Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny

Při vkládání příspěvků prosím respektujte pravidla pro vkládání příspěvků. Pro vyhledávání obchodů, poskytovatelů služeb a nejvýhodnějších cen použijte internetové katalogy, srovnávače a vyhledávače, pro inzerci pak specializované inzertní a aukční servery.
Připojit reakci do diskuze Dmácí uzený sýr
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ahoj, a není problém ten sýr z punčochy vyndat? Mám obavu, že se mi na ní ta vyuzená krusta přilepí.. Petttr@email.cz

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG.
Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů a rozměry 4920x3218 obrazových bodů.
Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Souhlas autora:*Jako autor příspěvku souhlasím s jeho časově neomezeným zveřejněním na serveru Kulináři.cz
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Uzený sýr 2 hodiny studeným kouřem bych chtěl ochu..., host, 22.8.2018
S formou naprosto souhlasím.Přesto poznámka...., bošek, 4.8.2018
Ahojky nejlepší sýr na uzeni je německá goud..., host, 17.5.2018
Mě se představa silonky a sýra nelíbila a ta..., host, 1.12.2017
Zdravim, ja delam syr tak ze koupim cihlu eidamu ..., host, 3.11.2017
Stránky: 1, 2, 3, 4, 5 | Zobrazit celou diskuzi   

Dmácí uzený sýr


mn.bl (2) - xxx.xxx.52.155 (?)
23.7.2011 14:55, počet návštěv: 254589
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj, jsem tady znovu :-) blíží se dovolená a s tím i čas uzení :-)Budu udit zase koupené, domácí klobásky, ale taky bych chtěl zkusit i sýr.Poradíte mi prosím jaký sýr je na to nejlepší?Jestli normální eidam nebo jaký? Vím, že se to krájí na kostičky, může se promíchat i s nějakou uzeninou, a dává se to do silonové punčochy.Jak zamezit aby se silonka nepřepálila o hák v udírně?Jak dlouho udit??? Když nebudu míchat sýr s uzeninou, musí se krájet na kostičky?A jak velké kusy do jedné ponožky??? moc děkuji za rady M.

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.246.101 (?)
31.7.2011 0:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Uzení sýra

Se sýrem je to trochu složitější, vzhledem k tomu, že mám uzenou chuť sýra velmi rád a u kupovaného mě vadí, že ve vnitřku není cihla uzená, tak jsem vymyslel metodu uzení, která tyto nedostatky nemá. Koupená celá cihla (tvrdý sýr typu Eidam) a nebo domácí sýr se nakrájí po délce na nudle tak 1,5 cm x 1,5 cm. Dáme na prkénko a nebo síto, oka cca 0,5 cm (nudle by se neměli dotýkat) a dáme do udírny.Teplota 20-30o C. Na prkénku musíme jednou obrátit, na sítu to není nutné. Pokud jsme s barvou spokojeni sýr vyndáme z udírny. Nudle dáme po délce do uzenářské síťky a nebo do řídké dámské punčochy. Zformujeme do válce a povážeme provazem. Dáme zpět do udírny a zvýšíme teplotu na bod tavení sýra. Podle mých zkušeností to je okolo 80-90o C. Pozor je to individuální. I u stejného sýra a stejného výrobce se to liší až o 10-20o C. Proto se musí sýr v udírně kontrolovat. Bohužel člověk u udírny je většinou ve společnosti kamarádů a alkoholu a tak se ta kontrola někdy vymkne. Též jsem měl to štěstí, potom se většinou sýr roztaví příliš a proteče oky síťky a nebo punčochy!!!  Prý pomůže punčochu trochu namastit stolním olejem (no ale on se tam potom ten kouř bude dostávat špatně) nezkoušel jsem. No to vyndávání sýra spečeného na punčoše bych nikomu nepřál. Proto to již dělám jinak a po svým. Vezmu plechové korýtko, v kuchyni používané na pečení tzv. srnčího hřbetu (je půlkulaté a dno má zvlněné) nebo hranaté používané na pečení  tzv. moskevského chleba, vytřu ho slaninou nebo nějakým tukem a dám do něj po délce vyuzené nudle sýra. Potom dáme zpět do udírny a sýr roztopíme až je slitý i na povrchu (kontrolovat a nepřehánět teplotu). Vyndáme vychladnout a potom vyklopíme, tuk použitý na vytření formy nám bude na sýru vadit při následujícím uzení povrchu, proto ho velmi pečlivě otřeme (je proto lépe se poohlédnout po formě s povrchem teflonovým, tam se tuk nepoužívá). Vyklopenou cihlu sýra dáme do udírny na prkénko doudit tentokrát „vzhůru nohama“. Po vyuzení boků a dna, teplota 20-30o C je sýr připraven ke konzumaci. Sýr je v nákroji pěkně mramorovaný a chuťově o mnoho lepší než kupovaný.

Varianty které jsem vyzkoušel: 
-Nudle sýra se dají do směsi koření s vodou nebo pivem a nechají 2-3 dny v chladničce
rozležet, následuje uzení a roztavení..
- Nudle sýra se obalí v paprice (sladká a nebo pálivá) následuje uzení a roztavení.
- Nudle sýra se dají do utřeného česneku (1-2 paličky na 1 kg sýra) s trochou vody a nebo
piva uležet na 2-3 dny následuje uzení a roztavení. 
Tak by se dalo pokračovat ještě dlouho již jsem vyzkoušel asi 20 přísad, no prostě experimentujte a namáhejte mozeček pánové.
P.S. Pokud na něco přijdete a bude to dobré podělte se s ostatními a pošlete předpis.

Připojit reakci
      

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.204.67 (?)
5.11.2011 21:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím,

sýr udíme už několik let, nakrájíme na kostičky 1,5 x 1,5 cm dáme do punčochy- přísady nejlpe paprika, ořechy,chilli, česnek, hlavně žádný kořenící směsi, obsahujou antihrudkující sr.čky a sýr se pak nespojí.s uzeninou nám to moc nefunguje - pustí tuk a ten pak zabrání kostičkám ve spojení. Používáme 30tku Eidam. udíme 3-5 hodin při 20-25 st C až se krásně vybarví a pak zvýšíme teplotu na 45-50 st C. kostičky se krásně spojí a na vršku zůstávají sýrové střapce - kamarád tomu říka čipsy.  Tenhle postup je pro uchování a snězení za studena, pokud ho chceme jíst hned teplý, proudíme vyndáme necháme lehce schladnout, vyndat z punčochy a pak do misky a zpátky do udírny na 45-50 st C - tole je fakt výborné, horký roztavený uzený sýr - vždycky se ho přejíme tak, že nemůžeme už ani pít :)

V.

Připojit reakci
         

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.224.17 (?)
27.11.2011 15:33
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj, a není problém ten sýr z punčochy vyndat? Mám obavu, že se mi na ní ta vyuzená krusta přilepí.. Petttr@email.cz

Připojit reakci
            

Dmácí uzený sýr


m3f (14) - xxx.xxx.242.167 (?)
27.11.2011 16:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Nesmíte to přehnat s teplotou a fakt ji hlídat. Pokud je vysoká tak se sýr "zataví" do punčochy, teplotu držím max. okolo té padesátky, jen tolik aby se pěkně "slil" (pokud je krájený na kostečky).
Připojit reakci
               

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.47.34 (?)
7.12.2011 15:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj, ja udim syr uz nekolik let a osvedcil se mi nasledujici postup. 30% eidam (45% nema smysl, moc tece) nastrouham nahrubo a smicham s nasekanym cesnekem nebo orechy, palivou paprikou, olivama. Naladuju do puncoch (oblibenou znacku nemam, koupim to nejlevnejsi v supermarketu). Udim 2-3 hodiny pri cca 30°C (tim, ze je syr nastrouhany, pojme daleko vic uzeneho aroma, nez kdyby byl nakrajeny na kostky), pote zvysim teplotu na 50-60°C (1-2 hodiny), aby se zpatky spojil. Na zaver necham syr okourit na povrchu pri 30°C jeste dalsi 2 hodiny. Z puncoch vytahuju teprve po vychladnuti. Nikdy se mi nestalo, ze by syr protekl pres puncochu, nebo se z ni nedal vytahnout. Jedine, co me tak trapi, je pouze cena 30% eidamu. Jednu varku delam vzdy z cca 8-10kg (i pro rodinu a zname) a to uz je dost penez. Martin

Připojit reakci
                  

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.172.114 (?)
29.2.2012 18:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj, mám chut také na uzený sýr ale ještě jsem ho udit nezkoušel a tak to chci zkusit.Mám ale menší dilema a jde o to jestli dáte sýr klasicky do punčochy a šup s ním do udírny nebo ta punčocha má více vrstev.Dík za info Aleš.

Připojit reakci
                     

Dmácí uzený sýr


tatnda (115) - xxx.xxx.164.4 (?)
29.2.2012 19:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

někteří dávají více vrstev, někteří jednu, hodně záleží na teplotě, aby neprotek a nezatavil se a někteří dávají sýr na dřevěný talířek... možná na punčoše taky záleží, jaké používáte?dámské silonky nebo dětské punčocháče?...jinak jdou koupit i papírové střívka na sýr a salám..

Připojit reakci
                        

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.226.182 (?)
19.5.2012 16:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, chtěl jsem se zeptat kde se dají koupit papírové střívka na sýr a salám.Mám strach sýr udit v punčoše, aby neprotek.Já udím na 60-70C.Dík za rady.  

Připojit reakci
                           

Dmácí uzený sýr


host - xxx.xxx.226.182 (?)
28.5.2012 18:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, v sobotu jsem udil tak na ukázku trocha sýra.Dělám ho v silikonové formě, nikam neproteče a je výborný.Uzení zdar, rpstylle@seznam.cz

Obrázky:

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Elektrická udírna z Mountfield316.6.2019540
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201917417
Generátor kouře3918.3.201995687
Dehtování4418.3.201926340
Jake drevo2615.3.201923167
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20194040
Prvni moje uzeni2315.3.201920843
Uzení masa496.3.2019150077
Udírna dehtuje221.3.201931930
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019102383
Uzení Zadní Hovězí74.2.20195345
Uzení domácích klobás15115.1.2019485538
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20192784
Tvrdá kůže na bůčku327.12.20181838
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201840677
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20183653
Udírny Thermowind722.11.20185793
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.2018103646
Domácí klobásy6919.10.2018269698
Dmácí uzený sýr4622.8.2018254590
A až Z o uzení2053.8.2018519513
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018331136
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201833457
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201867971
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018163163
Lovecký a Turistický salám329.5.2018112483
Uzeni bucek6028.3.201874124
Špek1228.3.201851619
Plnička klobás143.2.201814742
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20188971
Odkůrování polínek na uzení56.1.20185247
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017122286
První klobásky5119.12.201797903
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201745060
Průměr komínu k udírně22.8.20177388
Zateplení udírny816.7.20178997
Udene kuriatko47.6.20176030
Uzený kapr3129.5.2017130412
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201732480
Drobící se se uzené maso47.3.20175203
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů