Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Přísady a dochucovadla > Ako najlepsie spracovat a konzervovat bazalku?

Ako najlepsie spracovat a konzervovat bazalku?


PP. (68) - xxx.xxx.14.199 (?)
8.8.2012 14:55

Nevím proč bez oříšků. Bez oříšků to nemá smysl, nevznikne pesto, ale blaf.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Vše o zahradě - rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, nářadí, doplňky, bazény a jezírka
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3   
                        

Ako najlepsie spracovat a konzervovat bazalku?


PP. (68) - xxx.xxx.14.199 (?)
8.8.2012 14:55, počet návštěv: 37871
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nevím proč bez oříšků. Bez oříšků to nemá smysl, nevznikne pesto, ale blaf.

Připojit reakci   
                           

Ako najlepsie spracovat a konzervovat bazalku?


Mr Bigggg (16) - xxx.xxx.5.149 (?)
8.8.2012 15:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nebudu uchovávat pesto, ale jen polotovar. Bez oříšků proto, že je právě teď nemám, bez sýru protože se s ním pesto kazí. Obojí pro mne není problém přidat pře použitím.Mimochodem jsem už dnes v poledne ten polotovar dělal, ale musel jsem přidat pár vlašských ořechů abych to rozmixoval do přijatelné podoby.

            Mr Big

Připojit reakci
                     

Ako najlepsie spracovat a konzervovat bazalku?


host - xxx.xxx.186.158 (?)
8.8.2012 13:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Souhlasím, mixovat v žádném případě. Nejlepší je nadrobno nakrájet keramickým nožem, pokud použijete mixér nebo klasický nůž bazalka zčerná. Já ji nakrájím nadrobno a dám do mrazáku, celkem se mi osvědčily takové ty pytlíky na zip. Dobře se z nich vytlačí vzduch a jsou skladnější než nějaké krabičky. Jitka

Připojit reakci
            

Ako najlepsie spracovat a konzervovat bazalku?


ivap (20) - xxx.xxx.243.245 (?)
7.8.2012 19:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je rozdíl. jestli něco zaléváte olejem a uložíte do tmy a chladu (lednička) a tím, jestli přidáte olej do sterilované zeleniny, tam je ho celkem slabá vrstva a časem žlukne. Stejně tak i zmražené potraviny, pokud nemáte vakuovou svářečku fólií, typu FoodSaver nebo Magic (používají vícevrstvé, velmi kvalitní fólie) žluknou, protože přes obyčejné sáčky difunduje kyslík

Připojit reakci
   

Ako najlepsie spracovat a konzervovat bazalku?


Tamarar (1) - xxx.xxx.62.72 (?)
7.8.2012 19:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Moje milovaná dělala pesto. Zkusím sehnat recept. Je to docela OK, ale strašně moc práce. Nenechala si do toho mluvit a drtila bazalku v keramickém hmoždíři, takže produktivita nevalná. I docela nákladné.

Vzpomínám, že jsem to před lety vyřešil operativně při likvidaci bazalek z truhlíku, otrhal, dal do krabičky a rychle zmrazil. Uchovala si kupodivu nejen chuť a vůni, ale i barvu. Na rajčata na rychlou večeři naprosto dostatečné. 

Nakládání do oleje je při dnešních cenách oleje poněkud finančně náročná záležitost...

Připojit reakci
      

Ako najlepsie spracovat a konzervovat bazalku?


Mr Bigggg (16) - xxx.xxx.5.149 (?)
7.8.2012 21:13
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Alde bayalkové pesto je jen bazalka, česnek, sůl, piniové oříšky, parmezán a olivový olej. Takže já si udělám takový polotovar. 

             Mr Big

Připojit reakci
      

Ako najlepsie spracovat a konzervovat bazalku?


ivap (20) - xxx.xxx.243.245 (?)
7.8.2012 21:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ale no tak wink - pokud se něco nakládá do oleje, tak se surovina těsně naskládá, pokud je nasekaná, tak se stlačí a toho oleje není tolik. A ten olej se přece nevyhodí, ten se s tou bazalkou spotřebuje. Ale možná někoho finančně zruinuje, když použije na zalití pár deci oleje a ten pak spotřebuje během zimy.

Připojit reakci
         

Ako najlepsie spracovat a konzervovat bazalku?


vyslouzil (569) - xxx.xxx.92.38 (?)
7.8.2012 22:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nejde o finanční zruinování. Sterilace teplem, chlazení ani zamražení úplně nezastaví chemické procesy, působící stárnutí tuků. Zkuste třeba zmraztit libové hovězí a vedle toho bůček či slaninu. Když je po roce rozmrazíte, hovězí bude jako čerstvé,  zatímco to tučné bude chutnat jinak. Podobná situace nastane např. se sterilovanými kapiemi s olejem a bez něho.
  Někde se sterilace či mražení tuků nevyhneme - např u klobás, uzeného masa či ořechů. Ale tam, kde je to možné, snažím se přidat tuk čersvý až při přípravě pokrmu.  Týká se to např. leča nebo dušených hub.S bazalkou zkušenosti nemám.

Připojit reakci
            

Ako najlepsie spracovat a konzervovat bazalku?


ivap (20) - xxx.xxx.243.245 (?)
7.8.2012 23:12
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kupodivu jsem to studovala - obor Konzervace potravin a technologie masa, takže vím o co jde. S tím zruinováním byla reakce na jiného diskutéra.

Připojit reakci
   

Ako najlepsie spracovat a konzervovat bazalku?


host - xxx.xxx.161.249 (?)
11.8.2012 22:02
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

já ji zmrazím, celé čerstvé listy do sáčku, až to zmrzne, tak to pomačkám a dám do dózy... a zpět do mražáku za zimu... už musím zase trhat :-)

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Chren47.11.201211233
Ako najlepsie spracovat a konzervovat bazalku?2112.8.201238316
Jak uchovat česnek118.7.20126094
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů