Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny

Při vkládání příspěvků prosím respektujte pravidla pro vkládání příspěvků. Pro vyhledávání obchodů, poskytovatelů služeb a nejvýhodnějších cen použijte internetové katalogy, srovnávače a vyhledávače, pro inzerci pak specializované inzertní a aukční servery.

Diskusní příspěvky nesmí obsahovat díla (texty, fotografie nebo ilustrace) jiných autorů (například z knih, časopisů nebo jiných webových stránek).
Připojit reakci do diskuze Prvni moje uzeni
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Tak naložení už máte asi za sebou, tam už není co radit. Podle mě je 12 hodin při 70 stupních polměrně dost, já bych asi snížil o něco teplotu nebo zkrátil uzení.  Před uzením maso prohřejte v horké vodě.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG.
Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů a rozměry 4920x3218 obrazových bodů.
Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Souhlas autora:*Jako autor příspěvku souhlasím s jeho časově neomezeným zveřejněním na serveru Kulináři.cz
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Děláte to prvně, máte obavy a zvolil jste te..., host, 31.10.2019
Dobrý deň,prosím o radu, lebo za posledné dn..., Henry111, 28.10.2019
1 - Na to jste se už ptal v jiném příspěvku, vyslouzil, 15.3.2019
Dobrý den. Stavím udírnu - dřevěn..., Lukas84, 15.3.2019
Na to taky nemusí pracovat ve špitále. Stačí..., host, 11.3.2017
Stránky: 1, 2, 3   

Prvni moje uzeni


miroslaV83 (6) - xxx.xxx.107.71 (?)
26.2.2017 20:39, počet návštěv: 27000
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobry den. Prosim o radu. Chystam se udit po prve. Neco o tom vim. Popisu me uzeni... nalozene mam bucek a krcek. Srutky cca 800g. Nalozil na tri dny na sucho. Pomer 1kg masa 25g soli normalni a 40 g cesneku. Celkem mam 12 kg masa.Nalev za tri dny..1 kg masa a opet 25 g soli. Nalozene cca 3 tydny. Udit budu tresni asi 12 hodin... aasi na 70... prosim muze to tak byt? Dekuji moc. Dekuji
Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Prvni moje uzeni


vyslouzil (575) - xxx.xxx.67.66 (?)
26.2.2017 23:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak naložení už máte asi za sebou, tam už není co radit. Podle mě je 12 hodin při 70 stupních polměrně dost, já bych asi snížil o něco teplotu nebo zkrátil uzení.  Před uzením maso prohřejte v horké vodě.

Připojit reakci
   

Prvni moje uzeni


host - xxx.xxx.9.135 (?)
27.2.2017 7:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Myslím, že 12 hodin při 60 postačí. Přece jen je tam bůček a při 70 možná dost poteče sádlo, byla by to škoda.

Připojit reakci
      

Prvni moje uzeni


miroslaV83 (6) - xxx.xxx.33.129 (?)
27.2.2017 8:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dekuji..
Připojit reakci
         

Prvni moje uzeni


host - xxx.xxx.111.8 (?)
27.2.2017 9:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Když je maso naložené dám ho rozvlažit do vody teplé cca 70- 80C na 45min.Prohřeje se bílkovina a do masa lépe prostupuje kouř.Maso vyndám, nechám okapat, osuším utěrkou a vkládám do dobře vysušené vyhřáté udírny na 45min při 80C.Maso se ještě dosuší a zatáhne se.Pak teplotu stáhnu na 60-70C a udím 8-10hod.Ke konci uzení pár větviček jalovce na vůni.Udírna musí být opravdu úplně vysušená, žádná vlhkost.Když do ní dáš rozvlažené maso které bude okapané a osušené, stejně bude vlhké.Otevřít komínek at' veškerá vlhkost vyletí pryč.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
         

Prvni moje uzeni


miroslaV83 (6) - xxx.xxx.107.71 (?)
27.2.2017 20:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Mam dotaz. Kolik a proc pridavate cukru do masa? Dekuji moc. Kazda rada dobra kdyz uz nemam otce.
Připojit reakci
            

Prvni moje uzeni


host - xxx.xxx.114.253 (?)
27.2.2017 20:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pěkný den, maso jsem udil větší, kilo a půl a stačilo 6 hodin od 60 do 75 st.Maso jsem po 3 hodinách prohodil.Cukr nedávám.Udírnu musíte prohřát, jinak bude maso rosit a bude černější.Když rosí, můžete ho otřít.Před uzením prohřát maso ve vodě, tak 20 minut v 80 st.Pak otřít.Tonda

Připojit reakci
            

Prvni moje uzeni


vyslouzil (575) - xxx.xxx.67.66 (?)
27.2.2017 22:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kolik a proc pridavate cukru do masa?

Cuklr se přidával kvůli lepší barevnosti masa a lepší chuti. Ani jedno ani druhé jsem viditelně lepší nepozoroval, tak už ho nedávám. Přídavek trochy dusitanu probarví maso diametrálně víc.  Do klobás trocha cukru chuť vylepší.

Připojit reakci
               

Prvni moje uzeni


miroslaV83 (6) - xxx.xxx.33.129 (?)
7.3.2017 21:28
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Chlapi. Bude stacit to prohrati masa... ze dam do velkeho hrnce 80 stupnu vodu a do toho to maso ktere jsem oplachl... jen hp tam vlozim. Jde mi o to ze to maso nebudu varit... ptam se zda to bude stacit jen vlozit... voda se schladi..asi hodne... je to chyba... dam to tak na 45 minut nez roztopim udirnu. Dekuji, asi blby dotaz no.
Připojit reakci
                  

Prvni moje uzeni


vyslouzil (575) - xxx.xxx.92.38 (?)
8.3.2017 9:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud vložíte 5 kg masa do 150 litrů horké vody, nezchladí se skoro vůbec a bude to stačit.  Dáte-li 10 kg vychlazeného masa do 10 litrů horké vody, vyhřejete ho na 40 stupňů, tedy skoro jen tělní teplotu.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Elektrická udírna z Mountfield215.12.20198782
Uzeni bucek633.12.201988815
Kaiserova elektrická udírna2628.11.20199394
Nakládání a vakuování masa na uzení4525.11.2019121161
Uzení masa5724.11.2019167300
Uzení domácích klobás16023.11.2019526740
Jak obalit uzené maso?316.11.2019878
Udírna415.11.20191149
Lovecký a Turistický salám339.11.2019121224
Domácí klobásy734.11.2019288079
Prvni moje uzeni2531.10.201927001
Tvrdá kůže na bůčku516.10.20194203
Praglanda do masa nebo ne?3616.10.2019133367
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20198061
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20191805
Dehtování4625.8.201938370
Udírna dehtuje2625.8.201941527
Kyselost po uzení1126.7.201929242
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201921484
Generátor kouře3918.3.2019112076
Jake drevo2515.3.201928727
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20197659
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019110653
Uzení Zadní Hovězí74.2.20199458
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20194811
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201852297
Udírny Thermowind722.11.20188159
Dmácí uzený sýr4622.8.2018270000
A až Z o uzení2053.8.2018565536
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018352396
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201839347
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201875674
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018180142
Špek1228.3.201857400
Plnička klobás143.2.201818443
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201811753
Odkůrování polínek na uzení56.1.20186722
První klobásky5119.12.2017108659
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201750483
Průměr komínu k udírně22.8.20178943
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů