příspěvku souhlasím s jeho časově neomezeným zveřejněním na serveru Kulináři.cz
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Jak a co kde vzniká Blážo, přesně nevím ale ..., host, 8.12.2018
Dobrý deň Nie som moc opatrný, al..., host, 7.12.2018
Dobrý deň Všetko je urobené tak, ..., host, 7.12.2018
Nerezovú rúru preto, aby bola ako tak zd..., vyslouzil, 6.12.2018
Udírnu nestačí vyhřát ale hlavně dokonale vy..., host, 6.12.2018
Stránky: 1, 2, 3, 4, 5 | Zobrazit celou diskuzi   

Dehtování


Vlast (2) - xxx.xxx.187.244 (?)
13.5.2018 15:53, počet návštěv: 13582
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den mistři uzení...

Jdu za Vámi pro radu už nějak nevím co jiného vyzkoušet. Mám dřevěnou udirnu metr od topeniště, myslím že dodržuji všechny zásady, ale nemůžu se zbavit dehtování. Maso mám černé, sýry jsou tmavě hnědé. Udírnu vždy vytápím aspoň 2 hodiny před uzením, maso nechávám pořádně okapat, topím bukem bez kůry, délku komínu jsem zkoušel od 0,5m až do 2metrů, ale pořád to mám všechno tmavší než by mělo být. Tak Vás prosím o nějaké radya nápady.

Díky za každou reakci :)

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Dehtování


vyslouzil (549) - xxx.xxx.11.161 (?)
14.5.2018 8:02
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zkusil bych rozšířit a prodloužit komín. Vím, že jsou udírny i bez komínu, ale někdy zlepšení tahu ponmůže.

Připojit reakci
      

Dehtování


Vlast (2) - xxx.xxx.187.244 (?)
14.5.2018 9:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
To jsem udelal až na 2,3 metru a pořad stejný...
Připojit reakci
         

Dehtování


host - xxx.xxx.9.135 (?)
15.5.2018 19:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Těžko říct, když nejsme u toho. Oheň by měl hořet plamenem, ne doutnat. I v kouři z plamene je dost vůně na uzení.

Připojit reakci
            

Dehtování


host - xxx.xxx.84.190 (?)
16.5.2018 7:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Maso musí být prohřáté, teploměr na 70st a na správném místě, topeniště bez náhonu nebo o polovinu kratší a o třetinu zmenšené.Místo 3 polínek jenom jedno.Komín vyhodit a dát tam jako dekl stará dvířka od slepic, které mají seschlá prkna se škvírama.Kde by se potom dělal dehet.?

Připojit reakci
               

Dehtování


host - xxx.xxx.84.190 (?)
16.5.2018 7:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)


Ještě mě napadlo, co na té dřevěné udírně vytápíte 2 hodiny?Nemáto v tu dobu maso ještě v lednici? to má být v hnci s teplou vodou do 70st.

Připojit reakci
   

Dehtování


host - xxx.xxx.250.122 (?)
16.5.2018 12:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ja si myslim ze to dehtovani zpusobuje to, ze misto aby kour maso pohladil a odesel kominem, tak se v tom uzaku povaluje a na maso se lepi. Ja mel problem spis opacny.

Čistý uzený je to normální?

Kour jsem v udirne pribrzdil a udirna udi jak ma. Pricin spatneho tahu muze byt moc, vyresit problem na miste muze treba kominik zmerenim tahu. Spatny tah muze mit udirna i vlivem venovni vysoke teploty nebo prostym ohratim komina slunickem. Spatny tah udirny muze zpusobit i otevrene ohniste. Do udirny proudi pres topeniste vic vzduchu nez z ni kominem odchazi. Proste alfou a omegou je podle mne tah.

Připojit reakci
      

Dehtování


vyslouzil (549) - xxx.xxx.92.238 (?)
17.5.2018 18:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Proste alfou a omegou je podle mne tah

Ono to bude asi složitější. Viděl jsem udírny zcela bez komínu, o žádném tahu se nedalo mluvit. Byly to bedny se škvírama a udilo se v nich jedna radost. V dětství jsme udili ve starém prádelním hrnci postaveném na ohništi, dole nasypané hobliny. Kouř ucházel pod poklicí, dehtování žádné. Měl jsem udírnu, kde k dehtování docházelo, ale jen v zimě.

Připojit reakci
         

Dehtování


host - xxx.xxx.250.122 (?)
18.5.2018 6:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To byste mel vysvetlit, jaky smysl ma vase rada z 14.5.2018 8:02

Zkusil bych rozšířit a prodloužit komín. Vím, že jsou udírny i bez komínu, ale někdy zlepšení tahu ponmůže.

Připojit reakci
            

Dehtování


host - xxx.xxx.84.190 (?)
18.5.2018 8:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Proč by to měl vysvětlovat? Kdyby to šlo, jako to většinou nejde, myslím každému vysvětlit a pochopit, tak by všichni dobře vyudili a nikdo by se na nic neptal.Přitom se to zdá být jednoduché.Např. nelej do stroje biosložky a nebudeš mít ucpaný karbec.Neuď studené maso studeným a špatně vyráběným kouřem a nebudeš mít maso kyselé a černé.Někdy vzpomínám na jeden článek kde píše pán -vyudili a snědli jsme metráky masa a taky jsme toho dost zkazili.To bylo upřimné a žití podobné.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Uzení masa4211.12.2018129126
Dehtování428.12.201813583
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20181227
Udírny Thermowind722.11.20182074
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.201890426
Uzení Zadní Hovězí420.11.20181511
Problémy s plechovou udírnou 475.11.201827306
Domácí klobásy6919.10.2018251850
Uzení domácích klobás15031.8.2018443801
Dmácí uzený sýr4622.8.2018235385
A až Z o uzení2053.8.2018472628
Jake drevo1430.7.201816363
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018302333
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201827067
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201859567
Generátor kouře349.5.201872282
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018146085
Lovecký a Turistický salám329.5.2018103249
Uzeni bucek6028.3.201860588
Špek1228.3.201845296
Plnička klobás153.2.201810738
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20185988
Odkůrování polínek na uzení56.1.20183552
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017112340
První klobásky5119.12.201787434
Udírna dehtuje1818.12.201722374
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201739748
Průměr komínu k udírně22.8.20175809
Zateplení udírny816.7.20176595
Udene kuriatko47.6.20174741
Uzený kapr3129.5.2017122366
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201728087
Prvni moje uzeni2111.3.201715471
Drobící se se uzené maso47.3.20174118
Uzení masa studeným kouřem25.3.20179999
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.201711328
Fuet164.1.201742932
Dymbox825.11.201614841
Udírna4818.11.2016120286
Poličky do udírny126.8.20163541
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů