Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.


Piva > Chlazení piva

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Už jsem to za ty roky trochu vyladil. Hodně ..., host, 29.6.2017
Moje zkušenost s tlakem plynu v sudu je asi ..., host, 27.6.2017
Je to bez aktivního chlazení, takže něc..., host, 5.5.2013
Studna na vychlazení sudu je dobrá věc, zvlá..., host, 16.4.2013
Dík za odpověď. Mezi tím jsem zvedl tlak na 1,3 Ba..., Beny2, 19.6.2011
Stránky: 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   

Chlazení piva


host - xxx.xxx.6.234 (?)
8.8.2007 15:07, počet návštěv: 182157
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Jde o to, že se mi nechce investovat přes 10 000,- do chladícího zařízení, a myslím, že bych mohl k chlazení využít starou studnu, do které by se sud spustil rumpálem a vytáhl se až prázdný. Problém vidím v tom, jak zajistit přísun vzduchu k natlakování sudu. Vzduch by musel mít dostatečný tlak, aby vytlačil pivo z dejme tomu 8 m. Nechci se pouštět do vědeckých diskuzí o tlacích atmosférických a hydrostatických, jde mi o to jak to vyřešit levně a přiměřeně jednoduše nejlépe bez kompresoru... ale kdyby nebylo zbytí... Děkuji za vaše příspěvky.

Připojit reakci   
Vše o zahradě - rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, nářadí, doplňky, bazény a jezírka
   

Chlazení piva


host - xxx.xxx.129.114 (?)
8.8.2007 15:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Nejsem technik, ale napadá mne řešit to umístěním pípy nahoře a sud spustit. Čili jde jen o to, vřadit mezi su a pípu Vašich 8 metrů. Otázka je, čím to prodloužit: flexibilita, pružnost a tím ztráta tlaku a chuťová nezávadnost, ono pivo z hadice by asi moc nešmakovalo.
Druhá možnost - nechat sud venku a vyrobit pomocí čerpadla chladicí zařízení vně studny...
Připojit reakci
      

Chlazení piva


kulda.m (1)
8.8.2007 17:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Za mladých let jsme vykopali v zemi díru, tam dali vychlazený sud, zahrabali zpět hlínou a tu jsme zalévali vodou. Snažili jsme se, aby sud nebyl na přímém slunci. Dobře se čepovalo v leže. Pokud sud náhodou nebyl přes den vypitý, tak v noci zase docela vychladl a pivčo bylo pitné. Také se někdy podařilo sehnat sněhový hasičák či suchý led.
Dobrou chuť přeje Kulda M.
Připojit reakci
         

Chlazení piva


vyslouzil (539)
8.8.2007 23:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Čo bolo,  bolo. Nároky semění. Dnes už  točenému pivu neopustíme pár stupňů teploty navíc, jako kdysi. Pokud pravidelně točíte pivo ze sudu, je chladič nezbytnost. Hosté by Vás jinak pomluvili. Ani kdybyste to s tou studnou vyřešil. Uvědomte si, že byste musel sud přivézt o den dřív, než budete pít, aby se ve studni vychladil. S chladičem můžete okamžitě. Myslím, že není nemožné sehnat starší vyřazený, nebo najít někoho, kdo umí chladič vyrobit.
Připojit reakci
            

Chlazení piva


host - xxx.xxx.185.25 (?)
12.6.2011 23:13
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
S chladičem můžete okamžitě... to jsou potom ty odporná přechlazená piva. Stále vede sedmí schod... odležené a pitelné! Pivo je lahůdka, vy z něj děláte břečku!
Připojit reakci
               

Chlazení piva


host - xxx.xxx.105.46 (?)
18.6.2011 21:46
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vážený pane,

teplotu lze regulovat na chladícím zařízení. Odporně přechlazená piva? Zřejmě navštěvujete restaurace, kde je špatně seřízené chlazení. Pokud si budete chodit pro pivo do sklepa na 7 schod, tak možná dosáhnete spravné teploty (pokud tedy bude na 7 schodě sud alespoň 3dny). V případě, že napojíte sud na stojan(v přízemí), tak Vám pivo zteplá dřív než doteče k výčepnímu stojanu (čepovat pak budete teplou břečku). Pro spravně a rovnoměrně vychlazené pivo je chlazení nutností.

Pěkný den

Bahník

Připojit reakci
      

Chlazení piva


host - xxx.xxx.252.121 (?)
28.6.2010 17:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je to snadne, pivo se stejne musi tlacit co2 nebo kombinaci biodonem (co2 + argon) 8m je 0.8 baru, tzn je potreba na redukcaku nastavit 0 0,8 baru vyssi tlak nez normalne, ale normalne se pivo tlaci aspon 2 barama tzn poteceto, ale mene. Kazdopadne tlakova hadice alespon 10 m dlouha pokud bude profi tzn do 10 baru bude draha.

Jinak jako tlacici plyn ja pouzivam 2 kg hasicak s co2. Pokud je novy nechyta to ani pachute. Pro jednorazove akce staci i vzduch napriklad z potapecske lehve apod.

Připojit reakci
         

Chlazení piva


host - xxx.xxx.158.69 (?)
18.6.2011 18:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

jen pro upřesnění: jedná se o plyn Biogon (směs plynu CO2 a N2 (dusík a oxid uhličitý).

Biogon je k dostání v poměru 50/50 nebo 80/20 (v Linde Gas).

Potravinářská hadice pro vedení piva o délce 10m stoji +/- 120Kč

Nastavení tlaku je u každého piva rozdílné a je také duležité počítat s okolní teplotou. Pro nastavení tlaku s 8m převýšením počítejte s tlakem 2,4-3 Bary.

Pro rychlé nastavení tlaku lze použít nejednodušší pomůcku a to tak, že budete přidavat tlak(od 1,1Baru - minimální tlak), dokud Vám nepřestanou "cestovat" bublinky v hadicí (od sudu k výčepu).

S přátelským pozdravem
Bahník

Připojit reakci
            

Chlazení piva


Beny2 (3) - xxx.xxx.233.207 (?)
19.6.2011 12:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
A to je zajímavá informace. Právě tlačení plynem testuji (3 sud). Nemohu nějak vyladit správný tlak (sud s lahví mám přímo pod stolem se zařízením). Bublinky v hadici pořád běhají a po krátké době se nejvyšší část hadičky zavzdušní. Zvažuji zakoupení naražeče od jiného výrobce, ale po téhle informaci budu ještě zkoušet měnit tlak (teď mám nastaveno 0,5 Baru).
Připojit reakci
               

Chlazení piva


host - xxx.xxx.105.46 (?)
19.6.2011 18:34
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

pokud budete tlakovat sud pouze 0,5Bar, tak se Vám bude vysycovat pivo! Nastavte tlak na cca 2,1 Bar.

Pěkný den

Bahník

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Chlazení piva5813.7.2017182158
Zázvorové pivo320.10.20144334
Domácí pivo1715.10.201231691
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů