Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny

Při vkládání příspěvků prosím respektujte pravidla pro vkládání příspěvků. Pro vyhledávání obchodů, poskytovatelů služeb a nejvýhodnějších cen použijte internetové katalogy, srovnávače a vyhledávače, pro inzerci pak specializované inzertní a aukční servery.
Připojit reakci do diskuze Dehtování
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Taky si myslím, že množství kouře na dehtování nemá vliv.Klapku v udírně a komín jsem nikdy neměl.Všechno se dá regulovat jak píšete množstvím dřeva.Ani spodní dvířka jsem nikdy nepoužíval Jen metrový kanál 30x20cm.A v tom vám jen tak nevyhoří aby se muselo zatápět.Žhavé kousky leží na zemi.Jak někdo může několik hodin vyrábět ve finale černý a kyselý výrobek a pak ho někomu ještě podat, jako že je to normální, dost dobře nechápu.Taky jsem udělal kyselé klobasy studeným kouřem, ale ty letěly do popelnice.Na pragandu zásady nemám.Je ve všem, co si kde koupíte, No v klobásách na gril být nemusí Spíš se pošklebuju na éčka přidávaných do míchacích směsí, je zase pravda že bez nich by to tak dobře nechutnalo.Takže všeho s mírou a snad to bude dobré.  

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG.
Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů a rozměry 4920x3218 obrazových bodů.
Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Souhlas autora:*Jako autor příspěvku souhlasím s jeho časově neomezeným zveřejněním na serveru Kulináři.cz
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Já mám jenom generátor studeného kouře a měl..., host, 18.3.2019
Zdravím všechny uzenáře, udiče a udírníky ㈳... , host, 16.3.2019
Jak a co kde vzniká Blážo, přesně nevím ale ..., host, 8.12.2018
Dobrý deň Nie som moc opatrný, al..., host, 7.12.2018
Dobrý deň Všetko je urobené tak, ..., host, 7.12.2018
Stránky: 1, 2, 3, 4, 5 | Zobrazit celou diskuzi   

Dehtování


Vlast (2) - xxx.xxx.187.244 (?)
13.5.2018 15:53, počet návštěv: 21094
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den mistři uzení...

Jdu za Vámi pro radu už nějak nevím co jiného vyzkoušet. Mám dřevěnou udirnu metr od topeniště, myslím že dodržuji všechny zásady, ale nemůžu se zbavit dehtování. Maso mám černé, sýry jsou tmavě hnědé. Udírnu vždy vytápím aspoň 2 hodiny před uzením, maso nechávám pořádně okapat, topím bukem bez kůry, délku komínu jsem zkoušel od 0,5m až do 2metrů, ale pořád to mám všechno tmavší než by mělo být. Tak Vás prosím o nějaké radya nápady.

Díky za každou reakci :)

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Dehtování


vyslouzil (563) - xxx.xxx.11.161 (?)
14.5.2018 8:02
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zkusil bych rozšířit a prodloužit komín. Vím, že jsou udírny i bez komínu, ale někdy zlepšení tahu ponmůže.

Připojit reakci
      

Dehtování


Vlast (2) - xxx.xxx.187.244 (?)
14.5.2018 9:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
To jsem udelal až na 2,3 metru a pořad stejný...
Připojit reakci
         

Dehtování


host - xxx.xxx.9.135 (?)
15.5.2018 19:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Těžko říct, když nejsme u toho. Oheň by měl hořet plamenem, ne doutnat. I v kouři z plamene je dost vůně na uzení.

Připojit reakci
            

Dehtování


host - xxx.xxx.84.190 (?)
16.5.2018 7:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Maso musí být prohřáté, teploměr na 70st a na správném místě, topeniště bez náhonu nebo o polovinu kratší a o třetinu zmenšené.Místo 3 polínek jenom jedno.Komín vyhodit a dát tam jako dekl stará dvířka od slepic, které mají seschlá prkna se škvírama.Kde by se potom dělal dehet.?

Připojit reakci
               

Dehtování


host - xxx.xxx.84.190 (?)
16.5.2018 7:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)


Ještě mě napadlo, co na té dřevěné udírně vytápíte 2 hodiny?Nemáto v tu dobu maso ještě v lednici? to má být v hnci s teplou vodou do 70st.

Připojit reakci
   

Dehtování


host - xxx.xxx.250.122 (?)
16.5.2018 12:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ja si myslim ze to dehtovani zpusobuje to, ze misto aby kour maso pohladil a odesel kominem, tak se v tom uzaku povaluje a na maso se lepi. Ja mel problem spis opacny.

Čistý uzený je to normální?

Kour jsem v udirne pribrzdil a udirna udi jak ma. Pricin spatneho tahu muze byt moc, vyresit problem na miste muze treba kominik zmerenim tahu. Spatny tah muze mit udirna i vlivem venovni vysoke teploty nebo prostym ohratim komina slunickem. Spatny tah udirny muze zpusobit i otevrene ohniste. Do udirny proudi pres topeniste vic vzduchu nez z ni kominem odchazi. Proste alfou a omegou je podle mne tah.

Připojit reakci
      

Dehtování


vyslouzil (563) - xxx.xxx.92.238 (?)
17.5.2018 18:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Proste alfou a omegou je podle mne tah

Ono to bude asi složitější. Viděl jsem udírny zcela bez komínu, o žádném tahu se nedalo mluvit. Byly to bedny se škvírama a udilo se v nich jedna radost. V dětství jsme udili ve starém prádelním hrnci postaveném na ohništi, dole nasypané hobliny. Kouř ucházel pod poklicí, dehtování žádné. Měl jsem udírnu, kde k dehtování docházelo, ale jen v zimě.

Připojit reakci
         

Dehtování


host - xxx.xxx.250.122 (?)
18.5.2018 6:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To byste mel vysvetlit, jaky smysl ma vase rada z 14.5.2018 8:02

Zkusil bych rozšířit a prodloužit komín. Vím, že jsou udírny i bez komínu, ale někdy zlepšení tahu ponmůže.

Připojit reakci
            

Dehtování


host - xxx.xxx.84.190 (?)
18.5.2018 8:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Proč by to měl vysvětlovat? Kdyby to šlo, jako to většinou nejde, myslím každému vysvětlit a pochopit, tak by všichni dobře vyudili a nikdo by se na nic neptal.Přitom se to zdá být jednoduché.Např. nelej do stroje biosložky a nebudeš mít ucpaný karbec.Neuď studené maso studeným a špatně vyráběným kouřem a nebudeš mít maso kyselé a černé.Někdy vzpomínám na jeden článek kde píše pán -vyudili a snědli jsme metráky masa a taky jsme toho dost zkazili.To bylo upřimné a žití podobné.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Generátor kouře3918.3.201985500
Uzení masa studeným kouřem718.3.201912199
Dehtování4418.3.201921095
Jake drevo2615.3.201920260
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20191979
Prvni moje uzeni2315.3.201918284
Uzení masa496.3.2019143669
Udírna dehtuje221.3.201928264
Šunka bez rychlosolí 3526.2.201998242
Uzení Zadní Hovězí74.2.20193508
Uzení domácích klobás15115.1.2019469509
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20191959
Tvrdá kůže na bůčku327.12.20181267
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201835561
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20182675
Udírny Thermowind722.11.20183955
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.201898628
Domácí klobásy6919.10.2018262694
Dmácí uzený sýr4622.8.2018247135
A až Z o uzení2053.8.2018499074
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018321008
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201831096
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201864765
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018157253
Lovecký a Turistický salám329.5.2018109012
Uzeni bucek6028.3.201868883
Špek1228.3.201849073
Plnička klobás143.2.201813279
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20187815
Odkůrování polínek na uzení56.1.20184551
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017118490
První klobásky5119.12.201793564
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201742766
Průměr komínu k udírně22.8.20176733
Zateplení udírny816.7.20178078
Udene kuriatko47.6.20175490
Uzený kapr3129.5.2017126992
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201730662
Drobící se se uzené maso47.3.20174804
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.201713176
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů