Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Při vkládání příspěvků prosím respektujte pravidla pro vkládání příspěvků. Pro vyhledávání obchodů, poskytovatelů služeb a nejvýhodnějších cen použijte internetové katalogy, srovnávače a vyhledávače, pro inzerci pak specializované inzertní a aukční servery.

Diskusní příspěvky nesmí obsahovat díla (texty, fotografie nebo ilustrace) jiných autorů (například z knih, časopisů nebo jiných webových stránek).
Připojit reakci do diskuze Nakládání a vakuování masa na uzení
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Možné to jistě je, ale nejdřív zjistěte, co na to řekne hospodyně, která nakládá to zelí.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG.
Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů a rozměry 4920x3218 obrazových bodů.
Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Souhlas autora:*Jako autor příspěvku souhlasím s jeho časově neomezeným zveřejněním na serveru Kulináři.cz
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
No ale pisatel nezaleva maso lakem, Nakládá ..., host, 20.7.2020
Naložené maso musí být potopené v láku, jina..., Radek.P, 12.7.2020
K čemu je dobré to zatížení masa?..., host, 11.7.2020
Nakládám nasucho do kyblýku z černého tvrdéh..., host, 9.7.2020
kolik je v lednici stupnu..., host, 9.6.2020
Stránky: 1, 2, 3, 4, 5   

Nakládání a vakuování masa na uzení


host - xxx.xxx.112.110 (?)
26.3.2015 10:03
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Mohu maso na sucho nasolit a z vakuovat v zabaleném sáčku a dát na 6 týdnů do ledničky?

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Nakládání a vakuování masa na uzení


host - xxx.xxx.157.100 (?), 26.3.2015 12:00
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Teoreticky asi ano. Já bych měl ale strach, že nepůjde kontrolovat, jestli maso náhodou nezasmrádá. Bál bych se tak nakládat maso neznámého původu (každé koupené v obchodě).

Připojit reakci
   

Nakládání a vakuování masa na uzení


host - xxx.xxx.176.102 (?), 26.3.2015 12:56
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Takto naložený maso je podle mě lepčí než to máchat v nějaký kejdě za přístupu vzduchu.

Na youtube je spoustu receptů s vakuovačkou, ale všude používají rychlosoli, pragandy, dusičňany nebo jak se to hnojivo na pole jmenuje.

Připojit reakci
      

Nakládání a vakuování masa na uzení


host - xxx.xxx.179.173 (?), 2.4.2015 19:01
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nakládání s vakuovačkou je revoluční technologie! Mám dózu 5,2 l, koupím bůček, (přiměřené běžné šrůtky) nasolím a načesnekuji nasucho, dám do dózy, vysaji vzduch, cca za hodinu zruším podtlak a nechám v lednici. Druhý den znova vysaji vzduch, zruším podtlak a zaleji lákem na 1 l vody 5-6dkg soli. Pořád v lednici. Občas koukám, protřepu a když mám čas, tak udím (za 2 či 3 dny). Podtlakový proces je možno pro větší účinnost vícekrát zopakovat. Mám malou udírnu na terase v Praze. Podtlakem se jak jistě víte roztáhnou póry v mase a celé nakládání (marinování) se se skrátí s druhou odmocninou běžného času. Odpadá mi ta 6ti nedělní hrůza s překládáním masa a výměny zasmrádlých láků atd... Nepoužívám pragandu, ani cukr a maso je nádherně červené a naprosto skvělé!!!

Zdeněk

Připojit reakci
         

Nakládání a vakuování masa na uzení


kumpamp (1) - xxx.xxx.179.173 (?), 2.4.2015 20:23
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A abych ještě doplnil, před uzením maso prohřeji ve slané vodě až do mírného varu, cca 1 hodinu, pak udím na bukové štěpce cca 6 - 8 hodin, při teplotě 45 - 80 °C, i více, jak se zrovna zadaří. Výsledek mám vždy opravdu k sežrání. Žádné křeče a výsledek je skvělý.

Zdeněk

Obrázky:

Připojit reakci
            

Nakládání a vakuování masa na uzení


host - xxx.xxx.92.152 (?), 4.4.2015 8:22
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vakuovačka je dobrý nápad, určitě to vyzkouším. Maso mívám normálně volně ložené v ledničce dole v dózách, smrdí vše a už po dvou týdnech mě s tím chce manželka vyhnat...

Připojit reakci
               

Nakládání a vakuování masa na uzení


host - xxx.xxx.1.230 (?), 4.4.2015 9:01
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já jsem se pro to rozhodl hned jak jsem shlédl video od smokerdirk. Také jsem nakládal maso nasucho v dózách. Mám na to sice ve sklapě starou chladničku chladničku určenou jen na nakládání. Očekávám od toho lepší využití prostoru v chladničce a hlavně zlepšení kvality, protože na povrchu česnek trochu "zatuchne" při dosavadním způsobu.

FO

Připojit reakci
                  

Nakládání a vakuování masa na uzení


host - xxx.xxx.110.200 (?), 10.1.2016 15:57
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdar. Už jste to někdo vyzkoušeli? Maso nasolit a zavakuovat do folie a pak vyudit??

Připojit reakci
                     

Nakládání a vakuování masa na uzení


host - xxx.xxx.110.200 (?), 10.1.2016 16:00
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Samozřejmě jsem myslel v igelitu naložit a na uzení vyndat. 

Připojit reakci
                        

Nakládání a vakuování masa na uzení


vyslouzil (590) - xxx.xxx.67.66 (?), 10.1.2016 22:18
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Asi by to šlo, ale nezkoušel jsem. Trochu by mi vadilo, že nemůžu maso překládat a jeho stav kontrolovat čichem.
 To byste jako vakuoval každý kus zvlášť?

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5   
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů