Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Přísady a dochucovadla > Ako najlepsie spracovat a konzervovat bazalku?

Ako najlepsie spracovat a konzervovat bazalku?


PP. (68) - xxx.xxx.14.199 (?)
7.8.2012 12:56

Asi nejlepší způsob je udělat pesto. Jenže to umí jen Italové. Sušenou používám, ale není to ono i když použitelné. Zkusil jsem naložit do různých octů, jakousi chuť to má, ale "žádnej vodvaz". Nic jiného mně nenapadá. Koupit si čerstvou v hypermarketu.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Vše o zahradě - rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, nářadí, doplňky, bazény a jezírka
Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Já používám ke konzervaci bylinek sůl.Otrhám..., host, 12.8.2012
já ji zmrazím, celé čerstvé listy do sáčku, ..., host, 11.8.2012
Nebudu uchovávat pesto, ale jen polotovar. B..., Mr Bigggg, 8.8.2012
Nevím proč bez oříšků. Bez oříšků to nemá sm..., PP., 8.8.2012
Souhlasím, mixovat v žádném případě. Nejlepš..., host, 8.8.2012
Stránky: 1, 2, 3   

Ako najlepsie spracovat a konzervovat bazalku?


solide (1) - xxx.xxx.229.74 (?)
7.8.2012 11:51, počet návštěv: 38314
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

ahoj neporadite ako najlepsie spracovat a konzervovat bazalku aby si zachovala co najviac svojej chuti a vone??

Připojit reakci   
   

Ako najlepsie spracovat a konzervovat bazalku?


PP. (68) - xxx.xxx.14.199 (?)
7.8.2012 12:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Asi nejlepší způsob je udělat pesto. Jenže to umí jen Italové. Sušenou používám, ale není to ono i když použitelné. Zkusil jsem naložit do různých octů, jakousi chuť to má, ale "žádnej vodvaz". Nic jiného mně nenapadá. Koupit si čerstvou v hypermarketu.

Připojit reakci
   

Ako najlepsie spracovat a konzervovat bazalku?


Zdenula (10) - xxx.xxx.165.2 (?)
7.8.2012 13:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Také mám nádhernou bazalku, listy velké skoro jak dlaň a přemýšlím, jak ji uchovat voňavou na zimu. Sušená není ono, co zmrazit? Já to ale ještě nezkoušela, tak nevím. Také mě napadlo dát do sklenice a zalít olejem, pak před upotřebením nechat okapat. Ale nevím, jestli by to vydrželo, neslyšela jsem, že by to někdo dělal. Také uvítám jakoukoliv zkušenost.

Připojit reakci
      

Ako najlepsie spracovat a konzervovat bazalku?


vyslouzil (569) - xxx.xxx.92.38 (?)
7.8.2012 13:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nezkoušel jsem bazalku konzervovat, ale kdyby to po mně někdo chtěl, asi bych ji nakrájel, zalil vodou a zamrazil do ledových kostek.

Připojit reakci
      

Ako najlepsie spracovat a konzervovat bazalku?


Mr Bigggg (16) - xxx.xxx.5.149 (?)
7.8.2012 15:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

S bazalkou jsem na tom úplně stejně, nějaký recept by mně bodl. Ale nemám moc času a tak budu s tím muset zítra něco podniknout. Asi ty listy rozmixuji s olivovým olejem (možná i s přídavkem česneku)  a zkusím to uchovat ve skleničkách (něco v mrazáku a něco v chladničce) jako polotovar na pesto. Úspěchem si nejsem vůbec jistý.

           Mr Big

Připojit reakci
         

Ako najlepsie spracovat a konzervovat bazalku?


vyslouzil (569) - xxx.xxx.92.38 (?)
7.8.2012 16:53
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Obecně nemám, dobré zkušenosti s uchováváním potravin s dodaným tukem, proto jej, je-li to možné, do nich nepřidávám, resp. až před úpravou či konzumací. 
   Když jsem dřív otevřel sklenici či rozmrazil sáček s potravinou, do nichž se přidával olej, neomylně jsem po chuti poznal, je-li to surovina čerstvá nebo zapomenutá z loňska. A bylo lhostejno, zda šlo o lečo, houby, česnek, čalamádu, kapie. Zato na okurkách, kompotech (snad někdy krom barvy) to poznat nebylo.
   A protože olej nepěstuji, abych jej musel konzervovat, nemám s tím problém.

Připojit reakci
            

Ako najlepsie spracovat a konzervovat bazalku?


ivap (20) - xxx.xxx.243.245 (?)
7.8.2012 17:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Loni jsem bazalku pokrájela, přidala nadrobno nasekaný česnek, mírně prohodila mořskou hrubozrnnou solí ve sklenici stlačila a zalila panenským olivovým olejem. Uložené v lednici vydrželo až do konce jara, používali jsme na ochucení rajčat a do pizzy.

Připojit reakci
               

Ako najlepsie spracovat a konzervovat bazalku?


Mr Bigggg (16) - xxx.xxx.5.149 (?)
7.8.2012 17:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vidíte, na sůl bych zapoměl. Díky

     Mr Big

Připojit reakci
                  

Ako najlepsie spracovat a konzervovat bazalku?


host - xxx.xxx.216.226 (?)
7.8.2012 20:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Na sůl nezapomeňte, ale zapomeňte na mixování, lepší je opravdu nadrobounko nakrájet, nebo nasekat tzv. kolíbkou.

Připojit reakci
                     

Ako najlepsie spracovat a konzervovat bazalku?


Mr Bigggg (16) - xxx.xxx.5.149 (?)
7.8.2012 21:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já mám tento recept na bazalkové pesto. Jen nevím, jak se mně bude mixovat bazalka bez těch oříšků.

          Mr Big

Obrázky:
Bazalkové pesto
Bazalkové pesto
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Chren47.11.201211233
Ako najlepsie spracovat a konzervovat bazalku?2112.8.201238315
Jak uchovat česnek118.7.20126094
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů