Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Nakládání > Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?

   << Předchozí příspěvky | <...6, 7, 8, 9, 10...>   
                  

Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?


Marie 60 (1) - xxx.xxx.141.8 (?), 11.9.2013 13:32
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Myslím si, že všechno, co nám připomíná dětství a mládí, bylo krásné, dobré a nejlepší.To samé bude i s chutí, když si vzpomeneme, co nám v dětství hodně chutnalo a teď už se nevyrábí.Byly to věcí, které se vyráběly u nás, vzpomínám si na chuť oplátků-rožků, byly to takové trojúhelníky na váhu, byly vynikající nebo jogurty ve skle a různé jiné pochoutky.Dnes jsou fabriky zavřené nebo je převzaly zahraniční firmy a prosadily svoje výrobky.

Stejné to je s těma okurkama, chuť okurek Znojmia už nenajdeme, musíme se spokojit s tím, co si vyrobíme doma, každý podle svého.Já přidávám do sklenky kousek křenu a strouček česneku, kopr,cibulí, mrkev,do nálevu nové koření, celý pepř, hořčičné semeno, hřebíček.Myslím, že jsou dobré, aspoň všem chutnají, kdo je zkusil.Po sterilizací musí mít barvu trochu nažloutlou, pak vím, že budou chutné.

Připojit reakci   
Vše o zahradě - rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, nářadí, doplňky, bazény a jezírka
                     

Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?


host - xxx.xxx.161.170 (?), 1.8.2014 22:33
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Sacharin při teplotách nad 60 stupňů se mění v z části na karcenogen. Rvat si do domácích okurek těžkou chemii je mentálně jaksi mimo mísu. Jen tak na okraj. Sacharin byl vyvinut jako bojová chemická látka, teprve až nebyly kšefty a náhodou se přišlo na to, že to sladí a naředěno nezabíjí, tak se to ujalo jako sladidlo, když už bylo ve vývoji mnoho peněz ::)))

Připojit reakci
                        

Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?


vyslouzil (588) - xxx.xxx.236.1 (?), 3.8.2014 18:17
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To je blbost.. Sacharin se používal jako sladidlo už v 19 století. Při 60 stupních se nemění, ani se v těle nemetabolizuje. Karcinogenně působí pouze na krysy, škodlivý účinek na člověka nebyl prokázán.
P.s. říká se kancerogen (z řeckého cancer) nebo karcinogen (z latinského carcinoma). Nikoli však karcenogen.

Připojit reakci
                           

Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?


host - xxx.xxx.223.235 (?), 5.8.2014 18:30
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, ja používam recept od mojej maminy a chutí nám najviac - 250g kryšt.cukru, 60g soli, 0,5l octu, 1,5l vody, 10 guličiek nového korenia, 10 guličiek čierneho korenia, 1 bobkový list, 3 klinčeky - prevariť aby sa rozpustil cukor a nechať vychladnúť. Zaliať fľaše, zatvoriť a sterilizovať. Ja sterilizujem v rúre :-)

Připojit reakci
   

Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?


host - xxx.xxx.73.68 (?), 14.11.2014 0:27
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Chuť znojemských okurek je (byla) dosažena tím, že tam není (nebylo) přidáno nic co tam nepatří. Tedy: cibule, česnek, křen, kopr, nové koření, pepř, bobkový list - psáno v pořadí podle škodlivosti chuti sterilovaných okurek. Cibule nepatří do žádných okurek, česnek také ne, křen, kopr a bobkový list patří do kvašáků. Znojemské okruky mají obsahovat jenom okurky a nálev z bzeneckého octa (v něm již je koření včetně estragonu), hořčičného semene a koriandru. nejlépe lze tento nálev napodobit koupí přípravku Deko a jeho namícháním přesně podle návodu - nic nepřidávat. Žádný sacharin, aspartam, nesmíte-li cukr, nejezte sterilované okurky, nebo si nestěžjte, že nechutnají, jak mají.

Připojit reakci
      

Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?


vyslouzil (588) - xxx.xxx.236.1 (?), 14.11.2014 17:31
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vyzkoušel jsem řadu zaručených receptů na ty nejpravější znojemské okurky, odpovídající těm v zelených 5l plechovkách, a to v době předsametové, tak i po ní. Některé se k té chuti blížily víc, jiné méně. Nálev z Deka - ten přípravek byl na světě zřejmě dřív než já - se jim ovšem nepodobá vůbec. Mimo jiné nedokáže skrýt pachuť kyseliny benzoové, která ve sterilovaných okurkách nemá co dělat.

Připojit reakci
      

Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?


host - xxx.xxx.9.135 (?), 4.12.2014 16:23
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

MV. má pravdu, Deko se chuti znojemských okurek nepřibližuje ani zdaleka. Ovšem z komerčně vyráběných přípravklů se mi žádný taky té chuti moc nepodobá. Různé znojemské nálvy z marketů, nebo okurkol. Nezkoušel jsem znojemský koncentrát. Nemáte pravdu, že cibule do okurek nepatří. Ve Znojemských okurkách v každém balení jak plechovky, tak sklenice byla kroužalka cibule apoár zrnek hořčice. U nás se používá ke spokojenosti Nova. Sice to taky není přesně ono, ale zvykli jsme si.

Připojit reakci
         

Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?


vyslouzil (588) - xxx.xxx.92.38 (?), 4.12.2014 18:14
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Problém všech doma sterilovaných okurek je v technologii. Naplníme sklenice a dolijeme nálevem. Tedy, když se do sklenice vejde víc okurek, bude tam míň nálevu. A naopak. Tedy každá sklenice je jinak kyselá, jinak sladká, jinak kořeněná.  Chceme-li, aby měly všechny okurky správně slané a sladkokyselé, mělo by se do každé sklenice odvážit stejné množství okurek a odměřit stejný objem nálevu.

Připojit reakci
            

Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?


host - xxx.xxx.6.7 (?), 5.12.2014 13:49
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

My sa to snazime robit tak, ze sa pripravi koncentrovany nalev a toho sa da za velkeho frtana a doleje vodou. Je skoro jedno, ci je tam vela alebo malo uhoriek. Ci su napchate alebo nenapchate. Uhorky podobne ako doliata cista voda su nevyraznej chuti. Pokial dodrzime konstantne mnozstvo koncentratu, tak budu uhorky rovnako pikantne a kysle, ci su napchate alebo nenapchate. Len s tym koncentratom to musi byt vyskusane a overene. To sa da namiesanim s cistou vodou.

Připojit reakci
               

Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?


jariel231 (15) - xxx.xxx.146.203 (?), 6.12.2014 0:01
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud by bylo v okurkách někde více či méně nálevu to by mne nevadilo. Vadí mi, že jsem nedokázal napodobit tu chuť. Nynější Znojmia okurky od Hamé ani zdaleka nepřipomínají okurky před 89. rokem. Mají tam mnoho octa a pepře. Chutnal jsem okurky od družstva ze Znojma, a také to nebylo ono. Mohlo to být tím, že byly přes rok staré. Zajímalo by mne, jak chutnají okurky ze znojemského nálevu od Moravia Food. Letos jsem zkoušel okurky z hoblinkového octa Pikant a byla to zajímavá chuť. Okurky jsem měl kupované gumové, ocet starý a navíc jsem ty dvě sklenice steriloval v mikrovlnce. Může se taky stát, že již nikdo neudělá ty mňamky z komunistické éry. Znojemskou octárnu rozkradli, ocetnice si odvezli Francouzi a ty kvasinky jsou nenávratně pryč. Já, ale budu pokračovat v experimentování.Chci se alespoň přiblížit k vysněnému cíli.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | <...6, 7, 8, 9, 10...>   
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů