Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Šťávy a sirupy > Výroba šťávy nebo sirupu na odšťavňovacím hrnci

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
To je úplně jedno. Parním hrncem můžete odšť..., vyslouzil, 23.7.2018
Zdravím pujčil jsem si od tchýně hrnec na št..., host, 22.7.2018
Taťka ho má teď nově a hází do něj vše ze za..., host, 27.6.2016
Niektore zlozky wobennzymu su ako stvorene p..., host, 27.6.2016
Nikoli. To by se směsi rostlinných enzymů (n..., vyslouzil, 27.6.2016
Stránky: 1, 2, 3   

Výroba šťávy nebo sirupu na odšťavňovacím hrnci


host - xxx.xxx.224.216 (?)
14.7.2011 23:13, počet návštěv: 69712
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Domácí šťávy a sirupy se dají vyrobit různě, pracně mletím i jinak. Dnes jsou v prodeji nerezové hrnce na výrobu domácích šťáv a sirupů. Pochlubte se nebo poraďte, jak to na tomto hrnci děláte vy. Zda dáváte cukr do ovoce, nebo do vyteklé šťávy. Někdo paří ovoce bez cukru a potom šťávu dochutí cukrem dodatečně aby se zbytečně cukr nevyhazoval s vypařeným ovocem. Na sirup se asi stejně nedá dát tolik cukru do ovoce.    Napište své názory, než nám to na zahrádce přezraje a opadá.

Připojit reakci   
Vše o zahradě - rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, nářadí, doplňky, bazény a jezírka
   

Výroba šťávy nebo sirupu na odšťavňovacím hrnci


vyslouzil (569) - xxx.xxx.65.50 (?)
15.7.2011 9:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Používám nástavec na elektrický zavařovací hrnec Bielmeier. Princip je podobný starým hlinikovým hrncům z NDR. Ovoce pařím i s cukrem. Ve vypařeném ovoci prakticky žádný nezůstává.Cukr pomůže osmoticky extrahovat šťávu z ovoce, současně se rozpustí a přesterilizuje.
   Sirup by u nás zhýčkaní konzumenti nepili. Proto šťávu (mošt)  připravuju z čerstvého nebo krátkodobě zamrazeného voce naředěnou přímo k pití.

Připojit reakci
      

Výroba šťávy nebo sirupu na odšťavňovacím hrnci


host - xxx.xxx.110.93 (?)
23.8.2015 0:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

My pijeme šťávu připravovanou z ovoce, letos byla výborná z rybízu. Oslazenou maximálně trochou třtinového cukru. Jen má tu nevýhodu, že se musí rychle zkonzumovat, to ale ve vedrech není až takový problém. Na Kubě to dělají také tak, jako sladidlo používají třtinový cukr.

Připojit reakci
         

Výroba šťávy nebo sirupu na odšťavňovacím hrnci


vyslouzil (569) - xxx.xxx.236.1 (?)
23.8.2015 11:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To bych pochopil, cukrové řepě se u nich moc nedaří. wink

Připojit reakci
            

Výroba šťávy nebo sirupu na odšťavňovacím hrnci


host - xxx.xxx.105.132 (?)
24.8.2015 10:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

...a dnes ju ani nedovezu z CSSR alebo NDR. Trstinovy cukor je mozno lacnejsi ako nas repny.

Připojit reakci
   

Výroba šťávy nebo sirupu na odšťavňovacím hrnci


host - xxx.xxx.224.216 (?)
16.7.2011 13:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dnes např. rybíz paříme asi hodinu bez cukru, stočíme třeba více dávek do hrnce, kam potom přidáme na 1 l šťávy asi 2 dl vody a 1 kg cukru. Zahřejeme a plníme do sklenic pod víčka. Sirup je dobrý, čistý a vlastně zavařený. Zkoušeli jsme dávat cukr přímo do ovoce ale takovéto množství cukru do šťávy nepřešlo, zůstávalo v ovoci a vyhodilo se. Při výrobě sirupu s více cukrem je asi lepší dávat cukr ař přímo do šťávy.

Připojit reakci
      

Výroba šťávy nebo sirupu na odšťavňovacím hrnci


host - xxx.xxx.54.4 (?)
21.6.2012 10:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

nemám zkušenosti s pařením ovoce, dostal jsem hrnec výroba NDR, ale bez českého návodu, nemáte jej někdo, mohl (a) by jste to poslat mailem. frymila@seznam.cz

Připojit reakci
         

Výroba šťávy nebo sirupu na odšťavňovacím hrnci


vyslouzil (569) - xxx.xxx.67.66 (?)
21.6.2012 21:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Měl jsem taky ten hliníkový hrnec z NDR, nahradil jsem ho nerezovým Bielmeierem. Návod už samozřejmě nmám, tehdy jsm jej přečetl a zahodil. Nebylo v něm nic extra. Do spodní nádoby vodu, do horní ovoce, možno prosypat cukrem v libovolném poměru (kvůli vyšší výtěžnosti a barevnosti šťávy). NDRáci psali, že rybíz, třešně netřeba drtit ani odstopkovávat a že vytékající šťáva je sterilní..

Připojit reakci
            

Výroba šťávy nebo sirupu na odšťavňovacím hrnci


host - xxx.xxx.32.162 (?)
6.7.2014 0:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Neodstopkovávám, jen ovoce propláchnu, prosypu cukrem. Kdo dá více cukru má sirup sladší. Plním lahve až štáva malounko přeteče a natlačím gumový špunt - mám je z bývalého NDR. Špunt, jak chladne štáva se vcucne dovnitř lahve a štáva se nezkazila nikdy.

Připojit reakci
               

Výroba šťávy nebo sirupu na odšťavňovacím hrnci


kvasnickovah (2) - xxx.xxx.237.230 (?)
2.6.2016 16:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

kdo má zkušenosti s bxlinkami v hrnci

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Čím vylisovat sirup z rybízu?169.10.201845519
Je vhodný odšťavňovač KuvingsC9820 nebo Yden TG100127.7.2018832
Výroba šťávy nebo sirupu na odšťavňovacím hrnci2523.7.201869713
Řepný sirup - řepný sirob1918.8.201750414
Rybízová štáva - postup6914.10.2016260689
Malinovka vařená11.9.20162254
Rajčatová šťáva3310.8.201673956
Šťáva z černého rybízu64.8.201622974
Sirupy za studena, v odšťavňovacím hrnci či sterilizované?528.7.20168358
Další diskuze na téma Šťávy a sirupy najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů