Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Různé > Typ vody na vaření a do nápojů

Typ vody na vaření a do nápojů


tatnda (115) - xxx.xxx.114.253 (?)
31.8.2014 21:11

Ano, je to tak, například alkohol, který po vypálení ředíte vodou, tak tvrdá voda zapříčiní zbělení alkoholu.Po čajích zůstává bílý lem na čajnících nebo hrncích, když se kdysi vařil ve smaltu, tak to bylo velmi viditelné.Prostě více soli bylo vidět a mekká voda potřebuje více solit.Ale jak moc markantní to je, to netuším.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Vše o zahradě - rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, nářadí, doplňky, bazény a jezírka

Typ vody na vaření a do nápojů


Hráběnka (20) - xxx.xxx.181.142 (?), 31.8.2014 17:51
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Vyslechla jsem zajímavý názor, že tvrdá voda ovlivňuje nejen vzhled a chuť čaje, ale i kávu a kvalitu masových vývarů, takže polévky a omáčky se špatně dochucují. Máte v tomto směru nějaké zkušenosti?

Připojit reakci   
   

Typ vody na vaření a do nápojů


tatnda (115) - xxx.xxx.114.253 (?), 31.8.2014 21:11
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ano, je to tak, například alkohol, který po vypálení ředíte vodou, tak tvrdá voda zapříčiní zbělení alkoholu.Po čajích zůstává bílý lem na čajnících nebo hrncích, když se kdysi vařil ve smaltu, tak to bylo velmi viditelné.Prostě více soli bylo vidět a mekká voda potřebuje více solit.Ale jak moc markantní to je, to netuším.

Připojit reakci
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů