Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.

Při vkládání příspěvků prosím respektujte pravidla pro vkládání příspěvků. Pro vyhledávání obchodů, poskytovatelů služeb a nejvýhodnějších cen použijte internetové katalogy, srovnávače a vyhledávače, pro inzerci pak specializované inzertní a aukční servery.
Připojit reakci do diskuze Dehtování
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den, musím se piznat, že s tímto už problémy nemám. Dlouho jsem to řešil a nevěděl už kudy kám. Dle mého záleží i na počasí. Po dlouhém zkoumání jsem totiž vykoumal, že pokud udím přes noc není to tak hrozně očouzené jako přes den. Je však pravda, že já jsme si po dlouhých dvou letech zkoumání, zkoušení a nadávání koupil udírnu přenosnou. Jsem s ní spokojen a můžu jí půjčit i rodině domů.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG.
Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů a rozměry 4920x3218 obrazových bodů.
Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Souhlas autora:*Jako autor příspěvku souhlasím s jeho časově neomezeným zveřejněním na serveru Kulináři.cz
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Spodní dvířka mám protože to není jenom udír..., host, 7.6.2018
 a hlavně zavřu spodní dvířka a nechám ..., host, 7.6.2018
Praganda-no právě, že je ve všem. Proto si n... , host, 6.6.2018
Taky si myslím, že množství kouře na dehtová..., host, 6.6.2018
Myslím,  že množství kouře na dehtování... , host, 5.6.2018
Stránky: 1, 2, 3 | Zobrazit celou diskuzi   

Dehtování


Vlast (2) - xxx.xxx.187.244 (?)
13.5.2018 15:53, počet návštěv: 3671
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den mistři uzení...

Jdu za Vámi pro radu už nějak nevím co jiného vyzkoušet. Mám dřevěnou udirnu metr od topeniště, myslím že dodržuji všechny zásady, ale nemůžu se zbavit dehtování. Maso mám černé, sýry jsou tmavě hnědé. Udírnu vždy vytápím aspoň 2 hodiny před uzením, maso nechávám pořádně okapat, topím bukem bez kůry, délku komínu jsem zkoušel od 0,5m až do 2metrů, ale pořád to mám všechno tmavší než by mělo být. Tak Vás prosím o nějaké radya nápady.

Díky za každou reakci :)

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Dehtování


vyslouzil (525) - xxx.xxx.11.161 (?)
14.5.2018 8:02
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zkusil bych rozšířit a prodloužit komín. Vím, že jsou udírny i bez komínu, ale někdy zlepšení tahu ponmůže.

Připojit reakci
      

Dehtování


Vlast (2) - xxx.xxx.187.244 (?)
14.5.2018 9:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
To jsem udelal až na 2,3 metru a pořad stejný...
Připojit reakci
         

Dehtování


host - xxx.xxx.9.135 (?)
15.5.2018 19:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Těžko říct, když nejsme u toho. Oheň by měl hořet plamenem, ne doutnat. I v kouři z plamene je dost vůně na uzení.

Připojit reakci
            

Dehtování


host - xxx.xxx.84.190 (?)
16.5.2018 7:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Maso musí být prohřáté, teploměr na 70st a na správném místě, topeniště bez náhonu nebo o polovinu kratší a o třetinu zmenšené.Místo 3 polínek jenom jedno.Komín vyhodit a dát tam jako dekl stará dvířka od slepic, které mají seschlá prkna se škvírama.Kde by se potom dělal dehet.?

Připojit reakci
               

Dehtování


host - xxx.xxx.84.190 (?)
16.5.2018 7:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)


Ještě mě napadlo, co na té dřevěné udírně vytápíte 2 hodiny?Nemáto v tu dobu maso ještě v lednici? to má být v hnci s teplou vodou do 70st.

Připojit reakci
   

Dehtování


host - xxx.xxx.250.122 (?)
16.5.2018 12:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ja si myslim ze to dehtovani zpusobuje to, ze misto aby kour maso pohladil a odesel kominem, tak se v tom uzaku povaluje a na maso se lepi. Ja mel problem spis opacny.

Čistý uzený je to normální?

Kour jsem v udirne pribrzdil a udirna udi jak ma. Pricin spatneho tahu muze byt moc, vyresit problem na miste muze treba kominik zmerenim tahu. Spatny tah muze mit udirna i vlivem venovni vysoke teploty nebo prostym ohratim komina slunickem. Spatny tah udirny muze zpusobit i otevrene ohniste. Do udirny proudi pres topeniste vic vzduchu nez z ni kominem odchazi. Proste alfou a omegou je podle mne tah.

Připojit reakci
      

Dehtování


vyslouzil (525) - xxx.xxx.92.238 (?)
17.5.2018 18:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Proste alfou a omegou je podle mne tah

Ono to bude asi složitější. Viděl jsem udírny zcela bez komínu, o žádném tahu se nedalo mluvit. Byly to bedny se škvírama a udilo se v nich jedna radost. V dětství jsme udili ve starém prádelním hrnci postaveném na ohništi, dole nasypané hobliny. Kouř ucházel pod poklicí, dehtování žádné. Měl jsem udírnu, kde k dehtování docházelo, ale jen v zimě.

Připojit reakci
         

Dehtování


host - xxx.xxx.250.122 (?)
18.5.2018 6:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To byste mel vysvetlit, jaky smysl ma vase rada z 14.5.2018 8:02

Zkusil bych rozšířit a prodloužit komín. Vím, že jsou udírny i bez komínu, ale někdy zlepšení tahu ponmůže.

Připojit reakci
            

Dehtování


host - xxx.xxx.84.190 (?)
18.5.2018 8:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Proč by to měl vysvětlovat? Kdyby to šlo, jako to většinou nejde, myslím každému vysvětlit a pochopit, tak by všichni dobře vyudili a nikdo by se na nic neptal.Přitom se to zdá být jednoduché.Např. nelej do stroje biosložky a nebudeš mít ucpaný karbec.Neuď studené maso studeným a špatně vyráběným kouřem a nebudeš mít maso kyselé a černé.Někdy vzpomínám na jeden článek kde píše pán -vyudili a snědli jsme metráky masa a taky jsme toho dost zkazili.To bylo upřimné a žití podobné.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Dehtování227.6.20183672
Nakládání a vakuování masa na uzení4323.5.201878333
Dmácí uzený sýr4417.5.2018218563
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018280516
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201821499
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201852957
Uzení masa389.5.2018115627
Generátor kouře369.5.201855830
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018128032
Lovecký a Turistický salám329.5.201894781
Uzeni bucek6028.3.201848432
Špek1228.3.201839365
Problémy s plechovou udírnou 4616.3.201817745
Jake drevo1123.2.201813070
Plnička klobás153.2.20187547
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20183766
Odkůrování polínek na uzení56.1.20182075
Domácí klobásy6531.12.2017235927
A až Z o uzení19429.12.2017434230
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017104069
První klobásky5119.12.201778963
Udírna dehtuje1818.12.201717250
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201735538
Průměr komínu k udírně22.8.20174410
Zateplení udírny816.7.20174683
Udene kuriatko47.6.20173614
Uzený kapr3129.5.2017115070
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201724619
Prvni moje uzeni2111.3.201712156
Drobící se se uzené maso47.3.20173162
Uzení masa studeným kouřem25.3.20177925
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.20178742
Fuet164.1.201738743
Uzení domácích klobás14631.12.2016408052
Dymbox825.11.201611859
Udírna4818.11.2016111447
Poličky do udírny126.8.20162965
Maso jíž ze začátku černé1524.7.201627829
Jak uchovávat klobásy?3427.6.201698805
Gril na cele pulky228.4.20164709
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů