Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.

Při vkládání příspěvků prosím respektujte pravidla pro vkládání příspěvků. Pro vyhledávání obchodů, poskytovatelů služeb a nejvýhodnějších cen použijte internetové katalogy, srovnávače a vyhledávače, pro inzerci pak specializované inzertní a aukční servery.
Připojit reakci do diskuze Generátor kouře
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Omylem jsem zadal obrázek masa uzeného klasicky. Toto je už je to správné studeným kouřem z generátoru. 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG.
Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů a rozměry 4920x3218 obrazových bodů.
Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Souhlas autora:*Jako autor příspěvku souhlasím s jeho časově neomezeným zveřejněním na serveru Kulináři.cz
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Já nechávám maximálně 12hod. jde jen o nevon..., host, 17.4.2018
Omylem jsem zadal obrázek masa uzeného klasi... , host, 17.4.2018
Maso založím na sucho 1měsíc, omyju od přeby... , host, 17.4.2018
a nakonec... , host, 29.12.2017
dále... , host, 29.12.2017
Stránky: 1, 2, 3, 4 | Zobrazit celou diskuzi   

Generátor kouře


ohmbree (2) - xxx.xxx.186.254 (?)
21.1.2016 15:29, počet návštěv: 62626
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj nezkoušel někdo generátor kouře? děkuji

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Generátor kouře


host - xxx.xxx.72.149 (?)
24.1.2016 20:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já se zabývá trochu jinou konstrukcí, ale princip je v podstatě stejný. Důležité je, aby se štěpky nedestilovala, ale spalovala s dostatkem vzduchu. Uvedené řešení je běžné a na netu v mnoha podobách předvedeno, takže jiste bude fungovat dobře.

FO

Připojit reakci
      

Generátor kouře


ohmbree (2) - xxx.xxx.186.254 (?)
25.1.2016 9:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den

pokud můžu poprosit o nějaký popis konstrukce nebo stručný plánek děkuji

Připojit reakci
      

Generátor kouře


host - xxx.xxx.189.2 (?)
24.1.2017 16:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, lze používat v generátoru kouře místo štěpky i tvrdé hobliny?

Připojit reakci
         

Generátor kouře


vyslouzil (542) - xxx.xxx.92.38 (?)
24.1.2017 18:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já to nevím. Používal jsem pouze štěpku k tomuto účelu koupenou (tuším 2-4 mm). U hoblin bych se bál, že budou hořet plamenem. Vzhledem k malé spotřebě dřevěné štěpky a její ceně (oproti ceně masa) nevidím moc prostoru na experimenty.

Připojit reakci
         

Generátor kouře


host - xxx.xxx.3.123 (?)
24.2.2017 23:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, myslím že v kombinaci s štěpkou ano. Právě druhý den udím poprve pomocí generátoru kouře. Já se inspiroval videem, kde předvádí toto zařízení a dávají tam štěpky s kombinací špalíků dřeva. Měl jsem jen štěpku, první den dobré (obsah vydržel 12 hodin), ale druhý den foukalo a rychle to spalovalo, zavřenou klapku na komíně jsem měl.
Proto jsem přidal naštípané špalíky velikosti jak se podařilo, přibližně 2,5 x 4 cm.

Není ovšem jedna konstrukce generátoru, já mám rouru asi o průměru 120 mm s lapačem kondenzátu a na začátku hoření zapínám komresorek. Konstrukci jsem okopčil na internetu. Nějaké to šroubení a kousky trubky. Někdo používá na generování kouře spirálu, také je další možnost, takový drátěný koš ve tvaru hl. ulity.Štěpka postupně uhořívá.

Na normální uzení, mám topeniště, ale snažím se vyudit studeným kouřem, proto generátor. Mám zděnou udírnu obloženou šamotem, používám pro kontrolu teploty el.spirálu asi jen 1000 - 1300W. Musím říct, že to v kombinaci s termostatem funguje dobře a zapíná při 18°C a po vypnutí dojde na teploměru hodnota 24°C.

Je to pokus, generátor jsem měl za den udělaný a náklady zanedbatelné. Maximálně zacpu díru do udírny, výhoda generátoru je ta, že můžete použít jakoukoliv krabici, bednu, udělat dveře a máte udírnu. Jak bude fungovat to je jiná a kdo nic nedělá, nic nepokazí.

S pozdravem Zdeněk  z.a.m@seznam.cz

Připojit reakci
            

Generátor kouře


host - xxx.xxx.191.16 (?)
16.4.2017 12:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tady je hotový generátor.

Obrázky:

Připojit reakci
               

Generátor kouře


vyslouzil (542) - xxx.xxx.236.1 (?)
16.4.2017 13:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Co povídáte. Žádná poslední příležitost k nákupu. Ten váš generátor je koupený z Polska, odkud vám ho pošlou za poloviční cenu, jmenuje se Dymbox.

Připojit reakci
                  

Generátor kouře


host - xxx.xxx.84.190 (?)
17.4.2017 8:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jeden Dymbox je menší 1.36 litru a stojí a stojí 1800kč.Ten větší jak čtu 2.32 litru stojí 2165kč.O tom je v inzerátu řeč.Pak musíte do polska zaplatit předem a pak zaplatit dopravné což dělá zhruba kolem pětistovky.Nedá se tedy říct, že by byl prodávající nějaký Obr zloděj. a že se to dá koupit za polovic.Každý si může vybrat.

Připojit reakci
                     

Generátor kouře


host - xxx.xxx.128.198 (?)
1.9.2017 20:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak jsem podle návodu udělal generátor kouře a udil bukovou štěpkou studeným kouřem, udírnu mám skvělou a když udím klasicky přes topeniště s 2,5 m dlouhou rourou do horní dřevěné zateplené udírny, tak to nemá chybu. Po použití generátoru kouře šlo všechno psům, kouř šel skvěle všechno se zdálo být ok ale po čase mi asi wenerátor dehtoval a dřevo jsem asi spíš destiloval, ale valilo se z něj vždy kouře dost, no vůbec nevím kde je chyba, jelikož generátor dává dostatek voˇbavého kouře, teplota uzení 20-25 %, ale po dvou dnech masio kyselý jako ocet no ani pes to nechtěl, nemá někdo zkušenosti, Jediné co jsme vypozorovL bylo to že jsme udil když bylo venku teplo cca 20 st. a udírna prostě neměla tah a kouř se v ní v podstatě válel a držel neb by krz ní proudil, to je jediné vysvětlení že udit astudeným kouřem se musí při nižší venkovní teplotě, jinak mně nic nenapadá.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Dehtování3014.10.20187491
Udírny Thermowind414.9.2018706
Uzení domácích klobás15031.8.2018423136
Dmácí uzený sýr4622.8.2018226119
A až Z o uzení2053.8.2018452202
Jake drevo1430.7.201814578
Nakládání a vakuování masa na uzení4323.5.201883332
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018289362
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201823665
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201855860
Uzení masa389.5.2018120560
Generátor kouře349.5.201862627
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018133777
Lovecký a Turistický salám329.5.201898544
Uzeni bucek6028.3.201853570
Špek1228.3.201841813
Problémy s plechovou udírnou 4616.3.201821347
Plnička klobás153.2.20188931
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20184669
Odkůrování polínek na uzení56.1.20182664
Domácí klobásy6531.12.2017241838
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017107618
První klobásky5119.12.201782528
Udírna dehtuje1818.12.201719518
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201737343
Průměr komínu k udírně22.8.20175051
Zateplení udírny816.7.20175499
Udene kuriatko47.6.20174107
Uzený kapr3129.5.2017118778
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201726115
Prvni moje uzeni2111.3.201713548
Drobící se se uzené maso47.3.20173524
Uzení masa studeným kouřem25.3.20178700
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.20179847
Fuet164.1.201740862
Dymbox825.11.201613003
Udírna4818.11.2016115451
Poličky do udírny126.8.20163201
Maso jíž ze začátku černé1524.7.201629381
Jak uchovávat klobásy?3427.6.2016103017
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů