|
 |
|
|
|
Při vkládání příspěvků prosím respektujte pravidla pro vkládání příspěvků. Pro vyhledávání obchodů, poskytovatelů služeb a nejvýhodnějších cen použijte internetové katalogy, srovnávače a vyhledávače, pro inzerci pak specializované inzertní a aukční servery.
|
|
Připojit reakci do diskuze Dehtování
|
 |
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
Dobrý deň
Ja som to urobil, ako 3 v jednom, lebo to stojí v altánku a tam sa stále stretáva rodina v každom počasí od jari do jesene, kde sa griluje, opeká, varí guláš a v zimnom období aj údiť .
Možno sa to zdá, ale masívny je len krb a vedľa je údiareň do ktorej je vedený dymovod cca max.1,2 m a priemeru 11 cm, tak neviem, či je dlhý a úzky, odvod dymu je tiež rúra 11 cm. Nerezovú rúru preto, aby bolam ako tak zdravotne nezávadná.
Čo sa týka vykúrenia údiarne, aj to som urobil, ale efekt sa nedostavil.
Ďakujem za radu a prajem všetkým pekný deň.
|
Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Jak a co kde vzniká Blážo, přesně nevím ale ..., host, 8.12.2018
Dobrý deň
Nie som moc opatrný, al..., host, 7.12.2018
Dobrý deň
Všetko je urobené tak, ..., host, 7.12.2018
Nerezovú rúru preto, aby bola ako tak zd..., vyslouzil, 6.12.2018
Udírnu nestačí vyhřát ale hlavně dokonale vy..., host, 6.12.2018
|
 |
|
|
 |
 |
|
Vlast (2) - xxx.xxx.187.244 (?)  13.5.2018 15:53, počet návštěv: 18860 Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobrý den mistři uzení...
Jdu za Vámi pro radu už nějak nevím co jiného vyzkoušet. Mám dřevěnou udirnu metr od topeniště, myslím že dodržuji všechny zásady, ale nemůžu se zbavit dehtování. Maso mám černé, sýry jsou tmavě hnědé. Udírnu vždy vytápím aspoň 2 hodiny před uzením, maso nechávám pořádně okapat, topím bukem bez kůry, délku komínu jsem zkoušel od 0,5m až do 2metrů, ale pořád to mám všechno tmavší než by mělo být. Tak Vás prosím o nějaké radya nápady.
Díky za každou reakci :)
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.84.190 (?) 16.5.2018 7:36 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Maso musí být prohřáté, teploměr na 70st a na správném místě, topeniště bez náhonu nebo o polovinu kratší a o třetinu zmenšené.Místo 3 polínek jenom jedno.Komín vyhodit a dát tam jako dekl stará dvířka od slepic, které mají seschlá prkna se škvírama.Kde by se potom dělal dehet.?
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.250.122 (?) 16.5.2018 12:36 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ja si myslim ze to dehtovani zpusobuje to, ze misto aby kour maso pohladil a odesel kominem, tak se v tom uzaku povaluje a na maso se lepi. Ja mel problem spis opacny.
Čistý uzený je to normální?
Kour jsem v udirne pribrzdil a udirna udi jak ma. Pricin spatneho tahu muze byt moc, vyresit problem na miste muze treba kominik zmerenim tahu. Spatny tah muze mit udirna i vlivem venovni vysoke teploty nebo prostym ohratim komina slunickem. Spatny tah udirny muze zpusobit i otevrene ohniste. Do udirny proudi pres topeniste vic vzduchu nez z ni kominem odchazi. Proste alfou a omegou je podle mne tah.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil (554) - xxx.xxx.92.238 (?)  17.5.2018 18:44 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Proste alfou a omegou je podle mne tah
Ono to bude asi složitější. Viděl jsem udírny zcela bez komínu, o žádném tahu se nedalo mluvit. Byly to bedny se škvírama a udilo se v nich jedna radost. V dětství jsme udili ve starém prádelním hrnci postaveném na ohništi, dole nasypané hobliny. Kouř ucházel pod poklicí, dehtování žádné. Měl jsem udírnu, kde k dehtování docházelo, ale jen v zimě.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.84.190 (?) 18.5.2018 8:10 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Proč by to měl vysvětlovat? Kdyby to šlo, jako to většinou nejde, myslím každému vysvětlit a pochopit, tak by všichni dobře vyudili a nikdo by se na nic neptal.Přitom se to zdá být jednoduché.Např. nelej do stroje biosložky a nebudeš mít ucpaný karbec.Neuď studené maso studeným a špatně vyráběným kouřem a nebudeš mít maso kyselé a černé.Někdy vzpomínám na jeden článek kde píše pán -vyudili a snědli jsme metráky masa a taky jsme toho dost zkazili.To bylo upřimné a žití podobné.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5 | Zobrazit celou diskuzi
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
Další diskuze na téma najdete na serveru ZAHRADA.cz
|
|
 |
 |
|
|