Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Nakládání > Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?

   << Předchozí příspěvky | <...11   
                  

Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?


vyslouzil (588) - xxx.xxx.236.1 (?), 7.12.2014 17:43
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jenom jestli takový cíl vůbec existuje. Naše chuťě před 25 lety byly jiné. To, co nám chutnalo tehdy, kdy plejáda pochutin byla mnohem menší, by nám dnes možná tolik nechutnalo. Když si vzpomenu, jak úžasně mi v dětství chutnaly jedlé kaštany, cukrová vata, olivy, Nutela,  čerstvý kokos, čokoláda Milka, a to jen proto, že byly vzácné. A dnes? Nic moc. Nemyslím si, že by se jejich chuť objektivně změnila. Je otázkou, zda s těmi okurkami to nebude podobné.

Připojit reakci   
Vše o zahradě - rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, nářadí, doplňky, bazény a jezírka
                     

Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?


jariel231 (15) - xxx.xxx.146.203 (?), 7.12.2014 21:24
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pane Vysloužile, s těmi dětskými pochutinami máte pravdu. Se znojemskými okurkami nikoliv. Neobdivovaly je pouze domácí, ale i cizinci. Ochutnal jste současnou produkci Hamé Znojmia? Proč asi dávají v televizi reklamu na Znojmia okurky? Protože jsou některé ze supermarketu chutnější.

Připojit reakci
                        

Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?


host - xxx.xxx.61.76 (?), 25.5.2016 15:26
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobrý den. Zabývám se nákladanim okurek od puberty, kdy jsem musel pomáhat rodičům i prarodicum. Léta jsem pak zkoušel různé nálevy, vždy zaručeně "Znojemské", ale tu chuť znojemskych okurek z čerstvé otevřené plechovky znojemaku v časech za Komancu se mi nikdy nepodařilo dosáhnout. Až před několika lety jsem objevil Znojemský macerat - absolutní bomba, proste naprosto ono! Bohužel výroba skončila a me došly zásoby. Na opakovaně telefonické dotazy do Znojemskeho družstva me ujistovali, ze výrobu obnoví a macerat začnou opět vyrábět. Nakonec jsem nevydržel a letos před sezonou jsem si objednal macerat z Aromky Brno. Na první pohled totožná lahvicka (až na etiketu), velmi podobný návod i chuť. Na pohled naprosto čirý, ten Znojemský byl trochu zakaleny. Tak uvidíme, snad to bude stejně i na chuť okurek. Mám z toho takový pocit, ze někdo prchnul ze Znojma do Brna s receptem na macerat v kapse.
Připojit reakci
                           

Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?


host - xxx.xxx.42.244 (?), 26.5.2016 14:04
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No on ten" vynálezcemacerátu" a "prvotní výrobce" před lety zemřel... tak se spíše řešila "dědická práva", na koho přejdou. Možná se při tom i někdo přiživil!!

Připojit reakci
                           

Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?


jariel231 (15) - xxx.xxx.146.203 (?), 26.5.2016 21:26
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Co je mi známo, tak Aromka Brno měla v hlubokém socialismu za úkol vyrobit macerát. Tímto se podařilo zefektivnit výrobu. Musím říci, že se jim to povedlo. Samotná výroba není jen o macerátu. Například ocet je velice důležitá surovina. Různé octárny, kterých již není mnoho, používají odlišné typy kvasinek. Kdyby se daly koupit pravé znojemské okurky komunistického typu tak si je prostě koupím. Za těch 30 let co hledám tu správnou chuť, jsem vyrobil mnoho dobrých okurek, ale ani jedny nejsou ty pravé znojemské. Letos budu experimentovat s pardubickým hoblinkovým octem.

Připojit reakci
                           

Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?


vyslouzil (588) - xxx.xxx.67.66 (?), 26.5.2016 22:17
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já si začínám myslet, že kdyby někdo ty staré znojemské okurky z pětilitrové zelené plechovky přesně vyrobil, beztak by všichni tvrdili, že už to není ono. Naše chutě se jednoduše změnily. Odvykli jsem kyselému, naučili jsme se jíst sladší. V kysaných výrobcích jsou regulátory kyselosti, což dřív nebývalo. Ke grilovanému masu podáváme steakové, chilli a barbecue omáčky, které se sladkostí neliší od marmelád.  V 70. a 80. letech bylo v módě vyměňovat si recepty na zaručeně nejlepší okurkové nálevy, čalamády a domácí kečup. Sešit s těmito recepty - roztrhaný sice - mám stále. Když podle některého z návodů okurkový nálev uvařím,  automaticky snižuju množství octa o 1/5, cukru a sladidel dávám 2x víc, jinak je to moc kyselé.

Připojit reakci
                           

Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?


host - xxx.xxx.9.135 (?), 18.7.2016 19:36
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Letošní zkušenost. Inspirován tu, koupil jsem macerát z Aromky. Výhodou je snadné použití. Použil jsem podle základního návodu, s Bzeneckým octem. Po otevření jedné nechycené sklenice bych opatrně konstatoval, že se to těm kýženým znojemským dost podobá. Ale nebylo to ještě rozleželé samozřejmě a taky chuť znojemských už je jen vzpomínka. Možná budu víc sladit. Ale vypadá to nadějně.

Ještě připomínka k okurkolu. Nemám dobrou zkušenost, rodině nechutná. jednak je málo sladký, to sladidlo v něm jakoby ztrácí sílu, snad i málo slaný. Takže přes všechny výhody s jednoduchým použitím to budu muset upravovat a to je už komplikace, kolik čeho dodat aby to bylo dobré.

Připojit reakci
<...11   
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů